Inlägg

Inlägg som Ramblemoe har skrivit i forumet
Av Ramblemoe

Vissa utvecklare skulle absolut kunna göra detta och dra in stålar, ffa mindre utvecklare. Utspelet känns mest som ett försök att påverka opinionen kring dagens spelpriser. Om man tycker att speltitlar borde vara 10-20 dollar dyrare som utvecklare så är detta en väg att bearbeta folket för kommande prishöjningar.
"Blev inget dricks-system, men vi höjde priserna med så mycket som ni självklart hade dricksat."

Vill man som konsument stödja utvecklare så finns det ju ofta merch, onödig/innehållsfattig dlc eller möjligheten att köpa spelet en gång till.

Av Ramblemoe
Skrivet av Vinolik:

Intresset är stendött här ända sedan höjningarna började efter Nvidias 1000-serie. Hade gärna bytt ut hela systemet men det är inte rimligt längre.

Exakt samma här. Liknande system. Grafikkortet dog här i dagarna och det ser inte ut som att det kommer bli någon ersättare. Får spela gamla klassiker på integrerad grafik om man blir spelsugen.

Av Ramblemoe

Att klämma till flaskan innan återförsegling fungerar utmärkt. Förutsatt att du inte lägger i mentos eller använder flaskan som maracas så verkar detta ha störst effekt på att bevara kolsyran i lösning.

Började göra detta med 1,5 L PET-flaskor för några år sedan, problemet blir att klämma ihop flaskan tillräckligt när du är nere runt 50-33% innehåll. Behövs typ tre händer för att göra det smidigt och samtidigt ha en flaska som står upp när du är klar. Brukar sluta med att flaskan står lutad mot något i kylskåpsdörren.

Av Ramblemoe
Skrivet av Dredd:

Kan du länka några av de studierna?

Det finns en sammanställning av "all" forskning på WHOs hemsida och mycket forskning på ämnet har gjorts gratis att läsa. Om vederbörande inte orkar leta upp en länk åt dig.

Av Ramblemoe

@Dredd: Nu var jag aldrig in till city idag, men det var normal rörelse på Gullmarsplan och gröna linjen. Folk är ju fortfarande ute och rör sig, men det kanske inte är så att alla drar in till city och shoppar just den här veckan.

Av Ramblemoe

Device memory damaged - dataräddning/åtgärder innan fabriksåterställning?

Min gamla trotjänare Galaxy S3 ger mig vid uppstart ett felmeddelande om korrupt data-katalog. Det enda alternativet på skärmen är fabriksåterställning. Jag har ingen backup gjord, så en formatering känns ju mindre kul om än välförtjänt. Jag köpte nyligen nytt batteri och telefonen stängdes abrupt av trots indikerad batterinivå på 10%. Det är därmed lite oklart om det är mjuk- eller hårdvara som fallerat pga kinesbatteriet som möjligen oväntat slutade leverera ström.

Telefonen är inte rootad. Finns det något jag kan göra i dagsläget för att säkerhetskopiera innan jag gör en fabriksåterställning?
Om inte, finns det några bra verktyg för dataåterställning att göra efter fabriksåterställningen, eller skriver de över alla sektorer när man gör en fabriksåterställning?

En snabb googling ger många med samma problem och en hel drös till synes shady siter som vill sälja data recovery tools. Jag vill ju dock kunna rota själv i telefonen för att se om det är något jag vill rädda. Jag är ju inte intresserad av 'wizards' där man bara bockar i bilder/kontakter, etc. Direkt tillgång eller en VHD image vore kanske optimalt.

Tacksam för råd.

Av Ramblemoe

Intressant att i artikeln beklaga sig över vårt alltmer polariserade samhällsklimat och samtidigt bidra till att göra politik till en het potatis. När man förbjuder diskussion av politik runt om i samhället så blir folk allt sämre på att diskutera just politik utan att bli skogstokiga på varandra. Övning ger färdighet, får man aldrig öva på att lugnt och sansat diskutera politik så kanske man aldrig lär sig. Har sett denna företeelse under hela mitt liv, alla hobby-klubbar, föreningar och sociala grupper förbjuder politik och hänvisar till att folk inte kan bete sig. Jag kommer dock aldrig förstå mig på resonemanget, det verkar så fruktansvärt kontraproduktivt. Om det är någon grupp man vill diskutera politik med så är det väl med den ingrupp man tillhör, en grupp där man har mycket gemensamt och kan hitta likheter istället för att stirra sig blind på olikheter? Argumentet "prata gärna politik, men inte här" faller ju platt när man tar med detta i beräkningen.

Att hänvisa till att detta är ett teknikforum känns som rätt märkligt. Jag menar, varför skulle det inte vara intressant att höra vad tekniknördar och experter har för åsikter och lösningar på problem inom andra sektorer? Det är ju ofta så stora framsteg görs, korspollinering av idéer och lösningar från olika områden som möts genom diskussion.

Trist nyhet. Beslut som dessa ser jag dessvärre som en av de större bidragande faktorerna till varför vi har det klimat vi har. Det gör diskussion av politik till en större grej än det behöver vara.

Av Ramblemoe

Man betalar för en loot-crate och har chans att få ett pris i varierande värde. Köper man en trisslott så skrapar man och får ett pris i varierande värde. Köper du en trisslott har du på baksidan exakta odds för varje prisnivå tydligt listat. Vill du ha oddsen för loot-crates så får du djupdyka på internetforum och hoppas att någon dataminat eller att utvecklaren gjort informationen publik. 18-års gräns på trisslotter. Ingen åldersgräns på loot-crates.

Löjligt att påstå att loot-crates inte skulle ha ett monetärt värde oavsett om värdet gäller på en svart marknad eller inte. Vidare så är det väl ändå irrelevant om sakerna har ett monetärt värde om folk faller i samma fällor som vid andra former av hasardspel? Har vi beslutat att vi ska skydda minderåriga och andra riskgrupper från hasardspel så är det väl det psykologiska utnyttjandet vi vill stoppa, oavsett i vilken form det yttrar sig?

Av Ramblemoe

Personligen hade jag nog gjort en prisjustering baserad på valuta och köpkraft för nya släpp, inte redan släppta spel. Vet inte vem som trodde det skulle vara en bra idé att justera priserna uppåt i ett svep; speciellt osmart när den generella rekommendationen från spelarbasen är att vänta på REA vid inköp av spel & speciellt DLC.

PDS har ju länge haft problem med att många tycker deras DLC är för dyra. Har man en prismedveten användarbas kanske man behöver vara lite smartare med sina prisjusteringar.

Av Ramblemoe

1. Musiksmak?
Klassiskt, mjukare metal, techno, house. Smaken är väl ungefär lika bred som genren "spelmusik".

2. Vad är viktigt för dig ljudmässigt?
Mellanregister och diskant. Det mest avtändande är nog dassiga cymbaler.

3. Hur kommer du driva dom?
Telefonen. Galaxy S3 LTE

4. Hur kommer du använda dom?
I kollektivtrafiken och under promenader.

5. Budget?
500 (+/-500)

6. Önskas Mic & fjärr?
Mic.
Android

7. Annat som är viktigt att veta?
Inga oljud från att röra kabeln. Beställer helst från shop inom EU.
Livslängd på kabeln är nästan högst prio. Om du kan motivera ett inköp för dubbla budgeten pga kabel som är motståndskraftig vad gäller kabelbrott så är jag såld. Alternativt så pass lågt pris att en livslängd på <1,5 år kan motiveras.

Tackar på förhand, skall inspektera tidigare råd i tråden medan jag inväntar svar. Citera gärna.

Av Ramblemoe

Klassiskt problem med samhällsintressen på en öppen marknad. Väldigt få skulle nog argumentera mot att det står i allas intresse att ha fungerande kommunikationer i krislägen. Den politiska frågan blir ju vem som ska stå för notan. Telekomföretagen? Samhället?

I mina ögon är det ointressant, för det är ju i båda lägen konsumenten/skattebetalaren som är den egentliga finansiären. Tvinga operatörerna genom lagstiftning, eller bygg en statlig lösning, jag skiter i vilket. Lös problemet.

Av Ramblemoe
Skrivet av PlogarN97:

Äre så självklart att den är lättsåld?
TS kan ju ha byggt ihop vad fan som helst. Ex en Ryzen 1700 med 4 GB ram och 960. Samt med 8 TB hårddisk och ingen SSD. Därtill kan det ju finnas lite insticksfrejer som minnskortläsare och dvdläsare. Skulle en sån vara lättsåld? Hm.

Skickades från m.sweclockers.com

Lyckas elgiganten och kompani kränga skräp till ockerpriser kan nog inet få iväg ett ex av en möjligen obalanserad dator hopplockad av en entusiast.

Av Ramblemoe

Att retcon:a en ras för att kunna utföra samhällskommentar i en världsbyggande konversation i periferin av ett rollspel känns rätt märkligt. Tycker ni inte?

Jag har ingenting emot att spelstudios låter sina politiska värderingar skina igenom sina alster. Men det blir ju lite väl krystat när man måste ändra på etablerade fakta i sitt universum? Asari var som tidigare nämnts genomgående feminina i de tidigare spelen.

Av Ramblemoe
Skrivet av Frispel:

Problemet med stövelexemplet är att det är få alternativ att välja mellan och att dragkedja/inte dragkedja ansågs vara "standardval" vilket bör innebära att det går att sälja den vidare utan alltför stora problem. När man monterar ihop en dator finns det mängder av kombinationer vilket gör att man knappast kan sälja datorn vidare som den är. Det verkar som att ARN värderar butikens möjlighet att sälja produkten vidare. Går det inte så har man ingen ångerrätt, går det utan krångel så gäller ångerrätten.

Att datorn i sin helhet är fullkomligt anpassad efter kundens önskemål och inte går att sälja vidare som den är hoppas jag att de flesta är överens om(?), det som gör det svårbedömt är det faktum att datorn består av standarddelar som i sig bör gå att sälja vidare, antingen som enskilda komponenter eller som delar i andra monterade datorer. Varken soff- elller stövelfallet bör gå att applicera rakt av på en ihopbyggd dator då förutsättningarna är fundamentalt olika.

Oavsett så bör man vara vara medveten av att monteringskostnaden kommer man inte att få tillbaka då det är en tjänst som är utförd oavsett huruvida man har rätt ångra köpet eller inte.

Jag skulle väl argumentera att ÅF har all möjlighet att sälja datorn både komplett och i delar. Vad hindrar inet från att lägga upp datorn i fyndhörnan de har på sin hemsida? Nu läste jag inte vilka specs som TS beställt, men jag har svårt att se varför de inte skulle lyckas få iväg datorn som den är. Nedsatt ett par hundralappar så säljer den nog precis lika bra som vilket skyltexemplar som helst.

Gällande monteringskostnaden håller jag med så långt där monteringskostnaden varit >0kr (minns ej om TS betalade 800 eller fick den på köpet). Det intressanta var i ett hypotetiskt fall där monteringskostnaden varit annonserad till en kostnad av 0 kr. Där tror jag många skulle kunna tänka sig att ändå betala normalpriset för montering, som kompromiss mot återköp. Men jag skulle inte bli förvånad om ARN skulle hårdra det och säga att om ÅF erbjudit en tjänst för 0 kr så kan de inte kräva normalpris för tjänsten vid återköp.

Av Ramblemoe

Man blir ju lite nyfiken på vad folk anser vara rimligt utnyttjande av ångerrätten.

Många i tråden verkar ju haka upp sig på att TS tillgodogjort sig information om varan inte genom inspektion, utan genom att läsa på internet, efter beställning/leverans. Om TS vid inspektion av varan hade kunnat lista ut det han nu istället lärde sig på internet, då hade det inte varit några problem att ångra sig? Eller?

Hoppas iaf TS drar detta till ARN, skulle vara soft med ett vägledande beslut, även om jag tyckte stövel-exemplet som länkades är applicerbart. Det är ju även intressant att se vad ARN skulle säga om en monteringstjänst som är gratis? Vet inte om monteringen var gratis i detta fall eller inte; men, om ÅF utför en tjänst gratis vid försäljning, kan de då kräva ordinarie pris för tjänsten vid återköp? Moraliskt sett skulle nog de flesta gå med på det. Men jag är nyfiken på hur ARN skulle tolka det, eftersom företaget valt att ge bort tjänsten gratis.

Av Ramblemoe

Logistikbranschen känns ju som ett enda stort skämt. Senast jag hade med Postnord att göra så returnerade de min beställning till avsändaren en vecka för tidigt. Man blir lagom glad när man tagit sig till ombudet och de säger att ens paket inte finns där.

Av Ramblemoe

Utgår från att det mest handlar om spectator mode med overlays. Ger man spelare tillgång till widescreen-upplösningar så kommer det ju påverka balansen. Precis som om man gjorde om kontrollgrupper etc. Har svårt att se att bw-scenen skulle hoppa över till en version som ens i det minsta skulle påverka balansen.

Av Ramblemoe

Frågade du dem vem som avbeställt ditt abbonemang? Verkar ju vara relevant att fråga om du får uppsägningsmejl och inget internet veckan därpå.

Av Ramblemoe

Normalt sett så spelar man ju även på låga inställningar om man är tävlingsinriktad. Så det behövs ju inte direkt monsterprestanda under huven. Värt att tänka på.

Av Ramblemoe

Det jag finner mest intressant är livslängd. Efter det precision. Byter mus nästan en gång om året, det är ofta scrollhjulet och slitage på sladden i musen som verkar ge med sig.