Inlägg

Inlägg som Hucke har skrivit i forumet
Av Hucke

Sweclockers byter inte skärmformat speciellt ofta ser det ut som

Spelar på en 34" 3 440 × 1 440, väldigt nöjd!

Av Hucke

Tror inte jag skulle klara mig utan trådlöst headset. Använder en Sennheiser GSP 370 med sina 100 timmars batteritid så det är väldigt sällan jag faktiskt behöver ladda den.

Hoppas jag kan byta ut tangentbord och mus till trådlöst snart också, men det är svårt att motivera när de fungerar prima som det är

Jag har ledsnat på sladdar helt enkelt.

Av Hucke

Två stycken 34" ultrawide. Sitter på ett stativ så de är precis över varandra.

Troligtvis lite overkill, men det är skönt att ha något i fullscreen på ena och ha möjligheten att köra två olika fönster öppna utan att det blir trångt på den andra.

Inget jag skryter med direkt, annat än på internetforum

Av Hucke

Jag har haft kul med:
Minecraft Legends
Star Wars Jedi: Survivor
Atomic Heart
Starfield
(Oklart om jag kan säga The Finals. Har haft kul när jag spelade det idag, verkar välgjort)

Av Hucke

Någon som har tips på hur jag löser ett litet dilemma som inte verkar vara helt uppenbart hur vi löser.
Vi har varsin Xbox på två olika adresser.

På den ena kör två grabbar på ett xbox konto (split screen) och på den andra kör jag med mitt konto.
Vi försöker således prata med varandra när vi spelar, men det är bara en av grabbarna som kan prata och höra vad jag säger, den andra hör inget.

Båda kör med headset till sin respektive kontroll. Någon som vet vad som behöver göras för att lösa detta? Min snålvariant var att köra discord och den ena får koppla ljudet via en surfplatta, men man vill såklart höra ljudet i spelet också.

Blir ju ett jäkla liv om jag inte löser det här

Av Hucke

1/10, och det var en ren chansning, haha!

Av Hucke

Betalar inte, adblock på datorn (fungerade fram tills häromdagen, nu får jag en popup som gnäller istället) och på mobilen kör jag youtube via webbläsaren så kan jag både få annonsfritt och kan låsa mobilen men fortsatt kan lyssna.

Är bara TVn som är ett problem med reklam som tyvärr inte pihole tar bort, så jag ser helt enkelt till att inte titta på youtube på datorn om jag inte castar från en annan enhet

Av Hucke

Minns inte hur länge jag har kört, men uppgraderade inom första månaden efter att det släpptes. Väldigt nöjd, men sett till själva användandet av datorer får jag nog ses som vanlig svensson, så jag märker aldrig av de problem som i regel tas upp.

Fick precis uppdatera till W11 på min jobblaptop också, och där känns det som en större uppgradering än vad det gjorde på min stationära pc.

Kör även 21:9 skärmar både på jobb och hemma, så bara en så simpel sak som att ha taskbaren centrerad är en uppgradering

Av Hucke

Den dagen jag får detta till min arbetsdator hade jag blivit betydligt mer effektiv, men det är nog bara att glömma till dess att firman begriper hur datan hanteras och bearbetas. Vi kör dock fortfarande windows 10 så jag håller inte direkt andan.

För privat bruk vet jag inte om jag på förhand kan komma på allt för många scenarion där jag får uppenbar nytta men det kommer nog ganska snabbt visa sig

Av Hucke
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Det är ju dock.. gratis att uppgradera... Jag förstår att det är irriterande men har man en ny nog burk att klara W11 bör man ju köra det tycker jag. Iaf om man kör Intel 12th eller nyare så bör alla det.

Edit: verkar ju bara vara jag som faktiskt tycker om W11. Ser inga problem med W11 kontra W10. Samma MS-konto, samma licens, "samma" utseende och datainsamling. När jag skaffade ny CPU (12th gen) som tar fördel av ny teknik så passade jag på att köra 11an.
Kör 11an på jobbet, same shit different name.

Du är långt ifrån ensam, men dessa trådar har väl en tendens att fyllas med de som ogillar reklam (Jag är dock lite nyfiken på hur många som faktiskt byter till Linux, det skrivs om det på alla windows-nyheter)

Jag är jättenöjd med windows 11 och skulle ha svårt att gå tillbaka. Men smaken är som bekant som baken.

Av Hucke

Var väl egentligen det enda (utöver priset...) jag var lite tvekande till när jag köpte mitt 3080. Tycker det är oklart att få en bild över hur mycket egentligen som går åt (allokerat minne vs faktiskt åtgång), men kanske dags att damma av ett nytt sånt här test 2023

https://www.sweclockers.com/test/31128-vi-testar-hur-mycket-g...

Av Hucke

7 rätt med ett felklick...

Av Hucke

GTA 3 & Half Life 2 är nog det enda jag kan komma på. Men då handlade det alltså inte om att köra det snabbare utan att ha möjligheten att starta spelet över huvud taget

Av Hucke

Run 06 skulle jag tro, mellan tummen och pekfingret.

Av Hucke

Blank på TVn och matt på datorskärmarna. Jag vet inte riktigt om jag kan motivera mitt val, för länge sen tyckte jag att matt påverkade bildkvalitén något så det ligger kanske i.

Så det är väl kanske en vanesak

Av Hucke

Sekundärlagring i primären. Långsiktigt är att enbart köra SSD och även ta klivet ner till en så liten fysisk burk som möjligt. Så nästa datorbygge blir det ändring på detta, men fram till dess får det rulla på

Av Hucke

Kör primärt 21:9 34" både hemma och på jobbet. En liten böjning på dessa tycker jag är perfekt då man tittar lite mer "rakt på" skärmen även ute vid kanterna.

En platt sådan, eller för den delen en alleles för aggressiv böjd (har provat båda) tycker jag känns helt fel.

Hemma har jag min gamla 24" platt skärm som sekundär.

Av Hucke

När jag läste frågan på startsidan var min första reaktion "I don't care"

Men när jag läste lite i kommentarerna så ger jag mig in och ställer mig i högen att jag personligen besöker Sweclockers primärt av samma anledning som Sweclockers själva uttrycker det: "Sveriges största webbplats om datorer och hårdvara."

Så länge det är inriktningen håller jag med någon tidigare här att "Nytt i formumet" och forumtrådar som ges utrymme på förstasidan också får hålla sig till det.

Annars struntar jag faktiskt i vilket, det är väl smidigt att ha en egen forumdel för "Fordon" om det är ett område som flitigt diskuteras?

Av Hucke
Skrivet av maweric:

Långt svar utan att ge svar på frågan.

Kort svar blir väl: Då får du klara dig utan
Eller köra via "my phone". Personligen ser jag än så länge ingen uppenbar vinning att köra mobilappar på datorn dock.

Av Hucke

Störde mig på den där funktionen en gång och det var då jag faktiskt bytte standardläsare vid en ren installation. Det är väl å andra sidan så många gånger jag också kommer använda det.

Men jag håller med, onödigt krångligt att ändra så det är bra om de kan ändra tillbaka så får jag prova det nästa gång jag gör en ren installation på datorn