Inlägg

Inlägg som hypermode har skrivit i forumet
Av hypermode
Skrivet av DavidtheDoom:

Att fimpa styrkretskylaren helt i ett vattenkylningschassi med redan begränsat luftflöde låter inget vidare.

Lösningen är ju dock extremt simpel, montera av kylflänsen på SSDn och montera den kylfläns som hänger med moderkortet.

Om jag missförstår vad du vill göra så ta och fota vad som ska plockas bort och varför.

Tack. Det jag kollade på hur det skulle bli om man tog bort är den där svarta klossen man ser som går upp en del på sidorna om M.2-disken där i bilden. Detta då min nya M.2-disks egna heatsink är 1 mm för bred för att kunna läggas in där.

Av hypermode

Ok tack.

  • Asus H470-i mITX

  • FireCuda 530 SSD Heatsink 1 TB

  • Lian-Li A4-H2O mITX

SSD:n har Gen 4 men moderkortet har Gen 3.

https://dlcdnimgs.asus.com/websites/global/products/0y7g8eufpuvh...

Under "42mm" sitter det lilla mini-chippet mot bottendelen av moderkortets M.2-heatsink med en heatpad mellan. Uppskattningsvis ett 5 kvadratmillimeter stort chip.

Av hypermode

Behöver ett 6 W TDP moderkort-chipset heatsink?

Tjena.

Sprang på lite patrull vid byte till ny M.2 med heatsink, där mitt mITX-korts egna M.2-kylningslösning är 1 mm för tight för att jag ska kunna montera disken med diskens egna heatsink. Jag kan göra det om jag monterar bort moderkortets M.2 heatsink men det visar sig att den delvis också agerar som heatsink till chipset. Chipset:et är Intel H470 och enligt Intels sida har den 6 W TDP. Jag är ingen power user och kan vare sig jag vill eller inte ej överklocka och joxa så någon ordentlig belastning handlar det inte om vad jag kan uppskatta.

Övriga specs är 10600K, avser ha 2 st M.2 - fram- och baksida om moderkortet - och ett Intel Arc 770 så re-bar körs påslaget. Om detta nu inverkar bedömningen.

Är det kritiskt att chipset:et ligger mot ett litet block metall?

Tack, mvh / h

Av hypermode

Köp inte Corsair-AIO:n, pumpen kommer driva dig galen. Lägst rpm är 2300.

Av hypermode
Skrivet av Dunde:

Det är väl som jag förstår det detta som ska klargöras? Vi kan bara gissa ännu sålänge.
Min gissning är en förändring i frekvens/temperatur/effektbudget. Som kommer ge en prestandaförsämring i vissa applikationer i vissa scenarier.

Ja, i och för sig, tack. Tänkte om folk hade något på känn. Det du nämner är nog logiskt.

Av hypermode
Skrivet av lincoln:

Det vet du väl bäst själv?
Det verkar ju funka som när en överklockning inte är riktigt stabil - man får klocka ner, höja spänningen eller förbättra kylningen.
Är du inte bekväm med det, kanske du ska vänta på en officiell lösning från Intel.

Min fråga är om en lösning av problemet är begränsad av hårdvarans konstruktion, det är över min nivå på hur insatt jag är i processorer, därmed vet jag inte bäst själv. T.ex. om Intels slutliga lösning resulterar i 10% lägre prestanda än vad processorerna marknadsförs som.

Av hypermode

Påverkar detta ett köp av ny Intel-processor? Sitter och lurar på att uppgradera och har alltid kört Intel, vilket jag vill fortsätta med, men har själv noll idé om huruvida en sak som denna behöver en lösning som är begränsad av hårdvarans konstruktion.

Av hypermode

Annonsen är avslutad

Av hypermode

Jag räknar med att man behöver ett Nvidia-kort, eller kan man exportera en RTX Remix-mod så att det går att köra på andra raytracing-kort?

Av hypermode

Tänkte jag kan nämna varför jag uppdaterade priset på 27-tummaren. 2700 sek var samma pris som den större skärmen, men denna skärm är som jag nämnde i annonsen rätt lite använd då den varit en andraskärm, därav samma pris. Men det kan ju kanske vara svårt för någon att få en konkret uppfattning om över internet. Så därför sänker jag priset för den med 400 sek till 2300 sek.

Dell-armarna är inte det viktigaste i annonsen, men som en liten referens kostar deras nuvarande arm 1800 sek; det skulle innebära att du får en 27-tum UltraSharp-skärm för 500 sek, mindre än 1/10:del av vad den kostade ny.

Annonsen för skärmarna har ingen budgivning men givetvis kan man förhandla så både en säljare och köpare känner sig nöjd med en affär. I det avseendet känner att jag har ett visst större utrymme att överväga olika summor för den som är intresserad av båda skärmarna så därför kan jag tänka mig ett paketpris för allting i annonsen för 4700 sek, och i så fall kan jag skicka med 3 st ESL HDMI 2.0-kablar, 5-2 m, kostar nya 800 sek.

Av hypermode

Uppdaterar priset på U2715H:
2300 sek tillsammans med Dell-armen.

Av hypermode
Skrivet av Linus:

Ok, utgick från en 7år gammal skärm och att man kunde få en refurbed med 1års garanti för 3600:- från https://www.billigteknik.se/begagnade-skarmar/37449-dell-ultr...

Jajjemen, inga problem.

Av hypermode
Skrivet av Linus:

Bjuder 1000:- + Frakt för U3417W

Hej, tack för ditt bud. Annonsen har egentligen ingen budgivning och 2700 sek tycker jag är ett helt korrekt pris. Givetvis har jag full förståelse för att människor värderar något utefter vad det innebär för dem själva. Det finns en tidigare annons här på Swec för samma skärm; budet där är 2300 sek - det tycker jag är ett korrekt pris för specsen i den annonsen, i min annons är specsen lite annorlunda och 2700 sek är en bra affär för en köpare tycker jag.

Av hypermode

Dell: UltraSharp U3415W / UltraSharp U2715H / MSA14 fästen

Hej!

Säljer två UltraSharp-skärmar i fint skick samt Dell original monitor-fästen.

Inga repor på displayerna, inga döda pixlar. Är i originalförpackning.

Dell UltraSharp U3415W

  • 34 tum curved

  • Ultrawide 21:9 format

  • 3440 x 1440 upplösning - 60 Hz

  • DisplayPort / HDMI / USB

  • Fullt justerbar fot

  • Dell Quick Release mount

Dell UltraSharp U2715H

  • 27 tum

  • Widescreen 16:9 format

  • 2560 x 1440 upplösning - 60 Hz

  • DisplayPort / HDMI / USB

  • Fullt justerbar fot

  • Dell Quick Release mount

Köpte 27-tummaren efter samma upplösning och exakt samma höjd på panelen för att passa perfekt till 34-tummaren.

Båda skärmar i riktigt bra skick vill jag anse. Panelmässigt: U3415 har svaga skuggvågor längsmed undersidan av panelen som man bara ser vid ljusa, enfärgade test. Skärmarna är från 2017. U2715H är mycket lite använd då den varit en andraskärm som egentligen ganska sällan varit igång.

Dell MSA 14 - 2 stycken

  • Single Arm Monitor 9,x kg

  • Dell Quick Release mount-fäste

  • Alternativ VESA-montering

Riktigt snyggt fäste tycker jag. Bra kvalitet och snygg lösning för att gömma kablarna i armen. Har du en Dell-skärm kommer du uppskatta deras snabbfäste betydligt mer än du tror. Fästet har en ordentlig gummiplatta mot översidan av bordet så det inte lämnar några märken om du ändrar din setup. Dell har inte så mycket specs på deras sida om armen längre men vikten som stöds är 9,x någonting kg. Superskick, inga repor. Enda anmärkning är skruvens vinge för att dra åt fästet mot bordet där plasten ovanpå är lite biten då jag använt en tång för att dra åt så ordentligt det går; jag riskerar aldrig någonting relativt dyrt som jag bryr mig om.

Säljes då mitt setup-behov ser annorlunda ut nu.

Finns att hämta i Östersund alternativt skickas. Frakt per skärm är 200 sek med DHL men vi kan dela på det så säg 100 sek. Frakt för fästena är 140 sek styck så säg 70 sek. Betalning via Swish.

Pris per skärm tillsammans med fäste: 2700 sek. Är du intresserad så skicka ett meddelande till mig här på Swec!

Tack, mvh / Herje

Läs hela annonsen här

Av hypermode

Vad har du för budget?

Av hypermode

Vet Swec någonting om det kommer en version med enbart chassit? Är intresserad men vill använda min egen PSU och ha en annan AIO.

Av hypermode
Skrivet av F.Ultra:

nja, nu vet vi ju inte vilken koppling det har till detta misstag. Som sagt så misstänker jag att det hela bara handlar om att supporten själva trodde att pinouten var oförändrad eftersom det är så som deras PSU:s funkat tidigare. Frågan är ju varför den har ändras mitt i en produktion, om det är byte av tillverkare eller om det är tillverkaren som bytt utan att meddela det.

Jo, men att vägra ersätta kostnaden för hans hårddiskar.

Av hypermode
Skrivet av F.Ultra:

Nej de förlorade inte kontraktet, de sade upp det. Dock pekar det mesta på att grundaren och tillika ägaren/vd:n för EVGA är på väg att gå i pension men har inte hittat någon som han litar nog på för att ta över bolaget (och han vill inte sälja till t.ex ASUS så att EVGA blir nåt skitmärke inom en annan koncern) så han väljer istället att lägga ner hela bolaget när han väl går i pension. Därför som de skär ner mer och mer.

Heh, så nu gjorde han EVGA till ett skitmärke själv istället.

Av hypermode

Är inte en direkt graf för ljud/cfm eller cfm/ljud det man egentligen vill se? Eller missar jag något uppenbart?

Av hypermode
Skrivet av Dinkefing:

Men de kommer alltid finnas köpare av dessa typ av kort hur än konstigt det kan tyckas. Och samtidigt litet av ett show off av Asus för att stärka sitt märke.

Ja precis.

Det är något som direkt glöms vid varje lansering av extrema komponenter. Det är enbart för att visa deras kaliber som märke för att maximera intrycket kunder får av vad ASUS egentligen säljer.

Trots priset skulle det inte förvåna mig över huvud taget om detta kort har deras sämsta marginal i deras serie av grafikkort. ASUS vet mycket väl responsen denna typ av kort får i ett forum som t.ex. Sweclockers, och de vet mycket väl kostnaden för varje steg framtill att produkten ligger en förpackning på en hylla.