Inlägg

Inlägg som daverstam har skrivit i forumet
Av daverstam

Har en Series S om det är av intresse

Av daverstam

@Loke6074: Tyvärr inte

Av daverstam

150:- + frakt för Asrock fm2a88x extreme4+

Finns GTX660 kvar? Isåfall bjuder jag 150:- + frakt för den

Av daverstam

Får du inte den såld kan jag tänka mig att ge 200:- inkl frakt

Av daverstam

450:- + frakt

Av daverstam

200:- + frakt

Av daverstam

Drar tillbaka mitt bud

Skickades från m.sweclockers.com

Av daverstam

Bjuder 3500:- + frakt för enbart datorn, du kan till och med behålla Windows

Av daverstam

Är den testad/ihopbyggd?

Av daverstam

Har du testat att enbart starta om sshd? Jag antar att du kör openssh?
Ser du något konstigt i auth alt sysloggen?

Vad är det som drar så mycket minne? Testa tex ps aux --sort rss

Av daverstam
Skrivet av kevve1:

Har inte läst tråden så det kanske kommit fram: Har du läst tråden? I så fall är det någon som sagt att han/hon blivit påverkad på andra sidor?

Är det så är det så klart inte bra, men ifall det inte blivit så då verkar ju inte lösenorden kommit i "orätta händer" så att säga. (om personen eller personerna inte sköter det snyggt) och då var kanske detta bara bra.

edit: Förresten, läste om någon som fått sin skype kapad så det gav väl svar på min egen fråga. Tror jag? Personen hade väl inte använt den på 5 år eller så så det kan hänt när som.

Jag tänkte mer ur ett "admin" perspektiv, dvs om jag själv driftar en databas med känslig data, så inte den databasen blir hackad på samma sätt som swec blivit.

Av daverstam

Osis! Var väl iof ändå dags att byta lösenord

Hoppas swec någon gång i framtiden kan avslöja mer om hur hacket skedde, allt för att vi andra ska slippa gå på samma mina.

Av daverstam

Jag skulle nog valt MariaDB.. Det är den öppna och fria portningen på Oracles MySQL. MySQL kommer Oracle troligen lägga ner alt börja ta betalt för. Många stora och kända företag byter till MariaDB eller andra liknande lösningar just pga Oracle inte längre håller måttet.

Av daverstam

Begagnad LG R700

Tänkte sälja min laptop, vad tycker ni den är värd? Den är snart 4 år gammal och felfri förutom att laddkontakten i datorn glappar en aning, inget som stör när datorn står på ett skrivbord dock.

Spec:
LG R700-X.APY1V

Processor Intel Core 2 Duo T5750 2GHz
Display 17"
HDD 320 GB SATA
Minne 4096 MB DDR2
GPU NVIDIA GeForce 8600M GT 512MB
USB-portar 4
FireWire-portar 1
ExpressCard Ja
HDMI Ja
Bluetooth Ja
WLAN 802.11a/b/g/n
LAN 1000Base-T
Optisk DVD±R(W) / DVD-RAM

Av daverstam

Hur funkar Steam?

Av daverstam

Mmm okay?

Or you could just install Xubuntu from the start.

Av daverstam
Skrivet av jOnÄTÄn:

Alla har inte råd med det, Jag ser inget fel i att undommar utan jobb får ekonomisk hjälp. Jag lever själv på det just nu jag vet ej om mina föräldrar hade klarat att försörja mig eller inte, men jag betalar det mesta med hjälp av bidraget får dock mat på kvällen gratis av dom.

Tumme upp till dig!

Det framgick inte, men jag syftar mest på de personer som sitter nöjda hos tex sina föräldrar eller med bidrag från tex soc. Det finns två kategorier som jag har svårt för.

Kategori 1: 18-19 åringen som gått ut gymnasiet och som bor hemma samtidigt som han/hon kvitterar ut något slags bidrag på ca 2000:- som hela tiden konsumeras på datordelar / öl / kläder osv, ingenting går till huskassan.

Kategori 2: Person som sitter nöjd i sin soc betalda lägenhet och skryter inför oss skattebetalare hur de får allt betalt, visst de lever knapert men är nöjda med det och tänker fortsätta "lura" systemet, allt för att slippa jobba. Har träffat en och annan person med den inställningen och man biter sig i tungan varje gång för att inte förstöra kvällen.

Av daverstam

Själv kan jag inte fatta hur någon myndighet kan betala ut bidrag till en person som bor hemma och således får allt serverat av sina föräldrar.

Av daverstam

Tänkte bara tipsa om det här paketet som jag själv sneglat en hel del på;

http://mrpc.se/mrpc-phenom-hd6770-60gb-p-365.html

Men jag skulle bytt ut moderkortet mot ett med AM3+ stöd just för framtida uppgraderingar, slutpriset blir då runt 5000:-

Av daverstam

Nej det här är inte sant, den finns inte i programcentralen, om du inte lägger till spotifys repositorys. Vad grundade trådskaparen detta på? Dessutom fungerar inte gratisversionen.