Inlägg

Inlägg som Axor har skrivit i forumet
Av Axor
Skrivet av NewCamps:

Jo men precis under 3k är det nog omöjligt att få hela stället. Är snarare ute efter en jacka som ligger runt 3k sträcket som ska tåla vind/regn under vår/höst vädret men som ändå ska kunna fungera under sommar värmen så jag slipper att ha två olika jackor. Ska kika på halvarssons och kolla vad de har att erbjuda.

Kolla denna butiken https://www.flyingeagle.se/catalog/groups/gore-tex-och-allvad...

Av Axor
Skrivet av Teski:

Kollat lite nu och det öppnade ju nya möjligheter. En Triumph Tiger kan komma ner i 76 cm sitthöjd.
LRH - låg rump höjd 🤣

Jag är 165 cm och min hoj har 825 mm sitthöjd, lutar jag åt ett håll när jag stannar och flyttar mig lite sidledes så får jag ner hela foten i marken. Var lite tveksamt i början men nu går det fint. Bara att öva

Av Axor
Skrivet av nickhe:

Har en trident, den ska inte aggera så! Reklammera!

Bytte in min mot en Street tripple R från 2016 som gått 300 mil, den är som ny, så jag är nöjd ändå.

Av Axor
Skrivet av Cerb:

Åk till återförsäljaren och be dem provköra.
Det är ju gamla motorn i Trident och i fullversion vibrerade inte den nämnvärt.

Löste det genom att skaffa denna istället

Av Axor
Skrivet av swesen:

Om det är händerna som vibrerar så kan man köpa styrvikter, riktiga som väger något inte små aluminium med en gymmislang som fäste. Min KTM med V-tvin har dessa https://www.google.com/search?q=61002004000&sxsrf=ALiCzsbZl4R...

Tyvärr hittar jag knappt några andra versioner, men de bör vara vikter och inte bara styrändar.

Om det är arslet som domnar, som på min gamla KTM 640 SM, så finns det tyvärr inte mycket att göra.

Ja precis händerna domnar bort efter ca 20 min, ska kika in de där vikterna.
Provkörde en street triple när jag väntade på servicen, det var som natt och dag den vibrerade nästan ingenting.

Av Axor

Tog min första körlektion den 22 april, gjorde uppkörningen den 9 juni, klarade fan allt på första försöket men jag var så nervös haha, men jag har nu en Triumph Trident 660 som vibrerar som ett as runt 4000 rpm, har 100 mils service på den på torsdag, är det något som kan åtgärdas vid service?

Av Axor

Har liknande problem, men konstigt nog så löser jag det genom att sätta igång skärmen innan jag startar datorn.

Av Axor

Tänk på att du kan reklamera elektronik i upp till 3 år om ett fel uppstår på varan som du själv inte orsakat.
https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-...

Av Axor
Skrivet av Musse69:

Tog bort ALLT jag hittade på datorn med Nvidia och drog ner det igen. Precis samma sak igen... Står i loggen : Gpu score på allt utom Sphere där det bara står ERROR: Sphere GPU benchmark failed, aborting further tests on this GPU

Ladda ner DDU och kör det i felsäkertläge, sedan kan du söka efter äldre drivrutiner manuellt på nvidia.com.

Av Axor
Skrivet av Blub:

Säg att den här skärmen dyker upp någonstans på black friday för en 11-12000:-. Ni som har den, hade det varit värt att köpa den för ett sådant pris med tanke på allt strul som verkar komma med den?

Jag hade en G9 men skärmen sprack pga en glipa i vänstra övre hörnet, men jag var ganska nöjd tills dess fast det var mycket buggar.
Fick pengarna tillbaka och köpte istället en LG38GN950, inga problem och allt bara funkar.
Jag hade varit försiktig med en G9:a.

Av Axor
Skrivet av fragwolf:

Mm precis det är antivirus program etc som påverkar det där. För de ligger och körs i bakgrunden. Han har lagt till dem i exkluderingslistan. Dvs så att AV programmen inte ligger och söker i mappen. Så du ska inte behöva ändra några rättigheter. Utan om du kör Windows defender som ex i klippet så gör som han gör. Kör du något annat AV program så kolla hur man lägger till undantag i just de programmet. Om du börjar krångla med rättigheter etc på mappar så kommer det sluta med att du får mer problem om du inte vet vad du gör Kanske inte nu direkt men det kan komma i framtiden. Så undvika det, det finns aldrig någon orsak att göra sådant manuellt. Då är det isf programmet/spelet som är trasigt och inte fungerar som det ska.

Edit: det kan vara program du har installerat som lägger till användare och sedan när du avinstallerar programmen så tas användaren bort men inte länkningen. Men som sagt det ska aldrig behövas om du inte installerar konstiga program.

Edit: och som stocken tipsade om men som du redan verkade ha gjort är att alltid skapa en separat mapp på din disk som du har spelen på som heter typ "Games" så du snyggt och prydligt skiljer på dem. Speciellt om du skall lägga till undantag i säkerhetsprogrammen. Så du kan specificera det enkelt till just FF spelet och inte alla andra spel eller programfiler.

Jo jag är med på att det är AV eller något liknande som spökar men jag kan inte lägga till den i undantagslistan så länge den är låst, jag har bara ändrat rättigheterna för spelmappen som game pass skapar.
Testar att lägga till ett undantag i Bitdefender med men det går inte heller för att den är låst.
Varför är det så krångligt att använda windows store?

Edit: Kollade lite närmare på Exe-filen den är krypterad... suck.

Av Axor
Skrivet av fragwolf:

Varför har du så många användare på filerna? En del som dessutom är borttagna i systemet :/ Som standard borde du inte ha mer än typ 4 st. Gissar att hänglåset beror på att spelet kanske är igång? Eller har du något backupprogram igång?

Edit: Vad gäller säkerhetsprogram så skulle du möjligen kunna exkludera spelmappen från ditt AV program. Något annat ska du inte behöva göra. Fungerar inte spelet som det ska så beror det på andra saker.

Ingen aning om antalet användare jag har inte gjort något som borde påverka detta.
Kolla in https://www.youtube.com/watch?v=IREwfq7IIpU verkar fungera för många.

Av Axor
Skrivet av stocken:

Skumt... Ett tips (om du nu inte redan gör det) så skapa en egen mapp i C: som du döper till "games" eller "spel" och installera alla spel i den mappen. där kommer du alltid ha 100% behörigheter.
Medans i tex. "C:\Program Files" och "C:\Program Files (x86)" gillar windows att sätta massa behörigheter/rättigheter på filerna automatiskt.
Vist det går att fixa sen, men smidigare att bara installera spelen i en egen mapp imo.

Ledsen att jag inte kunde hjälpa dig med ditt problem så mycket.

Jag har installerat allt på min "K" disk, har inga alternativ på vad jag ska döpa mappen utan bara vilken disk jag ska installera på.

Av Axor

Problem med låsta filer

Tjo!

Har precis installerat FFXV från game pass och märker att jag har mycket stutters i spelet, googlade runt lite och såg att en lösning var att inaktivera säkerhetsskydd på just detta spelet.
Mitt problem just nu är att jag har ett hänglås på alla filer i spelmappen trots att jag har gett mig själv behörighet till alla filer och jag får ett felmeddelande att jag måste ha behörighet att kunna ändra något.
Någon som har en idé vad man ska göra?

https://cdn.discordapp.com/attachments/418451242801561600/764605...

https://cdn.discordapp.com/attachments/418451242801561600/764605...

Av Axor

Gillar inte när headsets klämmer för hårt, så jag skaffade ett https://www.komplett.se/product/904861/gaming/spelutrustning/... riktigt sköna (glömmer ibland att jag har det på mig) och hyfsat ljud, men det kostar ju en slant.

Av Axor

Min G9 panel har släppt ett tag nu uppe till vänster fast jag har ignorerat det för det stör mig inte, men idag så sprack skärmen av sig själv där den släppt, sprickan gick från längst upp till botten på skärmen och jag får svart skärm över hela sprickan.
Åkte in med den till Inet i Gbg och det verkar som jag får mina pengar tillbaka.
Så less på Samsung, kommer nog undvika dom i fortsättningen.

Av Axor

@Lottjarn: Du har inte råkat klicka i "visa som offline"?

Av Axor

@leadc4ge: Nej HDCP funkar inte i 240 hz.

Av Axor

@leadc4ge: Glömde bort att svara :), inte märkt någon större skillnad fast nu ser jag boot skärmen när jag startar om datorn.
Men på det stora hela efter att jag använt skärmen ett tag är jag super nöjd, haft lite flickering med g-sync men sätter man på det och stänger av några gånger så fixar det till sig, hoppas nya drivrutiner kan lösa det.

Av Axor

@improwise: Är ingen expert men jag ser ingen skillnad mot min förra IPS skärm, enda gången jag märker något med texten är när jag scrollar den liksom hoppar efter lite, men jag läser ju ändå inte när jag scrollar