Inlägg

Inlägg som Torzelan har skrivit i forumet
Av Torzelan

"Medlem sedan 15 januari, 2005." Ett halvår innan SweClockers-kontot!
19 år. Ganska säker på att det var Half-Life 2 som satte dit mig (som så många andra!) till sist; lite sen till det kalaset också p.g.a. flytt och datoruppgradering där kring årsskiftet.
Minns att jag testade (och ratade) Counter-Strike på ett eller två konton tidigare, men höll aldrig reda på dessa då Steam à la 2003 inte var så roligt heller.

Av Torzelan

Alltid gjort samma grej med ungefär samma mentalitet; köpte fyra burkar i rad på 15-20k och kände mig alltid störtnöjd och stabil i 4-5 år framåt utan nämnvärda komponentuppgraderingar.

Senast gick det plötsligt på 30k (och då lyckades jag ändå smyga in beställningen just innan prishöjningarna p.g.a. 3080-bristen då), så det var ju ett lite brant kliv upp. Men eftersom jag nu betalade det så "får" det ju tydligen kosta minst så mycket, och då är inte nya lyxiga skärmen för ~20k till ett år senare inräknad...

Motiveras med hur mycket tid som i slutändan spenderas framför dessa grejer och allt man gör och får ut av det genom åren. Men naturligtvis vore det fint om det inte blir "det nya" att en Grym Dator™ ökar i pris med 10 papp var femte år framöver.

Av Torzelan

Vinyl på sin egen hylla med mina bästa högtalare. Hela den nöjsamma processen uppmanar till lite extra vördnad och fokus på lyssnandet. De stora omslagen är i mina ögon det klart bästa formatet att avnjuta konstverken också. Om möjligt skaffar jag oftast färgvarianter på skivor som matchar omslaget och/eller musikens tema.

CD i Windows 98-datorerna med typiska t.ex. IBM-högtalare, precis som under de mest formativa åren. Verkligen ingen audiofil-upplevelse, men lyckan som undantagslöst infinner sig är svårslagen. Åh, att försöka bättra sina tider i Action SuperCross med 90s/00s Blind Guardian eller Edguy i bakgrunden... Himlen!

YouTube (nästan uteslutande) på moderna datorn med brusreducerande hörlurar. Snabbast, bekvämast, låter bra. Om artister jag vill stödja (läs: allt bra, så klart!) endast erbjuder digitala släpp köper jag det på Bandcamp och tankar hem den okomprimerade kopian till "arkivet", men tar ändå mest till YouTube för att lyssna när andan faller på. Har svårt för Spotify av någon anledning, vet inte om det är gränssnittet eller vad men tappar suget direkt jag infinner mig där, känns så glädjelöst...

Svårmotiverat att alltid ha en kassettspelare framme till hands då det bara är ett par genrer musik jag faktiskt skulle vilja höra i det formatet, samt att lusten inte är jättestor att eventuellt behöva lägga flera minuter på att spola band. Om jag hade plats vid skivspelaren kanske kassettväskorna skulle åka fram ibland igen, men så ser det tyvärr inte ut just nu.

Av Torzelan

Vad roligt att detta körs igen, och bra start! 🎅
Hoppas hinna med något också om man får en stund över i stressiga december, men det verkar inte råda brist på bidrag annars ändå. Ser fram emot varje lucka!

Av Torzelan

Nej, inte nu när jag har en bra dator.

När den förra höll på att säcka ihop körde jag lite Cyberpunk 2077 på Geforce Now och det var ju inte så dumt att ha det alternativet tillgängligt, än om FPS är en av de genrer som lider mycket av minsta lilla latens då man tittar runt med musen.
Upplevde också att videokomprimeringen sabbade mycket av poängen med att spela på höga settings osv; särskilt det spelet har mycket menyer och text och tunna linjer och sånt i just den där röda färgen som alltid tycks bli smetigast när den komprimeras.

December 2018 testade jag Shadow.tech mest för skojs skull och det var ju riktigt coolt att man liksom fick "en hel dator", inte bara spel. Fanns inga servrar med under 50 ms för mig dock så det var synd men fick faktiskt ett mail för inte så länge sedan om att dom ska slänga upp servrar i Sverige. Kanske intressant för någon framöver!

Av Torzelan

Missade uppdateringen på något sätt så ber om ursäkt för "bumpen" men - åh så roligt / avundsjuk!!

Av Torzelan

Spel - Retrospel fysiskt, moderna spel digitalt (skulle gärna äga någon fin special edition av favoriterna t.ex. Witcher 3 men har aldrig blivit av).

Böcker - Blir nästan uteslutande ljudböcker nuförtiden, småsamlar annars lite gamla speltidningar.

Musik - Gärna vinyl, CD annars, finns ett bra verk inte fysiskt kan det få bli digitalt på t.ex. Bandcamp bara för att stödja artisten.

Film - Spelar inte så stor roll; det som går att få tag på, så snabbt och i så bra kvalitet som möjligt... Krävs med andra ord en hel del viljekraft att hålla sig till principer för att inte pirata filmer längre då den industrin är så katastrofalt efter och konsumentfientlig. (4K UHD-skivor har t.ex. varit ett äventyr att få igång på datorn, enbart pga alla krokben "de" lagt för att stoppa det av någon anledning, då jag bara inte råkar köra TV-setup för film...)

Av Torzelan

Asch, visste inte att det var lätt att få tag i Zaunkoenig nu för tiden...

Av Torzelan

Alltid trist att behöva vänta längre på något men så länge resultat är värt det så. Glömde att det var Saber som låg bakom, inte direkt ett jättefan av deras insats på Quake Champions så mer än glad att CDPR själva sköter resten...
...Bara det inte tar för mycket av deras tid och resurser, har ju ändå sett allt i Witcher 3 (som redan var/är topp!) så skulle väl föredra att det läggs på "Witcher 4"!

Av Torzelan

Går som sagt säkert att räkna annorlunda om man känner för det men vi säger 5.

- Huvuddatorn i signaturen, lyckades beställa 3080 till MSRP november 2020 just innan allt blev larvigt, phew
- Förra huvuddatorn (i7-4790k, 980 etc), skadat nätagg så den står bara och deppar i ett hörn så länge
- Laptop, Acer Aspire 5 A515-43 15,6" FHD billigt på mellandagsrea 2019, mest bara till jobb och lite surf/YouTube, kört Pinball FX2 nån gång
- Windows 98 (Compaq), överlag toppen men lite för snabb för gamla spel utan kodad hastighetsbegränsning (t.ex. Theme Park)
- Windows 98 (Fujitsu) [WIP], inte-exakt-men-nära-nog återskapande av betydligt långsammare barndomsdatorn, komplementerar ovanstående

Av Torzelan
Skrivet av yoggan:

Nintendo Magasinet->Super Power->Super Play->PC Gamer

Precis den ordningen här också, och läste tidningarna/häftena före NM ("Nintendo Videospelklubb"?) hos släktingar men ägde aldrig dessa själv.

Tror inte jag prenumererade på svenska PC Gamer men köpte varje löst nummer i affären, från någon av de första utgåvorna och ett år eller två framåt. CD Gamer var toppen.

Blev av med det mesta vid flytt för länge sedan men har skaffat tillbaka en del, alltid roligt att bläddra i och minnas (aprilskämtet "Viking X", någon?!). Nintendo Magasinet var helt klart favorit-eran. [Edit: Ok, ju mer jag tänker på det desto mer får jag erkänna att tidiga PC Gamer var "up there" också.]

https://i.imgur.com/zGcUgXU.jpg

Vore ju drömmen om allt fanns scannat och komplett organiserat någonstans! Minns till exempel innehåll jag skulle vilja se igen men absolut ingen aning om vilken/vilka Super Power/Play-nummer det gällde i. Lite dyrt att köpa alla...

Av Torzelan

Min första egna dator var en Fujitsu ICL Indiana (med alla tillbehör), tog flera år i vuxen ålder att ens hitta vad det var för modell igen men särskilt nu senaste året har jag gjort framsteg

Postade i "Vilken var din första dator?" här på SweClockers och det var några som haft den så det var väldigt roligt att läsa och se bilder!

Gjort ett litet Imgur-album med några relevanta bilder jag hittat på nätet under sökandets gång.
Hade även kvar några disketter som hörde till den datorn, bland annat boot/drivers och den väldigt informativa manualen som jag också laddat upp (och lagt ett urval sidor på Imgur - inte alltid bara att dubbelklicka på .HLP-filer längre ).

Stötte till slut på en maskin utan tillbehör på Tradera, inte i världens bästa skick men tog på mig den att fixa upp och förhoppningsvis sakta komplementera med resten eftersom.

Faktiskt suttit med den nu i helgen; med nytt grafikkort (interna var "dött"), RTC-chip (slut batteri såklart) osv så gick den igång fint! Spelade lite Theme Park igår, kul med originalet på hårdvara som inte kör det på tok för snabbt. Rengjorde nu senast linsen på CD-läsaren, därav frontpanelen lös på bild - blev bra men den 4X-läsaren är helt enkelt för gammal modell för att kunna läsa någon CD-R jag bränner (testat mycket ) - lite begränsande när den inte har nätverk eller USB heller. Har (kvar) många, men inte alla originalskivor till allting

https://i.imgur.com/n6fBzzc.jpg

Sett ett par tangentbord på auktion här och på finska siter (MikroMikko-märkta där), tycks minnas att de alla gått på dryga hundringen så de ligger nog generellt däromkring, men naturligtvis finns det alltid någon nostalgiker där ute som jag som råkar vara ute efter just en sån. Är med och budar nu, hoppas hoppas!

(Och råkar någon ha musen/högtalarna/skärmen som samlar damm någonstans så säg till! )

Av Torzelan

Kanske är sista steget nu att animationen är lite för mjuk och interpolerad, sen vette farao om man inte hade kunnat bli lurad. Vansinnigt bra i övrigt, nästan i mål!

Av Torzelan

Strömmar bra videor som otaligt folk jobbat (mer eller mindre) hårt på att sätta ihop, från en ofattbar teknisk infrastruktur, i flera timmar varenda dag... Talar väl bara för mig själv men den dryga hundringen svider ingenstans att betala.

Av Torzelan

Missade omröstningen helt, annars hade det varit en enkel poäng till åt vinnaren trots att det är en uppenbar front för någon förfärlig entitet som vill sprida lakritspingvinstångsterror.

Skämt åsido, så vansinnigt bra support varje gång och man tänker ofta att "det här hade ingen annan gjort", särskilt om det är besvärligt eller inte 100% vinstmaximerande på kort sikt. Går absolut inte obemärkt förbi och man prioriterar att kolla Inet när man är ute efter något nu. Utmärkta betal- och fraktalternativ också. Vill bara ha en "kan ni ta in X produkt"-sida eller något också, så man kan be om t.ex. en bordsarm till skärmen.

Av Torzelan

Ganska precis vad man väntade sig, verkligen inte mycket mer eller mindre.
Blev en beställning på Ultran i alla fall, blir en bra ersättare till min hårdkörda, väderbitna och nötta Note 8 innan det är för sent.

Fungerar egentligen fortfarande bra till allt jag pysslar med men den hade en dejt med asfalten i somras så jag tycker pensionering kan motiveras. Må den nya vara lika tuff.

Tog 512GB och får väl hålla tummarna att man inte kommer att sakna plats för minneskort allt för mycket.
Blir första mobilen sedan före Note 1 utan hörlursuttag men den sladden hade jag personligen inte gått tillbaka till i vilket fall.

Av Torzelan

Grattis @happy_hardcore_ ! Öppnade verkligen starkt, lucka 1 var nog min favorit också.

Av Torzelan

Bättre koll än väntat. Chansade på Apple-frågan (tur) och Intel-generationen (bom).

Av Torzelan

Men så roligt! Värt varenda billiga polyesterskäggstrå i munnen/håret/tröjan/lägenheten.

Av Torzelan

Nästan glad nog att det blev en uppföljare över huvud taget, men nog ser den väl riktigt lovande ut tycker jag! Helnöjd med antropomorfernas designer och röstskådespelare hittils.

Älskade Jim Carrey i rollen som "Klassisk Jim Carrey" - nu med mustasch! - så tackar och tar emot mer av det än om det kanske inte var så man annars hade föreställt sig Eggman (som å andra sidan redan haft ett par ganska olika utseenden och personligheter genom åren).

Gillar faktiskt tonen, nästan uppfriskande lätt. Lite rädd att något seriösare kunde slutat sämre, men visst kan de få försöka sig på något sådant i framtiden också. Live action SatAM? Då får de definitivt hitta någon annan till Robotnik. 😄