Inlägg

Inlägg som mill har skrivit i forumet
Av mill

Såg det tjötades lite om investmentbolag ovan. Ifall ni inte känner till http://www.ibindex.se/ibi/#/index så är det en bra sida att stämma av med då och då. Enkelt förklarat så kan ni se om ni får en rabatt (grönt) eller får betala en premie (rött).

Av mill
Skrivet av Vexo:

Tack för svaren, mest orolig för hur Svolder kommer gå nu när Scandic ska göra nyemission i Juni. Borde ta en rejäl nosedive känns det som.

Om du trot det så sälj allt nu och köp sen in dig billigt igen.

Av mill

När man säljer en fond, vilket pris får man då? Är det "sista" priset man får eller eller snitt av varje sälj man gör?

Började tänka på det när raset började och jag svor över att Avanzas fonder var så sjukt mycket segare att säljas jämfört med resten, tog 1-2 dagar extra jämfört med andra fonder.

Av mill

Jag ökar på ordentligt i Pricer. 30 kr nästa.

Av mill
Skrivet av Dinkefing:

Så du tycker man ska sälja allt? Jag har knappast tagit igen börsen som den låg innan corona men tagit mig upp 25% sedan lägsta punkten.

Har du en lång investeringshorisont så är det bara att vänta ut stormen.

Av mill
Skrivet av Punnisher:

@mill:
@Lucaas10:

Så sa folk för 2 veckor sedan, hade jag sålt då hade jag fått ut mer av mina fonder...
En hundralapp är en hundralapp, en fond är virtuella pengar.

Lyckades du pricka in bottnen eller står du vid sidlinjen fortfarande? Menat i all välmening, är bara nyfiken.

Av mill
Skrivet av Punnisher:

Sålde alla fonder jag hade förra veckan, från ena banken, dags att kliva av denna båt.
Eller det borde man ju anat tidigare om man ska investera, för vill man tjäna extra så varför vänta flera år tills marknaden återhämtar sig.
Det som händer nu är ju inget vanligt fenomen och det har pågått en månad, så det handlar inte om att vara efterklok utan att tänka lite kritiskt, långsiktigt.
Vanligtvis så är ju "acceptera en fortsatt skakig period" som rådgivare på bankerna säger lite upp och lite ner, men om man inte är en dagköpare och håller koll på hur marknaden går upp och ner dagligen så betyder skakig lika med neråt på vad det verkar som alla fonder, sen kanske det finns andra intressen om 5 år så det man har hade i topp nu kanske inte ökar lika bra.

Sen fick jag höra förra veckan att bankerna fortfarande hade utdelning så tänkte att jag skulle köpa in mig i en bank, men sedan drog de bara in utdelning till sina ägare så nu är det mer illa. Å andra sidan kanske det är lika bra så kan bank aktierna sjunka ännu mer och man kan köpa efter det totala haveriet

Tänk om du sålde på bottnen?

Av mill

https://www.ig.com/se/index/marknader-index/japan225

Blir nog en bra dag imorgon också.

Av mill

Senaste dagarnas börs visar tecken på att investerare har höjt blicken lite, dvs att det blir en relativt kort period med bekymmer (Kina och Sydkorea som exempel). Bra företag kommer fortsätta vara bra företag, de som överlever iaf. Jag håller mig borta från småbolag som inte har ordentlig kassa eller ej går med vinst. Är ca 50% inne för tillfället.

Av mill

Ang att sälja i topp och köpa i botten, här är en bra video som visar hur det kan gå som visar hur det hade gått sen 2000-2020.

Kortfattat:
Man tajmade perfekt, dvs missade de 5 största nedgångarna: +501%
Man gjorde ingenting: +303%
Man tajmade fel, dvs missade de fem största uppgångarna: +168%

Av mill
Skrivet av Zidious G:

Min plan är att inte köpa nu, utan när krisen är över. Just nu vet man inte hur lågt det kommer att gå. Jag väntar tills det är över och köper tidigt när värdena börjar stiga igen.

De allra flesta köper in sig för sent och ofta dyrare än när de gick ur. När krisen är över så har du förmodligen missat rallyt. En vanlig strategi är att köpa in sig lite hela tiden ist för att gå all-in vid en tidpunkt.

Jag har hittills handlat lite varje gång börsen dykt 5-10%.

Av mill

Sådana här tider visar också problemet med fonder och Lysa osv. Det tar så otroligt lång tid att köpa och sälja.

Av mill
Skrivet av Zidious G:

Min Lysa är inte vacker heller, men jag behöver inte pengarna, det är pensionssparande så det är lugnt. Tvärtom ska jag köpa på mig aktier nu när börsen ligger lågt. Måste ju vara guldläge att köpa i stora trygga företag som man vet kommer återhämta sig. Ingen risk att Microsoft kursar pga coronaviruset liksom. Och börsen återhämtar sig tids nog, som alltid.

Inte alltid om börsen är övervärderad, tyvärr. Se på stabila Ericsson tex, 800 kr år 2000, nu 70-70 kr.

Av mill
Skrivet av Ninotramp:

Jag håller på att gripas av panik . Jag ligger all in på börsen. Hjälp

Avinstallera alla appar etc

Av mill
Skrivet av Dakkie:

Jag har tidigare under året lösgjort allt mitt kapital och nu ser jag möjligheten här att eventuellt lyckas träffa in en botten. Vad har folk för tankar om det ? Funderar på en index-fond med rätt tidpunkt, t.ex a-zero.

Om det här bara är en rekyl ner, kan vi vara vid botten nu. Om det är en riktig krasch på gång, kommer det gå ner 20-50% till.

Ang indexfonder tycker jag Avanza Zero är bland de allra sämsta. Ta hellre Länsförsäkringar eller Avanzas andra globala indexfond.

Av mill
Skrivet av griid:

Har hört det för att Clinton var bra för ekonomin, men herre jösses!

Ja det var fina tider. Tycka vad man vill om Trump, men nu i höstens val så är nog Trump bäst för ekonomin, iaf kortsiktigt, jämfört med Sanders.

Av mill
Skrivet av Hazhax:

Okej, tack!

När jag sa att jag inte var vidare insatt så menade jag det verkligen Någonstans ska man ju lära sig något för första gången, och nu blev det här. Tack för svar! Hade planerat ett sparande över åtminstone 5-10 år.

Grafer som den här kan vara lugnande att titta på i dessa tider:

https://s.marketwatch.com/public/resources/images/MW-FI823_DowCo...

Oavsett när man hoppar in så har det alltid gått upp så småningom, iaf historiskt. Det finns väl inget som talar emot att det inte skulle upprepa sig.

De senaste 10 åren har det sett ut så här:

https://www.macrotrends.net/assets/images/large/dow-jones-indust...

Av mill

Jag har nästan sålt av allt då jag tror det kommer droppa ett bra tag till. Det känns som att index kommer sjunka 10-20% till över en längre tid. Känns bra att ha likvida medel i reatider.

Jag tror inte vi får en V-formad återhämtning utan mer åt U-hållet som kanske tar en månad eller två. Därför känner jag personligen att det inte är ett bra läge just nu att köpa mer, men är redo att hoppa in igen snart, typ 2-12 veckor.

Kommer givetvis inte att kunna tajma dippen, men hoppas iaf att man kan komma in hyffsat ok då man sluppit 30-50% nedgång (eller vad det nu blir) som man hade haft annars, och kanske bara missar 10-20% uppgång.

Jag investerar inte långsiktigt. Tittar man på 20+ år fram spelar det ingen roll, då kan man lika bra sitta stilla i båten, historiskt sett kommer man ut på plus ändå.

Av mill
Skrivet av Nils-Göte:

Nu hänger jag inte med riktigt!
Gällde ditt svar fonder för 100k, d v s att du sparade hela 6%(!)?
Det måste väl fattats en nolla, att du menade 1 MSEK i frågeställningen. 0,6%/ år kan jag köpa att man sparar på fonder med lite högre avgifter (>1,5%).

Nej, förlåt om det var missvisande, jag har mer än 100k i fonder alltså. När jag frågade så tog jag bara en slumpmässig summa, men de där 6000 kr var det som gällde mitt faktiska innehav.

Av mill

Tar emot att säga det, men hade hellre sett det på Epic.