Inlägg

Inlägg som anderna har skrivit i forumet
Av anderna
Skrivet av Daytone:

alltså rent tekniskt sätt så är 6700xt bättre value än 6950xt. Men om du vill kunna spela med höga inställningar så är det bättre att skaffa över 6700xt då den i vissa fall inte är den bästa. Men jag skulle istället rekomendera en 6800. Den är lika bra value som 6700xt men kommer kunna köra spel i högre inställningar. https://www.komplett.se/product/1246179/datorutrustning/dator...

Och glöm 4060ti. 8gb vram är lite lite nu för tiden.

Om du behöver hjälp med resten av datorn är det bara att fråga

Tack för svar!

Av anderna

Vilket grafikkort till 1440p?

Tja som ämnesraden lyder.
Ska bygga mig en ny dator och funderar på vilket grafikkort. Budgeten är inte ointressant men om kortet kostar 4000 eller 8000 spelar ingen större roll. Det innebär väl egentligen att frågan blir om man ska satsa på 6950XT eller typ 6700XT.
Jag spelar i 2560x1440 på en 27" 144Hz skärm och lär fortsätta med den skärmen.
Spelar mest EFT, CS GO, COD och det lär bli en del Diablo IV med, ite blandat med andra ord.
Kommer nog bygga datorn runt AM4 och en 5800X3D.

Sitter i dagsläget på en gammal (2014?) I7 och ett 2060 kort vilket funkar helt ok men vill ha mer fps i framförallt Tarkov där jag snittar runt 40...

Men iaf. Är ett 6950 XT overkill för 1440 och kan man nöja sig med 6700XT/6750XT? Eller finns det andra alternativ som är bättre.
Ska man gå Nvidia? 4060?
Jag vill ju gärna kunna köra nya spel på åtminstone High med bra fps.

Av anderna

Tackar för svar! Kanske bättre att köra Diablo 2 remastered
Kommer D4 ha samma upplägg som Diablo 3?

Av anderna
Skrivet av Lellebror:

Jag är 70 + 880paragons just nu och har kört på t16 sen dag 2.
Allt hänger på vad du har för gear och hur snabbt du vill progressa.
Sen vad du vill ha ut av spelandet.

Jag kör hardcore och ligger mest och pressar GR samt försöker få bättre gear.

Alltså, jag vill ju egentligen bara spela igenom spelet. Varken mer eller mindre men det är ju kul om det är lite utmanande.
Det här med att man själv bestämmer hur svårt/enkelt det ska vara känns ju lite annorlunda..

Av anderna
Skrivet av Robiban:

Med tanke på att spelet har 10(?) svårighetsgrader (innan T7-T16 blir upplåsta) och du spelar på lägsta så måste du nog gå afk för att dö

Som fan, hittade alla svårighetsgrader, trodde på riktigt det bara fanns easy, normal, hard, hell.
Men när ska man progressa i svårighet? Och varför är det upp till en själv. Jag vill bara ha en linjär upplevelse fram till slutet.

För hard står det ju att man ska ha flera items från Reaper of Souls vilket är ett add on jag inte ens äger... vad jag vet.

Av anderna

Hej!

En snabb fråga bara, jag lirar just nu igenom Diablo 3 som en barbarian på normal mode. Är spelet väldigt enkelt jämfört med typ D2 eller har jag bara hittat gear som gör mig odödlig. Är i akt 3 och tar ingen skada av varken hordes eller bossar..
Jag förstår ju att jag kan byta svårighetsgrad men visst ska det väl ändå vara lite utmanande även på normal?
Jag gör inte så mycket skada med en vanlig sving men snurrvarianten (högerklick) mosar det mesta snabbt.
Blir det jobbigare framöver kanske?

Jag är lvl 38.
Damage 3 226
Toughness 39 237
Recovery 41 381

Av anderna

Livar upp denna tråden lite då det inte finns så mycket trådar om Razer Book.
Dom har ju kommit ner rätt mycket i pris nu så jag beställde en på jobbet för att ha som "resedator", skulle vara intressant att få lite input hur du tycker den har funkat.

Av anderna
Skrivet av Adnerhill:

Lite sugen på att lira, spelat de för ett par år sedan men så slutare polarna lira samma dag jag köpte de typ.. Inge vidare o köra solo Hur är spelet jämnförelse mot tre år sedan?

Kommer en ny patch idag, jag kommer inte ihåg hur färdigt spelet var för tre år sedan men Streets of Tarkov kartan som släpps nu ska vara den största hittills, sen kom även en annan rätt stor map Lighthouse, i början på året? PLus att flera andra kartor har byggts ut/gjorts om senaste åren.
Bör vara betydligt mer att gör i spelet jämfört med för tre år sedan. Även animationer, hideout och vapen har förbättrats/utvecklats. Fortfarande en del desync dock för vissa. Jag tycker inte det är så stort problem.

Av anderna
Skrivet av Lunna:

Jag har varit sugen på att testa spelet länge. Jag tar gärna kontot och fastnar jag inte för det kan jag skänka vidare det här igen

Hör av er om ni inte vill ha det så kan jag ta det och ge till min grabb!

Av anderna

Får man tillgång till deathmatch nu på pre purchase eller är det bara kampanjen?

Av anderna

FIFA 22 (Xbox) föra över ”poäng”

Hej på er!
Köpte FIFA 22 ultimate edition igår och fick med 4600 poäng till mitt konto. Nu är det ju grabben som spelar mest på sitt konto. Givetvis borde vi köpt spelet på hans konto men så blev det inte så frågan är då. Kan jag ge bort poängen på något sätt mellan konton? Alt 2 kan jag köpa spelare för poängen som jag sen tradar ”billigt” till grabben. Funkar det eller riskerar man att bannas på nåt sätt?

Av anderna
Skrivet av Cruiser:

Hur många har lyckats få Kappa denna Wipe , själv gav jag upp för nån månad sedan , finns inte en suck att kunna nå ens lvl 50 denna wipe , lvl 44 nu å tramsar mest runt innan wipen nu

Försökte knappt på kappa, mitt mål varje wipe är lvl 40. Svårt för en casual att hinna nå kappa mellan wipes..

Av anderna

Tack för svaren!

Av anderna
Skrivet av Molotov:

Hej
Nu vet jag inte hur gammal ditt barn är med VR är inget man ska köpa till barn. Rekomenderad ålder är 13. Det beryder så klart inte att barnen ine ska eller kan använda men barn ska nog inte "gejma" i VR på samma sätt som äldre.

Han är strax över 13 så det borde vara lungt.

Av anderna

Hej på er!

Jag har köpet en Quest 2 till grabben i julklapp. Hur fungerar det med spel?
Köper man dom i headsetet när man startat den? Finns det några presentkort för detta? Vart kan man hitta priser?
Tacksam för lite hjälp då jag inte vill bryta förpackningen innan han får den på julafton.
Vilka tillbehör är "måste"? Förstår att datakabeln behövs om man vill lira via steam. Originalkabeln är ju snordyr, funkar tredjepart lika bra?

Av anderna

Någon som vet hur länge EU servrarna kommer vara nere?

Av anderna
Skrivet av Neon:

Tack för svaren!

Har spelat ett par matcher till och det är helt klart svår att hitta hela vappen, har bara lyckats en gång och då var det en liten uzi.

Änså länge så dör jag 98% av scav missions och 100% av riktiga missions. Det innebär att vill jag ha vapen så får jag spela scav, lyckas jag få ut vapen jag kan spela mission updarag och sen vänta till scav blir tillgängligt igen(ca 20 min).

Får hoppas jag luckas få upp skillen så jag faktiskt kan överleva lite längre

Förövrigt fick jag ta bort effekten att huvudet rör sig och ändra FOV till max för att inte bli sjösjuk. Tacksam att det var möjligt, de e inte alla spel som erbjuder den funktionen.

Håll dig till en karta i början och håll dig ifrån high loot areas. Finns gott om pengar att tjäna på att bara stryka runt i utkanterna av kartan. Ta fram en karta eller kolla youtube på var alla loot caches (nedgrävda gömmor) finns.
Du kan säkert göra 100-200 000 roubles på shoreline bara genom att hålla dig i utkanterna.

Har du tänkt göra quests kan det vara smart att börja med Customs. Nästan den svåraste banan att överleva men nästan alla quests man får i början görs där.
Factory är egentligen en ren PVP map så om målet är att överleva kan du hålla dig borta från den.
Customs och Shoreline är mina tips att börja med. Framförallt Shoreline är ganska lätt att lära sig då du kan gå från spawn till extract enkelt bara genom att följa kanten på kartan. De flesta spelare rusar dessutom mot mitten (resort) direkt vilket gör att större delen av kartan är tom. Framförallt såhär långt in efter wipen då alla gjort sina quests.

Sen är det bara inse att man inte kommer blir bra på alla maps. Denna wipe är min andra och jag spelar bara Reserve och Woods när jag måste för att göra quests. Labs rör jag inte.
Interchange är helt ok men för att få vettig loot måste man in där allt folk rör sig.

Sen ska du inte bry dig så mycket om vapen. Det viktigaste är bra ammunition i vapnet.
Kör en basic AK med ironsight med BP ammo så kommer du långt. Jag tror jag körde så upp till level 25 iaf.
Spelet blir mycket bättre när du får tillgång till flea market (lvl 10).

Lite längre in i spelet får du en THICC case av Therapist som reward. Sälj den, du får allt mellan 13 och 20 mille. Jag fick 17 mille denna patchen för min. Ta en del av pengarna och investera i bitcoinfarmen så kommer inte pengar vara ett problem längre.

Vill man verkligen ha pengar kan man sitta och kolla vad klockan är IRL på olika platser i världen och välja servrar där klockan är 03.00-06.00 på morgonen. Gå in på en sån server och kör night raids så kommer du vara i stort sett ensam på kartan.
Bara rusa till Resort på shoreline och kolla Sanitars rum och rum 222/226 i East wing.
Gör så några gånger så kommer du farma ledx. Tänk bara på att du behöver nycklar till dom rummen.

Sen när du kan kartorna är det bara skaffa dig en rutt som du trivs med. Försök köra samma rutt så mycket som möjligt då lär du dig var andra spelare brukar dyka upp.
Själv tex om jag spawnar på "road to customs" sidan så kör jag nästan alltid weather station > power station > resort.
Visst, den bästa looten kommer vara borta på resort men de flesta har krigat klart och det är betydligt mindre folk att oroa sig för.
Sen är det förvånansvärt många som lootar resort men inte har alla nycklar.

Om jag nu inte får bästa spawn så man kan vara först till resort.

Av anderna

Jag plockade upp en Series S med gamepass igår och är rätt nöjd. Har ingen 4k tv i dagsläget utan kör på denna nåt år tills det är dags att byta tv och next gen spelen är här på allvar. Då köper man en X och flyttar upp S:en i ungarnas rum.
Märker väl ingen jätteskillnad mot grabbens One S i spelen men jag spelar sällan på den. Den stora skillnaden är ju laddtider vilket gör det värt uppgraderingen bara där. Sen är formfaktorn helt perfekt. Den är ju typ mindre än ett NES.

Utrymmet är inget jätteproblem. Har installerat NHL 20, No mans sky, Sims 4, Destiny 2 och har plats för drygt 200 gb till.
Gamepass med EA play känns för övrigt helt rätt i tiden även om 60-70% av spelen är gamla.

Av anderna

Lite sugen på att skaffa mig en PS4 Pro billigt nu när nästa generation kommer.
Hur ser det ut med uppdateringar osv. Lämnas 4:an åt sitt öde eller kommer det komma fortsatta uppdatering etc.
Får PS4 samma UI som PS5?

Av anderna

OK, om man inte har en 4K tv och inte räknar med att skaffa det på ett tag är de Series S versionen man ska satsa på då eller?
Hur funkar lagringen, kan man lagra spel på en extern usb disk?