Inlägg

Inlägg som Aka_The_Barf har skrivit i forumet
Av Aka_The_Barf
Skrivet av Dreijer:

Brölstön! En exemplarisk bil.

Det är nog att ta i men den börjat ta sig. Värda att bevara. Finns bara 192 av dessa kvar i Sverige, i alla fall registrerade.

Av Aka_The_Barf

Få se om dessa saker kan få saaben lite finare?

Blev rätt fin om man bortser från den svarta fläcken på ena sätet och att jag glömt fästa tyget på ett par ställen. Rätt retro med knappar till allt

Av Aka_The_Barf

Microsoft borde låta folk välja vad som vill ha och inte göra om programmen helt. Istället göra små finslipningar så slipper folk irritera sig.

Av Aka_The_Barf

Då kanske man vågar sig på en oled skärm. Oled tv har jag redan sedan flera år tillbaka och den saknar inbränningar än sålänge.

Av Aka_The_Barf

https://www.gamereactor.se/blizzards-nya-anvandaravtal-du-age...

Blizzard säger nu i klartext att inga äger spelen hos dem och enbart hyr dem.

Av Aka_The_Barf

Eftersom jag har stängt chassi är det bara chassit som betyder något. Kunde jag få produkter som var fula, tex som gamla gröna kort eller fulare till ett billigare pris med mer prestanda eller bara billigare hade de varit ett givet val.
Vill gärna ha tillbaka gamla bulk förpackningar också där man bara fick en anonym kartong med produkten i, billigare så.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av MulleMeck34:

Okej men låter den bra? Vart är den svajig nånstans?

Ja det låter bra. 45-46 tycker jag det lät lite svajigt. Runt 35 tycker jag det låter som du tappar lite kraft.
Som sagt så låter det överlag bra så det är rätt svårt att att hitta direkt super kritiska punkter men det var några små JAG kände fanns.
Jag antar att man vill ha lite konstruktiv kritik om man gör en tråd som denna och det försöker jag ge hellre än att bara svara: blir kalas, låter bra eller något annat som inte direkt ger något mer.

Misstänker att kvalitén(på klippet) och att en stor del av klippet går åt till introt inte riktigt ger en tillräckligt för att göra en djupare analys av rösten eller hur uthållig den är eller om den förändras efter ett par hårda minuter av sjungande.

Det jag försöker säga är att du bör ge oss ditt senaste album

Av Aka_The_Barf

Vad JAG tycker är att den är lite "svajig" och det känns som det tar lite abrupt "stop" ibland. Överlag något att öva på. Man kan ju gå i körer och sånt och öva upp sig om man vill.
Metallica sångaren övade upp sig lite vill jag minnas så det kan säkert hjälpa till lite.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av Javis:

Antar att vi med "livstidserbjudande" på 50% rabatt är körda nu....

Skrivet av cracko:

På något sätt kommer de trolla bort livstidsrabatten på 50% som många har. Kommer inte gälla på 4k abonnemanget eller något sådant säkert.

Ja det är ju ett nytt bolag. men jag tror dom backade lite på det...något gjorde dom med detta men miss en vad. Troligen blir alla billiga abonnemang nu det sämsta med reklam. Dom billiga lär ju vara de "gamla".

Av Aka_The_Barf
Skrivet av pompado:

Inte överflöd men den är ordnad med kommande små extra inkomster.
Jag gillar föra resonemang och ha dialog, varav blandade inlägg.

Två sa blankt nej till tre gånger i veckan och familjeföretaget sa ja.
Båda städarna är djurvänner, vilket är toppen.
Ska nämligen skaffa en till hund om cirka 1,5 år.

Lite dyrare än det billigaste men inte dyraste av dom tre.
Och det enda alternativet som kunde vara flexibla med tre gånger per månad.

189 kr per timme
661 kr per städ tillfälle

1983 kr med Rut, tycker det är helt okej kostnad för två städerskor tre gånger i månaden.

MVH

Ja det låter rätt ok

Av Aka_The_Barf
Skrivet av pompado:

Det är 750 för 3 tim och jag har fått runt den tiden 3 till 3,5 för 510/661 kr men för 50 kvm
Så det är imponerande att du får det priset för 110 kvm.

Jag vet hur man skapar pengar ur tomma intet och börja unna mig saker i livet.
Istället för sparsam på ett negativt sätt har jag börja tänka om.

Skaffa saker och ting till rätt pris utan att göra avkall på saker och ting.
Det är nya melodin för mig.

Har Hund, som jag nyligen skaffat, en valp.
En dotter som är vuxen och kommer och går som hon vill.
Har en 2:a med 50 kvm.

Gillar inte gym eller hålla efter.
Bohem är väl ordet jag söker.
Lathet, nej, utan har inte ork eller energi.

Har en funktionsnedsättning, men mitt intellekt är det inget fel på.
Man kan säga att jag är en fungerande person med vissa symptom trots medicinering.

Så kan jag underlätta vardagen, så får det kosta.
Mig går det ingen nöd på.

MVH

Har du väldigt mycket pengar är det väll bara testa sig fram?

Av Aka_The_Barf

Klarar den crysis? Det är den viktigaste frågan

Är detta det som kommer bli nya 5000 serien tro?

Av Aka_The_Barf

Hur stor är lägenheten? Har du många barn och husdjur? Har du funderat på andra sätt tex en robot? kanske blir billigare i längden?

Av Aka_The_Barf
Skrivet av hgbf:

Tråkigt att de lämnade den mindre formfaktorn. Nu känns det inte längre som att Zenfone är ett alternativ när det blir dags att byta lur.

Ja nu har dom inget som sticker ut längre. Köpte zenfone 10 mycket PGA den smidiga storleken. Dom är för små för att försöka slåss högst upp utan något som särskiljer den.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av SnabelostSWE:

Jag bor inom detaljplanerat område, men tomten och boningshuset var tillräckligt stort. Fick dock skippa golvbrunnar pga storleken, annars hade jag behövt installera en komplett oljeavskiljaranläggnig.

Då har du en bra detaljplan!

Av Aka_The_Barf
Skrivet av SnabelostSWE:

10x9x4,5 meter är ett minimum när man bygger garage

<Uppladdad bildlänk>

Ja får man det för detaljplanen vore det bra. Min bror saknade som du detaljplan så där blev det fyra platser med en lyft.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av mandrogoran:

Inflation och valuta justerat så kostade det kortet 8800kr i dagens peningvärde. Det tar inte ökade R&D och tillverkningskostnader i beaktning så 10ggr är lite överdrivet. Visst halo har blivit dyrare och mer exklusivt men är det inte kul att bolagen ser en såpass marknad att de väljer att pressa gränserna ytterligare?

Men då kan man ju vända på argumentationen att dåtidens halo produkter inte var verkliga halo produkter utan bara artificiellt manipulerad till att verka vara det genom att strypa övriga produkter.

8800kr för det absolut bästa kortet som går att få tag på är ett VÄLDIGT bra pris. Problemet är inte halo produkterna i säg utan priserna på dessa. förut kunde man få tag i en sådan för ganska mycket mindre än nu.
Det absolut bästa konsument kortet kostar 40090kr vilket är ganska långt ifrån 8800kr, tycker jag.

Då tidens halo produkter hade ingen konkurrens då vi vet alla vad som hände med bulldozer. Dom behöver bara vara bättre än utmanaren men idag är det ganska tät kamp mellan dom.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag tycker du ser det fel.
Man får inte jämföra halo mot halo utan för att se om priset har blivit lägre för att uppnå samma sak.

Jag är inte nöjd med 1080p och 60fps. Men oavsett så det har blivit billigare att uppnå
1080p/60fps nu än förr
Även 4k/60fps har blivit billigare att uppnå.

Tar man i beaktning enbart dollarn så syns det mycket bättre än våran experimentella valuta, SEK, som blivit olyckligt behandlad

klart du tycker det, vi har uppenbarligen olika typer av standard och krav. Allt blir billigare att uppnå än förr. Om 20 år kommer det vara billigare och lättare att uppnå 16k @ 144hz, spelar ganska liten roll om man vill ha det bästa som kanske är 32k@ 500hz?

Är du fortfarande nöjd med 1080p 60hz och 20 år kommer du kunna ha din dator otroligt länge. men 1080p 60hz är inte någon norm som är satt i sten att har man det ska man vara nöjd.

Vad är priset för att uppnå 320*240 idag?

Förr kunde man dessutom köpa en halv medioker produkt och klocka sig förbi de bästa halo produkterna med råge. DÅ kunde man ha tex en cpu väldigt länge. Min 2500k som körde max 3.4ghz på alla kärnor stock drog jag upp till 4.8ghz vilket räckte i väldigt många år innan den blev omsprungen.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av Swedishchef_90:

Och förr i tiden fick man byta gpu varje år då man tappade för mycket prestanda, så kostnaden vart ju inte så mycket lägre över tid.

Gaming är väldigt billigt, att få 1080p med 60fps är ju väldigt billigt idag

Beror ju på om du är nöjd med det? Entusiaster brukar sällan vara nöjda med det som duger. Som sagt är det jätte bra att DU är nöjd med 1080p 60fps men det är inte någon magisk gräns där alla blir nöjda.

Gaming kunde vara lika billigt förr om du var nöjd med 320x240 och software mode med 15 fps? Då kunde du ha
samma dator rätt länge också.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av mandrogoran:

Start rant/* Inte riktat åt dig Thomas utan till tråden och forumet i stort. Vissa verkar inte riktigt förstå att halo produkter inte riktar sig till breda massan och är inte heller en mänsklig rättighet att äga. PC gaming har aldrig varit så billigt som det är nu, bara högljutt folk här som verkar ha höjt lägsta ribban för vad som skulle vara någon form av allmänt acceptabel gaming prestanda och konstant predikar och grinar över detta i tråd efter tråd. 1080p@60fps low/medium utan RT är fortfarande spelbart och ger underhållning vilket är själva syftet med gaming sist jag kollade, inte att man ska ha högsta möjliga siffran på alla sina komponenter i lådan. Ska redaktionen låta bli att skriva om vissa produkter för att de inte erbjuder bra bang for the buck gaming prestanda bara för att vissa medlemmar har mindervärdeskomplex och inte kan hantera att de inte har råd med den senaste häftigaste leksaken? Börjar tröttna på att varenda tråd blir nedlusad av pris/prestanda tjafs och att allt var så mycket bättre förr gnäll. Jag trodde detta var en site/forum riktad mot en teknik intresserad målgrupp */end rant

Alla har vi olika åsikter och tycker olika. Jag är inte nöjd med 1080p 60 fps för det duger. Jätte kul att det duger för dig men jag är en entusiast.
Pc gaming är nu dyrare än någonsin skulle jag vilja säga. Vi är på swec där alla vill äga halo produkter. Du vet entusiaster som i allt annat.
Det har blivit dyrt att äga det bästa. Köpte världens snabbaste grafikkort för 3999kr en gång i tiden. Ett 9700pro. Om jag 10 dubblar priset så börjar vi närma oss dagens priser på det bästa som går att få tag på. Tror inte inflationen och kron raset gjort det så dyrt som det är idag.

Tror du talar för lite fel publik här.