Inlägg

Inlägg som aMp har skrivit i forumet
Av aMp

Jag skulle bytt hårddisk till WD Ultrastar DC HC560 20TB eller WD Ultrastar DC HC570 22TB, bättre och billigare enligt min erfarenhet.

Av aMp

Ja, för att montera vertikalt så behöver du en PCIe-förlängningskabel (köp kvalitet för att undvika problem). Sedan kan det nog vara en bra idé med någon lösning av grafikkorts-hållare/vagga/"stödben" för att inte belasta kretskortet pga vikten över tid.

Palit GameRock är ett väldigt unikt (och av 3080-korten ett av de bättre luftkylda, ligger på samma "S-tier" som populära ASUS STRIX, gissar det är samma bland 4080-kort) grafikkort. Jag har just 3080 12GB-varianten själv och måste säga att det inte gör sig rätta på bilder, det är snyggare i verkligheten. Och jag ogillar RGB och disco i datorn normalt sätt, men detta är väldigt "classy". Jag har dock stängt av RGBn på mitt, vilket är enkelt att toggla av/på med en liten mjukvara.

Av aMp
Skrivet av aMp:

Blev ett nytt armband till klockan.

https://i.imgur.com/LUN9pmv.jpg

Skrivet av Sjoooberg:

Var fick du tag i detta? Nuvarande bandet börjar ge upp

Lite sent svar, hoppas du inte hade allt för bråttom! Det är inget superspännande armband direkt om man säger så. För priset känns kvaliteten bra, med den erfarenheten jag har av klockarmband. Dess genomsnittsbetyg på 4,5/5 känns som att det stämmer bra än så länge, speciellt med tanke på priset.

https://www.amazon.se/dp/B09G9WCGL5?th=1&psc=1

Av aMp

Blev ett nytt armband till klockan.

https://i.imgur.com/LUN9pmv.jpg

Av aMp
Skrivet av reverend benny:

Just när det gäller TV så älskar jag Samsungs one connect system box men lika mkt "no gap" fästet-
Nu har jag inte kvar den TV;n och lever utan TV men det kommer garanterat bli någon sådan variant med just de två egenskaperna (One connect och no gap fäste) och då med en Apple TV igen, trevlig kombo.

När det gäller teknik i övrigt så tycker jag nog min iPhone 13 Pro är bland de bättre telefonerna jag ägt.
En lite mindre teknisk pryl som jag köpt med älskar varje morgon är min Wilfa kaffekvarn. Det är ingen Fellow, men så nära man kan komma utan att spränga banken.

Måste hålla med om att Samsungs One Connect är en underbar teknik, och nu när du nämnt det så ligger just den smidiga tekniken uppe i mitt toppskickt av köp jag är nöjd med!

Mitt minst 6-7 år gamla Logitech K400 Plus trådlösa tangentbord med touchpad väldigt högt upp också. Det har använts nästan dagligen under den tiden, kostade 249kr och rullar än idag.

PS. Måste slänga in dessa objektiv också, Canon EF 70-200mm/f2.8L IS II och Canon EF 100mm/f2.8L IS Macro. De är båda underbara och har hängt med i mååånga år och ger fortfarande glädje!

Av aMp
Skrivet av benonikenobi:

Nej jag har inte kvar kvittot så jag gissar att det är svårt att åberopa garantin om det skulle behövas.

Attsingen, tänkte precis skicka ett PM att köpa om kvitto fanns.

Av aMp
Skrivet av Nikodemous:

En fråga till er som har koll på fynden: använder ni bottar för att hålla koll, och isf vilken bot? Jag har börjat kolla lite på ifall discord är en lösning. Jag vet att detta är lite semi-oftopic, men många gånger har fynden redan gått när det postas här.

Detta är inte exakt vad du frågade efter, men det finns för spel/DLCs som är tillfälligt gratis. Boten heter "FreeStuff" och är riktigt smidig. Såg att de hade en Telegram-Bot nu också när jag besökte hemsidan.

Kanske finns något liknande från Prisjakt eller Pricerunner? Om inte vore det sjukt trevligt att kunna få en notifikation när något man har i en bevakningslista sänks i pris. Någon som har lust att koda? ^^

https://freestuffbot.xyz/

http://i.imgur.com/yOOqJbT.png

Av aMp

“I’m on top of the world, feeling SUPER.” 🎶

https://i.imgur.com/qmEnZxd.jpg

Av aMp
Skrivet av r80x:

Nej precis. Det jag avskyr mest av allt är att Windows 11 öppnar typ allt man hade öppet när man startade om. Tar helt bort känslan av omstart och slösar resurser i onödan. Någon som vet om det finns en inställning för det?

Kontrollera så att du har rätt inställningar här, så att det inte blir en "soft reboot".

https://t.ly/XlTAT

Av aMp
Skrivet av Noots:

Hej!

Söker ett 4080 Super. Väldigt gärna ett Asus TUF. Vill gärna byta mot mitt Asus TUF 3090 + pengar. Kan tänka mig att köpa utan byte också.

Träffas i Stockholm, skickar ogärna.

Mvh
Andreas

Läs hela annonsen här

Tjenare! Hur mycket pengar utöver ditt 3090 hade du tänkt dig ungefär vid ett ev. byte? Det är Asus TUF RTX 4080 Super (icke OC) jag har oöppnad, men självfallet med kvitto (köpt på Komplett).

Sedan en viktig fråga om ett byte skulle vara aktuellt: hur är det med temperaturerna på ditt kort (GPU, minne och hotspot) efter några timmars spelande/belastning? Har för mig vissa kan bli lite toasty just på minne och hotspot.

Vänliga hälsningar
Tommy

Av aMp
Skrivet av Svensktiger:

100% användarfel.
Byter man nätagg så byter man även alla kablarna.
Även om man kanske kan kritisera EVGA för att göra en ny pinout helt i onödan.
Men hela PSU världen borde ta åt sig, är det standard i ena ändan borde det kunna vara standard i den andra.

Men som sagt, att byta nätagg utan att byta kablar är och har alltid varit dumt.
Det är bara att ta en titt på Corsairs kompatiblilitetslista så inser man direkt att även de bra tillverkarna har så många varianter att man absolut inte skall chansa.

What? EVGA sa till honom att behålla sina kablar, antagligen pga slippa dra om allt osv, fördelen med fullt modulära nätagg. Han följde deras RMA instruktioner fullt ut, EVGA missar att informera om att det är en ny enhet, med ny layout. Men ändå så är det han som drabbas. Hur kan man tycka att det är rimligt att på någon nivå lägga ansvaret på användaren i detta fallet?

Jag upprepar att det inte var kunden som enbart ville skicka in enheten, det var per EVGAs instruktioner. Skickar de tillbaka likadan modell med likadan förpackning (utan någon upplysning om någon uppdatering), så är den logiska slutsatsen att det ska vara säkert att koppla in PSU:n. Varför skulle de annars ge instruktionen att behålla ursprungliga kablar från början?

Av aMp
Skrivet av flashen:

Ett praktexempel på att inte ändra något som fungerar, ett annat praktexempel på hur man inte ska göra är Prisjakt

Det där kan tamejfan vara årets bästa inlägg 2024. Håller med 100%!

Det är konstigt hur onödigt krångligt många som skapar hemsidor och program vill få till det. Simpelt, funktionellt och pålitligt är några ledord jag tycker kodare av alla slag bör fokusera mer på.

Av aMp

Sa detta för 5 veckor sedan, fick skit för det då. xD

Inlägg -> #20370684

Skrivet av Sukebe:

(...) eftersom det är två tjänster som slås ihop så kommer inte HBO Max finnas kvar som tjänst, vilket är den tjänst man ingått avtal med, så den nya tjänsten Max kommer garanterat att kosta mer. (...)

Av aMp
Skrivet av PrinceXO:

Kollar du psu tier list så ligger detta nätaggregat på ”a tier” det var förvisso det jag baserade mitt inlägg på.

https://cultists.network/140/psu-tier-list/

Det är en lista. Har sett andra där det legat lägre. Jag skulle vilja säga att det är ett bra nätagg (dock läst många med problem - kan bero på att det är populärt -> fler enheter som kan ha defekter). Så bättre går att hitta. Dock är det inte så många som skulle märka skillnad mellan dem (så länge de jämförs med bra exemplar), utöver de som sitter med värsta 4090 GPU:n och en fet OC på CPU. Men om priset är rätt kan det kanske vara ett bra köp.

RMx har räckt åt mig senaste byggena, med lite OC på CPU och lite på GPU, och totalt knäpptyst (öppen testbänk).

Av aMp
Skrivet av underd0g76:

Vore fint om Microsoft säkrade upp alla sina system tre gånger om och sen se till att dubbelsäkra och sedan ∞-säkra innan det är försent.

På internet är det inget som man kan säga är helt säkert. Frågan är snarare om att motstå så länge som möjligt och hoppas på att man märker ovanlig aktivitet som en förvarning att fuffens är på gång. Du kan lägga hur mycket pengar som helst på säkerhet, men en aktör med tid, massiv finansiering, kunskap och många anlitade för jobbet är alltid en risk.

Dock kan man fråga sig om den information de kommit över verkligen behövt tillgång att vara online, istället för ett helt lokalt nätverk, och att det krävs fysisk tillgång med exempelvis säkerhetsnyckel. Då blir förmodligen infiltration eller social engineering den största faran. Men vad vet jag.

Av aMp

Jag gick igenom 3st vanliga Xbox-kontroller, innan jag fick nog och köpte Microsoft Xbox Elite (tror det är v2). Spelar nästan enbart Rocket League på PC med den. Bara de extra knapparna på baksidan blir värt det, möjligheten att ändra motstånd i spakar, ändra form på spakarna osv. Har aldrig upplevt någon joystick drift sedan jag köpte Elite-kontrollen för över 18 månader sedan.

Är sjukt nöjd med det köpet, väl värt pengarna om man spelar mycket med kontroll.

Av aMp

Hur är det med laddare och batteri(er)?

Av aMp

Gissar att jag är för sent ute, men om alla backar finns jag här.

Är du intresserad att byta mot exakt likadan SSD, fast 2 TB-modellen + en extra slant på det, då finns jag här. Den är köpt i mellandagarna 2023 på Inet, kvitto finns och den är sprillans ny och oöppnad - precis som din.

Jag börjar få slut på M.2.-platser och PCI-e lanes, därför som jag är ute efter en 4 TB:are.

Av aMp

Ges möjligheten att testa det vid eventuell upphämtning innan köp? Tänker dels om man har otur med en produkt som är DOA, och även hotspot temperatur.

Vad är det för datum på kvittot, och är det köpt och levererat av svenska Amazon.se?

Av aMp
Skrivet av BergEr:

Samtalsinspelning har varit en funktion på alla min Android telefoner, är bara en knapp likt högtalare/paus osv när man ringer.

Intressant, please tell more! Tillverkare, modeller, Android-versioner osv. Undrar seriöst.

Vad jag vet kasserades det helt några Android-versioner tillbaka. Jag brukade ha ACR Pro eller vad det hette som var kanon, men iom begränsningar i Android så slutade det att fungera som jag förstod det. Fanns inget annat alternativ på app som löste det heller vad jag kan minnas.