Inlägg

Inlägg som Tokas har skrivit i forumet

För de som inte köpt RiME än så säljer Fanatical spelet för typ 10 spänn:
https://www.fanatical.com/en/game/rime

Det är en Steamnyckel man får.

Nu fick jag precis en notis från Komplett.se att fakturan är makulerad.

Vilket är ganska intressant, då de var väldigt tydliga med att de inte hade någon makt över fakturor över huvud taget, utan att allt sköttes helt externt via Komplett Bank.

Men men, man ska väl vara glad för att det är ute ur världen nu!

Skrivet av brackemannen:

Köp för i helvete aldrig någonting via en bank utan kontant.
Är väl av den gamla skolan som lyder kan du inte köpa något kontant så köp det inte, undantag hus och ev. bil, även om min skrothög inte har några lån

Jag handlar allt på faktura just på grund av sånna här saker, inte för att jag inte hade råd för stunden. Jag köper aldrig över mina tillgångar. När jag förstod att det var på väg att bli helt jäkla tokigt så gjorde jag en formell bestridning av fakturan, vilket betyder att de inte kommer att se röken av några pengar fören de vinner i domstol, vilket jag är redo att ta striden till om det skulle behövas.

Från och med nu ska jag fan till och med filma mina återköp, när jag packar in det i lådan och lämnar in på posten. Man kan tydligen inte vara för säker.

Nej, detta historien, även om den säkert kommer att sluta bra, lär mig att ALDRIG betala något fören alla parter är överens.

Statusen just nu är att Komplett.se till slut ska ta kontakt med Komplett Bank och reda ut det hela.

Jag förstår naturligtvis att det är två separata bolag, men det spelar egentligen ingen roll tycker jag. Under hela mitt arbetsliv så har jag ALDRIG lagt över allt ansvar på några av mina kunder när något uppenbarligen är fel. Man tar kontakt med kunden när allt är utrett och färdigt så att alla kan gå därifrån nöjda.

Det är som om man skulle handla en BigMac & co-meny och inte få sin pommes. Sen när man går tillbaka och påpekar det i kassan så säger dom att man ska ringa deras kassasystem för att reda ut det hela, och får till svars att man ska prata med kassapersonalen.

Men förhoppningsvis så löser det sig nu. Så jäkla onödig konflikt bara som hade lösts på fem minuter om de bara att lyft luren eller skickat ett mail sinsemellan.

Klämd mittemellan Komplett.se och Komplett Bank

Hej alla!

Det har uppstått för mig en ganska absurd situation där jag under Black Friday köpte en Hori Pad Onyx PS4 Trådlös Kontroller och Cooler Master SK621 Gaming Tangentbord. Var dock inte nöjd något av köpen (som var ganska spontana), så valde att skicka tillbaka. Inga konstigheter, reggade retur på Komplett.se, fick retursedel och skickade tillbaka.

Men efter ett tag så fick jag en påminnelsefaktura på den ena varan (Cooler Master SK621 Gaming Tangentbord) och kontaktade då Komplett.se för att kolla vad som blivit galet. Jag fick då som svar:
"​​​​​​Från vad jag kan se så finns båda dina returer registrerade. Konstigt att du fått en påminnelse! Det är Komplett Bank som har hand om våra faktura betalningar, vilket är ett externt bolag. Skulle råda dig till att kontakta deras kundtjänst och förklara att du returnerat båda produkterna. Det ska dom också kunna se."

Väldigt skumt tänkte jag, att JAG ska kontakta Komplett Bank när det uppenbart är något fel från deras sida (som de själva bekräftar). Men visst, jag kontaktar Komplett Bank. Dock får jag som svar att i DERAS system så står det att jag köpt tre varor och returnerat en vara, och har två varor kvar att betala, och om något är felaktigt så ska jag ta kontakta med Komplett.se, inte Komplett Bank.

Så nu står jag här, mittemellan två bolag som man tycker borde ha någon samröre med varandra, där det uppenbarligen blivit fel, där de bara hänvisar till varandra.

Är det verkligen jag konsument som ska försöka medla mellan Komplett.se och Komplett Banks för att de av någon anledning har bristfällig kommunikation och system? Någon annan som råkat ut för något liknande?

Vet inte om @Komplett är aktiv på detta forum och kan hjälpa till att reda ut det hela?

Skrivet av Knotvillage:

Hur kan 100% välgörenhet vara överpris??

Nu när man köpt Xbox One All-Digital Edition, finns det något bra ställe att köpa digitala spel till Xbox One, mer än deras egna butik? Så att man bra deals?

Skrivet av frong:

https://gameexpo.se/harddiskar/harddisk-goodram-ssdpr-cx400-2...

1tb SSD för under 500:-?

Vad är det för disk? Hittar inte mycket vid snabb googling.

Det är 128gb-modellen som kostar 419kr

Skrivet av martinot:

Studerar på Chalmers och har Mecenatkort, men ser inte hur jag skall lägga till eller mata in för att få studentrabatten hos Clas Ohlson?

Tyvärr har inte Mecenat någon rabatt på Classe, men Studentkortet https://www.studentkortet.se/ har!
10% både online och i butik.

Clas Ohlson har 25% på hela Bosch Grön serien. Och man kan dessutom lägga på studentrabatt på det, för de som har det.

https://www.clasohlson.com/se/c/campaign/co-bosch-green-se

Jag känner att jag måste tipsa om ett av årets absolut bästa spel som är på rea just nu, Supraland:
https://store.steampowered.com/app/813630/Supraland/

Det finns en anledning till att det var nästan 100% i betyg på Steam!

Skrivet av Ingetledigtnamn:

Japp. Man önskar att Steam hade ett sorteringsläge där man kunde få spelen ordnade efter betyg.

Om du menar spelen i ditt egna spelbibliotek så är denna klockren:
https://www.lorenzostanco.com/lab/steam/

Där kan du sortera på flera olika betygsystem. Helt perfekt att hitta "gömda" grymma spel som man inte visste att man hade.

Skrivet av Rezol:

2.6GHz (och vanligen 5GHz) är frekvenser på vilka wifi-antenner kommunicerar med varandra. Lägre innebär bättre räckvidd och högre tillåter högre hastigheter, dual band innebär att den fixar båda samtidigt, något som är standard idag.

Ett nätverks hastighet mäts i megabit eller gigabit per sekund. Just denna Lynx 9000 fixar 850mbps på 2.4GHz (vet inte varför det stod 2.6, tillverkaren säger 2.4) och 1750mbps på 5GHz vilket jag skulle säga är rätt bra för oss vanligt folk. Det som avgör mest för mig personligen är vilka extrafunktioner som finns och hur användarvänliga menyerna är, och det är svårt att bedöma utan att ha tillgång till en.

Okej, så för mig själv som endast går in i menyn för att ändra lösenord (på sin höjd), som letar efter en "plug&play"-lösning så borde detta vara väldigt prisvärt alternativ? Förutsatt att allt fungerar som det ska, vill säga..

Skrivet av frong:

"Routern har dualband WiFi-ac frekvens och hastigheter upp till 2.6 GHz" ?

Jag är inte speciellt insatt när det gäller nätverkstermer, men antar att du menar att meningen inte går ihop på något sätt?

Skrivet av Kent:

Jensen Lynx 9000 WiFi router - KLUBBPRIS 990:- Pris ej klubbmedlem 2 295:-
Jensen Lynx 9000 WiFi router (svart)

Gäller t.o.m. Söndag 15/9 Elgiganten

Creds till "Fyrverkeri" på Swedroid

Vad säger folket om Jensen Lynx 9000 för 990kr? Hur står den sig tex jämfört med Asus RT-AC86U, om nu "originalpris" ska vara 2 295kr?

Jag har denna airfryern:
https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/koksmaskiner/till...

Köpte den för 500kr i december, så det kommer nog en ny kampanj på den snart. En sak man måste tänka på när det gäller airfryer är hur mycket den rymmer. Men Anderssons från Netonnet verkar vara gedigen, så den är nog ett bra val den med!

Skrivet av Alrik:

@oskip: hittade ett par i Ängelholm på kampanj 😁 hoppas dom är bra nu. Men har fått bra reviews

Supertack för ditt tips om Ängelholm! Jag hade letat i Hyllinge och Helsingborg utan framgång, men fick tag på ett par i Maxi Ängelholm precis.

Finns minst ett par kvar, om någon har vägarna förbi!

Skrivet av yacuzhi:

Handlade lite spel för totalt 13 euro igår kväll, fick 1300000 tokens, som jag han redeema till 250 euro och köpa spel för.
Tänkte fortsätta handla när jag vaknade imorse,, men då var alla mina tokens borta, men jag hade kvar allt jag han köpa... var det nån bug eller ?? alla andra polare jag lyssnat med fick bara runt 4000 tokens.,,,, ???

Jag hoppas att du själv förstår att det var en bug..

Det hade ju varit sinnessjukt om Steam gav bort ca 2500kr för varje 150kr man spenderar...

Om du hann köpa grejer (och om du får behålla grejerna) så är det ju bara att vara nöjd med vad du fick. Men bli inte förvånad om Steam drar tillbaka allt du köpt med hjälp av buggen. Man har ju till och med hört att folk blivit av med sina konton helt och hållet av mindre övertramp.