Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Mäki har skrivit i forumet
Av Mäki

Återstår att se om det blir en generation till av ocker annars blir det ett 5090. 1080ti och 3080 är okej men inte 2080 och 4080 rent hjärndött att betala för dem

Av Mäki
Skrivet av Ridebird:

Nej, det är lite det som kännetecknar beroende? Läs på.

Casinon har mänskligt lidande som affärsmodell. Det är spelberoendes problem och privatekonomi som finansierar dessa företag. Att marknadsföra det är alltså inte toppen, tycker jag.

Kostnaderna för spelberoende i Sverige är också något vi alla betalar för i och med att många kvalificerar för skuldsanering, men också kostar samhället enorma summor i förlorad arbetsförmåga, kriminalitet och så vidare. Där är också problemet med att de omnämnda företagen inte skattar i Sverige.

Det hela handlar alltså om en värdeöverföring från individer med mindre inkomster till enskilda med större (streamers), samt såklart till utländska företag med tveksam ägarstruktur. De utsatta individerna blir sedan vårat samhälles ansvar att ta hand om, om de inte tar livet av sig som 30% av dem gör, då.

Det finns också väldigt många som tycker det är kul och har råd att förlora pengar. Bara för att vissa missköter ska det inte förbjudas, vad skulle då finnas kvar?

Av Mäki

Bg3 är så nära topp du kan komma. Otroligt spel på alla vis. Spelet får tala för sig själv om du väljer att testa

Av Mäki

4k 144hz 1000nits hdr acer x27

Av Mäki

Väldigt meh, hoppas nästa gen inbringar mer

Av Mäki

Väntar på den uppskalade 4090u (uppskalad, ultra, uber) you name it

Av Mäki

Spelmässigt överraskade Baldurs gate 3
Att återigen kunna resa utan massa restriktioner

Av Mäki
Skrivet av Sviskon1:

Kan ju passa på att ställa en dum fråga när jag ändå är igång. Flaskade som sagt min första öl idag, och har sen ägnat mig åt det uppenbart roligaste med denna hobby: Disken! xD

Det jag framför allt oroar mig för är att jäshinken jag använt (klassisk PEHD- plasthink) fortfarande luktar Citra. Jag har har såklart diskat den så noga jag kunnat, samt låtit den stå fylld med varmt vatten och diskmedel i badkaret en timme. Men jag kan fortfarande känna en tydlig citrahumledoft i hinken. Kommer detta kontaminera varenda öl framöver, så jag ska avsätta hinken för Citra-öl (jag gillar visserligen citra...men hade ju kanske tänkt testa nått annat emellanåt xD), eller vad tror ni?

disktablett utan glansmedel i 24h sedan diska ur den

Av Mäki
Skrivet av MsSmith:

Gällande de två trådarna så har jag klara åsikter i båda och medan jag inte jobbar med CC2.0 så jobbar jag med energifrågan, sociala frågor och företagsklimat på EU och högre nivå, så för mig är båda rimliga. Medan många här säkerligen är tekniskt mer insatta än jag, är det få som har det höga perspektiv som jag besitter och där kan jag informera dig om att kärnkraften inte alls är framtiden, utan det debatteras mer om takten för avvecklingen (vilket kan betyda att några få länder fortsätter att satsa och vill bygga nytt men de blir också färre och färre).

Är det som är problemet du förstår inte tekniken och detaljerna och vad som diskuteras på ett högre perspektiv är irrelevant om man inte förstår grunderna. Lite dunning k på att du ska informera saker som du har hört men inte kan verifiera själv.

Av Mäki

Blev några minuter och där var det roliga över Lite less blir man på Blizzards ständigt köande spel

Av Mäki

Spelet var för lätt. Aldrig spelat diablo innan men man kunde ju springa runt med 1 hand och chilla torment 4 utan problem. Behövs mer nerfs på allt

Av Mäki

tips på ekolod för att se fisk från en liten båt med 20hk utombordare i sjö 3-26m djup ca 6-7avg (abborre, gädda). budget max 5.5k
Kör mycket maskmete med ungarna.

Tar också gärna tips på kastspö och drag

Av Mäki

Kan vara gött att ha hdmi så man kan styra ljudet från tv kontrollen.

Stativare brukar räcka gott för lägenhet, hade hellre gått upp en dyrare modell på stativare om golvarna inte enbart ska användas till actionfilm och tung bas.

Dali oberon är lite allround även denna borea modell.
https://www.hembiobutiken.se/produkter/hogtalare/stativ/29854...

Av Mäki
Skrivet av mrqaffe:

Det går att trampa över 25 men cykeln blir naturligtvis tyngre än motsvarande motorlös, tycker dock det går tyngst just vid farten motorkopplingen släpper, det kan väl skilja mellan olika motortyper och en del frikopplar inte alls motorn och då är de alltid tunga att trampa utan motorstödet, tex de med navmotorer brukar vara av den typen.

Jag använder den ibland på vintern och har inte haft några speciella problem pga att det är el utan det är samma saker som på en ellös man råkar ut för, möjligen kan det kanske skilja om man ska ladda där det är väldigt kallt men jag laddar i princip bara i uppvärmda lokaler men kan tänka mig att det kan funka sämre om det är -30C
Det går ju däremot tyngre så räckvidden blir kortare och det kan ju vara nått att tänka på om man "måste" klara en viss sträcka med motorhjälp och de flesta har ju tyvärr bara belysning från motorbatteriet så man kan behöva ha separat belysning utöver den på cykeln.
Har en Specialized Vado 4.0 men har inte cyklat nått speciellt på sl modellerna.

Testat Vado 3.0 igh den gick enligt mig som en dröm, även testat en Gazelle som var liknande också riktigt fin. Lutar mot att det blir en Crecent elder då den hade hyffsat lik comfort inte lika bra men gillar färgerna och att det är kul att stödja något svenskt sen kunde jag få ett mycket bättre pris på den.

Är det någon nackdel med Shimano e6100 eller egoing batterierna?

Av Mäki

Går i köptankar på en elcykel mest pga att jag gillar tekniken. Vill ha möjlighet att kunna ta mig fram lite lättare i snålblåst och snö. Hur bra fungerar elcyklar att köra utan motorstöd över 25km/h? Står de sig bra mot väta på vintern?

Någon som har erfarenhet av Crescents elcyklar eller specialized sl (lättare) modeller?

Av Mäki
Skrivet av Teddis:

Inte ens mot de "snabba" burgarna så står sig Max särskilt bra längre. Tar hellre Donken, BK eller äter grus från parkeringen utanför.

Om de åtminstone FÖRSÖKTE träffa brödet när de slänger på innehållet så hade det kanske blivit bättre och kunnat klassifieras som hamburgare igen!

(Ser det ut som jag kommer kunna hålla det här civiliserat? )

Kan bara hålla med Max är verkligen något helt annat nu

Av Mäki
Skrivet av Dunderil:

Nog bäst bang-for-buck kortet i 4000-serien. Men likväl dyrt, men det är alla korten.

Kostar lite mer än 3080 när det släpptes och 5 fps mindre i 4k cyberpunk några år senare. Vem försöker de lura?

Av Mäki
Skrivet av guermantes:

Därför att väldigt många spred *desinformation* om vaccinen, bidrog till lynchmobb mot Fauci som är mer meriterad på området än du kan räkna sandkorn på stranden, mm mm.
Hunter Bidens laptop är ett sidospår som blåstes upp bortom alla proportioner och inte har nåt med hans pappa att göra men som användes som påverkansmetod för att styra röstbeteende, precis som den meningslösa Durhamutredningen som utlovade stora avslöjanden men nu lagts ner i tysthet. Republikaner mässar fortfarande om laptopen men har inte lyckats knyta den till något som har med pappa Joe att göra. Och när de inte gör det underminerar de konstitutionen och iscensätter statskuppen.

Du verkar tycka att fritt spridande av falsk information som underminerar demokratin är önskvärt, bara för att alla ska få säga vad de vill. Det är ett argument som leder bort från rationalitet, kunskap och sunda relationer i ett samhälle som man delar med andra. Good luck living in it!

Snarare tvärtom där desinformation spridits om hur vaccinen fungerar hur effektiva de är och minimalt med biverkningar. Om din son har kopplingar till kina och Ryssland och använder dina pengar så är du inte delaktig menar du?

Av Mäki

Bojkotta dessa överpriser de kan inte komma undan med att höja priserna varenda lansering. 3080 gick för 8k vid lansering så vad motiverar det dubbla för denna?

Av Mäki

Känns som de försöker sig på 2080 ocker releasen. 1080 releasen var okej prissatt och 3080 med. En prissättning på 8k hade varit mer rimligt prestandan.