Inlägg

Inlägg som Bankai har skrivit i forumet
Av Bankai

Ta det bästa med Bad Company 2 och Battlefield 4, piffa upp grafiken, nya banor och kanske lite fräsiga fordon. Gör omgivningen lite mer dynamisk och jag är nöjd. Skippa allt krims krams med specialists och gör bara ett spel som är roligt att spela(Helldivers 2 är ett bra exempel).

Av Bankai

Plockade upp min 77'' CX på black friday för något år sen och tror den landade på runt 19k då, vilket är lite mycket för en TV kanske men kommer först byta ut den när den går i sönder.

Av Bankai
Skrivet av martinot:

Finns det ingen möjlighet att du kan få köpa ut din E-niro från leasingbolaget för restvärdet?

Har inte frågat men har funderat på det. Det vore ju helt klart det smidigaste då jag är van vid bilen vid det här laget men jag får väl kolla med dem, det är Landrins bil.

Av Bankai

Ett avsnitt än så länge men jag tycker den verkar intressant. Favoriten just nu är väl The Ghoul.

Av Bankai
Skrivet av BattleGeek:

Var i samma sits men lämnade min niro 7 mån i förväg. Köpte en ID.4 på Kvd istället för 316K kr. Jag är väldigt nöjd! Niron ligger ute för 339K som jämförelse.

Blev ingen Model3 för egen del eftersom försäkringen hade varit 1000kr dyrare i månaden, vilket pajade hela kalkylen.

Hur nöjd är du med din ID.4? Tänkte inte ens på VW el-bilar men det stämmer ju, de har ett par.

Av Bankai

Är mer intresserad av priser och tillgänglighet än prestandalyft just nu. Det kan mycket väl bli AMD för min del ifall priserna för 5070 inte landar rätt.

Av Bankai

Har 1 kvar på min E-Niro nu och har börjat kika runt lite på att köpa en bil istället för leasa. Vad finns det för rimliga begagnade el-bilar man borde hålla utkik efter? Tänker mig något i samma stuk som en E-Niro, både storlek och prismässigt. De bilar jag kikat på är E-Niro(såklart), Model 3, MX-30 och Leaf.

Av Bankai

Yrke: IT-support
Lön: 34 000/mån
Erfarenhet: 7 år
Förmåner: Diverse friskvård, hälsokontroll, syn m.m
Ålder: 36
Län: Skåne Län

Känner att jag ligger för lågt men håller på att jobba mig upp till systemutvecklare(fullstack) och hoppas på en ökning.

Av Bankai

37 i år och spelar fortfarande alla möjliga spel, allt från indie till AAA. Älskar att sätta mig i soffan och spela igenom något härligt singleplayer spel(senast var det jedi survivor) men som med precis allt annat så går det i vågor men även vilken årstid då det blir betydligt mindre dator under sommaren för min del.

Kan gå dagar eller veckor utan att öppna upp något spel och det är helt okej, det är ingen som ska stå bakom dig och tvinga dig att spela. Och för min del så gäller det inte bara spel utan allt egentligen. Jag tröttnar på böcker, tv-serier/filmer, programmering och även att gräva runt i grönsakslandet.

Det jag har börjat göra är att jag varierar mina hobbys så gott det går, vilket gör jag inte överkonsumerar en sak och det känns som att det fungerar bra än.

Av Bankai

Beror lite på hur pass mycket jag ser framemot ett spel men i de flesta fallen så brukar jag avvakta någon månad sen finns spelen oftast på Tradera för 300-400 kronor, vilket är lagom för ett AAA spel på konsol. Sen brukar jag sälja spelet igen via Tradera för ungefär samma pris som jag köpte, så går oftast +-0 vilket är rätt gött.

PC spel köper jag via Steam när det är rea, vilket det är nästan hela tiden och kombinera det med alla gratis spel via Epic store, så behöver man inte köpa något så ofta eller för dyrt.

Av Bankai

Lyssna på Lex Fridman, kolla på The Why Files eller spela lite spel. Annars blir det en hel del Laracasts nu för tiden för att lära mig PHP(och Laravel).

Av Bankai

8700k, så 6 st och den funkar fortfarande helt okej. Börjar bli smått sugen på att uppgradera men känns inte riktigt som vi är där än.

Av Bankai

Är inte förtjust i nya Outlook, tycker det är långsamt och extremt bökigt. Får se om det går att lösa på något sätt eftersom vi kör 365 på jobbet.

Av Bankai

Gillade ettan och ser framemot detta. Var ett tag sen man spelade ett rejält action RPG, så det ska bli kul att få grotta ner sig i detta.

Av Bankai
Skrivet av Valiumballong:

Vad är det för kurvlutning ni har? Om man bortser från maskinproblem tänker jag mig att vattnet som går ut ur LVPn är för varmt vilket ställer till det för verkningsgraden, och sedan så stryper man på golvvärmekretsarna istället.

Stod på 4(golvvärme vid träbjälklag) men har testat att sänka kurvan något till 3.6 för att se hur pass mycket skillnad det gör.

Skrivet av Dreas89:

Bra att veta vilket var ett stort problem med FLVP i vintras är att du kan aldrig ha det kallt i perioder. FLVP jobbar bäst över 20 grader och när du börjar gå under det så blir det mindre och mindre energi i frånluften vilket skapar en negativ spiral.

I ditt fall låter det som att du har SPA aktiverat då du såg en hög förbrukning 00-12 men det är en killgissning. Vilken FLVP har du?

Tekniker bör iaf se allt så bra att det kommer en.

Har en Bosch EHP 2.0 EW/9. Just förbrukningen flukterar ganska kraftigt. Den 11:e runt 00:00 så låg jag på ca 1.6 kWh för att sen gå ner till 0.21 kWh 01:00. Sen helt plötsligt mitt på dagen vid 12 så skjuter den upp till 6 kWh och går sakta neråt mot 0.7 kWh framåt 19:00. Nu är det visserligen första gången jag kör med vattenburen golvvärme så det kanske är normalt.

Av Bankai
Skrivet av cheben:

Har du larm så är det nog något som är knas med pumpen. Säger den något mer om larmet? Kompressoravslag/spärr efter larm skall inte vara något att fövänta sig, det skall bara funka. Hoppas teknikern hittar något som är enkelt att åtgärda

Nej, det är bara motorskydd uppstart så det är något med GT6 givaren om jag förstod det rätt. Har ingen koll på vad den håller på med, i morse så stod det inget larm och kompressorn var igång. Ska ändå få hit en gubbe som får ta en titt och så kanske man kan få lite råd.

Av Bankai
Skrivet av FatherOfThree:

Vet du om pumpen verkligen går?
Kan det vara så att du kör enbart på elpatronen...

Om jag startar om den så börjar kompressorn köra en stund(+ elpatron) och sen några timmar senare så kan jag gå ut och kika på den så är det larm + att den bara har el-patron igång. Jag drog ju upp termostaterna inomhus till 18 och landade på 79 kWh iförrgår och 40 kWh igår. Kan ju säga att jag inte är jättenöjd men får väl höra med teknikern som kommer ut om där är problem med den eller om detta är vad jag kan förvänta mig av ett sånt här system och att pumpen(bosch ehp 2.0 ew/9) inte är så effektiv på 82kvm tyvärr.

Av Bankai
Skrivet av BlackRed Guy:

42" hemma, så en skärm räcker😅

Hur är det att jobba på en 42''? Att spela på den kan jag tänka mig är inga problem men jag kan inte föreställa mig hur det är att t ex koda på den storleken.

Av Bankai
Skrivet av Tuomaz:

Den vanligaste rekommendationen jag sett när det gäller värmepump och golvvärme är att låta alla rumstermostater vara helt öppna (ställda på maxtemp) för att få ett bra flöde, och sedan ställa en lämplig kurva på pumpen för att nå behaglig temperatur.

Intressant. Får testa att justera kurvan och se om det ger något resultat, tack för tipset.

Skrivet av cheben:

Det är svårt att säga något på så korta tidsperioder. Jag skulle säga avvakta lite och jämföra efter en månad. Men kom ihåg att förbrukningen varierar kraftigt med utetemperatur. Men som jag nämnde innan, vad hade föregående ägare för förbrukning?

Jag har bara bott i ett hus med FLVP, och den var riktigt, riktigt kass. Ett sätt att se om din FVP kommer prestera bra i kallt väder är att se hur kallt den drar ner uteluften. En sämre orkar bara kyla ner utluften till runt 0 gradigt, en bra kan kyla den till runt -20. Pallar den inte kyla ner utluften ordentligt kommer energin inte räcka till när det är kallt -> elpatronen kommer gå mycket när det är bra kallt. Huset kan fortfarande prestera bra på årsbasis

Har inte pratat med förra ägaren angående förbrukningen men kanske är värt att kolla upp. Antar att man heller inte kan förvänta sig för mycket, tack för infon.

Av Bankai
Skrivet av Cerb:

Är det alltså den temperatur du just nu även har i rummen?

Nej, det är faktiskt ganska varmt i badrummet av någon anledning. Betydligt varmare där än t ex i sovrummet.

Skrivet av cheben:

Vattnet i golvvärmen kommer från pumpen antar jag? Om så är fallet så kommer det inte att "uppstå" mer värme att återvinna, det är samma energi som snurrar runt (borträknat den som försvinner ner i jorden och ut genom väggarna).

Hur länge har du bott i huset och när drog det 55kWh om dagen? Tittar jag på mitt eget radhus (135m2, luft-vatten värmepump, byggt 71 med nya fönster + isolering i taket) så drar det mellan 25 och 80kWh/dygn. Spikarna på 80 kan vara elgolvet som strulade, men 60kWh/dygn kommer jag upp i då och då. Variationen beror mest på hur kallt det är ute

Bott här i lite över en vecka precis, och det var förra veckan dag 2 som det drog så mycket, mest under 00-12, sen gick det ner ganska bra. Blev mest nyfiken eftersom det ska vara ett lågenergihus(byggt 2010) och det är inte mycket mer effektivt än det gamla vi bodde i från 80-talet(som också hade FLVP).

Skrivet av TrinitoN:

Beroende på husets storlek låter den förbrukningen ganska normal. Välkommen till livet med villa.

Termostaternas funktion är oklar, men förmodligen styr det respektive golvvärmekrets. Ställer du ner för mycket blir det kallt inne.

Ställ in det så du trivs i hemmet, tycker du elpatron går på för mycket så får du undersöka det närmare. Kolla med grannarna, bor du i radhus är det stor chans att dom har samma eller liknande uppvärmning. Annars kan det kanske vara läge att ta ut någon som dels kollar över anläggningen, genomför service och informerar dig om hur den funkar och hur du bör ta hand om den. När filter ska bytas, vad du kan göra och inte bör göra etc.

Kan ju vara normalt men då är det ganska tråkigt. Antar att jag får avvakta 30 dagar för att få en bättre bild men var mest nyfiken på om det var normalt eller inte.

Kommer en tekniker ut som ska kika på ett larm(motorstart uppskydd) på pumpen men osäker på hur allvarligt det larmet är.