Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers
Skrivet av jreklund:

Okej! Då har jag koll på vad du menar. Vi har några punkter kvar av "Bättre forum"-projektet innan jag går vidare med nästa projekt, men detta finns inte med på listan.

"Bättre forum"-projektet är ett riktigt bra projekt! fortsätt med det!

Av Lagers
Skrivet av jreklund:

Menar du "Profil -> Inlägg"-vyn fast man bara ser trådens rubrik? 🤔

Japp. Så det ser ut som Aktivitetsloggen. Om man söker i forumet med sökfunktionen och bara väljer trådar så blir det också bara rubriker men om man söker inlägg blir det hela inlägget. är väl samma rutin där.

Av Lagers
Skrivet av jreklund:
  • Bilduppladdning - Bifoga och infoga via URL görs nu via samma bild-knapp

  • Du kan nu laddat upp bilder när du redigerar ett inlägg (upp till 24 timmar gamla inlägg)

  • Lagt till verktygspanel ovanför snabbsvar för att få åtkomst till bilduppladdning

  • Förbättrat "citat"-vyn - Du får nu information om hur många olästa citat du har samt att citatet får en orange bakgrund (den som pingade dig)

Superbra funktioner. Helst att man kan ladda upp nya bilder när du redigerar.
Skulle önska en funktion där man ser sina skrivna inlägg, men bara rubriken. Inte hela inlägget som det är nu.

Av Lagers

Tack. Den måste jag prova! Kör nu Odyssey som jag tycker om.

Av Lagers
Skrivet av Cazioz:

Var också inne på samma sak, var och pratade med de på köksavdelningen. Enligt dem bör man ha ben i mitten också för att det ska hålla. Hur har du gjort? Inte supersugen på att ha ben precis där man ska sitta med datorstolen, men det kanske blir såpass långt in att det inte märks?

Jag har ett Idåsen underrede och sedan kapat min skiva till bara 140cm nu. Så har inte det problemet. Om du köper en köksskiva så är den stabil men om du bara kör en hurts på en sida och ben på den andra och kör 186cm långt bord tror jag det är bra med ben i mitten ändå. Benet kan du ju sätta bara 10cm från bakkant så borde den inte vara i vägen, eller att du vänjer dig vid att den finns där. Du kan ju kapa bänkskivorna också och det följer med en "ny ände" som man limmar på den kapade sidan. Du såg att en del bänkskivor har både 186cm och 246cm meter som alternativ. Titta på några avsnitt av setup wars för att få lite mer idéer.
Edit: Nästan alla som är med i setup wars har och har den setupen med hurts/ben och långt skrivbord har ett ben i mitten.

Av Lagers
Skrivet av Tuomaz:

Kolla på köksavdelningen?

Exakt. Jag har en skiva som är en köksbänk just nu. superstark och bra.

Här t.ex:

https://www.ikea.com/se/sv/p/ekbacken-baenkskiva-dubbelsidig-...
eller
https://www.ikea.com/se/sv/p/hemtraesk-baenkskiva-vit-laminat...

Av Lagers
Skrivet av Cazioz:

Var in på Ikea och enligt dem har de egentligen ingen skiva som är ett bra alternativ (minst 160cm, vit och hållbar). Kändes dock som att hon jag pratade med inte hade 100 koll på vad de har. Rodulf verkar tyvärr bara finnas i 140cm?

Finns en del, de på ikea och många tänker att man måste köpa hela skrivbord men det kan man lösa på alla sätt. jag har haft både soffbord- och köksbordsskivor som skrivbordskivor. Det är ju bara en skiva
Om man köper en tunnare skiva så sätter man en regel/mindre skiva/hylla under där man fäster monitorfästet så stabiliserar det upp också.

T.ex https://www.ikea.com/se/sv/p/trotten-bordsskiva-vit-70474750/

https://www.ikea.com/se/sv/p/lagkapten-bordsskiva-vit-0046083...

Edit: Ikea försöker gömma saker när man söker ibland: men här också:

https://www.ikea.com/se/sv/p/bekant-bordsskiva-vit-00253238/

Av Lagers
Skrivet av Cazioz:

Är på jakt efter nytt skrivbord, har i dagsläget en 140cm "Lagkapten" från Ikea som står på två ben på ena sidan och en hurts på andra sidan. Problemet med bänkskivan jag har är att den är alldeles för svag i konstruktionen för att hålla mina skärmar med det fästet jag har, ett standard "klämfäste" för två skärmar. Vill gärna ha ett större skrivbord, minst 160cm men är väl öppen för det mesta upp till 250cm samt att jag vill behålla hurtsen då det är bra förvaring. Vad rekommenderar ni?

Du kan ha kvar hurtsen och benen och köpa en ny skiva. Och behöver inte vara så stark om du köper ett ben till och sätter i mitten av skivan. Lite längre in mot väggen är bäst där tyngden är och den inte är i vägen för dina ben. Jag kollar mycket på Setup wars där han visar massa setups. Och många gör på detta sätt.
Som t.ex denna setup: https://youtu.be/1waUiUOac8U?t=292 (direktlänk till en viss setup)
Edit: Om du vill köra 250cm kan du köpa en hurts till i mitten eller två ben emellan.

Av Lagers
Skrivet av Boppo:

Hur de har kommit in i BA vet jag inte. Jag använder ett starkt lösenord. För en tid sedan meddelade BA att de i framtiden kommer att införa 2-stegsinloggning, så kanske de har haft en del problem.

Tills vidare lägger jag till avsändarna av nyhetsutskicken i Thunderbird-filter så de tas bort direkt. Jag blir förvisso tvungen att öppna dessa mejl för att kunna kopiera deras epostadresser till filtret.

Det är konstigt att de kommit in i BA, och BA verkar osäkert eftersom man inte måste godkänna flytt av poäng eller byte av mail-adress på säkrare sätt.

Markera mailet och tryck CTRL+u så kommer du till View source, eller om du sätter igång menu-toolbaren så har du det där. Förut kunde man högerklicka för att få upp den därifrån men går inte längre. Men att öppna och sedan inte godkänna "bilder" är ju lite bättre än att öppna och godkänna alla bilder för alla mail. Jobbigare att leta där än att öppna mailet helt klart.

Av Lagers
Skrivet av Boppo:

Läste om dylik spam bombardemang. Att de tusentals spam mejlen ska dölja ett viktigt mejl som tanken är att jag ska missa. Kollade igenom alla 2000 mejl och såg att det fanns ett mejl från British Airways. Min epost hade ändrats. Gick inte att logga in på British Airways hemsida längre.

Jag ringde BA nyss. Någon hade överfört alla mina avios/poäng till ett annat konto för biljettköp med Qatar Airways. BA ska återställa mitt konto och ge tillbaka mina avios.

Så tanken var att jag skulle missa BA-mejlet och inte märka vad som hade hänt. Jävla svin.

Svara gärna på min fråga ovan betr vad jag bör göra med nyhetsutskicken.
Vad är bäst att göra?
1. Klicka på unsubscribe och avprenumerera.
2. Inte klicka på unsubscribe för att undvika att visa att det "finns en fisk på kroken".
3. Inte klicka på unsubscribe och bara lägga till avsändarna i filter i Thunderbird som tar bort mejl från avsändarna.

Synd att du blivit utsatt för detta.

Hur kom de in i BA? Har du ett unikt och långt lösenord? Det är viktigt att ha på alla sidor som man har. använd en lösenordhanterare gärna. Bitwarden är bra och gratis.
Edit: Bra att veta det med mail-bombningen, visste jag inte om att de gör så.

Jag skulle säga:
4. Öppna inget mail du misstänker är spam. De kan ha spårare som ser att du öppnar dom. (one-pixel tror de kallas) Om det är att de verkligen har lagt till dig i en riktig lista av seriösa aktörer så kan du leta på deras sida och se om du kan stänga av mail-utskick den vägen.
5. Filtrera alla spam-mail som kommer in i nästa steg.

Om det inte blir bättre så skulle jag nästan göra en till mail-adress på samma domän och byta till den i övergångsperiod.

Av Lagers
Skrivet av Nyhet:

Inom kort kommer Windows-användare kunna hantera och koppla bort datorer och Xbox-konsoler via inställningar i stället för att behöva besöka webbplats.

Läs hela artikeln här

Tycker att det låter som en bra sak de gör. Kan vara smidigt att ha koll på de olika systemet om man är uppkopplad. Alltid jobbigt att gå till den smått krångliga MS-sidan.

Av Lagers
Skrivet av Yatagarasu:

Spontant tänker jag att det kan vara ett bra verktyg för att organisera saker?

Jag tänker spontant på alla människor som bara sparar saker direkt på skrivbordet eller inte ändrar namnet på filer. I en ideal framtid med AI direkt i OS skulle denna då kunna hjälpa till att organisera saker i mappar, eller åtminstone ge förslag på sortering och namngivning av filer. Denna funktionen skulle då lära sig baserat på skannat dokumentinnehåll och användarens beteendemönster över tid.

Jag tror inte Copilot nödvändigtvis kommer kunna medföra mycket för den inbitna PC-användaren (likt entusiaster här på SweClockers), i alla fall på kort sikt. Däremot kan jag säkert klura ut ett dussintal användningsområden för gemene man, ni vet den där personen man får hjälpa att rensa datorn för de laddat ned saker till höger och vänster, eller pillat på saker de inte borde för någon video på YouTube gjorde det

Skrivet av LessHack:

Är väll där den behövs som mest. Hur ofta går man inte och söker genom google för dumma inställningar som är så gömda att de behövs guider för att hitta de.

Funkar den här som den borde ska man bara kunna säga, "gör min muspekare större" och woops så går den upp en storlek.
Mitt tangentbord glappar lite och dubbelklickar. "Kan du sänka känsligheten för tangenterna" woops så har den sänkt hastigheten på hur snabbt ett knapptryck uppfattas.

Åh nej, jag vill inte ha en inställning som jag aktiverade för ett par månader sedan för att ett spel buggade, men kommer inte ihåg vad jag ändrade "Kan jag få en lista på inställningar som ändrats på datorn den senaste månaden?" En lista kommer fram, var rätt mycket, men vet att inställningen hade något med nvidia att göra. "Visa Nvidia inställningar som ändrats senaste månaden?"

Eller söka filer som inte har perfekt namn. Har man många filer på datorn blir utforskarens sök funktion väldigt värdelös fort. Kan inte hitta filer även om jag söker rakt i mappen den är i bara för att den har _ mellan orden. Så om co-pilot kan förstärka det med blir det ju en jättevinst. Den kanske till och med kan lära sig att kolla efter saker med liknande betydelse. Vill hitta videon som heter "Pluto" inget resultat... Co-pilot men finns en video vid namn "Pluton" kan det var den? Eller som man börjar låta den analysera videos och bilder i datorn. "Hitta bilden där jag tar en selfie bredvid musse pigg" får då fram bilden med det fina söknamnet 34rby3.jpg.

Ni har båda rätt, har inte tänkt i sådana banor. Är kanske för att jag har koll på var muspekaren kan bli större (japp, har den större, prova ni med) och att jag döper namnen rätt oftast rätt. Men just bildsökning skulle vara rätt smidig att använda sig av. Så man enkelt kan hitta sin speciella bild.

Vi får se hur det fungerar och mest intressant är nog om det får bli lokal AI utan kontakt med MS på en vanlig CPU. Då kan det bli ON på den, annars blir det OFF. Räcker med att man loggar in i Windows och använder Onedrive.
Eller när jag tänker efter kanske de redan vet allt om mig, och det inte MS vet vet ju Google ändå

Av Lagers
Skrivet av Yoshman:

Till alla som nu förfasar sig om att "Visa skrivbordet" försvinner: hur många visste att denna "knapp" ens existerande innan denna artikel? Hade själv ingen aning, för det är ju en "knapp" som i alla fall på min dator saknar någon form av bild.

Och om man nu ens brydde sig om denna funktion, hur många av er visste inte redan om win+d (och det verkar inte ändras, copilot verkar hamna på win+c som förval)???

Jag använder denna ibland, ett bra sätt och minimera allt om man ändå har handen på musen. Kommer sakna den lite, men inte något som är superviktigt.

Citat:

Däremot är frågetecknen kring vad som framåt kommer skickas till Microsoft vettiga. Men givet Microsoft uttalande om att "AI-funktionella PC" bör framåt ha en NPU med minst 40 TOPS låter det ändå som man kommer ha möjligheten att köra saker lokalt. Det lär ju vara ett krav hos en hel del organisationer, så Microsoft har inte så mycket val om de vill att användarna ska ha möjlighet att köra funktionen.

Bara för att organisationer kanske säger stopp hindrar det inte Microsoft att skicka data när det handlar om privatpersoners Windowsinstallationer. Och när man inte har en NPU utan sitter på en vanlig CPU, hur kommer denna AI jobba då?

Och den största frågan jag ställer mig: Vad behöver vi AI till i ett OS? Programmering eller författa saker kan jag tänka mig, men just inbyggt i OSet?

Av Lagers

Jag tycker inte om detta. Ju mer de intrigerar copilot i Windows, ju osäkrare borde OSet bli och mer data skickas till Windows känns det som.

Det som är intressant är att alla dessa Copilot som det pratas om har jag inte sett röken av på min Windows 11. Är det så att vi fortfarande inte får det i Sverige? Jag är glad så länge det inte syns något! Så hoppas det tar tid innan det dyker upp!

Av Lagers
Skrivet av Forsgren:

Problemet är att jag uppenbarligen spelar konstigt eftersom med ett fullstort tangentbord slår jag i musen i tangentbordet hela tiden. Med ett TKL slår jag i ett par gånger i veckan. Med ett 60% har det ännu inte hänt på 7-8 år!

Trodde jag skulle vara ovan med att klicka in fn-knappen (caps lock) för att komma åt genvägar men jag är betydligt snabbare på mitt 60% än vad jag är med ett större. Nu sitter ju alla knappar där jag alltid har händerna istället för längre ut på sidorna.

Kan vara just i sådana fall där man spelar mycket FPS-spel som det kan vara fördel med så litet.
Annars tror jag många skulle kunna spela bra på delat också. De flesta hotkeys är väl mappade till vänster sida från början?

Av Lagers

Nu svär jag nog i kyrkan

Förstår inte trenden med att minska på antal tangenter så man mer och mer måste hålla inne olika kombinationer. Att man kör TKL kan jag förstå men att minska ännu mer. Det är ju inte så att man inte får plats med tangentbordet på skrivbordet.

Vill se mer delade eller mer ergonomiska tangentbord i mainstream. Allas handleder skulle tjäna på bättre ergonomi. Inte mindre och höga tangentbord.

Delat vinklat tangentbord med musen framför eller i mitten skulle nog många må bra av.

Självklart vinklar Logitech detta som något nytt, men som @lambdan skriver. De har kopierat de andra.

Av Lagers

Jag körde ITX många år. I olika slags lådor. för ungefär ett år sedan så uppgraderade jag till AM5. Då köpte jag Asus ITX moderkort. Det kortet hade massa Coil Whine. Då läste jag att många AM5 ITX-kort hade Coil whine. Då blev jag trött på det och köpte Torrent Compact och ATX moderkort och PSU. Men ATX är stort när man är van vid ITX.

Innan bytet satt jag med vitt NR200P och tänkte sälja den och SFX-agget, men så svårt när jag tycker om chassit så mycket.

Så nu tänkte jag chansa på ITX moderkort igen. De kanske har löst Coil whine nu. Velar mellan ASROCK B650I Lightning WiFi DDR5 AM5 och ett MSI MPG B650I Edge WIFI. Någon som har erfarenhet av dessa?

Jag skulle ha kvar Torrenten och man inte satt "mitt i" vardagsrummet nu efter flytten. Hade ett datorrum i förra lägenheten.
Köpte även 16" monitor som jag har under main monitorn för att slippa två stora skärmar i rummet. (Supernöjd!)

Av Lagers
Skrivet av mpat:

Vad Firefox kan göra är att istället för att byta standardwebbläsare bara öppna rätt skärm i Inställningar och låta användaren byta själv. Fördelen med det, jämfört med dagens situation, är att det åtminstone är tydligt för användaren vad som händer. Idag kan ju ett program bara byta på egen hand.

Självklart finns det lösningar, men kan Firefox eller andra program öppna vissa specifika delar i inställningar? Har inte tänkt på det. Om man är en sådan användare som jag illustrerade så kan t.ex det var lite snurrigt det med.

MS lyckades med "Två frugor på smällen"
Edge kan bli vanligare eftersom det blir svårare att byta, Windows blir säkrare till viss del. Men är det ett stort problem idag med skadliga webbläsare?

Av Lagers

Nu spekulerar jag här:
Jag är en vanlig användare som inte läser här på SweC.

1. Jag laddar ner en ny webbläsare för att jag hört att den är bättre.
2. Jag kör igång den och den ser ju bra ut. Kör den några gånger men den blir ju inte standard så...
3. Ska jag in i inställningar och ändra? Vart gör jag det, vågar inte gå in där, kan ju förstöra något...
4. Jag ger upp och kör med Edge. Den fungerar ju.

Vänta här nu:
6. Jag har lyckats ändra till t.ex Firefox som standard. Då kommer en uppdatering som frågar om jag vill byta till Edge. Det ser ut som att jag måste trycka ja på den där lysande JA-rutan annars är jag inte säker på internet...

Eller så ändrar MS detta tilltag för att de bara tänker på sina kunders säkerhet till 100%. Vad vet jag...

Av Lagers
Skrivet av Bobiri:

Köpte ZON musmattan. Kom med en fet vidrig fläck i mitten på skiten.

Reklamation och orkar inte skaffa ett till.

Jag köpte L av den "vita" modellen. Enhanced. På paketet visar den en gräddvit matta. Frågar i butiken, men de trodde att den va vit. Frågan om vi kan öppna en, då föreslår dom att jag ska köpa den, öppna den i butiken efter och lämna tillbaka den direkt om jag inte vill ha den. Köper den och tar hem den. Mattan är inte vit! Den är mer silver-grå och ytan är alldeles för konstig och glattig. Blir att lämna tillbaka. Kvalitén verkar ju sådär på musmattorna då. Synd, de har ju fått bra betyg annars.

Kvalitén på ZON tangentbordet (trådlösa fullstora) tycker jag är värt pengarna iaf. Jag köpte den när den låg på 500 och tycker den är bra. Använder inte just nu men använt i månader i taget iaf.