Inlägg

Inlägg som twit har skrivit i forumet
Av twit
Skrivet av Fogelholk:

Med försäkringen "Lätt elfordon" så är en elscooter inte ett oklassicierat fordon, utan ett klassifierat lätt elfordon.

Det är fordonets fysiska konstruktion som avgör hur det klassificeras, inte vilken försäkringstyp man tecknat på fordonet.

https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/fordon/fordons...

Citat:

Om elsparkcykeln går snabbare än 20 km/tim eller har en högre kontinuerlig märkeffekt än 250 watt klassas den inte längre som en cykel och kan inte köras efter cykelregler. Det som ligger närmast tillhands är att elsparkcykeln klassas som moped, med andra krav och förutsättningar för att få brukas i trafik.
...
Är elsparkcykeln snabbare eller starkare än en cykel men inte uppfyller kraven som ställs på en moped kan den inte klassas som vare sig cykel eller moped. Då får fordonet inte köras på allmän väg utan endast inom ett inhägnat område.

Av twit
Skrivet av Fogelholk:

skulle scootern gå snabbare än så eller ha högre motoreffekt så krävs en "Lätt elfordon"-försäkring som gör den laglig. Då får man hantera den som en cykel/25 moped och åka på t.ex. cykelvägar.

Det här är felaktigt. Att man försäkrat sin oklassificerade scooter innebär inte på något vis att det helt plötsligt blir lagligt att framföra den på allmän väg.

Saxat från din egen länk (Länsförsäkringar):

Citat:

Tänk på att ett oklassificerat fordon inte får köras på gångvägar eller allmänna vägar. Åker du fast för olovlig körning kan det leda till böter.

Av twit
Skrivet av Hakinger:

att man idag kan få en 7900 för 300kr mindre än man betalade för 7800

7900 GRE är marginellt bättre än 7800 XT (särskilt nu då AMD löst den tidigare överklockningsspärren), så det är inte på något sätt motsvarande ett 7900 XT(X).

Av twit

Alla IPS-skärmar har det som kallas IPS glow, men det kan reduceras med ett filter. IPS glow är inte samma fenomen som BLB.

Av twit

Du får försöka förklara på vilket sätt du upplever denna "märkliga prestanda".

Av twit

Tråd flyttad till rätt forumdel.

Bärbara -> Stationära datorer

Av twit
Skrivet av landahl:

Jag avskyr epics launcher och jag har aldrig plockat ett gratis spel där. Så länge epic håller på med exklusiva spel så kommer jag aldrig använda skräpet.

Skrivet av landahl:

Vilka andra spelbutiker för pc har exklusiva AAA spel?

Skrivet av landahl:

Jag pratar om pc spel.

Det brukar vara enklare att föra en vettig diskussion om man redan från början är tydlig med vad man menar, istället för att slänga ur sig ett generaliserat påstående när man egentligen menar något betydligt mer specifikt.

Av twit
Skrivet av landahl:

Jag avskyr epics launcher och jag har aldrig plockat ett gratis spel där. Så länge epic håller på med exklusiva spel så kommer jag aldrig använda skräpet.

Till skillnad från... alla andra spelbutiker som också kör med exklusiva titlar? Eller är det inte riktigt där skon klämmer?

Av twit
Skrivet av attilakok:

Fick svaret från butik att man skall kunna bevisa felet under garantitiden.

Bevisbördan på dig som köpare under reklamationsrätten är tämligen lätt. Saknar produkten tecken på yttre åverkan och du använt den i linje med de medföljande skötselråden anses felet vara ursprungligt. Kan du då styrka att felet är något återkommande bland andra kunder har du väldigt mycket på fötterna.

Av twit

The Iron Claw | Wrestlingdrama baserat på den verkliga historien om familjen Von Erich och deras liv innanför och utanför ringen. En väldigt fin berättelse om familjeband, tragik, att leva någon annans liv och att bryta sig fri från förväntningar. I likhet med all bra sportfilm spelar det egentligen inte så stor roll om man är intresserad av sporten ifråga - det är berättelsen om människorna som samlats runt den som är intressant.

9/10 flygande armbågar

Perfect Days | Wim Wenders blev inbjuden till Japan med förhoppningen att han skulle göra en kortfilm om sjutton nybyggda lyxtoaletter. Det blev istället en långfilm om en tystlåten och tillbakadragen men livsälskande och hamonisk äldre man som arbetar som toalettstädare. En film om att hitta skönhet i detaljer och mening i det lilla - och livsglädje där andra bara stressar vidare. Fantastiskt skådespeleri.

9/10 manuellt tillbakaspolade kasettband

Av twit

Det beror på en hel del faktorer, som vad snabbladdning respektive ordinarie laddning innebär för just din telefon, hur kablarna är specificerade, om du kopplar kabeln till en USB-port (och isåfall vilken) eller en laddare som har stöd för den aktuella snabbladdningstekniken och så vidare.

Av de länkade kablarna kan den för USB 3.2 leverera upp till 60W (om övriga delar i kedjan har stöd för power delivery), den andra kabeln med all sannolikhet betydligt lägre.

Av twit
Skrivet av Deeps87:

Tittade precis på komplett och det billigaste 3060ti kortet ligger på 6700kr.

Detta är dock kort som utgått och inte finns i lager, så priset de listar har inte någon relevans.

Av twit
Skrivet av Ubos:

Yeah, ska byta ut original fläktarna omgående och se vad som händer, valde de jag hittade med bäst statiskt tryck för att få till så bra flöde som möjligt genom pringor och dylikt.

Fläktar med högt statiskt tryck vill man ha när man pressar (eller drar) luft exempelvis genom en radiator eller kylfläns, men som ordinär chassifläkt där luften inte nämnvärt blockeras är man mer betjänt av att satsa på högt luftflöde.

Du kan ju också enkelt öppna upp toppluckan i din låda och se hur temperaturerna förändras. Får du god effekt av det vet du att högre luftflöde genom lådan skulle hjälpa till.

Av twit

Stiger temperaturen i lådan såpass mycket att din processor klockar ner sig är det ökat luftlöde i lådan du skall kolla på primärt. En bättre kylare för processorn hjälper till att forsla bort den värme processorn genererar, inte den som kommer från grafikkortet.

Sedan kan det givetvis vara så att även din processor nu får jobba mer för att driva fläskigare grafiklaster.

Av twit
Skrivet av Juan Pablo:

Witcher 3 1440 ultra utan raytracing 60-80

Eftersom jag har likadan processor och snarlikt (Nitro+) grafikkort jämförde jag, och jag ligger på sisådär 120 fps i 1080p, DX12 ultra utan RT (version 4.04, inga mods). Då du kör i 1440p stämmer dina resultat rätt bra överens med mina.

Ett 7800XT är inte ett kort med vilket man kan förvänta sig kunna köra maxinställningar i 4k och nå många bildrutor/sekund.

Av twit
Skrivet av Beginner:

Någon som vet ur de tänkt sig att det fungerar för jag har då inte läst något "vettigt" som svar på den frågan.

Tanken är väl att man vänder sig till (läs: utnyttjar) människor i sorg som är i känslomässig svängning och beredda att köpa hela konceptet utan ifrågasättande. Det finns alltså ingen färdig rationell förklaringsmodell utan det bygger mer på undflyende, bortviftande och framför allt en redig släng appeal to faith. Det är inte som en fantasyförfattare som använder sig av samma värld i dussintals böcker och vill att världen hen byggt skall vara konsekvent och fri från uppenbara kontinuitetsmisstag, eftersom åtminstone en del läsare kommer skärskåda allt författaren skrivit.

Av twit

Det kommer fungera alldeles utmärkt.

Av twit
Skrivet av Catcode:

Jag installera windows 10 ltsc 2019

Där är själva problemet.

Windows LTSC är avsett för datorer som inte ofta behöver uppdateras med ny hård- eller mjukvara utan skall vara stabila över lång tid. Det är absolut inte rekommenderat för en reguljär speldator med modern hårdvara, om man inte gillar att konstant försöka lösa problem som det du nu stött på.

Av twit
Skrivet av supra_jonny:

hwi info här,samma siffror,datorn lirar bra,men har man kopplat något galet?

För att förtydliga så skall nätaggregatet leverera ett flertal olika spänningsnivåer, som exempelvis +3.3V, +5V och +12V. Programmet rapporterar nästan dubbel spänning i de två senare fallen, vilket skulle tagit kål på datorn om det faktiskt stämde.

Antagligen är det sensorkretsen på moderkortet som är lite bananas, det beror inte på att något kopplats fel.

Av twit

Nu när Samsungs A55 (som kommer landra klart över TS budget) står för dörren kanske det dyker upp lite erbjudanden på A54. Matchar dock inte alla TS krav, men det är väl hursom svårt inom den budgetramen.