Inlägg

Inlägg som grödan har skrivit i forumet
Av grödan
Skrivet av dalledalle:

Läste någonstans att det hade funkat för någon som körde Logitech gaming hub (nån ny mjukvara) istället för deras gamla gaming center. Någon som testat?

Någon alls med Logitech trådlösa lurar som spelet funkat för utan meck? Vilken mjukvara till lurarna kör ni isf?

Skickades från m.sweclockers.com

Hej,

Jag hade samma problem som dig. Logitech g933 och inget ljud i spelet, dock fungerade ljudet när jag tabbar ut men det försvinner när jag tabbar in.

Problemet löst med att avinstallera Logitech gaming software och installera Logitech G Hub.

//Grödan

Av grödan

Hej,

Jag är intresserad av att spela Division 2 med er. Spelade 1an rätt mycket och jag tror att klaner kan bli ett stort uppsving för spelet. Jag skickar Uplay namn i PM

//

Av grödan

Hej,

Jag tänkte också prova senaste expansion. Har spelat alla tidigare men inte speciellt mycket sen TBC. Levlar gärna med andra, det blir roligare så.

Jobbar vardagar 7 till 17 så spelar helger och kvällar.

Adda gärna Randy#2129

Ha det bra!

Av grödan

Hej, kul att du börjat med Hearthstone!

Jag ska försöka svara å dina frågor bäst jag kan

Du kan använda all kort (inkl gamla expansioner) i formatet Wild. Wild är dock inte lika populärt enligt min uppfattning.
I standardformatet kan du använda Basic och Classic kort samt expansionerna från de 2 senaste åren.

1. Ja, standard och basic kan alltid användas, dock byts enstaka kort ibland ut. När så sker så kan man "dusta" dessa kort till fullpris.

2. I Arena får du bygga ett nytt deck med slumpvis utvalda kort (du väljer 1 av 3 möjliga kort) och sen försöker du vinna så många matcher du kan med det decket. Det tar slut vid 3e förlusten. Sen börjar man om från början. Beroende på hur många vinster du får får du bättre belöning, tex kort, packs eller dust.

3. Jag tror inte att det spelar någon roll vad du spelar med tanke på att levla karaktärerna. Efter lvl 10 spelar det dock ingen roll längre då alla kort då är upplåsta. (Du behöver en karaktär i lvl 20 för att spela Brawl, tror jag)

4. Vilka kort du får är ren slump.

5. Förutom att köpa (för guld eller kr) kan man få pack i quests, via speciella event som blizzars har (tex ny expansion).
Att spela Arena ger också packs (om du är duktig är detta nog mest ekonomiskt).
Brawl ger 1 pack för din första vinst vid varje nytt scenario.

/Grödan

Skrivet av Campaigner:

Hej allihop! Testat Hearthstone när det va nytt o börjat lira det så smått nu.

Märkte det finns flera expansioner o vissa försvinner från blizzards affär snart. De kommer inte kunna användas i nya standardformatet tydligen (rankat?) men funkar i alla andra spellägen?

Har massa frågor.

Standard o basic, Kommer de alltid gälla i alla spellägen?
Vad är arena?
Lvlar ja karaktärern snabbare i nåt särskilt spelläge? Va händer vid 20/20?
Jag har 7 paket jag kan öppna 4 o 3 (olika set lr nåt måste.det ju va). Kan.jag välja nånting överhuvudtaget när det gäller.kort man får lr är det ren slump?

Man får paket genom köpa dem o göra uppdrag. Nåra andra sätt?

Annan info ni har till mig? Bara ge mig tips! 🙂

Av grödan

Hej,
Jag kanske tittar förbi i helgen, det är ju alltid roligare att spela med andra som man kan snacka med. Spelar på kvällar och helger, det brukar bli några timmar per dag.

/g

Av grödan

Hej, Jobbar på dagarna så kan bara spela kvällar och helger. Kör gärna Dark zone i grupp. Bara att lägga till på Uplay om nån vill spela.

Uplay: Randy.Marsh.

Av grödan

Är det någon som hört något mer om dual SIM? Kommer den versionen till Sverige?
Är hjärtligt trött på att bära runt både privat och jobbtelefon.

Av grödan

Spela upp media på server mha laptop

Hej, jag har ett problem med min hemmabyggda server som kör Windows server 2012.

Jag vill kunna spela upp media (som ligger på servern), på serverns egena skärm (tv), genom att fjärrstya den med min laptop. Servern har ingen mus och inget tangentbord och det är jobbigt flytta dem fram och tillbaka.

Om jag använder Windows egna remote desktop så kan jag bara spela upp på laptopens skärm.

Det borde inte vara så svårt att ha nån form av skärmdelning så att det blir samma bild på båda skärmarna men det är inte optimalt, vill ju laptopen bara ska fungera som en fjärrkontroll.
Det belastar ju laptopen i onödan om allt ska strömmas till latpoten
och sen tillbaka igen.

Nån som har förslag på lösningar med en mer "riktig"fjärrstyrning. Fråga gärna om frågeställningen är oklar.

/Erik

Skickades från m.sweclockers.com

Av grödan
Skrivet av Deejay_Alive:

Skall du bara dela ut trådlöst? Inget i nätverket som är kabelanslutet? Isåfall får du ju ha ett nätverkskort till. ....

ok, kan du förklara varför. Jag tänkte att om jag ansluter servern till internet via kabel och sen använder servern med det inbyggda trådlösa som router. Jag har inget i nätverket som behöver kabelanslutning.

Huvudsaken med servern är att ha den som server, men om det även hade gått att plocka bort routern och använda servern till det också hade det varit en nice bonus.

Av grödan

Använda server som router

Hej,

Jag funderar på att bygga en hemmaserver med ett ASRock Z87E-ITX (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1864078) eftersom det har trådlöst 802.11 ac.

Frågan är om jag kommer att kunna (på ett någorlunda smidigt sätt) använda servern som router och dela ut intrenet trådlöst till övriga datorer. Jag vill ju även att allt på servern ska vara tillgängligt i hela nätverket.

Servern kommer främst att användas till säkerhetskopiering samt streamning av film och musik. Alternativet är ju att använda en vanlig router och ha serven inkopplad till den men hade helt sluppit det. Jag kommer att använda windows server 2012 eller 2008 till en början, kanske blir nått mer spännande senare när jag får tid över.

Jag har aldrig jobbat med servrar innan så all hjälp uppskattas, så om någon har gjort nått liknande får ni gärna dela med er!

/grödan

Av grödan
Skrivet av eminos:

Jag är/var också väldigt sugen på Zenbook Prime, framförallt p.g.a. prestandan, skärmen och designen/kvaliteten i övrigt.
MEN! Är det ingen som oroar sig över bristen på RAM? 4 GB och ingen möjlighet att uppgradera! 2012!
/E

steg 1. köp zenbook (UX32VD-R4002V)
steg 2. köp ssd
steg 3. köp 8 gb ram
steg 4. profit

Då har du en zenbook med ssd, 10gb ram och desutom ett dedikerat grafikkort

Av grödan

Randy#2129

Av grödan

Blir inte klok på detta. Hade en misstanke att det var det inbyggda nätverkskortet som spökade så gick och köpte ett nytt, men samma problem. Har för tillfället löst det genom att dra kabel direkt från uttaget till datorn och sen vidare till switch/router. Detta är ju inte optimalt då jag ju vill ha datorn innanför brandväggen men nu får jag iaf vettiga hastigheter.

Märke en märklig sak när jag testade med en annan dator. om jag kopplar in min bärbara dator med samma sladd som jag brukar ha till min stationära får den betydligt bättre hastigheter, dvs det borde inta vara nått fel på router/switch/sladdar utan det är bara problem när jag använder den stationära datorn. Har ju nu 2 olika nätverkskort i den och samma med båda. Fattar ingenting här.

Av grödan

Nej har ingen utrustning från bbb, bor i ett hus med bbb uttag direkt i väggen. Så behöver bara en tcp från uttaget till datorn, men vill ju kunna ha intenet på flera datorer. vet inte riktigt om ni fattar.

/G

Av grödan

Problem med router / switch

Hej, jag har ett jobbigt problem med min internetuppkoppling.
Jag har 100/10 från bredbandsbolaget och får ut ca 90 / 5 OM jag har datorn inkopplade direkt till fiberutaget.
Problemet uppstår när jag kopplar in en router eller switch, hastigheten går då ner till 2 / 5 vilket jag inte riktigt gillar.
Har provat med en netgear gs108 switch, en netgear router med dd-wrt, en dlink dir 655 och det är samma med alla.
Använder alltid cat5e /cat6 kabel mellan router/switch dator, sladden till router är ju samma som jag får bra hastigheter direkt till datorn så är inte den som är problemet. Har provat andra sladdar bara för att men utan resultat.
Nån som har nån ide?

Tack
/G

Av grödan

Nån som vet om malmö-butiken har samma erbjudande om spelet för 379 kr som sthlm-butiken har?
I så fall kanske man skulle cykla ner och köpa ett ex.

Av grödan

Jag vet ju inte vad det kommer kosta i butik, men på deras webshop kostar det 549kr. Lite väl mycket tycker jag, med tanke på att andra ställen tar ca 430 för spelet.
Så jag tror jag åker ner till Webhallen och går på deras nattöppet. Hoppas Malmö-butiken har samma erbjudande som sthlm, spelet för 379 kr om man köper på natten.

Av grödan

Köpa netbook. Surf/studier/jobb (4000kr)

Hej. Jag är nu på jakt efter en netbook. Jag har tröttnat på att släpa min 3kg hp fram och tillbaka så jag tänkte köpa nån liten sak på 1 - 1,5 kg.

Saken är den att jag har inte så bra koll på netbook-marknaden.
Datorn kommer inte att användas till spel utan bara surf, musik och film, lite beräkningsprogram (matlab) och Office. Stor hårddisk är ett plus, helst 250GB.
Jag hade tänkt ett pris runt 4000kr.

Jag har fastnat lite för ASUS : http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=503975

Är det någon som har nått bättre att föreslå eller kan säga nått om 1101HA:n?
Eftersom jag skriver rätt mycket gillar jag att tangentbordet verkar lite större på den än många andra netbooks.

Hur är intel atom Z520 mot N280?

/Grödan

Av grödan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Varför byter du de temperaturstyrda Nexus Real Silentfläktarna som sitter i Caterpillar orginal, till Scythe Slip Stream?

Umm... 13k... om jag tar min standard 10k... och en... jo...

Sådärja.

Svårt att bråka med SLI och Intel SSD.

Har köpt ett mycket liknande system som detta. Är mycket nöjd, tror inte det går att få mer för pengarna just nu.

Av grödan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Az1337
Du säger att jag ljuger, men du ljuger med, eller är det okunskap att du i alla poster skickar samma bild från Inet med delar. Du kan ju variera lite och sluta lura folk in i att köpa gammla grejer som inte är väsentligt billigare.

Snälla sluta. Zcenicx har hjälp massor av personer på den här sidan hitta bra och prisvärda datorer. Så sluta klaga och var glad att det finns personer som han som lägger delar av sin fritid till att hjälpa andra.
Desutom inget fel att vilja ha det "senaste" men att rekommendera folk som inte behöver det att köpa dyrare grejer bara för att, verkar ju lite dumt.

Sen att han rekommenderar "samma" paket är för att det är mest prisvärt just nu.