Inlägg

Inlägg som anon76929 har skrivit i forumet
Av anon76929
Av anon76929
Skrivet av ToddTheOdd:

Där håller jag inte med dig. I EU så är det väl bara Island som har högre sysselsättningsgrad än vad Sverige har. Det är alltså enbart ett land i Europa som det är fler som arbetar procentuellt sett än vad det är i Sverige. Så vi har alltså inte en hög andel människor som inte arbetar utan tvärt om. Vi har en hög andel människor som arbetar.

Island är inte med i EU.

Av anon76929
Skrivet av Ice Frontier:

Fick hem min Shield TV Pro 2019 igår. har ett par frågor.

1. I Kodi sägs det att det finns automatisk frekvensmatchning precis som i PC-varianten, men för mig syns bara ett antal frekvenser att välja mellan. Finns ingen auto. Har jag missat någonting, eller har de tagit bort den funktionen?

2. Fungerar USB-dacs bra med Shield Tv Pro? Behöver både optical out och hörlur. Behöver inte vara supergrejer alls. Bara det FUNKAR. Mottar tacksamt rekommendationer.

mvh

Jag körde en kortare tid med något liknande detta köpt via Inet eller Webhallen eller kanske kjell o co.

https://www.amazon.com/Tendak-Optical-Extractor-Converter-Spl...

Var inte helt nöjd med funktionen då den inte fixade Atmos

Av anon76929
Skrivet av Mirialia:

Går det att ansluta tangetbort/mus trådlös (BT/WiFi/sändare?) till shielden? Tänkte införskaffa en för att flytta Kodi till något kraftfullare än TVn och då även köra lite PC-spel via streamingen som finns.

Finns det spel som inte funkar att streama? Hur är proceduren när man ska streama ett spel från PC till Shield?

Javisst.
Fungerar utmärkt.

Av anon76929
Av anon76929

En förutsättning att det ska fungera som du tänkt är att du får flera ip-adresser från din ISP.
Får du bara en får du börja nätet med en router.

Av anon76929

Jag tror inte att argument som går emot läsarens accepteras här.
Nikotinets påverkan sågades ner av bättre vetandes på forumet.
Om äldre på Äldreboenden offrades sågades på forumet.
Att äldre inte fick tillgång till syrgas, sågades av forumet.
Om Triagering för att hamna inom iva-vården användes innan platserna var fyllda sågades i forumet.
Om uppgivna platser inte var färdiga med personal sågades i forumet.

your call...

Av anon76929
Skrivet av chbg:

Verkar som att dual layer filer finns på fysisk media såsom skivor medans det är single layer från streamingtjänsterna såsom Netflix och de andra.
Dual layer ger högre kompabilitet med olika hårdvaruspelare för om inte maskinen klarar av Dolby Vision så går den över till HDR som det är på det andra lagret (tror det var så det låg till).
Mycket att hålla ordning på och som kan ställa till det
Kanske kan @Laxpudding reda ut det?

Om jag har förstått saken rätt så används Dolby Vision dual layer enbart i media typ Blu-ray skivor.
Givetvis då även i "rippade" filer och Dolby ger inte settop boxar och liknande tillgång till duallayer licens...

En Nvidia Shield med inbyggd blu-ray spelare skulle kunna få en sådan licens.

Mkt möjligt att jag missuppfattat något på vägen här men tror inte det.

Av anon76929

Nån som hört något om miningprestanda?

Av anon76929

Träffade honom under Dreambox eran och jag kan inte påstå att jag hör till den sörjande skaran.

Av anon76929
Skrivet av ToddTheOdd:

Aj då. Nu ljuger du. Det här är ditt påstående som det hela har handlat om. "Det är på grund av Karolinskas tolkningar av socialstyrelsens anvisningar som har medfört att patienter inte fått IVA-vård."

Sedan har du försökt använda dig av en artikel som handlar om något helt annat som belägg för ditt felaktiga påstående

Nu skriver du något helt annat.

Var hittar du påståendet att det är kris? Det är ju ett påstående du läst in i det sammanhanget. Något du fabulerat fram.
Artikeln var ett inlägg angående Socialstyrelsens påstående om 30% överskott nationellt sett och ett svar på ditt angrepp mot det jag skrev "Att Socialstyrelsen varje dag kl 14:00 går ut med informationen att vi har ett överskott på IVA-platser med 30% nationellt sett innebär inte att det inte har varit trångt i dörren till IVA och att patienter som normalt sett hade fått IVA-vård inte fick det."

Att du sedan hittar på påståenden som jag skall bevisa t.ex 0 platser på IVA beror väl på bristande läsförståelse hos dig.

Som skrivet tidigare, nu orkar jag inte försöka upplysa dig mer. Det är inte viktigt för mig om du har fel.

Av anon76929

@ToddTheOdd:

Nä det är du som inte förstår vad du läser.
Jag har aldrig påstått --> "Så du tänker tvärt om där. Det finns nya föreskrifter om hur man ska göra när det är kris -> det kommer några anmälningar -> då måste det vara kris."

Det jag har sagt är att det finns anmälningar som säger att patienter inte fått den vård de skulle fått innan "krisföreskrifterna" kom. IVO skall utreda om man arbetat utifrån detta krisscenario vid prioriteringssituationen utan att det varit kris.

Sedan är det inte ett fackförbund utan en yrkesförening, men det greppar du väl inte skillnaden på det heller.

Nu orkar jag inte försöka förklara detta mer för dig. Du kan fortsätta att ha fel det bekymrar mig inte.

Av anon76929
Skrivet av ToddTheOdd:

Tyvärr betyder inte det du läser in i det hela det du tror att det gör. "Du missade det att socialstyrelsen inte visste att bilden från verkligheten såg annorlunda ut." Det är din slutsats av vad det står. Så står det inte riktigt. Måste tyvärr åter igen ge ett citat ur texten "– Det vi kallar disponibla vårdplatser ska det finnas personal, material, lokaler och så vidare till. Det är också det vi vill att man rapporterar in." Precis den meningen säger precis vad det handlar om. Socialstyrelsen ber alla regioner att rapportera in disponibla vårdplatser enligt en viss definition. Detta gör då regionerna. Sedan har en person som intervjuas uppenbarligen en lite annan bild men det gör inte att personen som intervjuas har en korrekt bild, du verkar tycka det eftersom det liknar din syn på det hela men riktigt så fungerar det inte.

Socialstyrelsen skriver klart och tydligt hur de får sin "bild" av verkligheten medans personen som de intervjuar inte riktigt beskriver sin utan det är nog mer på samma sätt som du gör. Ni har en "känsla/tror" medans socialstyrelsen går på fakta.

Socialstyrelsens syn på det hela beskrivs väldigt tydligt i artikeln. Stycket ovanför det du klippte ut och som du tycker räcker för att förklara det hela. Att en person har en annan syn på det hela än vad socialstyrelsen och regionerna har är nog rätt uppenbart. Men att just den personens bild är den korrekt är tyvärr inte bevisat.

"Samlar ihop data

Att kapaciteten i praktiken är lägre än bilden som Socialstyrelsen förmedlar tror hon inte.
– Det är inte vår bild. Vi använder ju Svenska intensivvårdsregistret, vi använder rapportering från regionerna och från lokal sjukhusnivå också. Det är den inrapporterade data som finns. Om det finns en oro för hur man rapporterar den datan från professionen, ja då måste vi förstås titta på det.

Har du någon uppfattning om varför era bilder skiljer sig åt?
– Nej jag visste inte ens om att vi hade olika bilder."

Och för att återgå till vad det hela handlar om. Ditt påstående: "Det är på grund av Karolinskas tolkningar av socialstyrelsens anvisningar som har medfört att patienter inte fått IVA-vård."

Det innebär att du måste bevisa att det HAR uppstått ett läge där det funnits 0% ledig kapacitet så någon patient inte fått vård pga det. Det som artikeln handlar om är inte ifall det läget har uppstått utan mer om att om det är 20%, 25%, 30% eller kanske 35% ledig kapacitet. Den handlar inte om att kapaciteten varit nere så lågt att patienter har nekats vård. Det är en jäkla stor skillnad på om det finns 20% eller 30% ledig kapacitet eller ingen ledig kapacitet alls.

Att det sedan är ett väldigt ansträngt läge är alla överens om. Att det är inte bemanning på samma sätt som innan pandemin är det heller ingen tvekan om. Men det innebär inte att det varit något läge där det funnits 10 patienter som har behövt IVA-vård och det bara funnits 1 plats ledig.

Sedan så står det klart och tydligt i citatet du använder dig av att de har olika bilder av det hela inte FELAKTIG som du tolkar det till. Jäkla skillnad på det.

Nej jag tror att företrädare för Svensk förening för anestesi och intensivvård (SFAI) med omkring 1 600 läkare som medlemmar har bättre insikt än Socialstyrelsen. Ingen IVA-Läkare har ställt sig upp och sagt att inlägget inte stämmer.
Sedan behöver jag inte alls bevisa att det varit 0 ledig kapacitet på IVA Karolinska utan hänvisar bara till att det finns tre anmälningar om att pat som borde fått IVA-vård normalt nu inte fått det. Hade det varit fullt på IVA så hade det varit mer förklarligt att en sådan situation skulle uppstå men då inga anmälningsärenden. Du tänker nog inte riktigt rätt här.

Av anon76929
Skrivet av xxargs:

är det 2.5" eller 3.5" disk - om det är 2.5" disk - är det säkrat att den får tillräckligt med ström?

2.5" diskar och 2 TB och uppåt vill gärna ha rätt mycket ström och skall bara köras med de korta kablarna som ofta följer med diskarna när man köper dem - kör man på 1-meters kabel kan det vara trubbligt.

sedan är det som nämnt redan - USB-disken kanske ligger först i boot-ordningen när båda media är närvarande samtidigt

Just det scenario jag tänkte. Testa med en strömförsörjd USB hub emellan disken och din NUC.

Av anon76929

@ToddTheOdd:

Man skriver i artikeln_:
"Har du någon uppfattning om varför era bilder skiljer sig åt?

– Nej jag visste inte ens om att vi hade olika bilder."

Sedan missade du visst att uttalandet om de 30% var ett citat från artikeln därav citattecken:

"– På presskonferenserna talar de om att det nu finns 30 procent av intensivvårdsplatserna lediga. Då ska man veta att det inte är intensivvårdsplatser som bara står där bemannade så att man kan lägga in patienter, utan det är med stor ansträngning som vi skalat upp till den nivå vi använder i dag. Ska vi då använda de 30 procenten också kommer det krävas väldigt mycket mer."

Av anon76929

@ToddTheOdd: Och du verkar inte läsa hela artikeln.
Du missade det att socialstyrelsen inte visste att bilden från verkligheten såg annorlunda ut.
Det är en potemkinfasad man visar upp.

Av anon76929

@ToddTheOdd: Det är ju just det den har. Det är på grund av Karolinskas tolkningar av socialstyrelsens anvisningar som har medfört att patienter inte fått IVA-vård.

Sedan om de 30% så kan du läsa på följande länk:
https://www.gp.se/nyheter/sverige/sveriges-iva-kapacitet-ifr%...

"– På presskonferenserna talar de om att det nu finns 30 procent av intensivvårdsplatserna lediga. Då ska man veta att det inte är intensivvårdsplatser som bara står där bemannade så att man kan lägga in patienter, utan det är med stor ansträngning som vi skalat upp till den nivå vi använder i dag. Ska vi då använda de 30 procenten också kommer det krävas väldigt mycket mer."

Av anon76929
Skrivet av ToddTheOdd:

Men ta och läsa länken jag gav dig. Han förklarar vad som gäller med dessa riktlinjer. Och det är inte enbart han utan detta har klarlagts för länge sedan. Du måste ta till dig att information kan uppdateras så om en sak sägs på en fredag så kan det ändras på måndag efter helgen. Så de kommentarer du hänger upp din felaktiga syn på det hela är sådant som skrevs snabbt och innan folk hade funderat på vad det handlade om egentligen.

Ok. Jag förstår.
Så det är inte därför IVO går in och granskar hanteringen på KS.

Av anon76929
Skrivet av ToddTheOdd:

Åter igen så har du inte läst på utan ser något och sedan så tror du att det är 100% korrekt.

Massa text:

https://emanuelkarlsten.se/04/nej-svenskar-over-80-ar-kommer-...

Så menar du då att Karolinska inte har gett ut dessa riktlinjer? Att njurläkarna som är kritiska har fattat allt fel.

Att Socialstyrelsen varje dag kl 14:00 går ut med informationen att vi har ett överskott på IVA-platser med 30% nationellt sett innebär inte att det inte har varit trångt i dörren till IVA och att patienter som normalt sett hade fått IVA-vård inte fick det.

https://www.dn.se/sthlm/lakare-vi-tvingas-till-harda-priorite...

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2020/04/20/ivo-granskar...

https://kvartal.se/artiklar/hardare-prioriteringar-gors-redan...

Av anon76929
Skrivet av Nioreh83:

Kan du länka till dessa riktlinjer, som du säger de har gått ut med? Det enda jag hittar är en anmälning där det "upplevdes" att patienter prioriterats bort på Karolinska.

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2020/04/23/multisjuka-f...

https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/03/principer-fo...

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/lAyePy/dokument...

https://www.dn.se/sthlm/dokument-visar-vilka-som-inte-far-int...