Inlägg

Inlägg som neogen har skrivit i forumet
Av neogen
Skrivet av trudelutt:

Verkar det inte dåligt med brandvarnare som är synkroniserade? Det blir ju svårt att fatta var det egentligen brinner i huset då.

Skulle vilja att att bara brandvarnare som detekterar rök tjuter konstant, de andra kanske tjuter ett par sekunder, säger var det brinner, sedan börjar om från början. Även om det kommer en notis på telefonen/klockan som säger var röken detekterats kanske man inte tänker på att kolla den just då.

Min tanke är att via hemautomationen också notifiera min telefon + tända lamporna i kåken. Då får jag på telefonen vilken av dem det är som larmat, och om det finns möjlighet, göra en insats med släckaren. Att alla ska tjuta är ju ingen tvekan, huvudsyftet är ju att larma så att hela kåken vaknar och kan utrymma.

Av neogen
Skrivet av Meto:

@neogen om du använder sirenen drar brandvarnaren mer batteri. Det ökar risken för att batteriet kan vara slut om det börjar brinna. Det ser jag som en säkerhetsrisk.

Ja, så kan man ju tänka.

Jag tänker att jag med en uppkopplad brandvarnare får batteri-nivå rapporterad och ser till att jag får en notis i min telefon när batteriet börjar ta slut så jag kan byta. Det ser jag som en säkrare funktion. Alla är vi olika.

Av neogen
Skrivet av Meto:

Om det är ett larrn du vill åt så skulle jag köpt en siren t.ex https://www.kjell.com/se/produkter/smarta-hem/smarta-hem-losn...

Personligen skulle jag inte rekommendera någon att köpa smarta brandvarnare. Känns osäkert och vad ger det för fördelar egentligen?

Varför skulle det vara mer osäkert än en vanligt brandvarnare med batterier?

För egen del är det just som någon annan skrev ovan, att kunna tända alla lampor (bra vid utrymningsbehov), få notis/alarm på telefonen med högljudd signal, och till sist kunna nyttja sirenen till fler saker.

Av neogen
Skrivet av Mordekai:

Shelly kommer med en nu som använder WiFi och fungerar lokalt, alla deras andra grejer har stöd i HA men jag är inte helt säker på att det finns från start. Annars finns Fibaros, antar att den kräver sin egen gateway men den har definitivt stöd i HA idag.
https://www.m.nu/sensorer/brandvarnare-fibaro-smoke-sensor

https://www.styrahem.se/p/822/rokvarnarebrandalarm-wifi-shell...

Fick precis hem 3st Shelly Smoke Plus, kommer skicka tillbaka dem. Utöver att vara mycket mekigare att installera än shellys andra produkter jag har/kör, så går brandvarnaren ned i "viloläge" efter 2 minuter och du kan inte kontakta den via HA. Dom går heller inte att synka med flera enheter så att du får dem seriekopplade, vilket jag var ute efter.

Plus att jag ville kunna nyttja sirenen på dem i automationer i HA, går inte heller, i och med att dom "sover".

Jag kommer skicka tillbaka mina och gå på någon annan modell med ZigBee eller WiFi som inte somnar och jag har full kontroll på via HA.

Enda anledningen att köra deras produkt är om du vill ha notiser vid alarm från din HA, och/eller trigga lampor och annat vid larm.