Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Skrivet av Olle Wahlqvist:

Valde dem för att de är tysta nog att man ska kunna ha dem i en kontorsmiljö utan att bli utslängd.
Matias har ljudexempel en bit ned. http://matias.ca/switches/quiet/

Skrivet av huttala:

Bästa sättet att förklara det på är nog att de låter som vanliga standartangentbord man får från HP, som finns i typ alla kontorsmiljöer överallt.

De låter mer än sax switchar (laptop tangentbord), mycket mindre än vanliga mekaniska tangentbord och ungefär lika mycket som vanliga standard rubber dome tangentbord (som OEM HP jag nämnde ovan).

Det som låter mest är nog om man har en tendens att dra fingrarna över tangenterna när man skriver faktiskt.

Tack för svaren. Har inte haft något mekanisk själv än, men grabben har bruna tror jag och de låter lite mycket. Nu har jag Logitech K860 och de är ju mer som laptops, men har haft de flesta ergonomiska tangentbord från MS genom åren annars, kan inte sitta och vinkla handlederna så som det blir med "vanliga".

Den nordiska är väl en Enter som vi är vana vid väl? Såg en sådan på någon bild i webbshoppen, men utan åäö på.

Det är ju riktigt intressant med ett splittrat tangentbord, det blir mer ergonomiskt än vanliga men troligtvis inte nackdelen som finns med traditionella ergonomisk tangentbord. Att det är mekaniska brytare är ju super, men undra hur tysta de är?

@griid: En del marvel och star wars var i 4k i min LG OLED tv app. T.ex Avengers Endgame är i 4k och atmos.

I webbläsaren på min dator får jag inte någon info alls om kvalité så om du kollar där så är det säkert begränsning som Netflix har också.

Något som jag har upptäckt med Disney+ är något som jag kommer sakna. Varken i webbläsaren eller i Tv-appen får man någon info om man har sett avsnittet eller filmen.

På Netflix så ser man hur mycket man har sett genom den röda baren, i Disney+ får man ingen indikation om vilka saker man har sett. Kommer bli riktigt knepigt med mitt IQ-fiskpinne. Visst kan man skriva upp eller finns säkert tjänster för det, men man vill ju se det direkt i Appen.

Edit: Rättar mig lite själv här. Verkar som att det ibland visas en blå bar hur långt man har tittat i webbläsaren men inte alltid. Och ibland står det återuppta när man trycker sig in.

Skrivet av isbjoern:

Någon som signat upp sig som kan kolla om Air Crash Investigation finns? Det är ju trots allt en Nat Geo serie. Kan eventuellt också heta Mayday.

Suktat efter att samtliga avsnitt ska samlas någonstans, men ingen svensk streaming tjänst har lyckats med det ännu.

Finns tyvärr inte.

Vi kollade utbudet nu och jag är förvånad av hur mycket som fanns. Och en del är i 4k med atmos också.

Och Nat Geo fanns rätt mycket också, inte allt men okej/sådär utbud. Edit: Eftersom mina förväntningar på Nat Geo var inte så stora ändå.

Tycker att det klart är värt 590 för ett år! (dom kommer säkert höja till över 100:-/månad om typ 1-2 år)

Appen i LG-tvn verkar också bra och hade tack och lov kategorival! Det har inte Netflix i sin Tv-App.

Tror att Disney kommer att göra att alla andra streamingtjänster kommer backa massor i Sverige. Netflix är nog den enda som inte kommer tappa så mycket, men de andra kommer droppa rejält!

Skrivet av UndaC:

En snabbuppdatering med fixar för betan som är live:

  • Marknadsannonser öppnar inte längre sista annonsen oavsett vad du väljer

  • Hemsidan "hoppar till" i FireFox när du väljer statisk meny (klistrad i toppen)

  • Artiklar skrev över bakgrundsfärgen på hemsidan med vitt, nu är det off-white igen

  • Adblock: informationsrutan har lite snyggare design

Felet jag nämnde med att listen inte följde med musen och att texten skakar till vid uppdatering på nya Edge är borta nu också. Bra jobbat @Gurt eller den som kodar dessa saker.

Nu är det ännu fler som skriver att de har problem med fasta menyn.. Ta bort den sålänge?

Enhet: Desktop
Operativsystem: Windows 10
Webbläsare: Nya Edge och Chrome
Upplösning:2560x1440
Orientering:Landskap
Typ av problem: Har en bugg som också har med den fasta menyn att göra. Om den inte är fast och man drar i scrollisten till höger så följer den inte med. Om man drar neråt lite fortare så är muspekaren längre ner än "baren", men om man sätter igång fasta menyn så uppstår inte detta.

Rolig notis: Har nu lite i kväll lekt med userscript och fixat en darkmode till betan. Gick rätt fort att fixa det mest vitala. Är inte duktig på mer avancerad css, men roligt att testa om det gick. Ändrade också layouten till 1500px.

Dold text

Mycket bra jobbat till denna beta!, nu kändes sidan efter en 30 minut surf mycket bättre än förra betan

Det största problemet verkar vara funktionen att menyn ska vara fast.
Med Firefox skakar hela sidan när man skrollar som flera har sagt, för mig så skakar den om man låser upp menyn.
I ny Edge så skakar texten lite när man uppdaterar sidan. När man låst upp menyn! Inte när den är låst.
Så jag tror att hitta en helt annan lösning (kodmässigt) som verkligen fungerar på alla webbläsare utan buggar är ett måste innan den funktionen kan släppas på sidan. Vänta med den och släpp resten av sidan innan om ni inte löser buggarna som den medför.
Eller skippa den helt!

Mer max-bredd skadar inte alls. Jag sitter inte med fullskärm, men skadar inte att öka max-bredden mycket mer för den som vill.

Reklamen borde ha en liten grå ram runt sig. som det är nu med reklamen för "Be quiet Din definiton av lyx" så är den i samma färg och då visas en bild till vänster och texten till höger. Är det reklam eller inte? Det hänger inte ihop liksom.

Vill ha reklamen längst upp innan menyn och allt innehåll! Helt galet att menyn popupen kommer över reklamen.

Någon slags undermeny till forumdelen. Man ska alltid tänka på antal tryck för användaren och då är inte dropdownmeny bra för knappar som används mycket.

Mörkt tema (självklart)

Edit: när man har skrivit ett inlägg och det är markerat så blir det orange på vänster sida, ska det inte vara orange runt om hela? ser rätt fult ut nu.

@adde34: Vart kan du inte logga in ifrån? Om det är i Thunderbird och har tvåstegsverifiering på Gmail måste du skapa ett applösenord i Gmail och använda för Thunderbird.

Jag har Gmail och Outlook-mail i min Thunderbird och det fungerar bra.

Du lyckades föra över alla mail till Gmail från din Telia vad jag förstår?

Edit: Om du vill koppla så du kan läsa Telias mail på Gmail skulle jag inte göra det utan försöka så fort som möjligt fasa ut Telia-mailen så att man bara behöver kolla den ibland på oviktiga saker och sedan till slut ta bort den. Du kan ju fixa Telia-mail på din telefon eller ha den i Thunderbird bara.

Ska bli roligt, har lagt in i kalendern!
Ska man bänka sig i soffan hemma med god mat och massa godis och chips

Skrivet av Loxus:

Är det meningen att det ska se ut så här?
https://i.imgur.com/L0Szu6J.png?1

Denna uppdateras inte längre, så du får gå över till temat som @Soitora gör. Om du kör genom Stylus kan du konfigurera den också, men går att köra genom Better Sweclockers också.

Den hittar du på SweClockers Dark - Ett modernt mörkt tema

Skrivet av ericdy:

Hej,
Jag ska bygga ny dator men jag vill flytta med min HDD från min gamla dator. I den mya datorn ska jag ha en ny ssd med ny installation av windows. Min gamla hdd är alltså bara bilder och dokument (kanske att gamla sparfiler från spel lagt sig där.. vet ej..). Så min fråga är om jag börjar med att ibstallera OS på nya ssd på nya datorn. När det är klart, kan jag bara plugga in min gamla hdd?

Mvh Eric

Jag skulle bygga ihop den nya datorn och installera Windows, uppdateringar och drivrutiner och sedan när man känner att allt flyter på koppla in den gamla HDD till datorn. Ingen som helst brådska att koppla in HDD igen förens allt annat är på plats. Då blir det inte några strul och man vet att den nya datorn fungerar som den ska.

Bra namnval och bra idé att ha en liten kortare video med focus på en sak.

Bra med inklipp med bilder och videos men "klippningarna" är nog något som ni kan försöka jobba bort, lite jobbigt när man tittar.

Vi kollade på två avsnitt igår. Riktigt intressant att de tagit reda på rätt udda saker som hände och hur spelbranschen startade.

Rekommenderas!

Skrivet av Zargoz:

Pallar inte skriva mallet i den andra fyndtråden så länkar jag det här bara.

XBOX Wolverine Ultimate kontroll 899kr Billigast någonsin

https://www.elgiganten.se/product/gaming/spelkonsol/xbox-one-...

Har ingen ultimate kontroll själv men många säger att det är värt det.

Du behöver inte skriva enligt mallen i andra tråden. Bara att det inte kommer med på Dagens Fynd-systemet.

Det är ett riktigt bra pris så lägg det där också

Skrivet av dabman:

Kan berätta själv hur jag gör och alltid gjort. Ladda 4 st personal (årsvis), sedan avsluta med familj som 5:e och sista så konverteras alla fem laddningar till familj. Det blir lite dyrare än b-fire förslag.

Tack för mer info. Jag körde en blandning av era förslag/sätt. Jag körde en 4 års personlig och sedan en månad prenumeration Family, sedan tänkte jag stänga av och se om det ligger kvar. Om det inte fungerar testar jag köra som du ett år till på Family. Microsoft tjänar nog tillräckligt så de inte bryr sig så mycket om att det går att göra såhär. De flesta vet inte om det och det är lite krångligare att fixa med.

Skrivet av snajk:

Detta är intressant, har kört Family länge nu delat med familjen, och det är ju hyfsat billigt (speciellt om man som jag bara köper ettårskort på rea typ BF) men det är klart att det vore trevligare om det var ännu billigare.

Det ser ju ut som att det man har kvar på sin "Personal" omvandlas till Family om man uppgraderar:
https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/upgrade-microso...

Jo, det ser ut som det, men om man slutar att betala för Family så går det ner till personal igen enligt ms själva (mitt citat i förra inlägget).

Så om det går ner till personal igen och man inte kan dela, så måste man köpa Family igen.

Skrivet av b-fire:

Det verkar ha fungerat i flera år. Googlar man så finns det flera etablerade sidor som skriver om detta. Dessutom skriver Microsoft själv om det så de är nog medvetna:
https://support.microsoft.com/en-us/office/switch-to-microsof...

Om man läser på microsoft sida som du länkar så säger de att det inte fungerar. Men det kan ju göra det ändå förstås. Svårt detta.

Here's what changes when you downgrade to Microsoft 365 Personal

Your subscription can no longer be shared. Before you switch, please stop sharing your subscription and let users know that they will need to buy or subscribe to Office separately.

Skrivet av b-fire:

Ett tips om man vill ha 365 Family är att köpa 365 personal (man kan ladda med max 5 st = 5år), sen ändrar man till 365 Family och betalar för en månad för 89:- och då även att man tar bort autoförnyelse. Då har man fått 5 år 365 Family för under 1600:-

Det är ju otroligt lockande att prova det, men om ms har hittat kryphålet och det inte fungerar sitter man ju med en Personal på 5år fast man vill ha ett Family. Har ett Family nu, men tänkte om jag skulle byta huvudkonto ändå och då är det lockande att prova detta.

Vet någon om de man delar med måste göra något eller bara aktivera när de får delningslänken. så kopplas deras konto till det nya och de inte behöver röra sina konton alls?