Inlägg

Inlägg som Olegh har skrivit i forumet

Frågan är om det idag går att göra HL3 utan att ha en ohanterbart stor risk att bli sågad?

Om man blir sågad, får det mer långtgående effekter?

Jag fördömer inte oron och ovetenskapligheten alls lika starkt som många andra här...

Det som är upprörande är ju att åtgärden inte är wifi-fria zoner och fimpade ipads.

Det är kul hur det bara slår om alltså. Det var inte länge sedan jag gick och frös om fötterna och nu är det 32 grader inomhus.

Skrivet av roxkz:

Denna blir inte i ren plywood, utan kommer ytbehandlas med heltäckande finish. Inte valt vilken ännu dock.

Anledningen är att jag ogillar att jobba i mdf pga dammet om jag slipper, och björkplyfa är det enda vettiga alternativet nästan... Har gjort i lackad plywood innan. 🙂

Nice! XT25an gör sig ju utomordentligt bra i waveguide för mer normala delningar. Är den parad men en Seas Er eller något annat? Grattis till ett trevligt bygge! Egen konstruktion?

Okej... låt gå

Du har ett skarpt öga! SEAS ER stämmer, ER18RNX. Diskanten är faktiskt en Scan Speak R2604 men den kan vara väldigt lik XT25, det är mer än vad jag minns tyvärr. Det är inte en egen konstruktion:
https://www.faktiskt.io/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=63950

Hoppas du bara tänker lacka björkplywooden!

Gjorde ett eget bygge några år tillbaka
Innan lack: https://i.imgur.com/K6tCcii.jpg?1
Efter: https://i.imgur.com/uJauJYK.jpg

En dag så skulle jag vilja bygga en av troels gravesens bestar med en riktigt grym lackad plywood-finish

Skrivet av kiim:

@lillaankan_i_dammen: Misstänkte att lösningen skulle vara VBA.

Får fortsätta leta 🙂

Varför ska du fortsätta leta? Jag tycker det här låter som en utmärkt första VBA-nöt att knäcka.

...med det sagt så bör man då vara beredd på att byta jobb även om man trivs för att höja sin lön.

Att räkna med eller hoppas på att man kan ha en god löneutveckling inom företaget ska man vara väldigt försiktig med

Har det funnits några restriktioner för resor inom Sverige så har jag missat det helt. Att det fanns någon slags avrådan har jag varit medveten om. Är det här SVD som skriver otroligt taffligt eller tycker ni att språkbruket är tydligt? Är det måntro avisktligt att man försöker blanda ihop uttryck och göra folk osäkra? Är det våra myndigheter som gått i bräschen för att kalla en avrådan för en restriktion?

För mig så skulle bilägande handla mycket om nöje, smidighet och frihet. Begränsad räckvidd och långsam laddning talar emot elbil på punkt 2 och 3. Punkt 1, nöje, tror jag talar för elbilen iom. kvickheten som man får med omdelbart högt vridmoment.

Andra vanliga aspekter jag föreställer mig är ekonomi och status. Kör man mycket och många kortare sträckor inom ett relativt litet område, samt har tillgång till billig laddning så går det kanske att göra ett ekonomiskt argument för ägandet av elbil. Att det är en statusgrej att äga elbil tror jag ingen kan börja tjabba om, men det är såklart högst otydligt hur mycket det väger in i gemene mans rationaliserande.

Miljöaspekten vettefan var den ligger idag... liten bonus till elbilen kanske men större bonus att skippa bilen helt.

En av dessa godingar

Det "enda" som påverkar mig påtagligt negativt är att jag inte kan planera nästa resa för att träffa min flickvän. En punkt, men en rejäl en. Jag kan inte heller göra ett dyft åt det. Att videochatta och hålla kontakt på distans var liksom vardagen redan innan.

Skrivet av GLaDER:

Min tolkning:

Sammarbete är bara modernt språk för "sponsrat" eller "vi får betalt för detta".

Exakt.

På något sätt så bärs en del av kostnaderna (tid/kunskap/pengar) associerade med att producera det specifika materialet av samarbetspartnern.

Andra sidan av myntet är att kostnaderna associerade med att producera det specifika materialet helt och hållet täcks av okorrelerade intäkter.

Skrivet av DasIch:

Att vara introvert behöver dock inte betyda att man är en blyg liten viol. Hur väl det sen fungerar att bara sitta tyst och leverera beror också på hur väl din insats syns, samt hur det värderas i lönesättningen att vara tjenis med alla.

Liksom, kan chefen enkelt se att du gör tre gånger så mycket som alla andra så kan du ju bara slappna av och låta dem slåss om chefens uppmärksamhet.

Någonting som är en grundförutsättning som för att man öht. kan sitta och mest bara producera är ju att man är lyckligt lottad i den meningen att man har arbetsuppgifter med tydliga ramar.

Desto tydligare ramar och väldefinerade inputs/outputs, ju enklare uppgifter och mindre "impact". Enklare uppgifter och mindre impact -> sämre karriärsmöjligheter och lägre lön.
Att göra ett bra jobb är ju en grundpelare i konsten att marknadsföra sig själv, men att på ett smart sätt synliggöra sig själv är en enorm komponent också.

Jag är också oroad.

Även om det funkar bra så ser jag mig själv som en förlorare i det långa loppet. Jag är introvert och söker inte kontakter generellt. När jag väl gör det så tycker jag det är långt bättre att göra det i kött och blod då kommunikationen helt enkelt underlättas av att man har fler intryck att jobba med. Risken att göra "fel" är mindre och jag kan göra mig bättre förstådd. Jag får mer och bättre input, jag skapar mer och bättre output.

Vinsterna är ju uppenbara och jag håller med majoriteten.

Jag går mot strömmen och hävdar att de stora förlorarna kommer vara introverta som måste piska sig själva ännu hårdare för att synas och höras. Att bara sitta tyst och leverera är inget framgångsrecept för att avancera sin karriär.

Skrivet av HarryBee:

@Olegh: Har upplevt lite liknande problem. Hade länge problem med mitt nät i min föregående bostad och när jag ringde supporten var det oftast massa felsökningar jag skulle göra, samt skicka över massa loggar. Men det är väl det enda dom kan begära? Om problemet inte ligger på deras sida och du behöver hjälp så måste ju du förse dem med information. Hade det varit Bahnhof som var felet bör dom ju kunna se det från sin sida.

Alltså är det något fel som inte är knutet till min utrustning, men kanske till huset som jag bor i eller något i den stilen, så köper jag det. Då är det intuitivt enkelt att förstå att jag måste bistå mer.

Men, som jag försökt skriva, är problemet lite längre uppströms... varför kan man inte kika efter det? Har man flera kunder som samtidigt flaggar för något diffust problem så borde det väl vara väldigt värdefullt? Nu liksom hoppas man på att så många som möjligt bara ska sitta och bita ihop så mycket som möjligt... rida ut stormen.

Skrivet av Andreaz1:

@Olegh: Du tycker att det är kundfientligt och "riktigt jävla ruttet" för att de ställer frågor till dig för att försöka bekräfta var felet ligger när du ringer och klagar?

Jag kan inte ens ringa och klaga eftersom supporten är stängd. Om jag kunde göra det så skulle jag sannolikt inte göra det eftersom jag inte är så föärtjust att sitta i telefonkö.

Jag vill ha ett formulär eller dyl. där jag bara kan rapportera att jag har problem. That's it. De gör precis som jag skriver så mycket som bara möjligt för att de inte ska behöva höra ett knyst från mig.

Kundfientlig kundservice

Min anslutning fungerar för det mesta helt ok men ibland geggar det ihop.

Vareviga gång blir jag lika irriterad över hur svårt det ska vara att bara rapportera att "hej, det är något som är fel, kan ni se över er skit?" I min naiva värld så måste det väl för sjutton räcka med att veta vilken address mitt abonnemang är knutet till för att försöka köra någon slags diagnostik. Varför är första steget att försöka avkräva MIG information när det är Bahnhof alternativt stadsnätet som har problem? När det väl strular så är det heller aldrig tal om någon slags kompensation eller plåster på såren. Riktigt jävla ruttet är vad det är.

Ja jag förstår att en del kunder helt enkelt är idioter
Ja jag förstår att det kanske behövs information från min sida för att förbättra möjligheten att felsöka.
Men, som sagt, varför är inte steg 1 när det krånglar enklare för mig? Även om jag är en inkompetent nolla så borde jag kunna lyfta armen och be om en smula hjälp, no strings attached.

Nå, är jag ute cyklar?

Skrivet av rinosaur:

Knappt nån kebab på pizzan?

Kvalité framför kvantitet En pizza blir man (jag) bra mätt på, inte obehagligt proppmätt

Såhär ska en bra kebabpizza se ut: