Inlägg

Inlägg som bjorn_m_eriksson har skrivit i forumet
Av bjorn_m_eriksson

Att köpa en split-kabel är helt onödigt eftersom rca-paret på dina högtalare är en ingång, inte en utgång, dvs du kommer inte få ljud därifrån.

Basen ska vara inkopplad på den ensamma rca-kontakten längst till vänster på högtalarens baksida.

Phase ska stå på 0 grader (funktionen används för att fasmatcha basen mot frontarna) i utgångsläget, men du kan testa att sätta den på 180 grader och se om du då får mer bas. Långsökt när det är produkter som är matchade från fabrik dock.

Det vore intressant att veta ifall sub-utgången på högtalarna har ett delningsfilter i sig - i så fall bör subbens delning stå på max, dvs högsta värdet på skalan, annars är ca 80 hz lämpligt som kommit fram redan.

En sak dock… som du beskriver det här undrar jag om inte subben är defekt. Jag hade gärna testat att koppla den direkt till en källa som jag vet ger signal, t.ex. en 3,5mm->rca från datorn. Det gör inget att du bara kan koppla in den ena rca-kontakten.

Får du ändå inget ljud hade jag reklamerat och bytt ut den.

Av bjorn_m_eriksson
Skrivet av Tauri85:

Ersätt styrelsen med AI

Ersätt läsarna med AI!

Av bjorn_m_eriksson

Jag kör Jabra Evolve 75 på jobbeet: https://www.jabra.se/business/office-headsets/jabra-evolve/ja...
Kan vara så att det är version 2 som gäller nu eller ev en som heter Evolve 80, men det är typ samma sak.

Jag har kört mina sedan oktober 2021 och de håller fortfarande laddningen hela dagen, och antagligen nästa om man glömmer att ladda. Mina håller dessutom ihop väldigt bra, men jag har sett andra som fått problem med glapp i laddkontakten. Det bukar dock ofta vara i kombo med att man sitter med laddsladden i och snackar i stället för att hänga dem på laddstället över natten... kanske inte i alla fall men jag har ju mina misstanker, eftersom de laddas via världens kanske sämsta port: micro-usb.

Anslutning sker antingen över blåtand eller till dongel du sätter i burken med USB-A. Du kan ha två anslutningar samtidigt och i appen kan du ställa in om den ska prioritera PC-anslutningen över t.ex. smartphone.
De har bra medhörning som du självkan ställa in, dvs du hör din egen röst. Helt OK noisecancelling men kanske inte lika vass som det bästa från Bose och Sony. BETYDLIGT bättre ljud för musik/film än man skulle kunna tro, faktiskt lite imponerad där med tanke på att det är ett kommunikationsheadset främst!

I övrigt är de lätta och man blir inte alltför varm på öronen.

Jag är också tele-pratare och har runt 30-50 samtal per dag när allt är som det ska.

Av bjorn_m_eriksson

Även om ni löser det med rundgång på grund av ljudupptagningen i mikrofonen, kommer ni ändå uppleva latensen som blir. Med andra ord, du kommer först hörs henne i rummet, sedan i dina hörlurar.

Jag skulle börja med att se om du kan lösa det. Kan man sätta mute på en person specifikt i en chat, dvs du vill inte höra chatljudet från din flickvän?

Om det går att lösa får ni titta på hur mycket ljud runt om som tas upp av den mikrofon du har. Desto närmare din egen mun den är, desto mer direkt ljud från dig, och mindre ljud från din omgivning tas upp. Sedan finns det såklart mikrofoner som är olika riktningskänsliga med. Svårt att veta på förhand. Är inte säker att det bara är en prisfråga. Kolla tester.

Av bjorn_m_eriksson

Slänger in en kommentar om risken för skador.
Du behöver en ansvarsförsäkring på maskinen skador som uppstår vid arbete med maskin ses inte som trafikolycka/händelse och täcks således inte av det.
Ansvarsdelen behöver ju dock inte vara alltför dyr.

Tittar du på en maskin som är något nyare går det ibland att lägga till maskinskada, men det ju ofta högs självrisker så du får väga in det..

Av bjorn_m_eriksson

Om det inte är panik kan du ju scanna marketplace osv, dyker ju upp annonser då och då där ena luren är borta. Nu kanske du inte vill köpa beg hörlurar - vilket är förståeligt - men ett sätt att maximera värdet och minimera förlusten åtminstone

Av bjorn_m_eriksson

Inget nät = inget internet, eller inte ens wifi?
Kom ju ett bra förslag med schemaläggning på en dator.

Sonos kan annars göra det du vill - du kan spela mp3/flac-filer men du behöver minst en NAS för lagring, så någon form av nätverk kommer du inte undan..

Annars finns mediaspelare med minneskortsläsare som startar direkt vid påslag. En sån och en enkel timer för på/av kanske kan vara något?

Av bjorn_m_eriksson

Det är ett lyft i bild men det är absolut inte natt och dag. Största skillnaden som jag tycker ligger i de mörka områdena, när bilden är som mörkast innan den går till svart. Här hade Philipsen svårt att pricka nyanserna och Samsungen är bättre. Den är ju dock också nyare..

Det material jag matat med håller generellt OK kvalitet, så därav ser det mesta bra och skarpt ut. Ser ganska lite på sport, men som jag förstår är det eventuellt på det området som Sony drar ifrån på. Det jag vill få sagt är att bilden blir väldigt bra och inlevelserik med bra insignal - men jag har inte hårdtestat TVn än.

Ambilight… även om jag gått på en ny Philips istället hade jag inte varit i ordning riktigt i rummet (nyss flyttat) så det är svårt att säga än. Samtidigt är en av de vanligaste inställningarna jag kört på ambilighten ett vanligt fast, varmvitt, ljus bakom TVn. Det kan jag ju lösa ändå… det är nog att återkomma som gäller här, men om jag ändå ska producera ett svar… JA, jag saknar ljuset bakom TVn - det kanske inte behöver vara Ambilight dock.

Sorry för luddiga svar. Det är dock en bra TV och jag har övergått till att använda den som mediaspelare nu till och med.. fram till för tre dagar sen körde jag fortfarande Apple Tv. Man vänjer sig 🥳

Av bjorn_m_eriksson

Tvära kast här… slog till på en Samsung istället när Elgiganten körde endagsrean i torsdags. Var inte sugen på den egentligen men 17990 för en S90C 65” plus erbjudandet om en extra produkt var väl helt enkelt lite för vasst för att missa.

Bildmässigt tror jag att jag blir nöjd, får se hur det är med menyerna och ifall man saknar ambilight för mycket hehe…

Av bjorn_m_eriksson
Skrivet av Laxpudding:

OLED G3 är något annat, men off-topic

Det här ger ju rejäla cliffhanger-vibbar, men jo jag har förstått att G3 ska vara lite extra.

I övrigt är jag med på resonemanget - alla Philips picture-wow och motion-flow-plus har ju varit en riktig vattendelare där åtminstone 99% som har någon slags relation till hur en film ser ut på bio väljer att inte bara sätta reglagen på så stort OFF det går, utan dessutom låsa menyn och slänga fjärrkontrollen…

På plussidan ligger väl dock utvecklingen i sig, högst troligt har de lärt sig mycket om bildbehandlig längs med vägen!

Well, får se vad som händer. Philips 708 ligger OK i pris just nu, men frågan är om det inte är mer värt att vänta in BF istället. Kanske kan hugga en fjolårsmaskin till riktigt bra pris om inte annat!

Av bjorn_m_eriksson

Hehe, det är nog risk att det är ett svårt fall av FOMO med i spelet här 😎😎
Förhoppningsvis kan prisskillnaden råda bot på det…

Kollar tillbaka på vad jag kör idag och ser att det är Philips första Oled som kom ut, som jag köpte på rea nåt år senare. 55pos901f från 2016 om jag inte minns fel.

Antar att det mesta som säljs idag är en uppgradering från den, även om jag varit fullt nöjd och haft exakt 0 problem med den.

Av bjorn_m_eriksson

Läste in mig lite på guiden från 2022.
Förra året var 807-modellen utrustad med EX-panel medan 707 hade vanlig oled och dessutom äldre ambilight.

Har du (@laxpudding) möjligen koll på hur det är i år - om 708 fått EX-panel den med?

Av bjorn_m_eriksson

Är den kopplat med remotekabel eller har den auto på/av där den känner av signalen?

Om den slår på/av automatiskt är det väl troligt att basen är uppskruvad på max, men startar inte förrän volymen på stereon är på minst tre.

Av bjorn_m_eriksson

Hur står sig Philips Oled i år?

Som rubriken lyder; hur står sig Philips i år?

Börjar bli dags för ny TV och det finns såklart många kandidater, men jag måste säga att jag trivs bra med ambilight som jag har idag, och då begränsas ju utbudet en del…

De modeller jag tänker på är 65” versioner av 808- och 708-serien, där 708 såklart har den prismässiga fördelen.

Andra kandidater är såklart Sony a80l, lg c3, samsung s90c. A95l, s95c och g3 lockar givetvis men det drar enormt i pris tyvärr.

Om någon på rak arm har koll på viktiga skillnader mellan Philips 708 och 808 modeller är det varmt välkommet med en kort jämförelse. Tycker ”internet” generellt har sämre koll på Philips än andra tillverkare.

Av bjorn_m_eriksson
Skrivet av fragwolf:

Jag skulle rekommendera inleed.se. Jag bytte till dem från one.com. Billigare och "lokalt" här i sverige. Samt de har telefon och mailsupport vilket kan vara bra när man gör saker själv. Man kan alltid ringa någon.
I regel så har alla obegränsade antalet mailadresser/användare.
Varje användare/konto får en egen unik "postlåda". Sen kan man ha alias, tänk dig C/O adresser irl.

+1 på inleed.
Jag har fuckat upp mina inställningar där så många gånger där så jag måste vara med på någon slags "most wanted" lista, men peppar peppar - ett litet mejl till supporten, och ca femton minuter senare är man på väg tillbaka igen.

Kan verkligen inte säga ett ont ord om inleed.

Av bjorn_m_eriksson

Stämmer in i klagosången. Lite var väl avvägt, premium blir väldigt outnyttjat för min del.
Nu kanske jag låter lite gnällig, men man får liksom aldrig slappna av och ha det bra bara utan det ska ändras och experimenteras 😂
Vore najs om en ersättningsprodukt fanns innan nuvarande skrotas.

Av bjorn_m_eriksson

Med tanke på frågan utgår jag från att du kopplar hdmi till projektorn och därifrån ljud till förstärkaren.

Som skrevs ovan är rca en typ av kontakt, du kommer fortfarande skicka obalanserad analog signal som riskerar att ta upp störningar. Men du kan köpa en lite bättre kabel som åtminstone är skärmad och du kan låta bli att dra kabeln tillsammans med hdmi- och strömkabel.

Ett bättre förslag är dock att koppla via en förstärkare - det är nog den klart vanligaste lösningen med projektor som bildvisare.

Tolkar det som att din förstärkare inte har hdmi-växel eller ens sådana in och utgångar men om den du har inte är alltför dyr eller bra kan det vara värt att hitta en begagnad hembioreceiver på Blocket eller liknande.

Av bjorn_m_eriksson

USB B 3

Av bjorn_m_eriksson

Bor du kring Sundsvall får du gärna låna prylar av mig 😊

Du kan ju dock lösa det med en dator bara, men… mja, det blir adapter på adapter på adapter. Lösningen med ett mixerbord för ändamålet är långt bättre.

Av bjorn_m_eriksson

Skulle säga att Onyx låter lite bättre än flippen, men den är ju långt ifrån lika portabel. Skulle hellre rekommendera att du lyssnar på Charge 5 för 1490kr just nu. Samma ”tåliga” egenskaper som flippen men helt klart mer ljud.

Tror de går att länka dessutom va? Obs! JBL bytte gränssnittet för det för några år sedan så jag är osäker på hur gamla enheter som faktiskt är kompatibla.

Men som sagt, lyssna på chargen också.