Inlägg

Inlägg som Eureka har skrivit i forumet
Av Eureka

Jämfört med en air så är priset 1000 kronor mindre, större HD, långsammare CPU, sämre batteritid (iaf på papper) & sämre upplösning.
Tråkigt att de inte lyckades pressa priset mer inkl SSD. Hade det varit under 10 000 hade jag övervägt

Av Eureka

Riktigt najs! Gillar att det kommer mer sådana här tunna fina datorer!
Men det är sjukt att vi snart går in i 2012 och de supernya moderna datorerna som kommer idag har VGA-utgång från 1987 ! 25 års jubileum? (:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Video_Graphics_Array
Man kan säga mycket om Apple men man måste hurra på dem för att de lyckas skrota gammal idioti som andra tillverkare släpar med... suck

Av Eureka

Då vi har windows mobile på jobbet får jag automatiskt kräkreflexer när jag läser om windows mobila system. Men å andra sidan sitter vi också på windows XP här på de fasta burkarna... suck
Jag tänker iaf ta råden tidigare i tråden och klämma lite på dessa telefoner i vinter när de är i "bruk skick". Om än med tång och kanske inte för att köpa men för att kanske lyckas bygga bort kräkreflexerna och försöka ändra sin förutfattade uppfattning.

Av Eureka

Snälla någon peka mig i riktning till en lika tunn med stabil konstruktion med inbyggd 3G och hyfsad prestanda. Den kan ha upp till 15" men inte vara tjockis. (gärna inte allt för dyr heller) Jag hade hoppats på denna men det verkar som allt för många tillverkare lever kvar i samma box. Kapa 10min batteritid och släng in 3G.Hur svårt kan det vara? Att köpa en dator som denna och koppla in en stor USB-dongel är för tusan hädelse. Att köra surf via telefonen känns ju inte heller aktuellt när batteriet på den sugs ut på nolltid och för att komma runt det problemet är man tillbaka på ruta ett.
Samsungs nya verkar inte heller ha 3G...

Och då menar jag inte exempel som denna. Det är som öhh.. frukt och kött. Kött är jävligt gött men är inte direkt gjort för att ta med i ryggsäcken på äventyr. (=

Av Eureka

Ser logiken. Men den har fått en konstig twist!
Tänk följande exempel:
X1 tillhandahåller en lokal som X2 hyr & använder för att sälja narkotika i. X1 är oskyldig sålänge han inte vet att lokalen används till att sälja narkotika. Vet han dock om att X2 säljer narkotika gör det honom till medbrottsling. Det skeva är att man nu ger sig på någon som hjälper till att hjälpa till med att göra något olagligt. Liknelse skulle kunna dras till om X2 har lappar i lokalen med information vart man skulle kunna köpa narkotika.... Vart går gränsen? Jag tror att nästa steg blir (om det här går igenom) mot internetleverantörerna att de måste spärra illegala sidor.
Farväl du fria internet....

Av Eureka
Citat:

IEEE 1394b (Firewire 800). Denna standard introducerades av Apple år 2003 och stödjer hastigheten S800 (786.432 Mbp/s), via en ny elektrisk kodning, kallad beta mode. Den är bakåtkompatibel med tidigare versioner, men använder en ny kontakt och nya kablar. Partvinnad kategori 5-kabel kan användas, med en maximal kabellängd på 100 meter (för hastigheten S100). Tvåspråkiga kablar kan användas för att ansluta äldre utrustning till de nya kontakterna. Standarden stödjer också optisk kommunikation. Specifikationen stödjer formellt hastigheter upp till 3200 Mbp/s

Vore det inte lättare att ansluta via en Fiber på en Firewire 800? En ny standard som alla tillverkare ska anpassa sig efter är bara jobbigare och inte framförallt inte bakåtkompatibelt.

eller varför inte

Citat:

S3200. I december 2007 tillkännagav 1394 Trade Association att produkter med hastigheten 3200 Mbp/s snart skulle börja lanseras. Mindre tillägg gjordes i standarden för att åstadkomma denna fart. Nip-pins kontakten skall användas som standard, och tekniken är bakåtkompatibel.

Fujitsu skjuter skarpt, men jag tror att de skjuter över.

Av Eureka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
Jag trodde först det var någon märklig konceptdesign när jag såg den första bilden på den, men icke. Personligen tror jag inte det är många fotografer som köper den där. De har nog att släpa på när de är i fält (inte alla som är i fält förvisso, men de som är stationära har nog lite högre krav på skärm än vad den där erbjuder). Finns väl inte en kameraväska som rymmer den där i laptopfacket heller för den delen.

Känns som att det är löjligt mycket datorkraft för fotografer också, men, men. När det gäller CAD, 3D och filmproduktion däremot kan den där nog vara eftertraktad. Kanske just film som primär syssla.

precis min tanke... dessutom tror jag inte att de stora företagen byter bort sina fotografers Mac datorer mot en Windows pga av detta.
Ska man dessutom ha en ersättare för en fast dator som ska stå fast när den används och väger 5kg+ då kan man faktiskt ta den datorn RoleX visade bilder på.

Av Eureka

men överambitiöst av alla er som plockar ur batteriet. Tänk som tidigare sagt på att det ska vara 40% laddat när ni lägger det i kylen med ungefär fyra grader celsius. Inte i kylskåpsdörren för där kan det skadas av stötarna när du stänger & öppnar kylskåpet. Glöm inte heller att vakuumförpacka batteriet då skadliga bakterier säkert kan tränga in. Tänk även på att det kan komma in skit där batteriet suttit i datorn så det är nog bäst du köper ett "stationärt" batteri som du sätter i bara för att täcka hålet.
/slut på ironi
snålt av Apple...

Av Eureka

haha! några bra kommenterar endå! och ingen som direkt hetsar upp en debatt om ingenting. jag är relativt imponerad av tråden än så länge
vi får väll se om det är fejk eller vad det är. Lite kul är det iaf

Av Eureka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=|ZetaXtreme|=-
Att säga
"Jag kan inte förstå hur man kan köpa en mac när man kan få en pc billigare som har samma prestanda" är som att säga
"Jag kan inte förstå hur folk kan köpa märkes jeans eller dyrare jeans när det finns billigare jeans på ullared som värmer lika bra"

den här tråden är långt ifrån räddning men... word!

ot. känns lite desperat av ms, ett slag i luften mot apples release av sina nya produkter. de flesta svensson idag köper ju en pc av samma anledning som de köper nokia / ericsson. De "vet" hur den fungerar och orkar inte lära sig något nytt krångligt. priset tror jag inte är den största anledningen även om det är EN anledning.

Av Eureka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ChristofferC
Med den rubriksättning man har sett här på senare tid är jag nästan förvånad att rubriken inte lyder:

Mac-datorer sprider cancerframkallande DÖDSGAS!
"Jag trodde min man skulle dö." -- orolig fru

haha, rubriken var rolig men det där var snäppet bättre!
se & hör, sweclockers neutralitet dör
ot. alltid jobbigt för företag som råkare ut för sånt här. men nu fick alla mac-hatare något att gotta sig i.

Av Eureka

alla borde kunna enas bakom "pest eller kolera"
MS-reklamen var ju helt värdelös. (om man inte sätt macreklamen förut)
tänk på saken...
mac reklamen är riktigt låg! men MS reklamen är bara kass.
Hur skulle din MS-reklam för 300 miljoner sätt ut?

Av Eureka

argumentationen går
-man kan inte spela
-man kan inte uppgradera
men varför ska man uppgradera sitt grafikkort om man inte spelar? visst PS utnyttjar grafikkortet men det är ju inte direkt livsnödviktigt om du har en macbook pro att uppgradera grafikkort efter två år.

back on topic

Citat:

Kanske måste MS komma med produkter som väcker ett ha-begär för att folk ska ändra sin attityd. Detta gäller väl främst mjukvarudelen, och jag hoppas innerligen att Windows 7 kan bli en sådan produkt.

PRECIS! Fast jag tycker hårdvarumässigt också! Reklamfilmen kändes mer som: "Ja, majoriteten av världen har PC så är det med det!"(.... inte någon nyhet direkt)
Det är liksom ingen "grej" att köpa PC idag. Alla gör det. Däremot om någon nära dig köper en mac är det lite: "Men komigen, har du fallit för hypen också?" Det är lite mer än bara ett datorköp på något sätt.
Personligen tycker jag att MS borde försöka att utveckla en egen "hipp" dator. Men då skulle de få tänka om, tänka rätt, tänka utanför ramarna och sedan tänka om igen. (För att kunna lyckas.) Vilket skulle kräva... gud/arna vet vad. Men då skulle skutan kunna segla istället för att gå för motor. De har ekonomin men de har helt klart inte modet eller förståndet för ett sådant projekt just nu.

Summa sumarum: helt fantasilös reklamfilm utan någon inverkan på mig!

http://www.youtube.com/watch?v=0-22EpQOm8c&feature=related
<-- där kan vi snacka informativ reklamfilm som fick med relevanta saker på ett kul sätt.

Av Eureka

grattis!
men kan faktiskt hålla med om att några idéer jag hört här låter vettigare. men men
sen undrar jag bara.. stod det ingenting om ett visst antal ord/stavelser som max? framförallt det sista förslaget ser ut att vara ganska långt. minnet har iofs alltid varit bra men kort, kan ha fel som vanligt.

stort grattis fortfarande! Det var endå bra mycket bättre idéer än min!

Av Eureka
Citat:

UC San Diego kommer att använda skärmen för forskning inom en rad olika ämnen, som kemi, astrofysik och datorgrafik.

....samt spela duke nukem 3d

Av Eureka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurrty
Fort Knox nja, har du inte sett Die Hard 3?

hahaha, word!

Personligen tycker jag det är löjligt att behöva installera extraprogram och sätta upp brandväggar för att kunna surfa säkert.
för att ta en till bil-association... "köp en Volvo men du måste installera säkerhetsbältet själv."

Av Eureka

vettig och intressant fråga efter artikeln... enough said

Av Eureka

något i stil med:
<img src="http://evula.org/gage_stryker/gagepics/big-notebook.jpg">
Försökte hitta bilden som kom upp i huvudet direkt när jag läste rubriken (killen med en burk på ryggen och crt skärm på ett trästativ framför sig. någon som kanske kan förgylla min lördag? )

efterfrågar, som ovan nämnt tidigare, externa grafikkort till bärbara! De här datorerna är endast någon kompromiss mellan bärbart och stationärt. Oavsett om priset är vettigt eller ej...

Av Eureka

Nu skulle man kunna kasta ur sig saker om hur dålig skit det är om de ens behöver support för en uppdatering som istället för att fixa buggar skapar andra buggar.

[b]MEN....[/B] istället så ger jag en eloge till Ms för att de faktiskt ger denna gratissupport även till de stackare som köpte förinstallerat.

*host* även om detta borde vara självklart *host*

Av Eureka

hahaha!
Det är inte helt korkade på SVT/SR endå...
tv avgiften håller på att spela ut sin roll och det verkar de inse. Om de nu kan trycka upp inkomsten innan skroten så kan de sedan hänvisa till denna när ett fast belopp ska bestämmas.
GL SVT/SR! you´ll need it for this laugh!