Inlägg

Inlägg som Viktorph har skrivit i forumet
Av Viktorph

Vad är problemet med att det görs en artikel om ett produktsläpp från ett av världens (och Sveriges) största företag?

Kan folk här på Sweclockers sluta vara så jävla skitnödiga och barnsliga? Så jävla trött på att läsa alla gnäll-inlägg här.

Av Viktorph
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Jag börjar anpassa mig men kul är den inte. Min bästa runda hittills med McKay 39/2😀<Uppladdad bildlänk>

Snyggt! Jag får nog ge det lite tid kanske. Men det känns i alla fall som att det är en perfekt McKay-bana.

Av Viktorph
Skrivet av SunQ:

Om du ska köpa lägenhet/hus så kolla om mäklaren har någon deal också.
Jag köpte via Fastighetsbyrån och de har samarbete med Swedbank.
Där fick jag 1,55 rabatt och en månad räntefritt.

Gav mig en riktigt fin ränta för att vara nu på 4,39% ränta. Väldigt nice med en månad räntefritt som i mitt fall var ca 12-14k i rabatt på lånet.

Tack för tipset! <3

Av Viktorph

SPYR på den här banan. Så fruktansvärt dålig så det finns inte. Spelar ingen roll om man står i egna spawn och tittar ut i tomma intet. Kommer tanks från typ Norge och skjuter en i huvudet från halva banan. För att inte tala om att man blir skjuten KONSTANT av campers på taken.

Av Viktorph
Skrivet av Bakgrund:

Undvik skojarföretaget Bredband2 till varje pris. Skulle inte rekommendera mitt värsta fiende eller ens Putin att teckna bredband hos ärkeidioterna på Bredband2. Ingen förtjänar att handskas med de tokstollarna. Finns gott om vettiga alternativ som inte ägnar sig åt avtalsbrott. Om jag hade råd så skulle jag köpa upp skiten och lägga ner det på en gång så att ingen mer skulle behöva utstå deras värdelösa bemötande och hantering.

Kan inte göra annat än att hålla med dig här. Bara läsa recensioner på Trustpilot så får man se vilket skojföretag det är. Har själv fått erfara det också skall väl tilläggas.

Av Viktorph
Skrivet av andreasa64:

Du låser upp den via battlepass, men den är gratis så bara att nöta på tills du är på tier 19 i battlepass så får du den. Så du behöver inte köpa någonting.

Ah, då är jag med. Då nöter jag vidare. Tack för snabbt svar!

Av Viktorph
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Ja vad ska man göra. Man blir skjuten från varje håll. Känns som att det är bättre att köra med Mckay och hoppa upp på högre byggnader. Försöker också att köra med AK5C, men den är lite average. Nej verkligen ingen bana för mig.

Ser fan inget med 105 i FOV på den banan heller. Allt bara smälter ihop.

Jag har också kört runt 105 i FOV sedan Redacted och det är riktigt gött och ger bra tempo. På Haven fungerar det inte alls.

Men en annan fråga, hur tusan låser jag upp AK5C? Måste jag köpa Battle Pass för detta? På någon WIKI stod det att man skulle ha 15 000 Engineer-poäng och i spelet stod det level 19 Battle Pass bla bla. Tycker det är rörigt, eller så är det bara jag som är efterbliven som vanligt.

Av Viktorph
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Skulle inte kalla detta Urban Warfare. Hade den varit mer lik Seine Crossing det hade varit gött mer urban för mig eller varför inte Grand Bazar. Sorry men gillade verkligen inte den här banan. Det värsta är att de tog bort Redacted med så nu har jag inget att spela.

Instämmmer helt. Den här banan var riktigt usel. Hade önskat en ny Grand Bazaar. Dessutom upplevde jag det som en enorm fördel för ena laget (östra sidan) när den går igång. Lirade 6 matcher varav 6 vanns av det högra laget, med ca 5-600 tickets.

Nej, saknar redan redacted.

Av Viktorph
Skrivet av bubbelbabbel:

Lånelöfte behöver du egentligen bara från en (valfri) bank. Du kan ju börja förhandla om räntor redan nu, men det behöver du inte lånelöfte för att göra.

Tack för svar! Får ta och börja ringa runt nu för att förhandla räntan med andra ord. Är rekommendationen att man kikar igenom bästa snitt- och listräntor och utgår ifrån det kanske? Finns det några andra knep man kan ta till för att få ner räntan, mer än att man överväger sparande hos banken?

Värt att gå med i facket om det finns något avtal? Såg att Unionen hade 0,1% rabatt hos Danske Bank & SEB om man var facklig medlem där. Kanske inte blir så många kronor i slutändan med tanke på att fackavgift också kostar.

Av Viktorph

Snabb fråga. Har hittat ett väldigt intressant objekt som ska ha visning om ca 2 veckor. Jag har höjt min lön ca 20% sedan mitt tidigare inlägg så förutsättningarna har förbättrats avsevärt.

Jag har dock inte ordnat lånelöfte än, så det kanske är på tiden. Men i vilken bank? Spelar det roll? Antar att det tas en kreditupplysning varje gång man gör det, så hur avväger man vilken bank man ska söka lånelöftet hos, om man vill arbeta för att bankerna ska förtjäna mig som kund och inte tvärtom.

Av Viktorph

Jag får upp liknande, fast i San Fransisco. Sjukt störande. Och hittar man en annons man gillar så kan man inte skriva ett meddelande heller. Det blev så efter att jag vägrade acceptera deras "nya marketplace" som rutan som kom upp nämnde. De ville ha min personliga facebook-information för att fungera som tidigare. Nej tack, håller mig borta från det.

Antar att lösningen är att klicka på en annons, trycka på skriv meddelande och sedan bör rutan dyka upp, där du sedan kan klicka på uppdatera mitt val.

Av Viktorph
Skrivet av FX9:

Och sen windows update...48 timmar till

Ja, och 685 omstarter. 😁

Av Viktorph
Skrivet av acious:

Separerade för ett tag sen och flyttade till ny villa, då räknade banken med ett barn i kalkylen. Jag har med två barn varannan vecka. Vet inte om det bara var en snäll bankman eller om man faktiskt räknar så i allmänhet.
Två halvtidsbarn blir ju lika med ett på heltid i ren tid räknat

Swedbank/lokala Sparbanken var det då.

Intressant! Jag tänkte ungefär likadant, att två barn varannan vecka blir ett på heltid, så det skadar kanske inte att gå på den linjen.

Tror vi behöver TS nu 😊

Av Viktorph
Skrivet av slipbit:

Försök att bli av med CSN. Det brukar sänka beloppet man får låna ganska rejält.

Jag valde att lösa mitt billån med ränta på 8% istället för CSN, och tänkte ta resterande summa till kontantinsats för bostad. Satte överskottet från vinsten tillfälligt på ett sparkonto med 3,70 % sparränta för att invänta rätt tillfälle för bostadsköp.

Att betala av 150 000 till CSN känns fel när den räntan är väldigt låg och då 700 kr i månaden är barnsligt lite med tanke på hur mycket man har över varje månad efter allt är betalt. Men jag var inne på att bli helt skuldfri först ett tag, men då hade det tagit år för mig att få ihop kontantinsatsen.

Skrivet av Sunix:

Hmm det var kanske ett dåligt tips ser jag nu. SEB verkar vara snålare när man kollar på hemsidan, men men de har tidigare varit generösa. Hoppas det löser sig för dig.

Jag kollade lite snabbt och såg att de erbjöd mig att låna 100 000 typ, haha! Tog jag bort ett barn så fick jag låna 1 300 000, så det verkar som att livets fröjd (barn) är en klar nackdel. 😁

Tack. Är väldigt tacksam för all återkoppling!

Av Viktorph
Skrivet av Sunix:

Kolla med SEB, de har alltid varit generösa med lån. Historiskt i alla fall.
Bra att boka tid med personlig bankman

Tack för tipset! Nu är väl egentligen rätt tid att ”vara otrogen” mot den bank man varit hos i 20 år tänker jag. 😊 Så det är jag väldigt öppen för!

Skrivet av TobiasStockholm:

Kan vara bra att känna till att det kan skilja mycket mellan olika banker. Lala banker får räkna med all "varaktig" inkomst, men det är olika mellan olika banker vad de bedömer "varaktig" som. Vissa vägrar räkna med jourersättning och liknande alls, andra kan välja att räkna med det under vissa specifika omständigheter.

Tack. Bra information att ta med sig. 👍

Av Viktorph
Skrivet av TobiasStockholm:

Okej. I min erfarenhet så är bankerna ganska kinkiga med att ens räkna med historisk jourersättning om man inte också kan visa på att den är relativt säker även framöver, t.ex genom ett intyg som nämnts. Så att få dem att endast gå påframtida högre inkomst kan nog bli svårt tyvärr.

Jag förstår. Det köper jag ändå. Låter rimligt! När jag kikade SBAB tex så stod det att jour/beredskap ej får räknas in.

Av Viktorph
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag vet inte hur de räknar på just hus men har har lån på 1.9 från när jag hade 35.5k i lön (lägenhet) och de har aldrig varit tajt.

Lån på 1.3m borde vara enkelt, gissar att barnen drar ned dig lite i beräkningarna

Okej. Intressant ändå! Men det är nog som du nämner, att två barn drar ner det. De verkar inte ta i beaktande att det endast är 2 veckor per månad och att man får barnbidrag. Det enda som man tar med i beräkningen i formuläret är om man får underhåll, där barnbidrag ej räknas in.

Av Viktorph
Skrivet av TobiasStockholm:

Först och främst, stort grattis!

Det bör kunna få bra om du pratar med banken och ger dem senaste deklarerade årslönen eller ett par stycken senaste lönespecar där din faktiskalön framgår. Och kan visa på att du kommer ha möjlighet att gå jourer i samma utsträckning även framöver.

Tusen tack! 🙏 Är ju relativt ny på nuvarande jobb (8 månader) och blev inlagd på sjukhuset akut i januari/februari så de senaste lönespecarna blir nog ingen fröjd att läsa för banken. 😁 Men tänker att man kan samla på sig några fler innan husköp blir aktuellt.

Skrivet av Swedishchef_90:

Angående jour så kan du fråga din firma om de kan intyga att du har jour 1gg/månad i snitt.
Men det kan mycket väl blir väldigt tajt om elpriser etc sticker iväg. Frågan är alltid om det är värt den oron eller inte

Tack för input. Det borde absolut kunna gå att ordna ett intyg för detta. Lönen kommer som sagt också att höjas rejält i april, men det kan jag ju inte räkna med i dagsläget. Enligt kalkylerna på bankernas hemsidor så behöver min lön vara runt 42 500 brutto för att klara av ett lån i den utsträckningen. Räknar man in nuvarande jour så är den ju där omkring.

Men jag ogillar att leva på marginalen, så tänker inte förhasta mig för att leva på gränsen heller. Och jag misstänker att banken också räknar med detta i deras bedömning.

Av Viktorph

Liten fundering. Jag är sugen på att bli förstagångsköpare till hus nu när jag och några familjemedlemmar lyckades vinna lite pengar på Stryktipset och en blivande kontantinsats blev lättare att nå. Tyvärr fick jag inte miljonen som min bror fick, men det gav positiv påverkan ändå såklart.

Bor på mindre ort. Har hittat ett hus med köpeskilling på 1,5 miljoner kr. Lagfartskostnad: 22 500kr och
Pantbrevskostnad: 3 400kr. Kontantinsats 15% och kapital till lagfart och pantbrev finns.

Jag är ensamstående med två barn varannan vecka. Har ingen mer skuld än CSN som jag betalar 700 kr/månaden på. Inga betalningsanmärkningar eller sådant. Min inkomst är på 36 000, men kommer förhoppningsvis höjas några tusenlappar i nästa lönesamtal, vilket jag redan talat med chefen om. Tyvärr kan jag ju inte ta med ”framtida lön” i beräkningen. Däremot har jag numera jour/beredskap minst 1 gång (ibland 2) i månaden som ger 7000 kr brutto extra per tillfälle. Tas detta med in i beräkningen?

När jag kollar ”Hur mycket får jag låna” hos olika banker så får jag inte låna det jag önskar med min nuvarande månadslön, men lägger jag till jouren så får jag det.

Ska jag bara släppa drömmen om ett hus med grabbarna inom kort eller kan det hjälpa med ett samtal på bank?

Tacksam för input.

Av Viktorph

VR-headset. Otroligt överskattat. Dåligt utbud, usel grafik, omständligt att ta fram och komma igång med, relativt dyrt för vad man får. Mitt sämsta teknikköp som legat i lådan sedan inköp i princip.