Inlägg

Inlägg som sgtprobe har skrivit i forumet
Av sgtprobe
Skrivet av omxz24:

Va? Har du sett någon recension? MKBHD släppte en idag, rekommenderar dig att se den, för det var absolut inte den sidan man såg av Headsetet. Det var bättre än allt innan by far. Bara att kunna jobba vart som helst med en laptop och headset helt fritt från andra människor är värt 10k i månaden.

ont, verkar vara en fantastiskt bra och prisvärd produkt för dom som behöver den.

Smaken är ju verkligen som baken, så klart. Men såg samma review och fick helt annat intryck av den, samt att dess största nackdel inte nämndes någonstans rakt ut i hans video och det är den höga vikten, dock tog han upp en sidoeffekt av den, framtung. Vet inte hur du eller folk som tror den kommer bli bekväm att arbeta med har för fysik, men att sitta med nått sånt på sig mer än någon timme är verkligen inget jag lockas av, ännu mindre som en utvecklare.

Efter har kört väldigt många headsets genom åren nu så vet jag att när allt summeras ner så är det balansen av bra egenheter som gör ett bra headset, och kanske den viktigaste aspekten är helt klart vikten om allt annat är good enough. Kan inte fatta att Apple är avsändare till den här produkten, Steve Jobs måste rotera som en propeller i sin grav vid det här laget.

Plockar man ner produkten i sina delar så har den ju så klart många bra egenskaper, men helheten är extremt spretig, iaf enligt mig, och jag är ju medveten om att personliga åsikter är ju just det, bara åsikter och alla får ju göra sin egen tolkning. Men känner att många som är positiva till den här inte ser helheten, eller blir bländade av coola finesser som egentligen inte gör produkten i sig bättre.

Av sgtprobe
Skrivet av användare-234:

Låtsaspixlar.

Skrivet av användare-234:

Äh, är det så viktigt att lågupplösta, sönderkomprimerade videos ser bättre ut? Låt de var dåliga. Trams.

Här trollas det ordentligt ser jag, agnar med rejäla bitar i hopp att någon ska bita.

Av sgtprobe
Skrivet av mrqaffe:

Allt som en lp kan innehålla kan också en cd innehålla så det går utmärkt att förvränga ljudet på samma sätt om man vill och göra en cd av det.

Jodå, det går väl, men olika pickuper plockar ju upp ljud olika från vinylskivor oxå, så.

Av sgtprobe
Skrivet av Gurrrra:

Vinyl har ökad dist som kan låta subjektivt trevligt. Sen har vi ju en brusnivå som ändå är relativt hög som kan ge en liten skön "pad" i bakgrunden, jag menar musikproducenter kan använda brus i musik på lite olika sätt för att skapa atmosfär så den lär kunna piffa upp en vinyl också om man gillar sånt, o så lite i samma katergori så har vi ju också det där knastret som definitivt har sin charm. Är ju också så att iaf äldre vinyler är mer dynamiskt mastrade än nyare CD, ooch så sist men inte minst så kickar väl den där biasen in också när man vet att det är en vinyl precis dragit igång, o den är väl inte att underskatta
Så all in all så är vinyl tekniskt sämre, men folk gillar ju massvis med olika typer av distortion oavsett medium så det är väl inte så konstigt att många gillar vinyl heller. Dessutom så är det ju inte SÅ tekniskt dåligt heller, utan snarare ganska imponerande vad man kan göra med en plastbit o en nål.

Ja, det är ju som du säger helt klart. Placebon är alltid närvarande och svårt att vara objektiv hela tiden, så att veta att det är vinyl förhöjer nog själva upplevelsen en hel del också.

Angående brus och framförallt knaster så är det något jag inte gillar alls personligen, men att hålla skivor rena och ha en bättre pickup/nål så brukar det hålla sig till ett minimum, men knaster är ju alltid ett gissel som uppstår till och från även hur noga man än är att hålla skivorna rena och antistatiska. Ibland undrar man varför man håller på, men sen inser man att det hör till hela upplevelsen med att lyssna på musik via Vinyl.

Man är väl lite av en periodare, ibland så är det väldigt mycket musik på högtalare i vardagsrummet växlat med långa perioder man lever i sina lurar både på jobbet och hemma.

Av sgtprobe
Skrivet av mrqaffe:

Ock så föredrar ändå en del LP för ljudkvaliten, om man hade sagt att man gillat stora LP omslag för att de kan vara vackra hade jag trott dem.

Åååh, nä du! Den gubben går inte

Jag föredrar ljudkvalitén på nästan alla mina vinyler framför samma skivor jag har på CD eller i annan digital utgåva. Jag är väl medveten om att tekniskt så är en korrekt "digital behandlad" signal bättre och har fler förutsättningar att låta som "intended" och i många fall så kan jag även höra att det är mer "korrekt" så.

Men det har ju inte med "ljudkvalitet" att göra per se om vi ser till den subjektiva upplevelsen. Jag vet inte vad det är, men en bra pressning på vinyl genom svarven låter så mycket mer "mer" i mina öron än motsvarande på någon av mina CD spelare.

Jag förstår vad du menar, men ljudkvalitet kan ju betyda mycket för många, det är ju inte så att det låter illa med en bra vinylskiva och en bra spelare med bra pickup.

Sen har du rätt i att omslagen är vackra också, nog så gott.

Lite off topic med tanke på att jag aldrig lyssnar på vinyl med hörlurar dock.

Av sgtprobe

Det var påslaget från "start" på min 3080 baserade laptop.

Såg någon guide för nån vecka sedan, men glömde sedan bort, sen såg jag denna tråden och kom ihåg, så slog precis på det i Bios för min stationära dator, så nu kickade det igång på mitt 3090ti kort också. Tack för "påminnelsen"

Har inte märkt någon skillnad på min laptop iom att det var igång från början, antar att jag får se om jag märker någon skillnad på min stationära truck framåt.

/Edit.

Testade precis att ladda in en save från Uncharted Legacy of Thieves Colletion. Där jag innan hade mellan ca. 65 - 71% användning av GPU med låst framerate till 100fps, till att nu gå upp till ca. 82 - 90% användning allting samma. Så i detta fallet så verkar det vara sämre med det igång.

Tänkte om någon skulle finna det intressant.

Av sgtprobe
Skrivet av Olle P:

Jag förstår inte detta inlägg. Det är lättare att driva högtalare som har högre impedans, så om förstärkaren duger för 4 ohm har den garanterat inga problem med 8 ohm. När deras egna högtalare dessutom görs i 4/6 ohm så är det väl vettigt att visa prestanda vid den belastningen?
Om man däremot ansluter en garderobstor guldfoliehögtalare på 0,1 ohm så...

Skrivet av sba74:

I praktiken så är det nog så att det är mer relevant att ange 4 och 6 ohm än 8. Även till högtalare som är specade till 8 ohm.
Faktum är att den absoluta majoriteten av högtalare som är specade till 8 ohm i stora delar av spektrumer sjunker till 6 eller till och med 4 ohm då det är enormt svårt att konstruera en högtalare som är helt linjär i impedansen.
Dessutom så är det ju också så att många högtalare faktiskt är specade till 4 eller 6 ohm.
Dessutom ger datat för dom impedanserna en bättre bild av förstärkarens strömresurser.
Exempelvis så är det ju förmågan att kunna driva lågohmiga högtalare något som många av dom märken som är mer High end använt som försäljningsargument. Exempelvis NAD stoltserade ju under lång tid med att dom klarade av att driva högtalare ner till under 2 ohm utan att storkna.

en dålig förstärkare storknar vid låga impedanser. Ibland redan vid 4 eller 6 ohm. Däremot storknar ingen förstärkare av högre impedans så datat för 4 ohm är enligt min mening betydligt mer värdefullt för att avgöra hur bra slutsteget i förstärkaren är.

Han menar helt enkelt att det är "imponator siffror" som målas upp när man tittar på hur Onkyo visar upp sina effektsiffror på samma sätt som fler andra tillverkare gör (Pioneer främst av vad jag brukar se)

Oftast specificerar Onkyo och andra mindre nogräknade sina siffror med en (1) kanal driven i en lägre Ohm angivelse, oftast med 1Khz sinusvåg som signal under en väldigt kort tid, vilket ger en effektsiffra som ser större ut än den egentligen orkar ge i verkligheten under användning med riktig musiksignal.

Av sgtprobe
Nytt bud: 2 800 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av sgtprobe
Nytt bud: 2 500 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av sgtprobe
Skrivet av Ozzed:

Men gud i helvete. Du läser ju inte texten ordentligt.

Sidan jag hämtar ifrån har jag länkat massvis av gånger nu, så det behövs väl inte igen eller?

"GeForce Is Made for Gaming"

"We designed GeForce GPUs for gamers, and gamers are clamoring for more."

"With the launch of GeForce RTX 3060 on Feb. 25, we’re taking an important step to help ensure GeForce GPUs end up in the hands of gamers."

Men fortfarande, en "bulletin" på deras blogg, där de vänder sig direkt till Ledsna gamers för att försöka visa att man "står" på deras sida i dessa "svåra" tider.

Okej, "GeForce Is Made for Gaming" Det är en rubrik för att fånga intresse, visa en tydlig riktning för de som bara snabbt bläddrar igenom, men sen läser man innehållet och ser det egentliga meddelandet, skapad for gamers och kreatörer, men så klart fattar normalt funtade människor att man inte bara behöver vara kreatör eller gamer för att få köpa korten. Så Fortfarande, bara en rubrik, inte huvudmeningen. Check

We designed GeForce GPUs for gamers Japp, men inte för Gaming specifikt och aldrig där de säger att det är det första och främsts syftet. Check

"With the launch of GeForce RTX 3060 on Feb. 25, we’re taking an important step to help ensure GeForce GPUs end up in the hands of gamers

Yes, de försöker se till att gamers kommer få kort i sina händer, jättebra, inte att det bara är gamers dock. Check

Sen håller vi det här mot det faktum att majoriteten av folk/gamers/professionella användare INTE läser bloggen utan går till Nvidias hemsida (eller vad man nu går för att få reda på vilka specs korten har) där man klart och tydligt får reda på att dessa är grafikkort gjorda för Gamers och professionella/amatörer, eller människor som bara behöver ett bra grafikkort från Nvidia för vad nu det än må vara. Ingenstans på deras hemsida där de visar upp sina kort står det något om att dessa är gjorda enbart för gaming i första andra eller i tredje hand.

Du förutsätter att alla läser bloggen, och om de då gör det ska tolka den som du gör, likt en fundamentalistisk extremist läser bibeln och bara plockar ut snippets av den som passar agendan individen nu än må ha, typ, kalla sådana som mig för omoraliska.

Du tolkar in alldeles för mycket i vad som skrivs på bloggen, men missar vad huvuddelen av Nividias egentliga affärsverksamhet säger om deras egna produkter och vad de marknadsför dem till och för. Aldrig att Nvidia hade nekat mig att köpa 3090, eller 3080 kort om de visste att jag kör Redshift/Octane på dem, de hade satt mig i kön som alla andra, utan en enda moralisk pekpinne. Det enda de hade frågat är hur många jag behöver.

Så nej, du har fel

Av sgtprobe
Skrivet av Shiprat:

Hårdvaruspärr är svårt då cryptos tenderar att rotera till nya algos från och till, och det är definitivt en faktor för vissa att försöka ta andel av de resurser som finns- det är till exempel en del diskussion redan om vilken som kommer ta "tronen" från ETH och bli den huvudsakliga gpu-crypton.

Maskinlärning för att träna korten att känna igen laster kan bli klurigt, de är då inne på territoriet av att banna vissa cuda-laster, och frågan är hur långt det tar cryptos att börja köra laster som är snarlika eller i princip identiska till "acceptabla" cuda-laster och basera PoW på dem för att komma runt sådana spärrar.

CMP korten tror jag inte någonsin kommer bli billigare eller vettigare- de existerar just nu bara som en acceptabel produkt för större organisationer som vill köra mining där nvidia kan köpa sig en PR-win genom att kräva att de kör ändamålsenlig hårdvara till ett högre pris för låg hashrate.

Vad de skulle kunna göra som en lösning till viss del är att köra något liknande AMD med att de kör en smalare minnesbuss och hittar prestanda någon annanstans- RNDA2 är inte bättre än RDNA1 på mining egentligen och därmed väldigt ovärt att köpa för ändamålet.

Men i slutänden tycker jag inte att det är någon poäng med en teknologisk lösning på detta; sålänge det finns mängder av pengar att tjäna kommer det vara ett slöseri för nvidia, amd och intel att försöka sig på något slags arms race mot miners, och kostnaden för det kommer hamna på gamers, medan sannolikt de som ärligt talat kommer tjäna mest på det är scalpers- profitability för mining har varit hög på sistone men tror nog inte att den går upp emot de scalpers som gått 9k+ i vinst per 3080 de kammade hem för MSRP på 7825.
Och att låsa bort mining oavsett tillfälligt eller permanent kommer inte lösa scalper-delen.
Jag tror på en policy-lösning, alltså betrakta GPU's som en bristvara permanent i princip, och förbjud mer än ett köp per personnummer per lansering i säg 3 månader framåt eller något. Bygg en lösning på bankid så att en återförsäljare kan kräva en check som sker externt där de få tillbaka ett ja/nej svar på huruvida kunden kan köpa ett till av de nyaste nvidiakorten utan att exponera mer data än så.

Det har ju varit rätt tydligt att även de som faktiskt vill ha ett kort här på swec har köpt på sig eller bokat på flera olika ställen, köpt kort de inte vill ha för att byta mot ett annat etc eller "kommit på" när de väl har kortet att det kanske är värt att vara en liten scalper just denna gång bara; "Fick äntligen mitt 3080 men nu när priserna är som de är så tänker jag att det kanske är värt att se vad jag får för det och köra mitt 2070 ett tag till" osv.

Bra analys av läget, tummen upp på den

Av sgtprobe
Skrivet av Ozzed:

Det som du verkar glömt bort är att det är miners jag inte tycker har någon moralisk rätt alls till korten. Nu har du långsamt vridit det till att jag tydligen inte tycker att kreatörer ska ha någon rätt alls till korten. Det är mining och miners som väckt min vrede till att börja med. Inte kreatörer. Så du ska inte prata om ohederligt du. Det är klart att man måste hårddra det någonstans när du ställer saker på sin spets, men jag tycker fortfarande att eh kreatör är tusen gånger mer berättigad till ett kort än en miner. Du vet mycket väl vad jag menar också men du misstolkar med flit och lägger ord i munnen på mig ock ja, då blir det rätt meningslöst. Jag älskar gamers. Jag älskar kreatörer. Det är miners som begår moraliska övertramp om de skaffar GeForce-kort. Sen om det står mellan en miner och en kreatör så får man respektera det nvidia själva säger helt enkelt. Men ja, du kommer bara vrida på detta igen så det får räcka nu. Jag vet att jag kan ha mina åsikter på ett rakryggat sätt, och Nvidia som företag agerar exakt så som jag vill just nu så vi får väl se vems önskemål som blir verklighet tillslut

Det är typ sådana här uttalanden du farit med som har fångat mitt intresse som du ser här under. Men bra att du kommit fram till den slutsatsen själv nu då. Jag kan quota lite fler inlägg om du vill annars?

Skrivet av Ozzed:

Dock kanske det är läge för de som Använder GeForce till annat än spel att fundera över andra alternativ med tanke på Nvidias uttalande. De har ju nu tydligt visar var deras sympatier och prioriteringar ligger. Nvidia själva ser alltså hellre att gamers får kort än att de som är beroende av grafikkorten för att få lön får dem. Om jag var en av de sistnämnda skulle jag dra öronen åt mig och välja något annat.

Skrivet av Ozzed:

Är den andra personen alltså både e-sportare och renderare? Eller hur menar du? Just e-sport är GeForce bäst lämpat till så i det fallet är det jämt skägg mellan denne och en gamer. Handler väl om vem som får det först. Jag tycker fortfarande att har man valt ett yrke som står och faller med produkter som inte är stöpta för yrkesutövning så har man själv gett sig in på grumliga vatten.

Men bra.

Och angående miners, ja, jag har sagt att jag förstår ilskan, så att.....

Av sgtprobe
Skrivet av Ozzed:

Vi kommer inte längre i diskussionen. Vad Nvidia tycker Geforce skall användas till finns på pränt klart och tydligt. Jag hade mina åsikter redan innan det mycket tydliga ställningstagandet från Nvidia. Skillnaden är att det är mycket lättare att argumentera för sin sak när tillverkaren håller med en. Hade inte Nvidia gjort sitt uttalande så hade dina argument varit lika goda som mina. Men nu finns det, klart och tydligt. Jag bror inte att det finns någon vinkel vi inte har prövat här. Du har din övertygelse baserat på din tolkning, och jag har min, så det finns liksom inget mer att gå på för någon av oss. Du tycker inte det duger med klarspråk från Nvidia, jag tycker inte det duger med dina antaganden om vad Nvidia egentligen menar, så vidare diskussion blir meningslös.

Fast det är ju du som gör selektiva tolkningar från uttalanden från Nvidia där de också, klart och tydligt, meddelar att de vill ha ut kort till både gamers OCH kreatörer. Går en till deras hemsida så står det också klart och tydligt att de är gjorda för gamers OCH kreatörer. Men som sagt, vad du tycker och tror skiter jag i egentligen.

Problemet är att DU hittar på och gör din egen tolkning genom att BARA plocka ut det som passar dig och din egoistiska agenda, för att felaktigt få ihop ammunition till din argumentation för att på så sätt kunna "rättfärdigt" kunna kalla folk det ena eller det andra som inte stämmer in i ditt tankegods.

Men ja, jag instämmer i en sak, att argumentera med dig vidare är lönlöst.

Av sgtprobe
Skrivet av Ozzed:

Som sagt, case in point. Först har jag inget stöd för min moraliska uppfattning för att Nvidia inte har sagt X. Jag visar att Nvidia visst har sagt X, men då spelar det ingen roll för att du utan minsta belägg påstår att de egentligen tycker Y.

Tittar man på AMD t. ex så har de sagt att de inte tänker begränsa hashrate på sina grafikkort. Betyder det att de egentligen tycker att bara miners ska få köpa då eller?

Du antar saker för att du vill att det skall vara på ett visst sätt. Jag har faktiska utfästelser som jag kan backa upp mina påståenden med, och med den stabila grunden tänker jag fortsätta argumentera så som jag gör idag.

Väck mig när det finns ett officiellt uttalande från Nvidia där de tydligt proklamerar att de skiter i vem som köper Geforce-kort och vad de används till. Först då har du någonting som ens liknar en grund för vidare diskussion och beroende på hur du förvaltar det något som kanske får mig att ändra uppfattning.

Men du HAR ju inga argument egentligen, ingen grund eller något med någon substans, vilket jag med största tydlighet har visat dig, vilket du avfärdade som att jag försökte vrida till min agenda. Du har bara vad du tolkar från en bulletin som om att Nvidia uteslutande bara ska sälja till gamers, men helt ignorerar att de även vill få kort i händerna på kreatörer och andra som inte håller på med mining. Det är precis som att du nu har satt händerna framför ögonen och öronen och vägrar ta in något, för det är vad du tycker som gäller. Vilket jag egentligen skiter i, problemet är när du kallar orättfärdigt, och felaktigt folk för omoraliska om de inte stämmer in i kören (solisten?)

Det är fult att kalla hårt arbetande hederliga människor för omoraliska. Att bara du och sådana som tycker som dig ska få korten först, inga andra, håller man inte med så är man omoralisk, det är inte hygglig argumentation.

Sen för övrigt så fabricerar du ihop att Geforkort inte är gjorda för professionella användare, och om gud förbjude någon köper geforcekort för det och argumenterar sin sak för det, så har man grumliga argument och skulle köpt något annat istället om man inte vill bli kallad omoralisk. Fel och fult.

Bara gå direkt till Nvidias egna hemsida och kolla vad de beskriver geforce som och vilka tillämpningar det är framtaget för, de till och med visar vilka applikationer de vill att du ska kunna köra korten med, uppmanar en att köra deras egna Studio-driver etc. Fast, vet egentligen inte varför jag skulle behöva länka dit, alla (mja) vet ju det.

https://www.nvidia.com/sv-se/geforce/graphics-cards/30-series/
De nämner nästan direkt att korten är gjorda för spelare och kreatörer, eller är det kanske ordningen de nämner det i som gäller enligt dig? Så spelare(om det är ont om kort) annars även kreatörer (tveksamt?)

Låt oss ponera att man inte sett Nvidias bulletin (Och tolkar den som du gör), vilket de flesta användare säkerligen inte gjort, och ändå köper ett Geforce för proffsapplikationer, i synnerhet utifrån vad Nvidia själva marknadsför korten som, på deras egna hemsida, är man en omoraliskt dålig, men ovetandes människa då?

Citat:

Väck mig när det finns ett officiellt uttalande från Nvidia där de tydligt proklamerar att de skiter i vem som köper Geforce-kort och vad de används till. Först då har du någonting som ens liknar en grund för vidare diskussion och beroende på hur du förvaltar det något som kanske får mig att ändra uppfattning.

Naivt, varför skulle de komma med ett sådant uttalade specifikt? Men ja, klart de skiter om det är miners/kreatörer eller gamers som köper korten, egentligen. Hade de inte haft kretsbrist så hade de inte ens behövts låtsas som att de bryr sig om kreatörer/gamers mer utöver vad de behöver för att få communityn/marketing och hype att rulla på som vanligt.

Men visst, du har rätt, NVidia har fel, jag har fel och alla andra. Kör på!

Av sgtprobe
Skrivet av Ozzed:

Nej, jag ser det inte. Jag tror fortfarande inte du läst texten. Missade du stycket nedan, eller låtsas du att det inte finns för att det skall passa ditt narrativ?

"With the launch of GeForce RTX 3060 on Feb. 25, we’re taking an important step to help ensure GeForce GPUs end up in the hands of gamers."

Liiiite väl starkt formulerat om man är Nvidia och får lika bra betalt om korten hamnar hos gamers, kreatörer, miners, eller folk som har det som dörrstopp, eller hur?

Hallå, det finns väl mer av texten, eller missade du det för att din personliga agenda förblindade dig?

/Edit

Citat:

Liiiite väl starkt formulerat om man är Nvidia och får lika bra betalt om korten hamnar hos gamers, kreatörer, miners, eller folk som har det som dörrstopp, eller hur?

De skiter i vilket, allt handlar om vad du tror vilken sida de är på. Marketing, inget nytt under solen

Av sgtprobe
Skrivet av Knotvillage:

Sen 3080 ti dök upp har ju 3080 sjunkit en del. Går ju att hitta för drygt 14 tusen idag. Sålde mitt för 17300 dagen innan jag fick hem det. Kändes lite taskigt att räcka över kvittot på 9999kr.

Jag kommer ihåg när man tyckte 20.000kr var sjukt mycket för en 3090 i början när det precis började gå upp. Så naiv man var

Av sgtprobe
Skrivet av Ozzed:

Som sagt. Man kan fetmarkera olika saker om man medvetet vill förvrida budskapet. Läs texten, och tänk efter lite, samt... Om budskapet vore att det inte spelar någon roll vem som har moralisk förtur till Geforce och att det inte finns något särskillt syftre med kortens användning, varför gjorde skrev de då texten alls?

För mig är det alldeles glasklart att budskapet är att Geforce skapades för spel och är tänkt att främst köpas av spelare.

Du ser det verkligen inte va? Du anklagar folk för att vara omoraliska, för att förvrida ord eller budskap, när man försöker påtala dina fel eller tom visar dig att dina "bevis" inte ens stöder dina argument. Det är rätt otrevligt faktiskt, för att inte säga ohederligt. De skriver uttryckligen att korten inte bara är till för gamers. vilket även alla andra redan visste, inklusive Nvidia, de är inte dumma. Det står ju där, i den heliga texten. Och du anklagar mig för att läsa texten som fan läser bibeln.

Att det är glasklart för dig visar ju bara att du inte tar in budskapet i deras Sales pitch. Andemeningen i Nvidias så kallade, *vi vill visa att vi står på alla gamers sida* är att de inte vill att korten ska gå till Miners, utan till stackars gamers (och utvecklare) Fast de skiter i vilket, egentligen. Men de försöker ju så klart hålla en Good-guy profil under tiden de tjänar extremt mycket på den här "krisen".

Det enda omoraliska här är ju Nvidia som låter kretsar som inte klarar kraven för 3090 bli 3080ti kort istället för att låta dem gå till 3080 kort etc. Fast det är ju klart, de vill ju casha in extra mycket de med. Aktierna går ju som tåget iaf, det är trevligt!

Fast vad spelar det för roll egentligen, rent logistiskt så har det inte varit speciellt ont om 3090 kort ändå, det är bara att köpa istället för att gnälla. Nu finns det fler än någonsin. Men det är väl bäst jag låter bli att köpa fler, det gör ju mig till en omoralisk människa.

Spoiler... nä, jag betalar inte för scalperpriser själv heller om inte absolut nödvändigt! Men måste man, så finns det.

Av sgtprobe
Skrivet av Ozzed:

Du citerar ju själv från texten jag refererar till. Så visst kan man vrida det till vad man vill om man fetmarkerar saker som passar ens agenda. Men att andemeningen av texten skulle vara något annat än att Geforce först och främst är för gaming och att de vill att gamers ska ha korten före andra, det är att läsa texten som fan läser bibeln.

Första halvan av rubriken är ändå GeForce Is Made for Gaming, så hur du än vrider dig har du arslet bak.

Nu får du väl lägga av, så nu läser man bara rubriken alltså, men skiter i innehållet/andemeningen från Nvida själva.

Och jag fetmarkerade bara för att du verkar ju totalt ignorera det som skrivs i sin helhet. Så jag vrider inget alls, jag postade vad NVidia själva skrev, vilket tydligen är budskapet som alla måste hålla sig till. Men nu duger det inte längre alltså, eller, ja, bara delar av det då, helst rubriken.

Haha, så jag vrider till "min" agenda nu alltså.

Hör du inte hur du själv låter

Okej, Jag börjar fatta vad *Mata inte trollet äntligen betyder*

Önskar dig en bra dag

Peace
/Jonas

Av sgtprobe
Skrivet av Ozzed:

Du utelämnar ju helt att nvidia själva säger att GeForce är gjorda för gaming och skall användas av gamers i första hand. Hade de inte gjort det uttalandet så hade du såklart haft en poäng. Nöjer man sig inte med att de som utvecklar en produkt har sagt hur den används så duger inget någonsin och det blir meningslöst att diskutera. Jag kommer knappast bli tyst bat's för att jag får mitt kort. Det där är ren och skär lögn och det vet du. Jag kämpar inte främst för mig själv, utan för alla gamers som nu är utan kort för att miners köpt dem istället. Visst börjar saker ljusna, men det är inte över än. Långt ifrån.

Jag vill se en strukturell förändring som gör att GeForce aldrig någonsin kommer på tal igen om man pratar mining. Det kan bli fler boomar och ny brist i framtiden, och då vill jag såklart att mining inte skall vara en faktor man ens pratar om.

Jag har inte utelämnat något alls, och Nivida har aldrig sagt att de bara är för gaming i första hand heller. Inte någonstans finns det något som ens antyder att man aldrig får använda korten till något annat än gaming när det är ont om kort. De har ju tom Studio drivers för sina Geforcekort för tusan och introducerat 10bitars länk över DP Kom igen nu. Sluta fabricera fram hittepå-scenarion som passar din agenda. Det är Ok att ha fel ibland.

Och vad du kämpar för har jag ingen aning om, du anser att det är ren och skär lögn i hur du personligen tror du framstår här på forumen, men i realiteten låter du väldigt egoistisk.

"How it is menat to be played" etc är ju bara en marketing gimmick och inget annat för att de vill att man köper deras kort istället för något annat och vänder sig just till gamers med sådana Slogans.

Jag förstår ilskan mot Mining-centers/scalpers som köper upp hela marknaden, men seriöst

/Edit:

Bara för att flika in, Från Nivida dem själva:

GeForce RTX GPUs have introduced a range of cutting-edge technologies — RTX real-time ray tracing, AI-powered DLSS frame rate booster, NVIDIA Reflex super-fast response rendering for best system latency, and many more — created to meet the needs of gamers and those who create digital experiences.

Och:

GeForce products are made for gamers — and packed with innovations. Our RTX 30 Series is built on our second-generation RTX architecture, with dedicated RT Cores and Tensor Cores, delivering amazing visuals and performance to gamers and creators.

Fast vem som helst fattar ju att det är bara "goodwill talk marketing" och inget annat. Men skoj de försöker slå ner på mining, men too little too late

/Edit igen.

Nvidia vet att en stor del av inkomsten kommer från poffsanvändare som kör Cudabaserade applikationer på just Geforcekort, och marknadsför korten som så också, och upphandlas direkt av systembyggare för just det ändamålet som exempel. Såklart gillar ju Nvidia när man går över på Qudro/tesla, men hellre att folk kör Cuda än OpenCL. Simple as that, money talks!

Av sgtprobe
Skrivet av Ozzed:

Är den andra personen alltså både e-sportare och renderare? Eller hur menar du? Just e-sport är GeForce bäst lämpat till så i det fallet är det jämt skägg mellan denne och en gamer. Handler väl om vem som får det först. Jag tycker fortfarande att har man valt ett yrke som står och faller med produkter som inte är stöpta för yrkesutövning så har man själv gett sig in på grumliga vatten.

Fast jag skulle hävda att du har fel, Korten är gjorda för grafiska tillämpningar rent generellt, men så klart marknadsförs Geforce som kort främst för spel, men man gör ju mycket mer än att spela på sin dator där grafikkortet används, vilket Nvidia är fullt medvetna om och bygger korten/drivers runt. Främsta anledningen till att jag tycker du har fel stavas CUDA. Korten är gjorda för Cuda applikationer också, eller som du uttrycker det, stöpta för det.

Så inget grumligt vatten någonstans. Det är en distinktion du gör för att berättiga din ståndpunkt.

*Sorry killar/tjejer, nu är det ont om kort, så nu är du moraliskt tvivelaktig om du köper ett Geforcekort för allt annat än gaming just nu, iaf enligt vissa som inte fått tag på sitt kort ännu, men var lugna, så fort hen fått sitt kort så bryr sig hen inte längre och allt är bra igen.*