Inlägg

Inlägg som Butchi Bu har skrivit i forumet
Av Butchi Bu

@zogez Var det inte? I så fall måste det vara så länge sedan att jag helt glömt. Hittade inget när jag sökte heller. Måste vara preskriberat

@Sper : Tackar för tipset. Verkar svårt att få tag på den där jag bor, men den verkar ju vara ett bra köp.

@Laxpudding: Tackar och bockar för visdomsorden Thomas. Jo jag har läst dina mycket intressanta guider och visste det skulle bli svårt med HDR, men hoppades att det fanns någon godbit jag hade missat. Tydligen inte . Låter ju helt galet att bara local dimming skulle lägga till 7000kr, men det är väl helt enkelt ett tecken på att tekniken är lite för ung fortfarande. Får bli nästa skärm igen!

Av Butchi Bu

Bra HDR-skärm till rimligt pris?

Hejsan!

Tror detta är mitt första inlägg här trots att jag tydligen varit medlem sedan 2005, så var snälla !

Det är dags att uppgradera skärm, och i mina tankar var önskelistan:

  • HDR

  • IPS. Kvalitet relativt viktigt. Jag är inget proffs men pysslar med fotoredigering

  • Runt 27 tum storlek

  • 100Hz+, dock känner jag inte att 144Hz är nödvändigt på något sätt

  • Freesync (helst), eller G-sync

  • 1440p upplösning är nog egentligen en sweetspot. Föredrar att kunna driva spel i native, snarare än att köra 1440p på en 4K pixelmatris (ni får gärna övertyga mig om att man kan göra detta utan att kvalitén blir lidande dock)

Efter att ha läst runt på Swec och andra ställen så verkar det mycket svårt att hitta någon skärm som har HDR värt namnet.

Vi har ju Asus PG27UQ, som i princip tickar alla boxar ovan, förutom priset då, samt Acer Predator X27 som är väldigt lik, tyvärr även prismässigt.

Vad finns det förutom dessa? Om jag ruckar på HDR-kravet så passar ju Asus P279Q eller MG279Q. Är det någon som har erfarenhet av båda dessa och kan säga att G-sync-varianten är bättre än Freesync?

Finns det någon annan skärm som kan uppfylla hela min önskelista?

Tacksam för svar!

Av Butchi Bu

Val mellan två modeller

God middag!

Har sett att forumet kryllar av liknande trådar, dock gäller ingen just de två datorer jag tittat på.
Nåja, jag har i alla fall tittat på:

Toshiba M70-144

7995:-
inet.se

respektive

HP nx6325

8118:-
http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010096539

Dock kan jag få HP:n lite billigare samt med en väska för samma pris.

Summering gäller ju att på plus-sidan för Toshiban står:
*bättre grafikkort
*widescreen

Plus för HP:n
*dual-core (vilket jag egentligen inte behöver)
*batteritid
*en väska i priset (ingen big deal kanske)

Sedan den stora frågan: kvalitén. Har hört mycket snack om att Toshiba skulle ha tvivelaktig byggkvalité. Å andra sidan verkar de flesta som köpt M70:n vara nöjda. HP är jag mer osäker på - de verkar ju generellt sett ha en ganska bra kvalité.
Så vad tycker ni? Tips mottages tacksamt!

Av Butchi Bu

Tack för tipset!

Skulle bara vilja tacka för tipset jag fick för någon månad sedan angående L12-modden till en barton med 166Mhz fsb.
Efter mycket om och men slet jag ut processorn och lyckades - efter en hel del svärande och stönande pressa ner den lilla lilla kopparsträngen med mina alldeles för klumpiga händer. Och se på fasen - datorn bootar upp utan problem med 200Mhz fsb och 10.5 multiplier, av någon anledning är minnet nu också super-stabilt - även i dual-channel (hur det nu gått till, funkade i alla fall inte innan, men L12-modden borde väl inte gjort något där... ). Körde prime95 i två timmar nyss och allt funkade helt klockrent.
Tackar och bockar till de som gav mej rådet .

Pöss på er alla!

Av Butchi Bu

Okej, ska testa bränna på lite till för att testa stabiliteten. Tycker dock ändå det är lite skumt att antingen kommer man inte förbi POST, eller så 'verkar' datorn i alla fall vara stabil, har som sagt aldrig hängt sej efteråt...

Visst kan jag köra dual-channel på moderkortet, men med tanke på att jag brottas med de problem jag gör vill jag helst åtgärda dem först, och ha en felkälla mindre att tänka på.

Tackar för tipset om moddningen i alla fall. Få se om jag blir färdig att faktiskt prova det. Tycker att det verkade skumt, att moddningen skulle förändra några timings - trodde att nordbryggan hade full kontroll över den biten. Nåja, där ser man så lite man vet . Tack för hjälpen som sagt!
Jag återkommer eventuellt snart, glad eller ledsen återstår att se .

Av Butchi Bu

Överklocka barton 2800+

Tjena, ny på forumet så nu får ni vara snälla mot mej .

Nåja, det är i alla fall så att jag plötsligt sitter med ett Asus A7V880 till min barton 2800+. Hade innan ett msi kt3 Ultra-2 som iofs funkade utmärkt, men pga av rokader och allmänna budgetnybyggen snodde jag åt mej asus-kortet i stället i hopp om att kunna köra minnena samt fsb i högre hastighet.
Nu till min fråga: Provade först att sätta fsb:n till 200 och multipeln till 10. Det funkar sådär. Allt som oftast vägrar datorn starta, och när det startar meddelar det oftast att cmos-inställningarna är fel och jag måste ställa in BIOS igen (om jag har förstått det rätt sker detta när moderkortet misslyckats att boota upp rätt). Processorn är för all del specad att ha en FSB på 166Mhz, men eftersom multipeln är olåst rör det sej väl inte om överklockning om man ökar fsb:n och sänker multipeln, eller? Är där någon del i processorn som faktiskt är annorlunda i barton med 166Mhz fsb gentemot en med 200Mhz fsb? Det lustiga i det hela är att om jag väl klarar mej igenom booten så är datorn hur stabil som helst - fixar sisoft sandras burn-tester, och också Battlefield 2 utan problem. Detta får mej att undra om det är BIOS-relaterat. Har dock uppdaterat till senaste version utan resultat.
Tips någon?

Specen igen:
Barton 2800+ gen G7, rev A2
minnen: 2*512 Twinmos (budget), kör i single-channel
moderkort: Asus A7V880, BIOS-version 1010.004 (beta)

Av Butchi Bu

Tack för hjälpen!
Fick i faktiskt upp GPU:n i snudd på 500 MHz, men sedan hängde sej datorn, så jag klockade ner den till 475.
Minnet började visa artifacts vid 294 MHz, så det klockade jag ner till 275. Verkar ruskigt stabilt nu i alla fall. Tempen gick aldrig över 47 grader på GPU:n och det känns ju mycket betryggande.
Tack än en gång.

Av Butchi Bu

Överklocka ett x700

Tjena tjena!
Mitt första inlägg här så nu får ni vara snälla mot mej ;).
Jojo, det är i alla fall så att jag nyligen köpte ett Sapphire x700 AGP med 256MB minne. Märkte att det gick lite knackigt, laddade ner ATITool och märker till min fasa att gpu-tempen ligger på över 80 grader efter lite hårdkörning. Satt och funderade lite på garanti osv innan jag snabbt och lätt slängde iväg ursprungsfläkten (som för övrigt hade målad metall mot gpu:n...) och hackade bort den gamla kylpastan (som mer påminde om ett gammalt jenka-tuggummi). Sedan smällde jag på min Zalman vf700 Cu, och döm om min förvåning när temperaturen aldrig kom upp över 42 grader ens med lågspänningsalternativet!
Måste ju nästan vara ett rekord att sänka tempen med 40 grader .
Nåväl, till min fråga: eftersom temperaturen nu verkar så bra tänkte jag att en viss överklockningspotential måste finnas. Därför tänkte jag fråga er angående ungefärliga siffror som ett x700 brukar komma upp i, och om det är andra faktorer än temperaturen som kan få kortet att dö knall och fall.
Tilläggas skall ju också att minnet är DDR1. Kortet är från fabrik klockat 400/250.
Tacksam för svar!