Inlägg

Inlägg som Mr. Bravo har skrivit i forumet
Av Mr. Bravo

Det är för- och nackdelar. Det finns inget perfekt headset än. Så i slutändan beror det helt på vad du vill spela och vilka begränsningar du vill undvika.

Personligen upplever jag inte svärtan som ett problem på Index. Betydligt värre är det däremot med godrays på linserna när man har en mörk bakgrund med ljusa objekt eller interface. Jag trodde folk överdrev som vanligt när man fick höra de första intrycken, men när jag väl fick hem mitt eget kit så märkte jag direkt att det faktiskt var ganska påträngande jämfört med Vive. Absolut inget problem i mer balanserade miljöer, men vill du spela allmänt mörka spel som skräck och rymdspel så vill du nog hellre ha en Vive Pro. Men, då får du istället tillbaka en tydligare screendoor effekt med OLED displayer och lägre uppdateringsfrekvens. Så, för- och nackdelar som sagt.

Det de flesta håller med om är att i dagsläget så är Index generellt sett det bästa headsetet med flest fördelar, men är absolut inte perfekt, och därmed inte ett givet val för alla.

Det är väldigt synd faktiskt. Hade dom inte gjort en så grov kompromiss med linserna så hade jag inte haft något att klaga på.

Av Mr. Bravo

En liten headsup för er som får era headsets nu. Många användare har rapporterat om dålig färgåtergivning, vilket verkar bero på att Steam ej har uppdaterat/laddat ner alla filer som krävs. Det verkar som att många har lyckats få ordning på det genom att antingen verifiera filerna eller installera om Steam helt och hållet. Det dyker säkert upp en fix nästa vecka.

https://www.reddit.com/r/ValveIndex/comments/c6vcme/fixed_my_...

Uppgraderar man från tidigare Vive/Oculus så får man dock självklart förvänta sig en viss försämring av färger/svärta iom LCD displayerna, men de värre fall som har rapporterats över helgen verkar helt enkelt ha berott på en bugg med config-filer.

Det är också något sorts problem med klick-funktionen på kontrollernas joysticks. Det undersöks fortfarande men man bör kontrollera sina kontroller för att iaf vara medveten om man är drabbad eller ej, och invänta vad Valve kommer fram till.

https://www.reddit.com/r/ValveIndex/comments/c6z16o/valve_emp...

Av Mr. Bravo

Jag tyckte då att det var rimligt prissatt, om man ser på vad de olika komponenterna kostar separat. En av de stora nyheterna i paketet är ju knuckles kontrollerna som är ett rejält hopp framåt jämfört med vad vi har haft tidigare. Headsetet och kontrollerna är dessutom bakåtkompatibla med 1.0 basstationer, så har man redan Vive så kommer man undan billigare.

För mig blir det iaf en väldigt efterlängtad uppgradering till min gamla Vive. Jag tänker behålla de gamla basstationerna så priset hamnar väl på mellan 9-10k eller så för headsetet och kontrollerna, vilket är acceptabelt. Skall dock försöka hålla mig från att förboka då jag gärna vill se ordentliga intryck från användare och de värsta barnsjukdomarna åtgärdade innan jag själv hoppar på tåget.

Oculus Rift S känns å andra sidan som årets besvikelse och låter mer som en nedgradering från originalet. Jag förstår att dom vill åt den billigare mainstream-marknaden för att växa, men att offra sin topp-modell för det gjorde Oculus helt ointressant för mig tills vidare. HTC/Valve's mångsidiga och breda plattform för roomscale är mycket intressantare och pålitligare, och jag hoppas verkligen dom kan fortsätta hålla sams för att dela på plattformen som dom gör.

Av Mr. Bravo
Skrivet av HoboCop:

Men vänta nu ett ögonblick. Är "Norr" inte alls tillgängligt i FC:ND?

Norr blir visst tillgängligt efter en bit in i storyn. Bantat jämfört med 5'an som resten av spelvärlden då visserligen, men det man ser på kartan finns där av en anledning. Mycket av de områdena som inte är tillgängliga i New Dawn var dock mest skog för jakt och hemliga gömmor, så egentligen missar man inte så mycket.

https://i.redd.it/mf96vjzd4sf21.jpg

Av Mr. Bravo
Skrivet av Semjonov:

PS. Man kan flyga helikopter, att man inte kan är bara ett elakt rykte som någon ovan försöker sprida.

Ja det blir en rättning på det. Det var tydligen bara jag som totalt missat vart landningsplattorna finns för att bygga och spawna dom Trodde det skulle vara tillgängligt vid Expeditions om det fanns, men det var en separat grej. Flygplan däremot finns iaf inte, inga som kan flyga iaf.

Försöker inte sprida några elaka rykten, jag gillade spelet. Det var bara väldigt dåligt indikerat om att det fanns tillgängligt. Har inte ens nå minne av att jag sett helikopter-ikonen på kompassen. Till skillnad från 5an så finns det inga uppdrag där man introduceras till det eller får flyga något själv, utan det ligger lite på sidan om. Ironiskt med tanke på att det är Rye-familjen som dominerar där hemma Å andra sidan så byggde/använde jag inte så många fordon heller då jag föredrar att ta mig fram till fots för spelvärldens skull, plus att fordon de-spawnar på tok för lätt när man lämnar dom för att rensa några byggnader eller dylikt.

Av Mr. Bravo

Nötte igenom detta förra veckan och tyckte det var helt ok. Det är en direkt fortsättning på 5'an med många återkommande karaktärer 17 år längre fram i tiden. Att det åter utspelas i en stor del av spelvärlden från 5'an är logiskt i sammanhanget, men det ser faktiskt helt annorlunda ut och känns inte som något återanvänt. Landskapet har en helt annan vegetation, vägar syns knappt, de få byggnader som är kvar är ruiner, och man känner snarare en sorts nostalgi vid de tillfällena då man faktiskt känner igen ställen och tänker tillbaka på vad man gjorde där i 5an. Jag trodde det skulle vara en halvlat konvertering av spelvärlden, men det dom har faktiskt lyckats göra det till en övertygande postapokalyptisk version.
Något helt nytt vad gäller omgivningar däremot är att man kan göra "expeditioner", där man flyger till en helt annan plats i Amerikat för att sno sällsynta material från banditer. Platserna i sig är alla väldigt unika och är baserade på kända platser eller annat från verkligheten. Kul omväxling som utmanar lite på samma sätt som att ta över outposts, fast i större skala.

Gameplay-mässigt så är det i stort sett som i tidigare titlar, men vill tycka att flytet är lite klumpigare än tidigare, troligtvis pga vissa otroligt sega animationer, framförallt med de sämre vapnen. På tal om vapen så är det även där i stort sett den gamla vanliga Farcry-arsenalen i olika ranker, fast med ett lite väl överdrivet hemmasnickar-tema på de postapokalyptiska varianterna som kommer sticka i ögonen om man har någon som helst kunskap om grejerna. Istället för att köpa grejer så bygger man dom av komponenter man hittar i spelvärlden, vilket även gäller ammunition och fordon. Det går tyvärr inte att flyga helikoptrar eller flygplan, men fallskärm och wingsuit finns. Man kommer åt högre rankade grejer genom att uppgradera workshops i sin huvudbas, där huvudvalutan är Etanol. Jakt på djur och fiske har samma system som tidigare, men har helt tappat fokus och behöver inte göras alls om man inte tycker det är kul.

Storyn är nog den största anledningen till varför jag spelar Farcry-serien fortfarande, då det har en tendens att vara helt vrickat och med välgjorda karaktärer. Måste dock erkänna att jag hade lite väl höga förväntningar på denna fronten i New Dawn. Man spelar inte samma karaktär som i 5'an, och har ingen historia från den spelvärlden överhuvudtaget, så man måste försöka bilda ett nytt perspektiv av vad som hänt och hur man uppfattar de återkommande karaktärerna, för man kommer följa ett spår som tidigare hade känts helt otänkbart. På det sättet så känns det fräscht och intressant att se vart det leder, men tyvärr så får de nya karaktärerna inte samma chans att utvecklas och hamnar lätt i bakgrunden. Det enda undantaget tycker jag är Carmina Rye, om man väljer att behålla henna vid sin sida större delen av spelet. Jag förväntade mig dock att mer "skit" skulle hända, alltså typ motgångar likt 5'ans brutala händelser, men det var ganska lamt i jämförelse. Slutet kändes ändå värdigt, mycket pga att du har viss valmöjlighet i det hela. En del frågetecken återstår tyvärr, som vi aldrig lär få svar på.

Gillar man Farcry-spelen, och har spelat 5'an, så tycker jag absolut det är värt att ge sig på vid tillfälle. Det är som sagt en direkt fortsättning på storyn och ger den ett ordentligt slut, plus att det är smockat av påskägg och tillbakablickar. Man kan tycka att det borde vara en expansion till 5'an, men det är stort nog att vara självständigt och det känns inte alls som att man betalar 2 gånger för samma spel. Ser inte heller direkt några likheter med Rage 2 utöver lite färgglatt klotter på enstaka ställen. Det är helt olika världar och omständigheter.
Jag fick ut runt 38 timmar nöje av spelet, och då har jag gjort alla uppdrag, uppgraderat alla skills och workshops, lootat typ 95% av alla byggnader, upptäckt hela kartan, och fixat minst 2 stjärnor på alla outposts. Kanske hoppar in igen för att kolla närmare på vissa områden, men jag känner mig nog ganska klar med spelet så.

Vad gäller grafik och prestanda så körde jag allt maxat i 1440p utan problem med systemet i sign. Kör dock bara 60hz monitor, så jag är fullt nöjd med stabila 60fps. Mycke trevlig grafik med många kodak-moments i tjock vegetation och god sikt, väl designade och animerade karaktärer, och precis som i 5'an så är där en del extra stämningsfulla omgivningar under story-uppdragen. Stötte inte på några nämnvärda buggar, men krashade totalt 2 gånger efter längre spelsessioner (~8h).

Skrivet av ElWeed:

Hur stor är downloaden? 30 GB?

40GB ligger min mapp på, men det är då med det valfria paketet med HD-texturer som jag vill minnas låg på 20GB.

Av Mr. Bravo

Beställde på releasedagen, fick hem 2 av misstag. Som vanligt så var det svårt att finna dom i lager, så jag skulle avboka min första beställning som fick försenat datum efter att ha lyckats fånga ett annat från en annan affär, men tydligen så hade jag lyckats fånga det första kortet också då jag fick mail om att det skickats samtidigt som jag höll på att knappa igenom avbokningen (knappt en timme efter beställning). Nästa dag fick jag båda korten på posten och tänkte bara "yolo" och slängde in dom i datorn.

Har aldrig använt samma kort så länge som jag använde mina Titan, plus att det var under en tid då jag sysslade mycket med 3d-modellering/rendering som nyttjade den extra kraften fint. Så trots 18k i pris så kändes det värt när jag tillslut pensionerade dom från speldatorn 4 år senare med ett 1080Ti.

Ärligt talat så var mitt problem i slutändan snarare SLI-döden, då korten i sig fortfarande var väldigt dugliga men drivrutinerna säckade efter allt mer och diverse spel slutade plötsligt stödja det helt och hållet (GR: Wildlands var droppen). Ett ensamt kort hängde inte med i 1440p tyvärr. Mycket synd tycker jag då jag hade kört med minst x2 GPU-lösningar sedan Voodoo 5500 och jag gillar konceptet med att kunna sätta i fler kort när ett helt enkelt inte duger (PC Master Race).

Har dom kvar fortfarande och används enskilt till och från i olika burkar.

Av Mr. Bravo

Desperation inför Warframe Fortuna. Det är ju där mängder av besvikna Destiny-spelare hamnar.

Av Mr. Bravo

Cringepad. Hemsk design.

Jag undrar hur fasen folk äter/dricker vid sina skrivbord för att behöva en speciell matta som fångar upp spill. Då är det kanske bättre att köpa sig en matbricka eller kopphållare för en femtiolapp.

Av Mr. Bravo
Skrivet av SCORPIUS:

@Mr. Bravo: Tackar.

Du lägger dig inte ned o ser på film i 3D i "Bio mode"?

Nä, jag har ~110" på väggen med projektor för att kolla film i betydligt bättre kvalité Men virtuell bio var bland det första man testade för länge sedan, och det är absolut förvånansvärt mäktigt och realistiskt, som att sitta på en riktig bio, fast utan allt prasslande och hostande då Har man inte något bättre till hands eller om man är på resande fot så kan det absolut vara ett värdigt alternativ.

Virtual desktop (och motsvarande) är också otroligt mäktiga verktyg/koncept som lär bli standard i framtiden då man i princip skapar en virtuell arbetsmiljö som du fyller med allt tänkbart som du vill ha till hands. Du kan stå i ett tomt rum med endast din dator och ett VR-kit och ha tillgång till en hel jäkla kommandocentral framför dig, som du enkelt kan justera/manipulera och styra med dina vr-kontroller, röst, eller gestures. I ett sådant fall så tjäner man tekniskt sett betydligt mer pengar på att köpa VR istället för ett skrivbord fullt med skärmar och tillbehör, plus att man blir mobil. Otroligt mäktigt.

Den dagen jag flyttar till en större bostad så är tanken att man har ett helt rum dedikerat till VR, och så har man en lika stor motsvarighet i VR där man kan designa och pynta det precis hur man vill, och enkelt kunna ändra och variera det med några klick. Placera ut några enstaka möbler i utkanterna som du har tillgång till både på fysiskt och i VR, för att tex kunna sitta eller ligga ner. Håll mitten av rummet fritt för att kunna röra sig fritt i program och spel. Det blir både den ultimata arbetsplatsen och verklighetsflyten

Av Mr. Bravo
Skrivet av SCORPIUS:

Men detta kan ju inte stämma. Det är ju andra i tråden som inte tycker som dig.

Vad spelar du med den?
Ser du på film?
Ja vad gör du egentligen? ^^

Det jag spelade sist var VR-versionen av "Hellblade: Senua's Sacrifice". Tyvärr så använde man fortfarande gamepad i det, men man kan gå runt fritt under spelandet med roomscale och spelet fick ett väldigt coolt nytt perspektiv. Den varma sommaren har visserligen varit en lågsäsong då det blir för svettigt med headsetet, men utöver det så har det blivit mycket Skyrim VR vid tillfälle, som är väldigt underhållande och mångsidigt iom att det fortfarande är väldigt modvänligt. Förbannat kul att framförallt lira som magiker då man kan använda och sikta med båda händerna individuellt med olika spells Pilbåge är också tillfredsställande gameplay. Vill dock påpeka att detta spelet (och även Fallout4 VR) blir mycket roligare om man buffar sig lite tidigare i spelet, alternativt sänker svårighetsgraden rejält. Normalt sett så är det diverse hardcore/survival-moddar som gäller, men det blir lite för omständigt i VR iom annan mekanik, så det blev helt enkelt mycket roligare med extra effekt i allt man gör.

Utöver spel så har jag också experimenterat en del med skulptering i Masterpiece VR på senaste, då 3d-modellering är något jag pysslar mycket med utanför VR. Mycket händigt verktyg som ger ett väldigt unikt workflow.

Jag kollar väldigt sällan på film i VR, då det känns lite tråkigt och begränsat med 2d-media där. Visst att det kan vara kul att titta runt i 180/360-filmer, men man är fortfarande väldigt låst på en centrerad punkt, vilket känns konstigt när man försöker flytta på huvudet sidleds. Allt blir bättre i 3d!

Av Mr. Bravo

Älskar VR och använder min Vive fortfarande till och från. Helt klart framtiden.

Problemen är som tidigare säkert nämnt totalkostnaden för de vettiga systemen samt utbudet av vettiga spel. Jag som har intresset och stabil inkomst kan lätt kosta på mig grejerna, men förstår att andra inte tycker det är värt eller har möjlighet. Det finns några riktigt bra spel, några man faktiskt kan kalla för fullversioner, men tyvärr så är det mest fortfarande småskit och koncept, och Oculus hjälper ju inte med sina exklusiva titlar för sitt mediokra system.

Även dagens kontroller är ett problem, då dom är begränsade för sitt syfte, och särskilt Steam måste dumpa sina förbannade touch-plattor till Vive.

I vilket fall så är jag säker på att VR kommer fortsätta utvecklas och växa. Det är verkligen inte en gimmick, utan snarare en helt ny värld för gaming, upplevelser, och även virtuella arbetsytor.

Av Mr. Bravo
Skrivet av MsSmith:

@Mr. Bravo:
Jag är företagare och pratar aldrig om "vi ska göra detta" utan om "vi gör detta".
Att visa upp några sega filmklipp är som att lyssna på lat anställd som säger "det kommer imorgon". Detta är i princip allt som kommit sedan släppet av Bruma första juli för ett år sedan. Bruma var bra, på sann Bethesda manér buggigt, men inte så stort. Visst jobbar folk med detta på sin fritid men fortfarande inte särskilt imponerande.

Vad du som företagare tycker är helt obetydligt, för det är en helt annan värld. Om du inte tycker att det dom åstadkommit är särskilt imponerande så förstår du inte hur mycket jobb det kräver, hur deras utveckling fungerar med olika teams för olika områden, eller det massiva jobbet med att organisera och se till att det hela tiden finns kunnigt folk på olika områden som jobbar ihop (folk kan försvinna när som helst, med eller utan förvarning). Bruma var bara menat att vara en försmak av Cyrodiil, och är inte tänkt att uppdateras mer förrän nästa del av landskapet är tillräckligt färdigt. Faktum är att dom i alla fall har släppt något, och har skött det bra, till skillnad från många andra stora projekt, särskilt med tanke på att det även innebar en övergång till SE som har väldigt struliga verktyg och uppdateras fortfarande sporadiskt av Bethesda. Det är ju i alla fall ett tecken på att dom vet vad dom sysslar med och att det faktiskt händer mer än landscaping.

Dom är ju ganska transparenta om vad dom sysslar med, och visar mycket aktivitet på sina sociala kanaler, plus att det är enkelt att hjälpa till om man känner att man vill delta, vilket ger ännu mer insikt i det hela. Dom försöker inte sälja dig en produkt, så det är helt upp till dig själv hur mycket du vill följa och engagera dig i det hela. Har du inte tålamodet så släpp det bara och bli överraskad om ett år eller två istället.

Personligen så lirade jag inte Bruma förrän i vintras (SE), och då upplevde jag det inte som särskilt buggigt alls, trots en mängd moddar och ca 130 timmars spelande med samma saves i Skyrim och Dawnguard innan jag passerade över bergen. Man förväntar sig självklart lite strul med sådana här stora projekt, men det funkade över förväntan. Förvånansvärt bra och jämn kvalité på allt från nya modeller till quests, dialoger (med några undantag), musik, och tolkningen av Bruma i tidslinjen som Skyrim utspelas i samt hur det smälter ihop med resten av spelet. Redigt med nostalgi från Oblivion. Kan bara rekommenderas!

Av Mr. Bravo
Skrivet av MsSmith:

Tror ni det blir något mer med Beyond Skyrim? Tyckte det var överhypat och ganska mediokert när det kom och... sen har det inte hänt mycket. Alls.

Inte hänt så mycket? Vart tittar du då? Dom släppte en trailer sist för en vecka sedan för området runt Kvatch, och har även visat en andra trailer på Atmora samt avslöjat Iliac Bay och Morrowind senaste halvåret. Vill du se aktivitet så får du lurka på deras forum, discord, och Twitch.

Av Mr. Bravo

Ger Warframe en chans. Otrolig jävla soppa dock så det blir nästan mer tutorials på Youtube än att faktiskt spela

Av Mr. Bravo

Skylake 6700k. Köptes vid release och ersatte en Ivybridge 3770k. Inte för att jag behövde mer kraft från processorn, utan snarare i syfte att modernisera plattformen i övrigt (DDR4, USB3.x, M.2, etc).

Jag hoppas också på att äntligen återgå till AMD nästa uppgradering, om dom fortsätter som dom gör nu Fler kärnor och trådar är väl det som kan bli behövet framöver, om utvecklingen går som man vill!

Av Mr. Bravo

Då har dom dragit igång "Flight Ready Sale" inför 3.2 med alla de nya skepp som kommer med patchen. Det handlar då om Anvil Hurricane, Origin 600i, Aegis Eclipse, Esperia/Vanduul Blade, samt omarbetade Aegis Avenger-serien. Dom sparkar även av det hela med ett gäng klassiska reklam-filmer för varje skepp (förutom 600i som har visats upp tidigare) Såg att även Prospector går att köpa igen.

Själv bytte jag upp en gammal Hornet Ghost mot en Esperia Blade. Dessa skepp är sällan tillgängliga och går snabbt upp i pris för att dom ska förbli sällsynta. Älskar designen som är väldigt lik Cylon Raiders från BSG, och det är iaf för närvarande ett jävligt kul skepp att flyga. Har funnit mycket nöje i att leka Vanduul mot andra spelare i asteroidbältet runt Yela

Känner mig fortfarande lite skeptisk mot vissa ändringar dom gjort med Avengern dock, då det bara fortsätter att bli ett helt annat skepp än vad det var från början, särskilt nu när det även har blivit mycket större. Den större storleken matchar visserligen den strypta hastigheten bättre, och hardpoints för vapnen har buffats upp en storlek igen. Väl balanserad mångsysslare, men vet inte om jag kan kalla det för mitt favoritskepp längre. Den nya stilen på de utvändiga texturerna var inte heller ett uppbyte i mitt tycke.

Avengern fick iaf en härlig reklam-snutt med warlock-modellen, eller snarare en lore-snutt. Eclipse var också extra sevärd.

Skrivet av Evanswachtz:

Det kommer faktiskt öka skeppförsäljning om de sätter in in-game ship purchases. Då kan man testa skeppen utan att fråga andra, osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Ökar vetifan, men jag tror iaf inte det kommer lida så mycket som många påstår. Skeppen är ju tillgängliga ett flertal gånger innan dom ens kan testas ingame. Många köper till sig skepp redan under concept-sales eftersom dom då är betydligt billigare och kommer med LTI eller motsvarande. Framförallt det stora antalet som hamnar på gråa marknaden kan dra in en bra vinst för köparen efter några år när priserna har gått upp. Väntar man tills dom är ingame så blir det betydligt dyrare, särskilt för de stora skeppen. Det folk gör i dagsläget är ju att smälta det dom har och testar nytt med store credits, vilket dock bara funkar med de få skepp som finns tillgängliga att köpa.

Men sen ska man väl inte tro att bara för att man kan köpa skepp ingame så kan man testa allt hej vilt. Man måste ju först nöta ihop pengarna för att kunna köpa skeppen i fråga, och så får man räkna med att servrarna fortsätter att wipas regelbundet med nya patchar, så man får börja om från början igen. I takt med att ekonomin balanseras så kommer det inte bli så lätt att bli miljonär som i dagsläget, även om man flyger stora fraktskepp.

I dagsläget så har dom fortfarande problem med att få inköp ingame att funka som det ska, framförallt just komponenter för skepp. Även ändringar man gör på skeppen kan få det att bugga ur rejält. Tills dom har löst sånt här så känns det onödigt att även lägga in försäljning av hela skepp, då det ändå bara kommer bli en stor frustration både för spelare och utvecklare. Det finns viktigare saker att fokusera på.

Skrivet av henrikj82:

Speciellt när dom till och med nu rakt av snor skeppsdesign från andra spel (Venture från eve är nästan identisk till Vulture i Star Citizen)

"Snor" är att överdriva. Dom delar en väldigt lik form, men inte mycket mer än så. Men det är ingen nyhet att dom tar mycket inspiration från många mer eller mindre kända källor av scifi, vilket snarare är i syfte att hedra andras bidrag till genren (vilket var precis så CCP tog det) och/eller smyga in det som roliga påskägg. Dom är inte heller blyga med att lägga in dissar mot mindre populära företag och skapelser. Detta är ju en stor del av charmen i projektet, om du inte har märkt det än.

Av Mr. Bravo
Skrivet av -=Mr_B=-:

Oavsett vilket skepp du har med ditt paket så kommer grundspelet fortfarande att låta dig välja mellan ett antal starter-skepp när du påbörjar en karaktär (Mustang Alpha och Aurora MR bekräftade). Man blir alltså inte tvingad till att använda de skepp man har fått eller köpt till grundspelet. Det hade ju annars blivit lite väl hårt för folk med skepp som är dyra i drift. Väljer du att spela igenom SQ42 innan PU så kommer du också ha andra skepp, utrustning och mer pengar tillgängligt om du använder samma karaktär i SC, gissningsvis Gladius, Hornet, eller Avenger.

Racing kommer ju dock bli en stor grej i SC där man säkerligen kommer kunna tjäna mycket pengar om man har intresset, både lagligt, olagligt, och så klart via spelar-drivna initiativ vilket redan pågår idag. Omega är ett av 5 mer eller mindre renodlade racing-skepp som finns tillgängliga i dagsläget, där alla har för- och nackdelar mot varandra (dock i princip lika värdelösa på strid och frakt, där 350r kan vara undantaget beroende på hur det blir med sin nya design). Så självklart fyller det ett syfte i universumet och är högst användbart för att faktiskt ha en chans att generera pengar med vinster.

Så ja, med detta i åtanke så är det helt logiskt att dessa skeppen varken kan frakta och strida. De flesta kommer säkert även strippa vapnen, då alla komponenter har vikt och drar ström. Specialiserade skepp som dessa är bäst på det dom är gjorda för, medans andra mer flexibla modeller inte är mer än dugliga på något.

Av Mr. Bravo
Skrivet av almness:

Börjar bli orolig över att pengarna kommer ta slut innan projektet är klart... Hoppas verkligen de har tillräckligt med resurser att kunna fortsätta utveckla spelet i flera år till och att dem inte hamnar i en situation där de tvingas släppa det innan de är färdiga!

Känns inte som något att oroa sig över. Dom kommer fortsätta sälja skepp och dylikt fram till att PU släpps, vilket lär dröja några år till. Varje concept-sale dom har drar in flera miljoner på bara några dagar. Senaste Vulture tex såg jag hade dragit in runt 2.5 mille på två dagar. Hercules som såldes tidigare drog in runt 5 miljoner under sin period, även om det var ett betydligt dyrare skepp. Sen har dom även specifika tillfällen där dom säljer grejer som inte alltid finns tillgängliga, tex Prospector lär bli aktuell nu igen med 3.2 när mining blir möjligt. SQ42 är redan finansierat och kommer dra in mer pengar från folk som inte är backers när det väl släpps, vilket täcker kostader för följande episoder.

Skrivet av -=Mr_B=-:

Mitt största "klagomål" är väll att jag fick mitt grundspel + ett skepp att flyga med, när jag köpte mitt Radeon7950. Ett grafikkort som i dag helt enkelt inte duger till att driva spelet med vettiga inställningar.
Sedan ser det ut som om mitt spelande även begränsas av att lastkapaciteten, om jag fick för mig att försöka handla mig till möjligheter att uppgradera osv, är 0.
Mustan Omega - AMD Edition
Den enda trösten är att det verkar som om skeppet är värt runt en 500'ing, om man fick för sig att sälja det. (Mitt går fortfarande att skicka iväg som en "gift")
Känns inte aktuellt. Men det ÄR trist att man inte gett det åtminstone en liten lastkapacitet. En pissig bössa är inte mycket att komma med, så att säga.

Mustang Omega är en racer. Varför skulle den ha lastkapacitet? Eller tunga vapen för strid? Använd den för det syfte den är avsedd för så finns där säkerligen en hel del pengar att dra in. Varför skulle du inte kunna uppgradera skeppet?

Mustang-serien håller på att få en ny uppdaterad design för att kunna nyttja alla nya standarder för komponenter och dylikt. Med lite tur så kanske du iaf får ett litet utrymme för handbagage! Tvekar på att det blir mer än så. Vill du frakta gods så är det helt fel skepp för dig.

Av Mr. Bravo

Haha fyfan, var tvungen att kolla hur illa det var. Jag köpte mitt 1080Ti Strix OC för runt 9100 när det släpptes i april förra året, idag, drygt 15 månader senare, kostar det över 10k på Inet! Och en ny serie är alltså fortfarande månader bort?

Wow, detta är ju verkligen katastrof. Tur man slog till!