Inlägg

Inlägg som Joakim Ågren har skrivit i forumet
Av Joakim Ågren
Skrivet av planet4:

Tack för svar. https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv-uefi-update-x64/ gjorde susen. Tydligen något med dvi 1.3 och 1.4. Fungerar perfekt nu.

Härligt med en snabb quick-fix sådär på fredagen...

Av Joakim Ågren
Skrivet av Gilgamesh:

nej, måste vara serie nr som står på etiketten på baksidan av TV.

Det fanns ju tidigare en i tråden som hävdade att enligt Samsung supporten så skulle det funka genom att lägga till en nolla om man använde serienumret på kartongen därav jag undrade om det verkligen funkar med denna metod?

Av Joakim Ågren
Skrivet av mats42:

Jag brukade ta vanliga 1N4001 dioder och sätta ett lagom antal i serie för att få ned volttalet (sen slutade jag med fläktar ...)

Grattis Strongt gjort av dig att du lyckats sluta med fläktar det är ju annars en stark drog bland datorfrälsta...

https://i.chzbgr.com/full/7586827520/h6B954718/shoulda-probably-...

Av Joakim Ågren

Så har man då till slut efter mycket om och men fått leverans av Samsung S90C OLED TV. Då är det väl sedan dags att registrera den på hemsidan så att man får sin bonusprodukt. Nån som kan bekräfta att det funkar använda serienumret på kartongen bara genom att lägga till en nolla eller accepterar de bara serienumret som finns inne i TV'ns menyer?

Man märker förövrigt att återförsäljarna är desperata att gräva i folks plånböcker i år pga lågkonjukturen. Det är ju lite Blackweek erbjudanden hela tiden under oktober månad. Det förtar ju lite av poängen med Black Week som då inte längre sticker ut annat än att det blir mer intensivt då. För mig lyckades de ju gräva i alla fall då jag redan köpt en TV som annars i normalfallet bara skulle blivit av på Black Friday typ

Av Joakim Ågren

Har 100/100Mbit från Telia på Telia Fiber och får ut följande:

https://www.speedtest.net/sv/result/15445049328.png

Verkar rätt normalt och inte så långt från min maxhastighet!

Så Telia verkar inte ha kapacitetsbrist ut mot Atlanten! Felet måste vara någon annanstans...

Av Joakim Ågren
Skrivet av getfnarre:

@Caoz @Swedishchef_90 @kaffeofikaelika @Nr42 @Chibariku @Lehto @filbunke @MoNkeY-05 @Owlbeast @Indefinite @Larrxi @Thomas @Fade @Lodisen @dagas @Tickles @Pontooz @sher!kan @serafim @Elloy @Specias @Mr.Borka @muSashi @suna @Jumpcut @Oliver91

Uppdatering:

Jag fick kontakt med Inets CentralServiceChef som professionellt beklagade det strul som jag varit med om och erbjöd mig ett presentkort som jag är nöjd med. Detta är nu alltså helt löst. Tack för alla som stöttade mig.

Vad bra att det löste sig! Nu blir man ju nyfiken på att veta värdet på det där presentkortet ju?

Av Joakim Ågren

Har ni provat i ett inkognito fönster för att se om YouTube buffrar då också? För jag har inte det problemet idag...

Kanske något tillägg som ställer till det?

Av Joakim Ågren
Skrivet av Leson11:

Dealen på LGs budget-OLED från 2022 lär väl inte bli slagen på black friday? Om du bor i närheten av Stockholm och kan tumma lite på spelandet dvs.
<Uppladdad bildlänk>
60hz men känns som bra bang for the buck för tv/film?

Det här är samma pris som min lokala ICA Maxi sålde ut sina 55" LG OLED från A serien under sommaren. Efter det så har OLED inte återkommit i deras sortiment då ju LG aldrig släppte nån A serie för i år. Verkar som om A serien varit svårsåld i just Sverige, få som vill ha OLED med 60Hz men sen har det ju visat sig att panelen troligtvis är 120HZ men att ingen av HDMI portarna stödjer detta så då blir man ju oftast begränsad till 60Hz i alla fall. Fast för 7K så är det sannerligen ett bra fynd...

Värt att notera är att Costco kräver att man blir medlem i deras butik för att få handla och detta kostar en årsavgift. Det är en sorts klubb således.

Av Joakim Ågren

Det första att kolla är att strömkabeln är isatt ordentligt där bak i datorn. Dessa kan med tiden vibrera ur lite så att kontakten blir lite dålig och då får datorn för lite kraft. Prova även med annan grenkontakt då dessa kan bli dåliga med åren. Nästa steg är att koppla ur alla frontpanel kontakter i moderkortet och sedan antingen med hjälp av startknapp på moderkortet (om sådan lyx finnes) eller genom att kortsluta de 2 pinnarna för power med tex en skruvmejsel försöka starta datorn den vägen.

Av Joakim Ågren

Det är bara att konstatera att är man datornörd/entusiast i Sverige idag så är man även osunt kunnig inom Pizzabakning och nu stekpannor. Stureplans eliten kan gå och lägga sig nu är det datornördarnas hämnd nu är vi de riktiga STEKARNA...

https://i.makeagif.com/media/9-13-2016/8za2eR.gif

Av Joakim Ågren
Skrivet av Perpetratorn:

Nu får du ju en massa (nåja, ett par kanske?) användare att klia sig i huvudet, de använder inte annonsblockerare och får därmed upp en handfull annonser som resultat högst upp när de använder Google...

För egen del används webbläsaren som man är van vid, jag kör ett gäng plugins i FF, och ser ingen anledning att göra omaket att byta. Jag har även Chrome och Edge på både mobil och PC, men de används endast för att felsöka om jag inte kommer åt vad jag vill ha, utifall någon av mina plugins bråkar med sajten jag är ute efter. Får spader varenda gång jag ser en webbsida utan annonsblockerare t.ex. ser ju helt galet ut med allt skräp överallt.

Iochmed Youtubes nya blockering av annonsblockerare* bytte jag faktiskt från uBlock till Adnauseam, det är en adblocker som låter alla annonser laddas i bakgrunden och "klickar" på varenda en. Detta straffar annonsörer och annonsförsäljare (eftersom det höjer CTR artificiellt utan att driva försäljning), samtidigt som man minskar spårbarheten i ens annonsprofil då allt hamnar som ens "intresse". Skitbra. Fight fire with fire, som man säger.

*Eg. efter att ha sett denna om blockeringen

Din länk till YouTube fungerar inte så jag la in den här:

Av Joakim Ågren
Skrivet av Fetskaft:

Numera? De har funnits i många år. Sen tror jag inte någon har känt någon form av stolthet över avsaknad av någonting, men har man provat sitta i samma stol med och utan huvudstöd och föredrar utan så är det väl bara så? Eller? Och tror du verkligen att det finns sådant starkt förtret för en produkt som faktiskt bara fungerar på Aeron vilket betyder att det enbart är ägare av Herman Miller Aeron som faktiskt köper huvudstödet? Jag har en Mirra 2 och skulle aldrig få för mig att sätta på ett huvudstöd. Det skulle bara vara i vägen.

Det sista var ju skrivet med en glimt i ögat och var ett skämt baserat på diskussioner som jag sett online angående det här med nackstöd eller inte där vissa med stolthet använt avsaknaden av nackstöd som bevis för produktens överlägsenhet mot konkurrenterna. Att det finns tredjeparts sedan flera år är sant så kanske felaktigt av mig att använda ordet numera men ville informera att det finns sådana i alla fall. Många som inte känner till att så är fallet!

Huvudstöd kan komma till användning om man vill ha en mer vilande position i en datorstol tex när man kollar på film eller om man en längre stund varit framåtlutad med armbågarna i skrivbordet på oergonomiskt vis och man blir lite trött i nacken, då räcker det oftast att vila nacken mot ett nackstöd i några minuter så upphör värken.

Av Joakim Ågren
Skrivet av Jimmy:

Om man sitter heldagar och det kanske delvis är inom jobbet så kanske man kan få jöbbet att sponsra. Bra arbetsdelar kan hålla en livstid mer eller mindre.

Jag har använt diverse stolar, min uppfattning är att även om IKEA säljer kontorsstolar så har den ingen koll på "ergonomi". Kinnarps är dyrare men också bra mycket bättre på alla sätt och vis, visst har de modeller som är kassa men deras standar stolar håller hög kvalité.

Numera kör jag Herman Miller Aeron, japp, den saknar nackstöd, troligen för att det i grunden är en dålig grej att ha om man jobbar fokuserat och inte sover i stolen. Tror jag gav runt 10 000 kr från Tyskland för den, i Sverige kan man inte köpa den, då får man lägga det dubbla.

Men problemet med "ergonomi" är att det är personligt, en stol som funkar för person A behöve inte alls fungera för person B. Dessutom behöver man ofta testa en stol ett par dagar, kanske 1 vecka innan man vet om den fungerar eller inte. Första veckan med Herman Miller var en pina för min del men nu har den hjälpt mig med, enligt mig, en mer korrekt position.

Numera finns ett bra tredjeparts huvudstöd för just Herman Miller Aeron: https://atlasheadrest.com/products/headrest-for-remastered-ae...

Detta till starkt förtret för Herman Miller evangelister som känt stolthet över att deras stolar saknar huvudstöd, har blivit liksom en grej som tecken på överlägsenhet...

Av Joakim Ågren

Jag tycker det bör klargöras i artikeln att detta alltså inte rör sig om en hemleverans av paket i samband med matleverans. Vad detta handlar om är leverans från företag till ombud som eventuellt kan bli lite snabbare. Ingen större nyhet för oss konsumenter således. Tror inte detta ger några större fördelar utanför de 3 största städerna. Postnord och andra kommer ju varje dag på morgonen/förmiddagen och lämnar paket hos ombuden så vilken fördel kommer inleverans med ICA lastbil att ge? Jag ser inte tidsvinsten...

Det hade varit mer revolutionerande om man kunde få alla paket man hade på ombud upphämtade och levererade hem med sin matleverans men en sådan tjänst kommer väl aldrig.

Av Joakim Ågren
Skrivet av ipac:

Verkar som 4090 är grön i Kina igen tyvärr...
https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-4090-has-been-...

Inte lätt att hänga med i alla svängar.

Och så var den artikeln borta, länken är 404...

Så nu blir det förvirrat igen?

Av Joakim Ågren

Jag betalade 399 Kr extra för att få tidsbestämd leverans av min TV som jag beställde i förra veckan. Min erfarenhet är annars här jag bor att DHL lastbilen som kör BRING Hemleveranser bara besöker området på tisdag förmiddag kring lunchtid. Så om man missar det så blir det inte nått mer leveransförsök förrän en vecka senare. Endast vid tidsbestämd leverans så kör de extra turer hit.

Kanske samma hos dig?

Av Joakim Ågren
Skrivet av SLINKY95:

Jösses, hoppas Jesus kan rädda detta.

Vilken Jesus? Allas vår Chassi Jesus Jonas här på SWEC? eller Tech Jesus Steve på Gamersnexus? Eller han där uppe som tog på sig människans alla synder?

Detta såg billigt och smaklöst ut och var ju bara en standard Razer med lite märken på? Totalt smak och fantasilöst. Om de vore smarta så skulle de samarbetat med Secret Labs och gjort en riktig custom design som inte var så tacky. Secret Labs är ju det bästa i gamingstol väg och för att vara gamingstolar mycket bra kvalitet och ergonomi.

Jag tolkar detta som ett desperate move från D&G för att försöka göra sig hippa och coola inför nya generationen? De håller ju på att bli tantmärke vilket vanligtvis betyder döden för märket...

Av Joakim Ågren

Vad hände med den fria rörligheten inom EU för EU medborgare? Inte mycket bevänt med det nu för tiden, håller ju på att bli ett helvete att bila genom Europa...

Av Joakim Ågren

Kan det vara så simpelt att en dammtuss hamnat i nätverksporten under flytt? Typ från en filt eller nått? Blås ur porten och prova igen?

I värsta fall är porten död från statisk elektricitet under flytt. Då måste man köpa en ny nätverksadapter antingen USB eller PCI Express (Vilket jag föredrar då USB kan orsaka problem vid hög CPU användning). En sak att pröva är att ta ur CMOS batteriet och låta datorn stå strömlös några timmar. Ibland kan detta få säkringar på mobbot som är till att skydda mot statiska urladdningar att slå tillbaka och få komponenter fungera igen. Men annars så är nog ded inbyggda nätverksadaptern förstörd tyvärr!

Av Joakim Ågren

Nånstans kring 11-12K är min bedömning, hade varit värd nån tusing mer om det vore en i7'a då i7 historiskt varit ett starkt varumärke på begagnatmarknaden, den andra faktorn som drar ner värdet lite är att det är en GPU med 8GB VRAM även det drar ner nån tusing.