Inlägg

Inlägg som Paradiddle har skrivit i forumet
Av Paradiddle
Skrivet av Snill3t:

Tja!

Hur går det med era utbetalningar nu när det är ny vecka? Det skulle ha varit 2/5 för min del, men transaktionen är fortfarande fast på ”Redo att bearbetas” på LG’s sida :/

Det är nog bara sitta lugnt i båten, som bennyfax skrev ovan från LGs FAQ:
Vad betyder "Faktiskt betalningsdatum"?
Detta är det datum då transaktionen faktiskt genomfördes. Observera att det kan ta några extra dagar innan beloppet syns på ditt bankkonto vid banköverföringar.

Av Paradiddle
Skrivet av Robbalove:

Jag har 5/5 men har inte fått eller hört något. Hade nästan trott att jag skulle fått utbetalningen vid det här laget då andra verkar ha fått sin utbetalning ca en vecka innan beräknat datum.

Har också 5/5 här som ju är på söndag så antar att det blir i början på nästa vecka.

Av Paradiddle

Wow ser ut som att robotdammsugare verkar vara en riktigt gamechanger. Har inte tänkt på den något vidare då man bor i lägenhet men det kanske finns modeller som funkar bra för detta numera? Kanske dags för en guide/test på Swec?

Annars så svår fråga, känns som att den går att tolka på olika vis - är ett bra köp som man gjort för länge sedan, använt ofta och är i bruk än idag? Eller något man är väldigt nöjd över?

Vid förstnämnda så tycker jag Nintendo Wii som de två yngsta barnen har och spelar än idag. Köptes begagnat till de två första barnen för en ca 7 år sedan på blocket av en farsa som sålde då hans grabb tröttnat och till det med Mario Kart där savefilen innehöll alla achievements och annat som man annars skulle behöva spela & klara för att låsa upp. Sånt rankar man högt när man läste på vad som krävdes för att låsa upp plus 😅
Har med tiden kompletteras med spel och används än idag.

Annars något man varit extra nöjd över så innehavdes den platsen tidigare av förra tvn LG C8 65” som var ett väldigt lyft från tidigare Panasonic plasma. Dock innehavs den platsen numera av LG C3 77” som är absolut helt otrolig. Vilken magnifik tv och jag häpnas över den gång på gång. Bravo LG, mycket väl utfört, rekommenderas varmt.

Av Paradiddle

Har 5/5 och tror dom flesta har början/mitten maj undantag de som registrerade tidigt som får sista veckan i april.

Av Paradiddle
Skrivet av Xophile:

Min cashback ser ut att vara godkänd nu, tog ca 2 veckor för LG.

Utbetalning sker dock först 10:e maj står det nu. Men snabbare än vad Asus brukar vara...

Loggade in och samma här 😄 fick också början av maj och kan nog gissa på att många hoppade på kickback-kampanjen 😊

Av Paradiddle
Skrivet av gytepr:

Hej igen,

nu har kopplat in dem var lätt stängde av min soundbar sen trycka in upp på fjärren till soundbar sen var det inkopplat.
En annan fråga har min ljudanläggning ute på blocket vet du någon intresserade av bra 5.1 ljud har inte några problem kan skicka länken via pm eller här då.

Ska inte vara anti men begagnadmarknaden för 5.1 är inte så där superhet tyvärr, handlar om ha turen och hitta rätt köpare vid rätt tillfälle. Känslan är att folk orkar inte med allt vad det innebär från kablage till extra prylar utan man kör på med ljudlimpor och annat som har enklare hantering. Du kan ju göra en snabbsökning på blocket så ser du ungefär vad folk tar och har du ingen panik så låt annonsen ligga och så får man ev förhandla om någon vill pruta.

Av Paradiddle
Skrivet av edson:

Det enda sättet jag känner till är att gå in i systemenyn under:

Support - > Privacy & Terms -> User Agreements -> Bocka ur allt här, "Agree" och starta sedan om TV:n.

Skrivet av Paradiddle:

Edit: inser att den nog startar om efter detta, ska testa, tackar!

Provade detta men det gick inte vägen dessvärre, LG Channels låg kvar som app samt med i Input-listan och sen gick det inte att starta Netflix utan att behöva kryssa för och godkänna den rutan på nytt.
Jaja, kanske får man leva med detta men får luska runt lite mer på reddit och se ifall det går att komma runt…

Av Paradiddle
Skrivet av edson:

Det enda sättet jag känner till är att gå in i systemenyn under:

Support - > Privacy & Terms -> User Agreements -> Bocka ur allt här, "Agree" och starta sedan om TV:n.

Edit: inser att den nog startar om efter detta, ska testa, tackar!

Av Paradiddle

Är det någon som vet om det går att ta bort LG Channels från Input-listan? Att den som app måste hänga kvar i listan kan jag ta men att den letat in sig bland Input-listan står mig... hittade på Reddit att om man ställer in land för platstjänster typ från Automatisk till Övrigt så blir man kvitt det och mycket riktigt försvinner den. Men då "klipps" också de snabbknappar på fjärren, tex Netflix och man får ett felmeddelande om man försöker starta appen den vägen. Sen verkar det också som att uppdateringar för appar inte heller nås?
Hursomhelst, frågan är om det går att få bort det från Inputlistan på något annant enkelt och smidigt sätt än ovan med att ändra land?

Av Paradiddle
Skrivet av p1er:

Förstår inte. Det var ju ett krav för att få cashback att skriva en recension, då skulle man ju också välja att man erhållit incitament som också stod i kraven. Jag gjorde det så klart, säkert alla andra som vill ha cashback också.

Hubba jag som tänkte fel, då kör vi med det alternativet valt,
Tack!

Av Paradiddle

… och då har även jag nu fått upp min C3 77” på väggen. Kan bara instämma i allt alla sagt, vilken tv.

Av Paradiddle

Hej,
Ni som skrev en recension, inte bockade ni för alternativ om man fick ett incitament? 🤔 tänkte kampanjen är oberoende av det och är det någon som fått ett ex som gåva då är det väl var det är men har man köpt en som dom allra flesta här så bör man välja nej…?

Av Paradiddle

Fråga: upplever ni att det är ett krav med bilder? Fått allt nu och hade tänkt montera upp den på väggen men inte kommit dit ännu så har jag någon bild så är det på kartongen som står redo... tänkte om det fanns någon tid att vinna på att registrera sig nu med allting men kanske bäst att lugna sig lite och registrera sig när allt är på plats?

Av Paradiddle
Skrivet av Alastor Moody:

Instämmer i detta 👍 och blir den för stor så kanske samma från TCL i 65” eller ned till 55”

Av Paradiddle
Skrivet av Spineshank:

Har sneglat lite på FB Marketplace och Blocket, men i mina trakter (Gävle), så har det mest varit kraftigt överprisade TV-apparater eller sådana som försvunnit i ett nafs.
Tveksam till att frakta en begagnad TV, då jag inte kan kontrollera den på samma sätt som vid fysiskt möte.

Sen med tanke på garantier så är butikssålda första prio

Ah då fattar jag 👍 finns ju en bra guide här som innehåller lite matnyttig läsning och förslag utifrån kvalite/prissegment men kanske kan någon annan användare komma med tips direkt 😄

Skrivet av zogez:

Bra tips men nu hade han ett tak på 8000:- 😊👍

Av Paradiddle

Har du funderat på begagnat eller är det enbart nytt och ev sträcka sig till fynd/returvara etc?
Annars känns det som att du borde kunna hitta lite på blocket.

För tv-typ så är ju som du skriver OLED premium och frågan är om du kanske gör det bästa kapets en begagnad som du får kolla igenom att det inte är några inbränningar eller dyl.

Av Paradiddle
Skrivet av Sinery:

Fungerar super, har dumpat SEK i 2 år, tjänar ränta, SEPA, SWIFT, etc.
Ingen BANKID eller dyl och dom har höjt avgifter men går fortfarande gratis.

Kul! Har du kvar ett "vanligt" konto hos någon annan bank och har ett separat hos Revolut då? Och krypto och liknande är det inget hinder med heller? Tänkte på att det var lite andra banker som verkade påpeka osv

Av Paradiddle

Väcker liv i en gammal tråd då jag inte hittade någon mer aktuell så stäng gärna om jag är ute och cyklar... men är det någon som har Revolut idag och kan ge lite feedback, fördelar/nackdelar? Tycker man sett rätt mycket reklam ute på stan för deras tjänster men känns som att den typ av bank fortfarande är i en lite gråzon kontra de vanliga stora aktörerna...

Av Paradiddle
Skrivet av Bläjd:

När stagen sitter på teven så kommer du märka att snörena är för korta. Så då kan du ju välja att skarva dom direkt. Snörena drar bara i när man ska lossa på fästet, så vid upphängning fyller dom ingen funktion.
Jag tejpade fast snören först och främst för dom inte skulle vara ivägen när man hänger upp teven, gör man inte det kan man nog räkna med trubbbel.
Så här i efterhand hade jag nog kanske föredragit ett sånt Vogel jag tittade på som hade en "serviceposition" för att tilta teven, annars är det en del mellanrum vid sidan för att kunna sätta i kablar. Om jag inte lyckas får jag be barnen om hjälp

Ett annat tips (som kanske inte är självklart) är väl att när du skruvat fast stagen på teven. Knäpp sedan dit väggfästet så du kan ta ett mått vart i höjdled det ska sitta. En kompis hade nåt liknande fäste med lite diffus beskrivning, så det hamnade på helt fel höjd. Använd eget vattenpass, det som satt på visade inte helt hundra.

Tack för tipset med snörena, för försöka hitta något som man kan förlänga med och sen tejpa fast. Nu tror jag inte man kommer lossa på tvn alltför ofta men bra att det är förberett som du nämner.
Och sen vidare kring montering - bra där! Jag hade ev en idé om att försöka få fast fästet i väggen innan leveransen så när väl tvn kommer är det bara att hänga upp den... har lite o göra med att jag har tummen mitt i handen och har mindre koll på innerväggen den ska sitta på... (trä? gips? reglar?) så här hoppas jag kunna få hjälp av händig bekant
Hursomhelst så har jag hittat ritningarna med måtten för baksidan av tvn och likaså väggfästet och bör således kunna räkna ut hur högt upp fästet ska sitta om man önskar ha nedre delen av tvn 52cm från golvet blir att göra i helgen

Av Paradiddle
Skrivet av Snill3t:

Tja,

Hur går det för er som har skickat in begäran för cashback?

Det är den åttonde arbetsdagen för mig. Väntar fortfarande på svar

Min känsla är att utbetalningarna kommer börja efter avslutad kampanjperiod dvs början av april om jag får gissa.