Inlägg

Inlägg som MrNo har skrivit i forumet
Av MrNo

nu överdrev du med sisådär 70 kg

Av MrNo

Om någon är intresserad av en 7 månade gammal 5021 PM:a mig.

Av MrNo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peter233
Har aldrig brytt mig om batteriet, har haft strömsladden i mestadelen av tiden och kör batteri då och då. Har en wear level på 21% efter 10 månader.

Har haft min 5021 i 3 månader och alltid kört med sladden och batteriet i. Har alltid hållit koll på vad wearlever skulle visa. Var glad när nästan 3 månader passerat och wear level var fortfarande på 0, men helt plötsligt HOPPSAN wear level 8 %

Har bestmämt mig att använda dator mer utan nätsladde i, passa på och njuta av det mobila medan man kan, för i vilket fall som helst lär man behöva köpa ett nytt batteri så småningom.

Av MrNo

Att bära på en trekilos dator känns faktiskt mer än man tror.
Man blir ju naturligtvis inte trött att bära på den, för trots allt är det bara 3 kilo, men det kan bli lite frustrerande. Föreställ dig att du ska springa mycket fram och tillbaka med 2 paket mjölk i påsen. Är det så att du kommer ha datorn med dig överallt och pengar inte är något problem ska du kanske titta på en lättviktare. Annars kan det vara värt att bära på 1-1,5 kilo extra.

När fläkten inte är igång är dator helt knäpptyst. Fläkten har två hastigheter och ljudnivåer. Den lägre hastigheten låter ganska högt och det högre ännu högre. När fläkten är igång är den alltså inte direkt tyst av sig. På min dator vid vanligt surfande sätter fläkten igång var 5:e minut och håller på mellan 30-60 sekunder. Ju längre dator är igång desto oftare kommer fläkten och håller igång längre stund. Detta om man har wlan igång, stänger man av wlanet kommer fläkten nästan aldrig igång. Spelar man spel är fläkten igång konstant på det högsta läget.

Är helnöjd men min 5021 förutom när det gäller fläktarna/värmen. Tycker det är riktigt jobbigt att lyssna på deras surrande. Det sägs att undervoltning ska kunna bättra på problemet men jag får inte det att funka på min dator. Har följt DrDum:s steg-för-steg anvisningar och fast vi har exakt samma modell för jag det inte att funka på min dator. Dator bara låser sig hur jag än gör. Ska kanske be DrDum eller någon annan kunnig om lite support

Av MrNo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Calle P
Höjs NotePal mycket i bak så man får en skön höjd om man sitter med ett löst tangentbord? Då hamnar ju datorn längre bak och man vill ha den högre... Tror ni man skulle kunna lägga något under notepal så den kommer högre upp i bak och att det fortfarande ser bra ut?

@ judge

Hur ser stället ut IRL? På bilderna ser det plastigt ut :S

Vad tror ni om detta? Någon som har erfarenhet av detta?

jodå, har handlat hos Clas Ohlson flera gånger. Underbara människor

Skämt åsido, kan du skicka direktlänk?

Av MrNo

exakt, det är det jag alltid sagt.

Kör med sladd i när du kan, när du inte kan kör på batteri. Ha alltid batteriet inne. att hålla på och ta ut batteriet och greja tycker jag känns alldeles för krångligt att man på något sätt förlora vitsen med att ha en bärbar dator.
Att sedan bara köra på batteridrift är inte heller att rekomendera för då blir förlusten betydligt mycket mer än 22%

Av MrNo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Drog hem programmet frå en väldigt suspekt sida såeg enbart en massa frågetecken

men verkar som om jag tappat runt 22 % av kapaciteten. Inte så farligt med tanke på hur mycket jag använt datorn under dessa två år...

MrNo --> Hur mycket har du tappat på batteriet då?

att det blev en massa konstiga tecken är för att sidan är på japanska, och har du inte installerat japansk teckensnitt (vilket du med största sannolikhet inte har) då blir det bara en massa krumelurer. Så sidan är det nog iaf inget större fel på.

22 % på två år är hel ok. Enligt mobilemeter är mitt batteri fortarande 100 %-ig men den är också bara två månader gammal.

Av MrNo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Men måste jag då inte ha kört programmet när datorn var ny för att den ska kunna göra en sån jämförelse?

Men skicka en länk till programmet så kan jag prova.

Tror inte att du måste ha haft programmet sedan dator var ny. Jag tror att detta program bl.a. "läser av" batteriets ursprungliga kapacitet och sedan jämför den med den kapaciteten den har nu.
Länken till programmet är http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-Oakland/8259/

Ska också tillägga att mobilemeter är freeware.

Av MrNo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Jag har haft i batteriet i två år och kört med sladd hela tiden och jag har inte märkt av att jag förlorat någon batterikapacitet på det alls, dvs de gånger jag använt batterierna...

skulle du kunna installera mobilemeter och se hur stor är "wear level", dvs hur många procent har batteriet tappat i sin kapacitet sedan den var ny?

Av MrNo

du kan lugnt ha batteriet i när du kör med sladd i. Den bör inte överladdas (detta "bör" kan du egentligen läsa som "ska"). Detta gäller alltså de nya batterierna, inte de gamla Nickel-kadmium.

Att man kör en eller två gånger per månad på batteri är för att de ska omkalibreras. Fråga mig inte vad som menas med det helt tekniskt för jag vet inte, men har läst om det på seriösa sidor på internet. Om den inte omkaliberas så kan den tydligen förlora lite av kapaciteten.

Min acer aspire är nu två må nader gammal, kör i stort sett alltid med sladden och batteriet i. Enligt mobilemeter har batteriet fortfarande 100 % av sin kapacitet.

Av MrNo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pera
Det är nog bara att använda svensk tangentbordslayout o sättta dit en gnuggisbokstav på rätt tangent

Man behöver inte ens klistra dit några bokstäver. Man lär sig faktiskt rätt snabbt.

Av MrNo

Du kan ju alltid testa och ominstallera windows. Det brukar lösa många problem och kan vara väl värt ett par timmars arbete. Ringer du till Acer support kommer de ändå kräva att du gör det innan du skickar in datorn.

Av MrNo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wilburt99
Utan fläktarna igång har tomgångstempen sjunkit från 55 till 50 för CPU och från 46 till 42 för HD.

Det är riktigt bra.

Av MrNo

herrarna/damerna på koolsink har varit så snälla att de har listat upp en hel del av sina konkurenter
http://www.koolsink.com/compare-study.html

Av MrNo

du, den ser faktiskt riktigt fin ut Den klart bästa budgetvarianten hittills

Av MrNo

Vet inte om den är "optimerad" men den (processorn) bygger på 64-bits teknlogin som sägs vara krav för vista

Av MrNo

precis
Dagens i-lands problem

Av MrNo

Har du kollat på dell 9400?. Den är med 17 tums skärm. Köper du den med en Pentium M processor och dubbla 9 cells batterier (man tar ut dvd-spelaren och stoppar in extra betteriet) bör du få några timmars arbetstid. Såg att du också kan välja en hårddisk på 7200-varv som kan vara bra om man jobbar med stora filer. Denna dator ser hyffsat ut enligt specifikationerna men sen vet jag inte hur pass bra den är i verkligheten. Du efterfrågade en tyst dator och hur tyst den är vet jag inte, men centrino-system brukar vara rätt tysta (men tänk också på att en så snabb hårddisk utvecklar rätt mycket värme så den kan vara anledning till fläkten att snurra i både tid och otid).

Försök hitta lita recensioner om den på nätet och se om den kan tänkas passa dig.

Av MrNo

tack för svaret

Av MrNo

DrDum, jag vet att du har undervoltat din processor, så jag tänkte bara fråga ungefär hur ofta sätts fläktarna igång på din dator när du bara surfar. Min är inte undervoltad och fläktarna sätts igång första gången efter ca 25 min och sedan var 5:e minut. Ska också säga att jag rpovade att undervolta min men den datorn fryser så fort jag ändrar några värden.