Inlägg

Inlägg som charta77 har skrivit i forumet
Av charta77
Skrivet av Simoneriksson:

...
PS.
Sålde även av alla min Netflix aktier av princip.
Vägrar ordna med DNS server, vill ej stötta denna utveckling när man äntligen blivit en hederlig person i flertalet år.
Först ut var Spotify för oss att börja blocka, då blev det att gå till Youtube music istället

Sålde du ditt aktieinnehav i Spotify också?

Av charta77
Skrivet av Hybenos:

Sannolikheten att du får ett trasigt paket från postnord är större än att du får ett från schenker just av den enkla anledningen att 99% av just dina paket kommer att levereras av posten. Jag köper väldigt mycket online, ebay mfl och får som jag skriver 99% av fallen dessa av just posten. Handlar även en del från t ex WISH där man från kina får något skickat för 19kr. Tror ni posten får något av dessa kronor för att köra ut för att lämna vid din dörr/postlåda?

Inte många ören eftersom portokostnaden subventioneras av mottagarlandet då Kina i det fallet räknas som utvecklingsland. Det blir alltså billigare att skicka REK från Kina till Sverige än REK inom Sverige. Så ju mer det beställs från Kina desto dyrare blir det för Sverige, eller nja, de är möjligt att tjäna nått öre om än inte speciellt lönsamma marginaler.

Av charta77

Det är lite olika citat, men det är ungefär samma sak som sägs "ofta" fast med olika ord ...

Skrivet av anon185723:

Postmord har på kort tid slaktat ett flertal paket som skickats till mig. Post försvann och jag fick inte mina räkningar i tid när de organiserade om i Uppsala.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-kastar-brevbararen-in-...

Det där är ju egentligen anekdotisk bevisföring.

Men för all del, det är ett nonchalant och ett provocerande beteende att kasta och hantera paket ovarsamt. Hanteringen ska inte vara på det viset. Samtidigt så ska det paketeras så att paket tål hanteringen. D.v.s paket kan hamna längst ned i en transportbur ibland även om de lyfts in en bil istället för att kastas in, paket de ska också tåla att tappas från en viss höjd. (Som exempel bärhöjd, för hur lustigt det än kan låta så är det risk för ganska allvarliga arbetsskador om paket räddas från ett fall.)

Men det här är ju lätt att låtsas glömma bort när det är enkelt att skylla på någon annan parts hantering.

Sen är det också så att postnord ofta får ta konsekvenserna när det gäller kvalitetsbrister från konkurrenten Bring.

Skrivet av Laggzor:

lite konstigt ändå, med alla postnords brister och folk som haft så dåliga upplevelser, jag har aldrig någonsin haft någon problem överhuvudtaget med dem, allt har gått perfekt.

kanske bara har tur?

Leveranskvaliteten, den s.k. budgeterade kan vara mellan 99% till 99,5% på paket och brev. Utfallet varierar mellan 98,5% till 99,5%.
När den största uppmärksamheten var så var kvaliteten nere på 90%-95%. Det är alltså för paket och brev med övernattenbefordran.

Du har inte bara tur, i de allra flesta fall så fungerar det, men det finns ingen anledningen att bli upprörd och protestera när det fungerar heller så det hörs aldrig.

Skrivet av plunn:

Tilläggas är att det jag kan reta mig på är puckon på utlämningsstället som drygar sig med att de är tvungen att legitimera sig..... Mycket bra regel som PostNord nu kör med till 100% iaf på mitt utlämningställe.

De här "puckona" verkar inte fatta varför man ska visa legitimation!

Legitimationen är bra, den är jäkligt jobbig när man själv inte får ut sitt paket. "För alla vet ju vem jag är". Men det förekommer (eller åtminstone förekom relativt många) falskbeställningar, inte bara i namn utan även till ogiltiga adresser. Så det är ju som du skriver bra och är bra både för mottagare och avsändare.

Skrivet av RVX:

Det enda vettiga dom besitter är deras app som är helt suverän. Hittar och lägger till paket automatiskt är otroligt smidigt och bekvämt.
Annars undviker jag dom i största möjliga mån, frågan är väl bara om dom någon gång får ordning på allt skit dom skapat? Miljardförluster samtidigt som cheferna plockar ut mer och cash....
Varför gick man ens över till detta skojföretag? Var helt nöjd med svenska posten.Skickades från m.sweclockers.com

Det är exakt samma företag, samma människor, samma ledning, Det är "bara" ett namnbyte. Posten i sig har alltid varit snabba i förändringsarbetet både på kort och lång sikt. Men ett problem är ju konkurrensvillkoren och kraven på övernattbefordran som inte finns hos andra logistikföretag, bra villkor kostar pengar produktvillkor och anställningsvillkor.

Svenska delen går bra, det är inga miljardförluster där. Den går sämre nu än tidigare. Den Danska delen drar ned lönsamheten rejält och det är där miljonförlusterna kommer ifrån.

Posten eller PostNord, enda skillnaden är stavningen och att det är två olika ord.

Av charta77
Skrivet av Videoapan:

Fast inspelning är lite komplicerat. Det är lagligt att spela in någon utan att berätta det för honom om man själv är med i samtalet, det är alltså helt ok att spela in telefonsamtal utan att i förväg informera om det. Nackdelen är att detta bara fungerar om du spelar in det hela analogt. Så fort det lagras på dator eller liknande så faller det under PUL och då är det inte giltigt om inte personen i fråga godkänner lagring.. Detta brukar kringgås med att man säger att det spelades in på kassett och sen när det behövs spelas det upp via digitalt media som du lägligt konverterat det till.

Brukar funka, erfarenhet?

Du är lite otydligt med syftet med inspelningen men annars så har vi något som heter fri bevisprövning i Sverige och bevis blir inte ogiltiga för att dom är illegalt införskaffade.

Av charta77
Citat:

"Skyll dig själv!"

Det är deras ansvar att underlätta för sina kunder...

Visst attityden "skyll dig själv" är enkel men att liknande avtal är inte är något att gå att ändra på är fel.

Kan ta ett exempel med att man för några år kunde få en 12 månaders prenumeration om man inte sa upp avtalet senast 3 månader innnan, Loopia hade de i sina villkor. Detta har man blivit tvungen att ändra på. Men nu är Loopia ett seriöst företag.

Även fast det då framgick tydligt och man fick "skylla sig själv" om man inte sa upp det i tid så ändrades det.

flrtair lever på att kunder "glömmer" bort att säga upp. Dessutom med en priskillnad på 14kr mot 319/mån. 2279% ökning på en månad. Totalt är det 14kr mot som för OP 739kr, 5279% ökning.

Detta är ingenting annat än riktigt uselt när man så enkelt kan locka med 14kr som sedan kan bli 739kr.
Att man dessutom försöker försvara det med "skyll dig själv" attityd är rent perverst...