Inlägg

Inlägg som meltra har skrivit i forumet
Av meltra

Men har den alltså inga svagheter den här Polar ID? Hur mycket är tekniken beroende av bildupplösning undrar jag också. Får väl googla

Av meltra

"Intel factory sealed" tejp sitter intakt. Det är andra ändan som är bruten, via den stora klisterlappen med serienummer och streckkod. Modellnummer samt batchnummer på processorn stämmer överens med klistermärket. Underligt är ju att det är samma sak med bådad exemplar som jag fått.

Av meltra

Får brutna Intel CPU förpackningar från Inet

Beställde en 13600KF från Inet och fick:

Inet påstod att den är fabriksny men lät mig skicka tillbaka den och beställa en annan. När väl den nya var framme visade det sig att den också hade samma sorts brytning på förpackningen.

Är det här vanligt med Intel nu för tiden eller blir jag matad begagnade prylar?

Av meltra

Tusen tack för info! Jag borde ha kollat upp detta själv.

Av meltra

Nån som vet om moderkort med spdif är in eller in/out?

Står på spesar av Asus Prime B650 Plus att den har en spdif port. Nån som vet om en sån port är endast out eller om den kan också agera som in?

Av meltra

Tack för förslaget. Vad tror ni om en i5-13400F? Den är lite mer saft per krona och jag undrar om den skulle kunna löna sig i längden med en eventuell uppgradering i framtiden. Den lär ju duga just nu men som sagt svårt att beräkna lönsamheten vid uppgradering..

Skrivet av perost:

7700K är den bästa CPUn till LGA 1151, så ny sockel (d.v.s. nytt moderkort) är tyvärr ett krav om du vill uppgradera.

Jo, det vet jag. Jag menade mer om det fanns flera moderna socklar att välja emellan.

Av meltra

Prisvärd prolle för game/prod, upgradering från i7 7700k

Är egentligen nöjd med min i7 7700k, 32gb och rx6700xt men fick för mig att spela lite PUBG och stötte på rejäla framedrops typ hela jävla tiden. Fick låna en 3080ti från en miner-polare och det flyter visst bättre men ändå rejäla spikes alldeles för ofta. Ser man i task manager så är CPUn limmad mot taket under speltid så får nog lösa därifrån.

Vilka prollar är kostnadseffektiva nu för tiden? Vill inte ha skit men inte heller dyrt. Det ska förutom spel även duga vid ljudproduktion. Kanske även en nyare sockel om det nu skulle vara till fördel. Tacksam för tips.

Av meltra

Kan inte annat än instämma. Vinnarna är för lika stilmässigt. ”Backgrund” enligt Inet måste alltså vara halvsvart och visa 3d prylar. Två av bidragen visar inte ens en hint på vad Inet är. Ena vinnaren med divers renderad fiktionselektronik som liknar mer musikhårdvara snarare är nåt Inet skulle sälja. Förstaplatsen bryter reglerna och manipulerar loggan.

Och med så många bra bidrag kan man undra varför inte vinnarplatser kunde delas ut till olika typer av bidrag. Dålig omröstningsregel bland juryn eller rena rama bias?

Bra jobbat till er alla och tummen ned till Inet denna gång.

Av meltra

BRA Tips på alternativa material till dammfilter.

Nej, här finns inga tips tyvärr. Jag vill dock att vi diskuterar detta. Gillar inte damm i lådorna och eftersom jag inte gillar vattenkyslning osv, så tycker jag att dammfilter på datorlådans utsida är det utmärkta lösningen. Bara att dammsuga en gång i veckan!

Det måste finnas något i handeln, som till exempel tyg, nät eller något förbaskat billigt attiralj som skulle kunna funka helt utmärkt som dammfilter och dessuom är lätt formbar efter önskemål då man bygger/moddar. Vill inte heller köpa sånnadär "fläktfilter" som finns vissa datorbutiker.

Ja, jag vet, nylonstrumpor.. men nej! Först och främst så är cellerna för små, och de hindrar märkvärdigt med flöde. Och visst går det att spänna ut men innan man når bra resultat så börjar strumpan bli för skör och kan lätt brista/behöva ersättas. Sen är det inte speciellt snyggt med all tejp på ens bygge!

Ett ställe jag tänkte kolla var fiskebutik, för de har väl nät av olika slag? Några tips?

Av meltra

SSD eller HDD, kan inte bestämma..

Så här är det, jag har fått tag på en OCZ Core V2 120gb och hade tänkt att den ska ersätta min WD Raptor på 10000rpm (länk)

Jag gjorde en snabb testkörning genom att klona windows7x64 installationen från Raptorn till OCZ enheten. Utan problem så kördes min dator inom en halv timme helt från SSD enheten. Men speciellt fortare var det inget som blev.

Efter ett par SSD Tweak guides för windows kunde jag se lite prestanda ökning. Men när det kommer till frågan kan jag fortfarande inte avgöra vad som var bättre. Jag bytte tillbaka till Raptor igen och då tyckte jag att allting blev fortare!

Jag kommer nu att testa och göra en nyinstallation av windows på SSDn, men vid det här laget är jag bara skeptiskt till själva OCZ Corve V2 enheten. Från vad jag har läst så verkar Core serien inte speciellt bra, men frågan kvarstår för mig; är den bättre än min WD Raptor eller inte?

Av meltra

Sluta köp ljudkort, så vida ni inte håller på med ljud eller behöver specifika finesser.

-ljudtekniker

Av meltra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
Skrämmande syn vissa har på säkerhet i den här tråden. "Det jag inte ser finns inte, och jag blundar hela tiden!".
Men alla är ju sin egna superexpert antar jag.

Antivirus är för folk som kör bristfällig mjukvara och operativsystem. Sådanna som dig.

Jasså? Har aldrig behövt antivirus. Väldigt lätt att undivka virus i windows sedan XP SP1 ungefär. Man behöver inte antivirus som nekar dig frihet i systemet, man kan istället begränsa sig själv genom att veta vad man ej bör installera eller starta, sen kan det vara bra att installera security updates i tid. Så är det bara för jag har aldrig virus och jag har aldrig antivirus. ENd of story, men gå och köp din antivirus, rena handikappsstöd.

Av meltra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av storsnusaren
Behöver inte vara okunnig för att man använder windows

nä men seriöst jag har aldrig använt annat än windows.

Av meltra

Antivirus är för folk som inte vet ett dugg om datorer.

Av meltra

dummaste jag hört

Av meltra

kanske för att Vista sög så mycket att alla vill vidare till något nytt.. hur som helst hoppas jag på att 7an är bra.

Av meltra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mallow
Vad använder du för upplösning?

jag kör 1920x1200 i spel och i windows

Av meltra

Beslutsångest mellan i7 920 och 965 =)

Jag sitter just nu nämligen på en qx9770, vill köpa en till dator med en i7 processor som har ungefär samma prestanda.

är det stor skillnad mellan qx9770 och 920 i spel t.ex eller bara lite om man hade likadana graffekort? eller måste jag ända upp till 965an för att matcha?

tack

Av meltra

i7 6 core i framtiden, nån som vet om kompatibilitet med dagens moderkort?

Undrar om high end moderkort nu, kommer stödja de framtida 6 core i7arna. nån som har en aning?

Av meltra

CORE I7 965 EXTREME dator, behöver tips

Behöver tips om moderkort och minnen, närmare minnens hastighet och passande moderkort.

Jag har tittat på ASUS moderkort P6T WS Professional, som stöder 2vägs sli vilket är nog för mig.

Är dock inte helt säker på om jag ska slå till på 1600 MHz (PC12800) eller snabbare minnen för att jag vet inte om det är tillräckligt eller ej för att va i balands med cpu'n eller om moderkortet ens stöder högre hastighet, det står nämligen 1600mhz(O.C.), jag förstår att det står för overclock, men förstår ändå inte vad det inebär exakt, skulle vara tacksam om nån kunde förklara närmare.

budgeten är diskutabel så ni behöver inte ta mycket hänsyn till det.

tack