Inlägg

Inlägg som splattergnejs har skrivit i forumet
Av splattergnejs

Utomhustäckning ASUS XT8

Hej på Er!

Jag har ett MESH nätverk via ZenWiFi AX (XT8) hemma (3 accesspunkter) och jag skulle behöva förbättra min utomhustäckning (bland annat till min elbilsladdare) - hur gör jag det på bästa sätt? Det finns ju inga externa antennuttag tyvärr och jag känner mig klart tveksam att montera en ny accesspunkt i MESH nätverket utomhus, de verkar inte vara IPXX-klassade alls.

Finns det några utomhusprylar som jag kan använda mig av för att förbättra täckningen?

Vänliga hälsningar,

Daniel

Av splattergnejs

Hej @Lissjos!

Har du något av korten kvar? Intresserad då jag håller på att reparera en strulande alt. 2 dator hemmavid.

Vänliga hälsningar, Daniel

Av splattergnejs

Tycker att Condemned till XBOX 360 var riktigt läbbigt... (kom det till PC?, om inte ber jag om ursäkt för felplacerad tråd...)

Av splattergnejs

Tjena!

Supertrevligt att Ni genomför detta utmärkta initiativ - kul och förhoppningsvis lärorikt på samma gång.

När och om Ni hinner skulle jag uppskatta följande:

1. Citera Splattergnejs
2. Skriv önskad text: "SplatterGnejs"
3. Mörka färger, svart grått och "stilrent" men gärna lite raw Zombiestyle på texten
4. 2560x1600
5. Vänster kant av desktopen får gärna vara helt mörk och dyster då alla ikoner syns bäst då...

När och om du hinner vore detta mycket uppskattat! Mycket Snyggt producerat hittills!!

Vänliga hälsningar,

Splattergnejs

Av splattergnejs

I-Lands dilemma vilket 7970?

Hej på Er Sweclockare!

Jag har ett liten dilemma kring val av 7970 kort - jag har för avsikt att succesivt börja uppgradera mitt system och kommer att börja med grafikkorten för att sedan gå vidare med Ivy Bridge när den väl kommer framåt vårkanten. Har alltid haft goda erfarenheter av AMD/ATI och har därför beställt ett ASUS 7970 av referensdesign vilket jag kan hämta ut idag, men jag är samtidigt mycket trött på tjutande högljudda datorkomponenter och har därför börjat snegla på ett XFX 7970 med DD kylare, men det kan jag inte få ännu då ingen verkar ha det i lager och ingen verkar veta när det kommer in.

Frågan till Er är därför:

Skulle Ni köpa ASUS grundmodell och, om behov uppstår, byta referenskylaren själv till ex. vatten eller Arctic?

eller...

Vänta på XFX modellen med förmonterad bättre kylare?

Jag inser att det finns lika många svar som medlemmar, men jag behöver lite goda råd i mitt velande...

Tusen tack!

Daniel

Av splattergnejs

Ja eller använde ett annat program som exempelvis alldeles utmärka http://www.terabyteunlimited.com/bootit-bare-metal.htm som är den nya versionen av BootITNg som jag själv använt i många, många år - supereffektivt, snabbt och mycket mångsidigt.

Programmet startar upp direkt efter BIOS och du kan använda det för att hantera dina partitoner, skapa multiboot inloggningar och mycket, mycket annat - men OBS! Det är kraftfullt så om du inte vet hur paritioner mm etc. fungerar och exakt vet vad du skall göra - kan du strula till det rejält för dig!! - blåsa all information, tag bort hela OS mm

Superbra kraftfullt program för den som vet vad som skall göras - rekommenderas varmt!

Av splattergnejs

Ålder: 39
Plattform: PC, XBOX360, PS3, PSP, Gamecube, Iphone
Spelar just nu: COD: WaW, COD:MW2, Bioshock, ArmaII, Operation Flashpoint: DR, Batman Arkham Asylum, Uncharted 2, GTA IV, Halo 3 ODST, The Whitcher, GRID, Peegle, Half-Life 1 + 2, Portal, Condemned 1+2 mfl. (en ruskig allätare helt enkelt, men - har tre barn och fru och köper mest spel, hinner sällan spela dem om jag skall vara helt ärlig...)

Av splattergnejs

Genelec 6010

Hej på Er,

Sitter själv med ett par Genelec 6010 och är extremt nöjd med ljudet från dem - har ej en separat förstärkare utan går direkt via mitt X-FI ljudkort.

Vänligen se recensioner, ex.

http://www.e-gear.com/article/a-new-loudspeaker-genelec-40158...

http://www.lydogbilde.no/index.php?cat=79291&testid=4489

Går varmt att rekommendera.

// Splattergnejs

Av splattergnejs

Jag skulle kolla i BIOS avs. Wake-On-Lan eller andra dylika sättningar - sitter man på en router så kan det dra igång maskinerna om de endast är fabriksinställda...

Av splattergnejs

Hej,

Bra att du tog internetgirot iallafall - men samtidigt - två dagar - det är inte extremt lång tid vi pratar om - han kanske har blivit sjuk, rest bort eller helt enkelt haft fullt upp att göra på jobbet och inte hunnit svara ännu - du VET inte 100% att du blivit blåst, eller?? Känns lite hårt att hängas ut efter bara två dagars mailfrånvaro

(Hrm, OK jag inser du att du skriver att han hunnit lägga in två nya annonser efter ditt svar - DET är iochförsig mystiskt...)

Låt oss se - är det en seriös kille så kommer han att svara på denna tråd och förklara situationen, annars är det som du misstänker - fiffigt!

Ha en go helg!

Av splattergnejs

Helt fantastiskt vad jag känner igen mig!!! Arbetar heltid, har familj med tre små barn, hus, två bilar + en fet dator + en XBOX360 och totalt kanske 60 spel av vilka jag klarat ut, säg 5... Egentligen helt sjukt - men tiden finns inte och jag håller med om att de få gånger man faktiskt får en stund över, då hattar man och velar mellan spelen, 30 minuter Stalker, 15 min Crysis, en stund L4D, lite World in conflict, the witcher, alt. GoW2 på boxen i 30 minuter tills man byter till RE5 i 30 minuter och sen är man svintrött och går och lägger sig och har egentligen inte uppnått något i spelvärlden - riktigt, riktigt sjukt irriterande och som någon annan sa - "ett ruskigt I-landsproblem" - men inte desto mindre irriterande...

Av splattergnejs

38 år här - pillar med datorer så fort tillfälle ges - lite trixigt med att få till tiden - har familj med tre underbara små tjejer...

Av splattergnejs

Ja du - du behöver inte säga någonting - låt dem låta bli att testa att stänga av Defender (som är MS svar på ex. Spybot eller annat anti-spyware verktyg) - jag vet bara till 100% att det fungerar för den typen av problem jag, och även uppenbart du har haft - vem har sagt att det skulle vara Hårdvaran som strular - kan precis lika gärna vara OSét där Defender är en viktig, men irriterande komponent.

Att det skulle starta några bränder är bara fånigt - hur skulle det ens vara möjligt ens i teorin?

Tror personen att Defender skulle skydda datorn mot någon form av överhetting eller? ...är det samma person som tror att explorer är en dricka som man häller i datorn på fredagskvällen eller???

Simma lungt,

Splattergnejs

Av splattergnejs

Hej,

Ett grymt litet program som hjälpt mig med liknande problem är http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html - det är gratis dessutom...

Lycka till!

Splattergnejs

Av splattergnejs

Sedan ett lämpligt Bluray uppspelningsprogram som ex. PowerDVD 8 ULTRA

Av splattergnejs

Hej,

OM det endast är omstarter som är felet skulle jag börja med den mycket enkla åtgärden att stänga av Windows Defender -

1: Via Säkerhetscenter samt via

2: Öppna startmenyn och skriv MSCONFIG - under fliken Startup avmarkerar du Windows Defender.

3: Starta om datorn

Otroligt nog löste denna enkla åtgärd alla mina otroligt irriterande omstarter flera gånger om dagen (ibland i timmen...) - det var inte som om datorn kraschade utan som om "någon" hade tryckt på "Shutdown" och initierat nedstängning av maskinen - öppna program och filer ombeds man spara etc. hur irriterande som helst - stängde av Defender och har inte haft en omstart på över 12 veckor...!

Hör gärna av dig om du vill ha mera hjälp - det är därför vi gillar Sweclockers...

Splattergnejs

Av splattergnejs

Hej,

Största skillnaderna, som dock redan nämnts, är att Titanium är PCI-Express och Professional är ett PCI kort. För mig var dock det största skälet till att byta PRO till Titanum att det sistnämnda har 10 pins Intel HD-koppling vilka går att koppla direkt till "Audio out" på min inbyggda chassifrontpanel (CoolerMaster Cosmos-S).

Den äldre Professionalversionen kunde man endast köpa Creatives egen frontpanel till, vilken var både dyr och sällsynt.

Lycka till!

Av splattergnejs

THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOGS
Steelseries 7

Av splattergnejs

Hej,

Jag har själv precis samma sits som du och kör det alldeles utmärkta programmet Boot IT NG (http://www.terabyteunlimited.com/bootit-next-generation.htm) - ett ytterst delikat program som är ett av få som följt mig genom åren och aldrig gjort mig besviken - så mycket funktionalitet för en så liten peng - om jag inte missminner mig finns det även i testversion så att du kan testa fulla programmet under 30 dagar el. liknande.

Jag rekommenderar det förbehållslöst - MEN - om du börjar pilla i programmet, utan att förstå vad du gör / hur partitioner / volymer och dyl. fungerar - då kan du snabbt bli helt rökt... "Format C:" är en bris i jämförelse...

Men om du är inne på SweClockers förutsätter jag att du vet vad du pysslar med så därför - Lycka till!

Splattergnejs

Av splattergnejs

Tjena,

Jag har själv ett dylikt kort och kör Vista64 utan problem - jag har dock ett ASUS Rampage Formula mobo - där finns det en särskild PCI-ex port (1 alt. 2x) där det medskickade ljudkortet normalt sitter - jag tog bort det och installerade mitt x-fi istället - klockrent (finns någon liten bugg i drivers avseende test av surround i creative kontrollpanelen - inget som helst problem i verkliga livet...)

Kan inte tänka mig att det skulle vara något problem i ett x16 PCie (annat än att du inte på långa vägar kommer att nyttja dina 16x )

Vänliga hälsningar,

Splattergnejs