Inlägg

Inlägg som Soir har skrivit i forumet
Av Soir

Annonsen är avslutad

Av Soir
Skrivet av Dr-Mantis-Toboggan:

9 100 kr

Grattis, du har det vinnande budet före 19:00. Slänger iväg ett PM!

Skrivet av rogga31:

9 200 kr +frakt

Dessvärre inkom detta efter 19:00, men om tidigare intressent inte längre är intresserad så kan jag återkomma!

Av Soir
Skrivet av rogga31:

Kanske inte riktigt så dyrt på Tradera :). En av de senaste gick för 9999:-.

https://www.tradera.com/item/341372/526014800/sapphire-radeon...

Tack!

Det var tydligen felsorterat av mig! Standard låg på "Bästa träff" istället för "Senast lagda"

Jag är helt OK med ett Köp nu-pris på 10k

Av Soir
Skrivet av Dr-Mantis-Toboggan:

8 600 kr

Skrivet av Morax:

9 000 kr +frakt. Finns det något köp-nu-pris?

Noterade!

Jag har inte sattit något Köp nu-pris, osäker vad det ens skulle hamna på. Tradera är ju helt galet med sina priser, men senaste gick för 11k, de innan gick för 15-16k, men det har jag inte mage för att be om.

Så 11k om någon vill köpa det rakt av istället för budgivningen

Av Soir

Noterat samtliga bud! Jag låter detta löpa tills 19:00 imorgon kväll sedan stänger jag!

Av Soir

Radeon VII i fint skick, väldigt lätt använd

Säljer ett Radeon VII som suttit i tjejens arbetsdator, använd för illustration, ingen tung belastning

Låda finns inte kvar, endast grafikkort

Finns kvitto, men det är inköpt 2019 så inte mycket som gäller där

Läs hela annonsen här

Av Soir
Skrivet av learjet:

Jag är väldigt intresserad av chassit utan diskar. Kan hämta närsom!

Skrivet av learjet:

Alternativt för rätt pris så kan jag ta allt utom diskarna, om det är mer intressant

Skrivet av learjet:

Ping @Soir

Vad finns kvar och vad är sålt?

Jag har just nu offert på nästan allt, men chassit kan jag släppa. Vad exakt är du intresserad av? Endast chassit, eller "allt utom diskarna"?

Skrivet av Ravnit:

Jag är endast intresserad av att köpa 1 hårddisk 😀😅

Går det bra?

Återkommer, har bud på alla diskar, men om det blir en över så pingar jag dig!

Av Soir
Skrivet av Knusen:

Solklart för dig men inte för mig, Traderas konto är även anonymt så vad är ditt nick där ?

https://www.tradera.com/profile/feedback/3197614/jdent

Av Soir
Skrivet av Knusen:

Det här med dyra grafikkort har det bluffats om på Tradera på sista tiden, folk har skickat tegelstenar / eller inte alls skickat men säger att man gjort det.
Förstår liksom inte problemet för TS, antagligen har TS haft trubbel med tradera förut och inte pålitlig, annars är det ju bara att skicka varan då pengarna kommer komma automatiskt till kontot precis när kunden hämtar ut varan (en fördröjning från bankerna får man liksom acceptera) och självklart måste det skickas spårbart det här måste säljaren förstå, och då inte med postnord som egentligen inte är spårbart ända fram till kund, Schenker måste det vara. Ser inga som helst problem för säljaren, pengarna ligger ju och väntar.

Skrivet av Knusen:

Varför det är så här krasst är att det har bluffats/lurats på sista tiden, och tyvärr brukar det vara säljaren i regel som luras, postnord har en del i det hela också då spårningen där är under all kritik, Schenker måste det vara för säker resa genom postgången både för säljare och köpare. Har säljaren haft historiskt trubbel eller ens minsta signaler om oegentligheter kan utredning/extra kontroller göras som tex. vägning av paketet i postgången innan utlämning.

Härligt antagande, men jag har alltså aldrig haft några "problem" med Tradera. Inte ett enda negativt omdöme på 10 år (medlem sedan 2012), dussintals positiva omdömen.

Tradera har fått för sig att lägga risken på mig som säljare trots att jag har solklar historik av att det aldrig varit några problem.

Jag kör alltid med Schenker (mitt förvalda fraktbolag) om inte köparen önskar något annat.

Av Soir
Skrivet av Mindfighter:

Bedrägerier förkommer absolut från både köpare och säljare på alla plattformar, men det är inte tradera i detta fall som bedrar kunderna. Att tradera betalar ut litar jag på. Bedragare får jag försöka sålla själv.

Precis så, det är inte en fråga om att Tradera betalar ut, utan att de bestämmer över mina pengar, och att det finns metoder för köparen att bedra mig

Skrivet av giplet:

Jag kan inte se i villkoren att de kan hålla inne betalningen. Jag tycker att du ska påtala det för dem och begära att de betalar ut pengarna. Motivera med att du inte är intresserad av att ligga ute med så mycket pengar och att du inte räknat med detta när du valde att lägga ut varan.

Det känns som att de tycker att det är fishy bara för att beloppet är högt. Är det något orimligt med att denna varan skulle kosta 20kkr?

Nix, det är ett grafikkort av dyrare slag. T.o.m. såld några hundralappar billigare än snittpriset på Tradera.

Av Soir
Skrivet av Mindfighter:

+1 och jag litar på Tradera, det är inte kalle-på-hörnet direkt så har inget problem med att de sitter på pengarna en stund. (har alltid fått mina pengar)

Inget system är perfekt. Det går att söka sig till trådar där säljare har blivit bedragna av köpare som utnyttjat systemet. Det finns däremot väldigt lite anledning för mig att använda en tjänst som Tradera där risken för mig som säljare ökar. Vi har som tur är flera passande sidor som inte sysslar med sånt strunt, t.ex. SweC.

Av Soir
Skrivet av giplet:

Så här säger Traderas villkor: https://info.tradera.com/sakerhetscenter/betalningsvillkor

2c
Förutom vid betalningar med Swish får Säljaren som huvudregel betalt inom en (1) till två (2) bankdagar efter att en Transaktion har genomförts, förutsatt att Säljaren har uppgett korrekta inbetalningsuppgifter till Tradera. Utbetalningstakten kan komma att ändras av Tradera och det ankommer på Säljaren att hålla sig uppdaterad på information som kommer från Tradera i detta avseende. Tradera granskar dock Transaktionerna för att upptäcka oegentligheter. Om Tradera avseende en viss Transaktion misstänker att det förekommer oegentligheter såsom bedrägeri, eller att Säljaren vid tidigare tillfällen agerat i strid mot dessa Villkor, Traderas Användaravtal, eller andra Regler för Säljare, förbehåller sig Tradera rätten att tillse att betalningen inte kommer Säljaren tillhanda, utan istället återbetala denna till Köparen.

Definitionen av Transaktion
“Transaktion” är en betalning för varor eller tjänster på Traderas Plattform.

Jag tolkar det som att du ska få pengarna inom 48h från det att säljaren betalat och inget annat. Jag ser inget i Traderas villkor som ger dem rätt att hålla inne betalningen. De kan välja att inte betala ut den till dig, men då ska de föra tillbaka pengarna till köparen.

Här är meddelandet från Tradera, ord för ord, ren copy/paste. Jag har haft ett Traderakonto sedan 2012, och inte ett enda negativt omdömme.

Citat:

Hej!

Vi kontaktar dig gällande din försäljning.

Vi värnar om våra medlemmars säkerhet och vill att du som säljare ska göra trygga affärer på sajten. I samband med att köparen betalat för varan har vi granskat din försäljning. Vi behöver kompletterande uppgifter av dig innan vi kan betala ut pengarna till ditt bankkonto.

Vänligen återkom till oss med underlag på att du har skickat varan i form av ett spårningsnummer från speditören. Vi kommer att granska spårningen och initiera utbetalningen inom 48h från att försändelsen hämtats ut av köparen.

Vi kommer kontakta dig på nytt i samband med att granskningen slutförts. Om du inte skickar spårningsinformation till oss inom 10 dagar kan vi komma att återbetala pengarna till köparen.

Om det är så att du och köparen har kommit överens om avhämtning, vänligen besvara detta mejl med ungefärligt datum för avhämtningen samt återkom med underlag som påvisar att köparen har hämtat paketet.

Läs mer på: info.tradera.com/

Ha en fin dag!

Med vänliga hälsningar,
Vi på Tradera

Av Soir
Skrivet av b-fire:

Om man vänder på det och är köpare så skulle jag ALDRIG betala med Swish. Blåser säljaren mig som köpare står jag där och får ta hela förlusten. Jag använder alltid Paypal och där finns köpskydd som är kostnadsfritt.
Använder man Tradera som säljare så får man också acceptera att få betalt med Paynova m.m.

Sen tycker jag att Tradera far med osanning när det skriver att du kommer att få dina pengar inom 1-2 dagar, vilket i ditt fall är lögn då de låst utbetalningen.
Jag hade nog själv avvaktat med att skicka varan tills betalning inkommit om det rör sig om så stora summor.

Använder själv Tradera sedan många år som både säljare och köpare.

Som jag skrev så kommer jag inte få se skymten av pengarna förrän köparen hämtat ut varan. Det är helt OK om man inte vill använda Swish, men att jag som säljare ska godkänna att öka min risk bara för att använda Tradera? Nja, då går jag annanstans, vilket jag nu även gör.

Skrivet av Distordera:

Det tråkigaste är att man inte får välja själv i flera produktkategorier.

Dessutom, tänk på detta scenario:
Du säljer en vara som du beskrivit rätt till 100%. Tradera behåller dina pengar i 48 timmar eller vad det är.
Köparen är inte nöjd och tycker du beskrivit fel.

Då riskerar du som säljare att behöva betala frakt och returfrakt. Plus kanske missat ditt försäljningsfönster (exvis lönetider).

Vad händer om köparen har förstört varan som du fått tillbaks?

Näe, Tradera går bort. Tycker klientelet har chanserat de sista åren också. Flera som ångrar sig efter auktionsavslut. Gnäll om skick mm.
Frågor som jag som seriös köpare/säljare under väldigt många år aldrig behövt ta i tidigare.

Blocket är ju lika med sitt Blocketpaket men det är än så länge valfritt.

Precis, det finns massvis med argument här där Tradera endast har gjort detta för att attrahera flera köpare, medan deras säljare får sämre villkor.

Skrivet av tBiorrith:

Om vi vänder på det, hade du velat swischa 20.000 kr för en produkt du inte sett av en person du inte känner?

Det har jag gjort vid tidigare köp. Problemet här är att Tradera ökar risken för säljaren medan den minskar för köparen. Varför ska jag då som säljare använda en tjänst (Tradera) där min risk ökar?

Skrivet av Curik:

Absolut, jag kände likadant. Har haft Tradera sedan 20 år tillbaka och aldrig haft några missnöjda köpare, men har alltid varit noga med att uppge vem jag är och att jag bara accepterar förskottsbetalning. Av rent egoistiska skäl - gillar man inte det behöver man inte ge bud på mina varor.

Så när jag försökte sälja en Intel NUC förra året missade jag helt det där med krav på Traderas betalningslösning. Hade angett att jag ville ha Swish men budvinnaren valde ändå att betala via Tradera. Fick så småningom ett mail från Tradera som skrev att dom "granskat min försäljning" och att dom höll betalningen. Hörde av mig och frågade vad som gjort dom misstänksamma men dom påstod att det var slumpmässigt utvalt för att skydda mot pengatvätt. För min och köparens skull. Vilket såklart är skitsnack.

Kollade därefter upp köparen på Ratsit och såg att hön blivit straffad för bedrägeri tidigare. Så jag meddelade hönom att jag ångrat mig, avslutade mitt Tradera-konto och meddelade Tradera att jag inte hade för avsikt att betala deras annonseringsavgifter för denna annons.

Sålde via Blocket istället.

Jag kollade även upp min köpare, och jag ser inga larmklockor. Däremot kan det ju likväl vara annorlunda, detta är liksom ingen engångsförteelse.

Skrivet av CFSsss:

Jo, haft samma upplevelse. Efter att jag skickat varan finns det ju inget som hindrar att köparen tar min vara men säger att jag skickat en sten eller nått. Det klassiska när man säljer på blocket är ju "inga pengar, ingen skickad vara". Någon som inte gillar det får de komma och hämta.

Det enda som Paynova gör är att de flyttar risken från köparen till säljaren, Paynova tar ingen risk själva. Det är bra för köparen men sugigt för säljaren. Det är ju Paynova som ska ta risken att något går fel, inte jag som säljare. Av princip vill jag ha mina pengar innan jag skickar något.

Har slutat använda Tradera för dyra saker, använder det bara för saker under typ 500kr där ingen bryr sig.

Precis det jag har ett problem med. Kundtjänsten sa "Då måste köparen öppna en tvist och lägga fram bevis", jaha, som vadå, en bild på en tegelsten? Jag fotograferar och spelar in när jag packar ner varan, men det går ju att argumentera bort i en tvist, "Finns inget som bevisar att det där är exakt samma paket som skickades". Så sitter jag där utan varan, och utan pengarna.

Skrivet av PointMan:

Glöm att jag skickar iväg en vara innan jag fått betalt. Speciellt på Tradera.

Köparen hämtar ut varan, påstår att det var en tegelsten i förpackningen och vill ha pengarna tillbaka, då står du där utan pengarna och varan du sålde.

Glöm det.

Precis, det är min oro. Denna gång kanske det är OK, men nästa gång då? Nä, återigen, jag gillar inte att Tradera försöker öka min risk som säljare för att attrahera fler köpare. Det får gå bort helt enkelt.

Av Soir
Skrivet av Herr Kantarell:

Jag kanske är en av få som faktiskt gillar tradera

Jag undviker att både sälja och köpa till folk med få omdömen.

Brukar ta kontakt med köparen innan betalning och säga att jag föredrar swisch.

Har dock både använt och fått betalt med Paynova några gånger men inte för 20k. Så jag förstår att det känns surt.

I ditt fall hade jag avbrutit affären om köparen inte känns pålitlig (många posistiva omdömen).

Har nu själv ett problem med en musikpryl som en i Danmark vann. Jag gillar inte att tradera fyller i "skickas inom EU" som standard, missade att ändra denna gång. Köparen har betalat med paynova, paketet är större än vad postnord tilllåter.

Köparen tror jag faktiskt är pålitlig. De har varit medlem i över 20 år, och har över 130 positiva omdömmen, inte en enda negativ. Jag gillar inte faktumet att Tradera nästintill vrider armen på mig att skicka varan först, vänta in tills köparen hämtat varan, och därefter betalar de ut inom 48 timmar. Alternativt inte se en skymt av pengarna, samt att affären går i lås.

Det känns bara fel att jag ska behöva lita på bolaget och att deras system är felfritt. Söker man runt lite så finns det bedrägerier där köparen lurat säljaren, köparen får pengarna tillbaka, och där Tradera i efterhand fakturerat säljaren, som då även inte fått varan tillbaka.

Köparen själv vart förvånad över deras (för honom) ovanliga meddelande (de skickade mer eller mindre samma meddelande till honom så han vet om vad som sker).

Här har man alltså flyttat risken från köparen till säljaren, som om det på något sätt vore bättre. Jag håller mig till SweC, samt lokala försäljningar framöver. Tradera har tappat all värde för mig efter detta.

Av Soir
Skrivet av learjet:

Vilken betalningsmetod använde köparen? Jag brukar säga till köparna att jag vill att de betalar med swish, annars blir det ingen affär. Orkar inte vänta på att tradera ska hålla mina pengar gisslan

De betalade inte med Swish, utan Paynova, så det kan ha varit kort eller banköverföring via Tradera.

Dessvärre kan jag inte välja bort Paynova, men Swish finns som alternativ för annonsen, och enligt kundtjänst så är affären bindande, så jag måste skicka varan

Av Soir

Annonsen är avslutad

Av Soir

Tradera, Sveriges trasigaste betalsystem?

Sålde en vara för 20k på Tradera nyligen. Tradera säger att de undanhåller pengarna tills köparen hämtat ut varan.

Känns inte det här helt trasigt att jag ska behöva lita på Tradera med värdet på min vara innan jag får mina pengar?

Nu vet jag att det finns folk som försvarar Paynova, men av solklara skäl (i mitt tycke) blir det här sista gången jag säljer något där.

Vill gärna höra om det finns andra som haft samma upplevelse, och även dem som sålt på Tradera i många år hur de känner

Av Soir
Skrivet av h3l1m4n:

Jag är intresserad av 5st hårddiskar.
Hade du kunnat tänka dig skicka dem?

Jag skulle kunna skicka dem, men jag undviker helst det. Jag har inget emballage som jag själv skulle vilja se min hårddiskar skickas i. I bästa fall blir det ESD-påsar, i bubbelplast.

Av Soir
Skrivet av scienta:

Pris för 2st WD40EFRX-68N32N0 och 4*16GB DDR4?

2800 SEK
500 SEK per RDIMM, 2666MHz
400 SEK per HDD

Av Soir
Skrivet av meh0:

Vilket modell är hårddiskarna? Är intresserad att köpa 8 st hårddiskar! Eller bara de 4 som du har som extra om priset är 400kr st!

Det är blandat:
WD40EFRX-68WT0N0
WD40EFRX-68N32N0
TOSHIBA MG04ACA400E
WD4000FYYZ

Samtliga diskar har mellan 25k och 45k timmar på sig, även reserverna, som ligger runt 30k

Skrivet av TTEX:

Kan också tänka mig ett par HDDs om det blir aktuellt att sälja något löst. SAS eller SATA kvittar för mig.

Kika ovan! Jag är öppen för förslag!

Skrivet av bärplockaren:

Är eventuellt intresserad av ram minne om det kan tänkas säljas lösa delar.

Jag har en hel hög av både DDR3 och DDR4 som jag inte behöver längre. 16 och 32 GB. Vad är du ute efter? Antal? Släng iväg ett PM