Inlägg

Inlägg som oceanic har skrivit i forumet
Av oceanic

Inget för mig men kul att det kommer lite nya vinklingar på chassin, det mesta ser likadant ut.

Av oceanic

Som vi väntat…

Av oceanic

Väntar nog in 5080-serien istället, kanske till hösten.

Av oceanic

49” Ultra-Wide, inte så hög upplösning ytan motsvarar 2x1080P. Är inte så förtjust i böjda skärmar men här funkar det bra.

Av oceanic

"Show me the money".

Av oceanic

Alltid infekterad fråga om däck när vintern kommer, som förare måste du överväga för och nackdelar men finns regler att följa och behov att tillgodose men kan väl ta några grejer att ta i beaktande, håller det enkelt och går inte in på specialvarianter förutom ett exempel på slutet:

Ordentliga fräscha vinterdäck är allt bäst på vintern, gummiblandningen är mjukare och ger bättre grepp både på barmark som snö, kör du dom på sommaren (odubbat) så får man göra det men risken är mer buller och dom slits fortare.

Odubbade och dubbade vinterdäck är lika bra både på hårdpackad som lös snö.

Dubbade vinterdäck är bättre på is både komma iväg som stanna snabbt, dom river upp isen så att odubbade får bättre grepp men ökar också vägslitaget och mängden hälsofarliga partiklar i luften från vägbanan och dom kan även förlänga bromssträckan på barmark, däckstypen är också förbjuden i många länder, viktigt att kolla upp i fall man funderar på att åka utomlands med bilen.

Om man har en jeepliknande bil med passande feta nubbade däck så går det nog bra att köra året runt (M+S märkta) men ha det i beaktande att dom låter en del och is kan ställa till det om man inte anpassar körningen efter sådant väglag.

Man får heller inte köra med en bil som har dubbade och odubbade däck samtidigt.

Man får köra med sommardäck på vintern om inte råder vinterlag, polisen avgör om man blir stoppad.

Av oceanic

Kanske varit stressigt emellanåt men han har nog ganska fett leverne privat och behöver inte sen lång tid oroa sig om pengar och över 26.000 anställda som gör det mesta jobbet. Den mesta tillverkningen är också lagd på andra företag som tar upp betydande riskandel om en produkt inte håller måttet.

Av oceanic

Visst kunde man uppdatera från Alder Lake men kommer knappast uppleva någon prestanda förbättring, inväntar nog Arrow Lake på Intel 20A noden för nästa uppgradering.

Av oceanic

Med 96 kärnor blir det bra knuff i MS Röj, bara det är ju värt investeringen eller?

Av oceanic
Skrivet av tompatomp:

EU börjar likna en kommunistdiktatur så helt rätt att Elon Musk sätter ner foten. Bara en tidsfråga innan vi lever i något slags nordkorea uteslutet från omvärlden.

Majoritet av EU parlamentet är vänster och den har alltid stått för åsiktsapartheid, dom vill styra vad som är sanning, vad som får sägas i det allmänna utrymmet och helst ha sin propaganda oemotsagd, att dom vill sätta munkavle på sociala mediaplattformar är inte så konstigt.

Av oceanic

Nu var det länge sedan man gick i skolan så vad dom nuförtiden lär ut ungarna om kritiskt tänkande och förhållningssätt gentemot informationskällor oavsett vilka som används så tycks det nuförtiden sakna viss sund skepsis på vad man hör och ser. Oavsett var den inhämtas att man gör en analys ur flertalet variabler som man själv upphämtar och inte litar blint på den information som tilldelas. Ett vanligt uttryck är att om nånting låter alldeles för bra så är den nog som oftast inte det.

Av oceanic

Sen Windows 10 endast när man typ måste, byte av SSD eller moderkort, innan var det varje halvår minst.

Av oceanic

Att skärmen inte lägger av är en sak men vikningarna lär väl deformera skärmytan efter en kortare tid, sen borde ju hela telefonen bli känsligare för slitage då man konstant mekaniskt öppnar och stänger den för att inte tala om ifall man tappar den om än kort höjd, en vanlig nalle är som en tegelsten i jämförelse. Sen far det ju in damm och andra partiklar i mekaniken från omgivningen med tiden på ett sådan sätt som inte tester kan påvisa effekten av så nej tack, hellre lite större nalle eller padda i väskan om man behöver större homogen skärm.

Av oceanic

Gammal allmän regel att ladda ur ibland typ en gång i månaden men inte helt runt 10-20% kvar sen alltid undvika ladda helt fullt, stoppa runt 90-95% om det är möjligt, allt beror på batterityp och lite hur dom är uppbyggda, vissa behöver inte ”motion” men lite generellt sådär. Sen är det möjligt att batteriindikeringen redan är kompenserad för att undvika full dränering och maximala laddningen.

Av oceanic

Telia 100/100 ingår i baspaketet för tv som är inbakad i avgiften till bostadsföreningen, vill man ha mer så kan man betala en slant, finns upp till 1000/1000.

Av oceanic
Skrivet av Pelle:

Börjar bli dags att byta bakslangen på min mt-09
Sitter just nu bridgestone 180/55zr17m/c battlax s22 på den… vart köper ni era däck? Googlar man verkar ju var och varannan sida sketchy
Ska jag köra på samma däck eller rekommenderar ni något annat? Den har bara gått strax över 700 mil så antar det är samma däck som satt när den var ny

Köp sporttouring däck då dessa normalt har bra vägegenskaper och håller länge, dual-compund gummi blanding med inslag av silica både fram och bak för livslängd men också mjukare sidor för bra grepp i kurvor. Michelin brukar vara ledande på livslängd och bra kvalitet men andra stora tillverkare har modeller i kategorin också.

Kör själv Pirelli Angel GT, väldigt neutrala och bra egenskaper både i torrt som vått, kört ca 1200 mil och ca hälften kvar, skulle du vara intresserad finns dom för din hoj också.

https://www.youtube.com/watch?v=jQKpqqeG3jc

Av oceanic

Samma som annan med lägenhet i söderläge högst upp så rejält varmt på sommaren när solen ligger på, innan temperaturen går ner utanför under kvällen så kör man med stor takfläkt, tyst och energisnålt och har även dimbar taklampa som kan utnyttjas även på andra tider på året.

Av oceanic

Ljudkretsen på moderkortet, brukade ha ett potent instickskort men numera streamar man mest högkomprimerad musik till äldre datorhögtalare så det får duga tills vidare.

Av oceanic

Rent och fint bygge, angående komponenter så vet jag för lite om dom för att kommentera valen men estetiskt kanske kunde överväga vit belysning på alla behållare och ha orange ljus bara på fläktarna uppe och nere så matchar färgerna i chassit HD-loggan du använt. Rör anslutningen är nog effektiv men bryter av den kubiska formen och kunde formats så att rören löper nedåt sen till höger och nedåt igen till inkopplingen, en smaksak förstås.

Av oceanic
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Året runt är nästan alltid bättre idag vad jag sett. Finns knappast halvår.
Gå med i SMC innan du tecknar försäkring bara så du kan få med 10%aren.
Svedea och BilsportMC brukar vara billigast. Jag kör båda mina på BilsportMC.

Nog bra att vara medlem i SMC då man även får lite andra rabatter plus hoj relaterade evenemang och att dom representerar intressegruppen emot politiker mm. Men tål väl att sägas att man kan även få samma 10% rabatt hos Svedea hos vissa märkesklubbar plus lite annat kan ingå exempelvis bärgning, kan vara värt att kolla upp och jämföra.