Inlägg

Inlägg som Pierre232 har skrivit i forumet
Av Pierre232

Är i akut behov av av en hyfsad mobil, har haft en Poco x3 pro i 2år och under tiden har den gått upp mer än 100% i pris efter 2 år.

Som rubriken, jag kag letar efter en någorlunda billig mobil, jag absolut ingen värsting men den får gärna kosta 3-4000kr.
Men den behöver ha en bra soc och även 128gb minne och gärna min 6gb ram, jag med värdet på svenska kronan och brådskan innan min tel lägger av då den är både fuktskadad? Och skärmen spräckt, det roliga är att jag köpte den för 1700 när den släpptes och 2år senare när den slutade säljas kostade den över 3 500kr😁.
Letar nu efter en ersättare som helst inte ska kosta över 3 500 - 4000kr, det är akut och skulle vilja ha lite tips på telefoner som kan ersätta den och även få lika mycket uppdateringar, jag vilket förvånade mig då jag fått 2 stora updates och även säkerhetsuppdateringar som fortfarande kommer till telefonen som har senaste android och och MIUI.

Det hör inte till vanligheterna i den prisklassen.
Utan tvekan den mest prisvärda telefonen jag haft, även när jag jämför med mina toppmodellen.

Hur ofta ökar en telefon i pris med över 100%efter 2år, personligen har jag aldrig varit med om det.

Betalar gärna upp mor 4000kr då mina telefoner aldrig hållet så länge förut och ändå varit i vatten 4ggr innan glaset sprack, hade jag vetat att det bara var displayen som var trasig så tror jag även att den är fuktskadad, jag annars hade jag bytt batteri och display.

Jag skulle vilja ha tips på telefoner runt dessa priser som får minst lika mycket uppdateringar vilket är ett måste då jag använder den både privat och i jobbet.
Tacksam för tips och kan tillägga att det räcker om den tar hyfsade bilder i dagsljus då jag i stort sätt aldrig fotar så det är ingen prio. Mvh Pierre Göteborg

Av Pierre232
Skrivet av seville57:

Jag använder min TV:s fjärr (Panasonic TX - 58Hx810E) till min 4K Google TV (inkopplad på HDMI port 1 på TV:n).

Antingen har du inbyggd Google tv eller hur bär du dig åt att paira kontrollen mefygoggle tvn, det är det första du måste göra innan man kommer vidare och apparna i playstore har jag inte fått att fungera, jag någon som känner till någon så skriv gärna det här. Mvh Pierre

Av Pierre232
Skrivet av Ibymafayhas:

Anynet är Samsungs namn på HDMI CEC

Tack för det, är på väg hem nu, vägrade köpa en ny för 429kr billigast just nu på prisjakt, jag bet 299 när jag köpte min, 😁. Återkommer ifall det fungerar annars försöker jag citera dig som verkar ha lite mer kunskap vad gäller ett sånt problem. Mvh Annars skriver jag på FB att den som kommer och ansluter den till router får 150kr för 5min arbete. Bor i Rannebergen Angered /GBG

Av Pierre232
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Ni barnrumpor med era bläckpennor vet väl inte ens vad det innebär att skriva i granit med kil och hammare. Och du tycker säkert svensk grammatik som den såg ut för bara några decennier sen är komplett? Jämför med vad vi hade på 1400-talet! 😆

Men 9 trollpoäng på din kombination av att inte kunna använda ett tangentbord och samtidigt klaga på att ”ungdomen av idag” inte kan använda pennor.

Jag är garanterat bland dom äldre medlemmarna här, dessutom råkade jag tappa bort mitt första konto ett antal innan jag skapade detta. Mvh

Av Pierre232
Skrivet av snajk:

Du kan styra Chromecasten med tevens fjärr om din TV stöder HDMI CEC. Det måste vara aktivt på teven och i enheten, men sen funkar det i allmänhet bra. Annars finns det lite billigare tredjepartsalternativ, som denna, dock lång leveranstid och inte så värst billig (ingen aning om kvaliteten heller). Problemet är ju att en Chromecast är så sjukt billig från början att det är svårt att göra en hyfsad separat kontroll som inte närmar sig hela enheten i pris.

Ska kolla detta när jag kommer hem, vet iaf att den har något som heter anynet+ men har ingen aning om vad oör🤗

Av Pierre232
Skrivet av seville57:

Jag använder min TV:s fjärr (Panasonic TX - 58Hx810E) till min 4K Google TV (inkopplad på HDMI port 1 på TV:n).

Jag har dongel varianten och den går inte vidare förän du pairat fjärrkontrollen och lagt in lösen till mullvad routern. När det är gjort kan jag andvända telefonen eller en PS kontroll. Mvh

Av Pierre232
Skrivet av seville57:

Jag använder min TV:s fjärr (Panasonic TX - 58Hx810E) till min 4K Google TV (inkopplad på HDMI port 1 på TV:n).

Är din Googletv inbyggd i Tvn? Mvh Jag har en dongel, det skall gå att ansluta med en PlayStation BT kontroll över men har bara lyckats paira den med telefonen trots att jag följ 2 guider! Enda jag behöver kontrollen till är att ansluta till routern sen fungerar googlehomeappen som fjärr. Mvh

Av Pierre232

Hej, min fjärrkontroll till Google tv'n har pajat och kan inte synka kontrollen

Hej, jag har jag har flyttat precis och kontrollen till min Google tv har gått sönder, en ersättningskontroll kostar 100kr mindre en en ny Google tv!?

En vän sa att man kunde andvända en PS kontroll och jag har en och har anslutit den till bluthothen på mobilen enligt någon guide men behöver fortfarande kunna kontrollera dongeln.
Är det någon som har en lösning på detta kanske? Jag är nyinflyttad i Rannebergen, Angered och känner ingen här som jag kunde lånat kontrollen av och ställt in allt, gjort på 5min sen går den att styra med Google home appen.

Men det ultimata vore om nån visste hur jag pairar Googletv dongeln till ps kontrollerna, jag ska vara PS +share men får det ej att fungera.
Edit: Tips mottages om nån vet var man kan hitta en beg eller någon som inte är orginal som fungerar. Mvh Pierre Gbg

Av Pierre232

Den kostar 300 kr mer än jag gav för min ny, börjar fundera på en F5 pro eller Pixel 7a istället. Mycket telefon för strax över 5k. Frågan är hur SD 8 Gen 1 står sig mot Tensorn? Mvh Pierre blir till att låsa på, uppdateringar har jag fått konstant sen jag köpte X3an, senast A13 och Miui14 och ovanligt mycket säkerhetsupdate ringar vilket jag inte varit med om innan i denna prisklassen! Mvh

Av Pierre232

Jag har hittat priser från strax över 700kr till ca 1400kr frågan är o. Mvh Pierre alla dessa andvänder orginal skärm? Har även läst att skärmen frå Oneplus 8 ska vara samma skärm, jag är dock ej säker men jag kan byta displayen själv men hittar displayer från ca250kr och uppåt. Jag tänke andvända telefonen iaf över sommaren tills jag hittar en bra mobil med ett ok pris, men känns som om ett displaybyte känns bäst just nu.
Ska man hitta en ok mellanklass telefonen så ligger de flesta runt 4-5k och denna har precis fått Android 1e och Miui 14 och får ofta sälerheysuppdateringar.
Någon sökande tipsa om en billig shop som byter eller en billig display som jag byter själv, orginaldisplay ska det vara isf. Mvh

Av Pierre232

Någon som vet vad det kostar att byta display på Poco X3 pro?

Som sagt behöver en hyfsad mobil och köpte en Poco x3 pro när den såldes för 1790:- Webhallen för ca 2år sedan.
Nu har skärmen spruckit och jag undrar hur billigt man kan få ett skärmbyte, den har en SD870 soc och min är på 256GB och den är alldeles nyuppdaterad med Android 13 och Miui 14.
Med tanke på specsen så antar jag att det lönar sig att byta display eftersom en motsvarande telefon fortfarande är ganska dyr i förhållande till vad det skulle kosta att byta skärmen.
Jag fotar inte och telefonen funkar kanon till det jag andvänder den till iaf, men skulle vilja höra vad massan här på SC tycker?
Mvh
Edit:bor i GBG

Av Pierre232

Alla här är inte svenskalärare men jag kan iaf läsa en text skriven av någon som kanske inte behärskar svenska i skrift eller helt enkelt skrivit fel!
Sen finns även dialektala(rättstavat) ord som man ofta skriver ifall man är därifrån som tex följande ord från Götet!
Jag är från Göteborgare och vi har många ord som tex bamba och svale bla(troligen dom mest kända).
I Göteborg så är bamba=skolmatsalen och en svale är en trappuppgång,inte för att det har någon större betydelse men vi pratar och skriver inte rikssvenska allihopa och många mindre städer har egna ord som varken du eller jag skulle förstå ens😘.
Det finns bättre saker än att störa sig på än några ord, varför inte bara hoppa över inlägget och spara din energi till något bra.
Sen så visst kan det gå alldeles för fort om man tex sitter på en buss och vill hinna färdigt innan man måste gå av och hoppas på på rättstavningen men ibland blir det fel ändå.
Men jag försöker ju skriva så folk förstår iaf hoppas jsg att folket här gör det🤔
Jag använder SwiftKey på min telefon där jag skriver 95% på mobilen här på sweclockers och det är lätt att trycka 2-3mm fel i farten men även om du gör det ofta så brukar rättstavningen lösa det om du haft telefonen ett tag
eftersom som den lär sig mer hur du skriver ju mer du använder det och inte bara hur du skriver utan också på vilket sätt och. om 2år kanske det är ett AI program som väljer ifall man blir kallad på jobbintervju eller
Nu har vi anledning till att korrektur läsa!
Ha det bäst och Trevlig Påsk!

Av Pierre232
Skrivet av tcntad:

Ringa 112 för att se om telefonen funkar? Du skämtar?

Du kan väl lägga på om du får en signal eller åtminstone säga arr du råkat ringa av misstag, det är iaf ett sett som fungerar kanon. Andvänd dina skatte pengar, fast du behöver inte vänta på att dom skall svara, lägg på när du hör att det ringer, du ska inte beställa en ambulans! Hoppas att det löste sig för dig kostnadsfritt ändå. Mvh

Av Pierre232
Skrivet av Pierre232:

Vad innebär hybrid? Mvh Pierre

Vet du om något är ändrat i filerna eller är dom legitima? Undrar fortfarande vad dom menar med hybrid, men har. fått ner rätt OTA recoveryn och fadtbooten i värsta fall. Problemet är stt den söker genom recoveryn och sedan söger att den ligger på fel plats, men den är tankad från Xiaomis officiella sida och har ett annat namn än den sk "hybrid" filen och hittar ingen info ang detta, kanske du kan knuffa mig i rätt riktning. Fick den som OTA men var ute på jobb den veckan och när jag kom hem så var den borta men nu har det kommit nyare versioner ifall det var pga av buggar dom drog tillbaka OTAn? Mvh Pierre

Av Pierre232
Skrivet av Pierre232:

Vad innebär hybrid? Mvh Pierre

Edit scrollade först nu
😉

Av Pierre232
Skrivet av fragande:

Här kanske? Från denna tråd.

*Hybrid = can be installed with either Recovery or Fastboot

Vad innebär hybrid? Mvh Pierre

Av Pierre232

Någon som vet var man kan ladda ner OTA med miui14 till o A13 Poco x3 pro global

Har provat ladda ner från några sidor men får det ej att fungera kan välja update men den vill inte uppdatera.

Har inte tillgång till dator på nån vecka och skulle vilja lösa detta. Det är global (Vayue) updaten jag är ute efter, helst OTA annars recovery på 3,5GB inte exakt men cirka iaf. 😉

Tacksam för hjälp och vet någon varför inte tidigare försök eller OTAn som dök upp inte gick att installera trots det ett antal försök.
Vet att det går med fastboot men som sagt är reservdelar till datorn beställda.
Mvh

Av Pierre232

"Intel inside"har får en ny innebörd 😮

Av Pierre232

Behöver inget sim för att ringa 112, kan du inte ringa det så lämna på garantin!
https://www.telenor.se/support/om-du-behover-ringa-112/

Av Pierre232
Skrivet av snajk:

Jag har ingen aning om hur man ska lösa det, men om det handlar om RCS så bör det vara någon inställning under Chattfunktioner. För mig finns det bland annat en som heter "Skicka om automatiskt som sms/mms" som borde hjälpa kanske. Men jag har Android 13 så det kanske inte ser likadant ut för erfter tester. Mvh

Ska kolla återkommer fe