Inlägg

Inlägg som Arzei har skrivit i forumet
Av Arzei

Varierar. Även om jag sitter i en RH Logic 400 så blir det lite väl enformigt efter några timmar så då hissar jag bordet och ställer mig upp.

Av Arzei
Skrivet av Yoshman:

Den mest uppenbara artifakten som DLSS/TAA tar bort är “blinkande pixlar” (shimmering) som uppstår när saker med rätt stor kontrast renderas så att hela eller delar av objekten upptar mindre än en pixel på vissa ställen. “I verkligheten” uppfattar ögat sådant som någon form av genomsnitt av färgerna mellan objekten, vilket “native” inte kan återskapa, men DLSS/TAA kan.

Der här är den stora grejen för mig. Jag brukar köra XeSS Ultra Quality då bilden blir så mycket mer stabil och "ren" jämfört med native. Att man dessutom vinner några bildrutor per sekund är ju en trevlig bonus.

Av Arzei

7900 XT som jag köpte i höstas när priserna började komma ner en aning. Väldigt nöjd. Innan det hade jag dock ett 1070 Ti i nästan sex år.

Av Arzei

Hmm. 7800X3D och 7900XT-bestyckad dator i signaturen, Firefox 123. Fick först 19.0. Med alla tillägg avstängda får jag 26,8, en ökning på 41%. Kanske får gå igenom mina tillägg och se vilka som har störst påverkan.

Av Arzei

Jag kör en Corsair Ironclaw (den trådade versionen) av just denna anledning och är väldigt nöjd med den. Kanske värt ett försök.

Av Arzei

Annonsen är avslutad

Av Arzei

Synology-NAS med Synology Drive installerat. Fungerar utmärkt. Privat cloud är skiten.

Av Arzei

Har jobbat hemifrån i princip varje dag sedan slutet av 2018. Förra året var jag på kontoret fyra gånger. Trivs bra med det, spar enormt mycket tid, pengar och energi.

Av Arzei

ASUS VN247H 24" 1080p60 skärm

Har en 24-tums ASUS VN247H som tidigare användes som sidoskärm men nu har blivit ersatt.

1920x1080
60 Hz
VESA 100x100
2x HDMI, 1x VGA
2x 3.5mm för ljud och mic

Fungerar ypperligt men saknar fot då jag slängde den direkt eftersom jag använder bordsfäste. Strömsladd och en HDMI-DP kabel ingår däremot om man så vill.

Läs hela annonsen här

Av Arzei

När jag har en anledning, vilket i praktiken är nästan aldrig för de allra flesta kontona.

Av Arzei
Skrivet av seraj5:

Använder bitwarden, hur hittar jag denna funktionen?

Logga in på webbvalvet och gå till fliken Reports.

Av Arzei
Skrivet av epple:

Vad är ett bra sätt att "komma i mål" med lösenordshanterare och 2FA? Tänker för medelsvensson (eller personen som kontaktar 'dig' för hjälp med datorn) som jag själv är i just detta avseende

Jag har två mailadresser privat, ena är sen urminnes tider och andra lite nyare för separata ändamål. Båda har tyvärr läckt via intrång i databaser.

Jag sitter exempelvis med en iPhone där jag uteslutande surfar med Safari inPrivate; behöver jag logga in finns ofta en App eller så hanterar jag resten på datorn. Som för övrigt är en gammal MacBook där jag har både Edge och Chrome av olika anledningar. Vidare har jag en jobbdator (Windows, samma webbläsare men andra profiler) där jag ibland gör privata saker som köper nån grej, bokar tid eller dylikt som kan 'kräva' inlogg.

Jag har apparna Microsoft Authenticator för en handfull saker (ffa jobbrelaterat) och Google Auth för någon enstaka grej.

Jag har ingen dedikerad hantering för lösenord annat än de inbyggda i respektive webbläsare. 2FA är på för vissa saker (oftast där det är tvingat), men långt ifrån allt.

Upplever att webbläsarna hanterar detta ganska bra, men kanske ändå finns potential till förbättring eller förenkling? Vad tror & tycker ni? Hur har ni själva löst detta på ett smidigt sätt, och hur såg processen ut från start till mål; vad krävdes?

När jag bytte från den inbyggda lösenordhanteringen i Chromium-webbläsare så gjorde jag en export från Edge till en csv-fil, skapade ett konto på Bitwardens EU-instans och importerade csv-filen till Bitwardens valv. Sen gjorde jag en del städjobb med att se till att webbsidor osv hade korrekt och läsbar titel (ibland blir exporten från webbläsaren inte så snygg på den fronten). Sen loggade jag in på varje webbsida/tjänst i valvet, uppifrån och ned, och bytte lösenord på allihop till nya som genererades av Bitwardens inbyggda lösenordsgenerator.

Nu kör jag Bitwardens Firefox-extension för alla inloggningar på PC:n. Bitwarden appen i Android är satt som Autofill-tjänst och tar hand om allt i telefonen. De fåtal konton jag kan behöva manuellt logga in på (typ Playstation-kontot) har jag satt ett lite mer lättbegripligt lösenord på men det är väl upp till var och en hur man gör med det.

Jag har Bitwardens betalversion så jag har även TOTP i samma valv för de webbsidor och tjänster som stödjer det, gör inloggning otroligt enkel då Bitwarden automatiskt lägger din TOTP-kod i urklipp när du använder snabbkommandot för att fylla i användarnamn och lösenord. Så för att logga in på en webbsida trycker jag bara Ctrl+Shift+L för användarnamn och lösenord och sedan Ctrl+V för TOTP-koden, sen är man inloggad.

Har även aktiverat 2FA för Bitwarden i sig, där kan man välja mellan epost eller en annan TOTP-tjänst (typ Authy) och ett par andra alternativ.

EDIT: Skulle rekommendera att sätta en timeout för valvet i Bitwarden-appen på telefonen också, förslagsvis 15 minuter. På så vis får man inte tillgång till alla dina lösenord så fort man kommer in i din telefon.

Av Arzei

Enligt Bitwardens exposure-rapport så är jag okej just nu iaf.

Av Arzei

Youtube, Spotify och Ars Technica. Särskilt Youtube är ju obrukbart med all reklam och eftersom jag både tappat orken att hålla på med custom apps och dessutom vill stödja de jag kollar på så är det en no-brainer.

Av Arzei

Shinjuku 5GHz

Saknar Golden Gai och crepestånd.

Av Arzei
Skrivet av Thomaseron:

Ooooh, retroartiklar!
Jag tänker Gigahertz-race, Nvidia 8800GT, Radeon HD 4870...

Grattis till 25 år!

Att låsa upp pipelines på sitt 6800-kort var nåt som fascinerade mig enormt när jag kom hit, även om jag aldrig ägde ett sånt kort.

Av Arzei

Gratulerar! Mitt medlemskap får gå på krogen nu, vilket jag själv inte fick göra när jag kom hit, dreglandes över FX-57 och X1900XTX i förberedelse för Oblivion.

Av Arzei

Ingår 1 Gbps i föreningen.

Av Arzei

Självklart, varför skulle jag vilja ge upp skärmyta i onödan?

Av Arzei

Annonsen är avslutad