Inlägg

Inlägg som coris har skrivit i forumet
Av coris

Tack för all hjälp! Landade här till slut:

https://komponentkoll.se/bild/fvlrv.png

Av coris

@Anders9110 tack! Om inte WiFi-prestandan är markant bättre med externt kort så tycker jag nästan lika gärna det kan vara inbyggt.

Bra poäng om diskarna. Kanske kör på en 1TB till en början så kan jag lägga till en HDD sen om det skulle behövas.

Vad tror ni om detta? Lite mindre chassi och med eftermarknadskylare.

https://komponentkoll.se/bild/IEFnm.png

Av coris

@Fenrisulvfan tack! Hur stor skillnad skulle tex en Ryzen 5 3600 göra tror du?

Av coris

Halvstor men flexibel gamingdator, ~10k

Hej!

Dags att bygga en ny dator för första gången på typ femton år och skulle behöva lite hjälp med komponenter eftersom jag har otroligt dålig koll nu för tiden.

  • Har en budget på ca 10k.

  • Spelar en del, främst CS. Generellt sett mer intressant med bra fps än maxad grafik.

  • Har lite knepigt att dra nätverkskabel dit den kommer stå så behöver hyfsat WiFi.

  • Det är också lite tajt med plats under skrivbordet, så tänker att en mATX skulle vara bra. Gärna ett rätt diskret/snyggt chassi, typ Fractal Design Core 1000.

  • Sambon kommer förmodligen vilja göra en del fotoredigering på den, så tror att det är bra med en kompletterande 3.5" utöver SSD för foton.

  • I dagsläget hellre AMD än Intel, tappade förtroendet lite efter Meltdown.

  • Och slutligen så skulle hyfsat Linux-stöd vara trevligt eftersom jag räknar med att jobba en del från den.

Lite hjälp skulle vara oerhört uppskattat! Litet plus om alla komponenter finns i lager också så man kan få leverans i dagarna och få ihop den under semestern

Av coris

Nexus - ett tips om du vill ta bort alla klistermärken är att spara det för Intel Atom. Var ruggigt starkt klister som var jobbigt att få bort helt från ytan

Av coris

Nexus, sitter du på Ubuntu? Sök på Load_Cycle_Count NC10 isåfall och läs lite.

Av coris

Närmsta utlämningsställe.

Av coris

Det enda negativa som jag märkt är att touchpaden är lite i minsta laget. Det är dock inget som gör mig särskilt mycket. Då jag har ganska dålig fingersättning så behöver jag öva lite på tangentbordet också, men det fungerar betydligt bättre och känns mycket skönare än andra netbooks jag provat på.

Den känns väldigt robust byggd. Trevligt att laddaren är liten också.

Kan även tillägga att jag fick med nåt slags fodral också. Verkar dock inte vara särskilt mycket att hänga i granen så jag rekommenderar att skaffa ett annat (det från deal extreme verkade ju vara bra).

Av coris

Sitter på min lilla rackare nu

Ubuntu funkar strålande efter lite pill och skärmen är riktigt trevlig!

Värt att notera är att tangentbordet verkar vara gjort för hela norden samt att "<>|"-knappen sitter till höger. De har alltså gjort högra skift-knappen lite mindre. Riktigt bra med en fullstor enterknapp dock!

Hör av mig ytterliggare när jag lekt lite mer

Av coris

Nu har den anlänt!

Verkar vara en mycket trevlig upplevelse!

Återkommer när jag installrat Linux på den.

Av coris

Jag beställde den i söndags.

De fick väl inte in den i lagret förens måndag-tisdag så det gick faktiskt ganska snabbt

Av coris

Kan meddela att min är på väg från Onoff just nu. Hoppas på att få den i eftermiddag

Av coris

Samt

"Återlämningsavgift för datorer
Om förpackningen till datorn är bruten måste vi rensa hårddisken och återinstallera alla program. För detta debiteras du en återlämningsavgift om 995 kronor."

Man kan alltså konstatera att det är väldigt dumt att öppna sin NC10 för att sedan få för sig att lämna tillbaka den.

Av coris

Xyrox; http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vInfoPage/225_4061?op...
som jag förstår det behöver du bara betala om de inte hittar något fel på datorn.

Av coris

Sweet!

Hoppas att jag får min snabbt eftersom jag beställde innan den ens fanns på lagret (så att de inte beställt just *MIN* från Taiwan så jag får vänta i tre veckor..)

Av coris

Har nu lagt en beställning på en vit NC10-a från onoff samt fodral från deal extreme. Väntar med spänning

Av coris
Citat:

Ursprungligen inskrivet av club01
En 1000H skulle passa dig bra tror jag. Den har multitouch som du nämner att du skulle vilja ha sen även ett grymt batteri. Kan sitta i skolan vid konstant användning och lätt få ut 5 timmar ur min. Då kör jag med ett USB modem också som antagligen drar lite ström. Och storleken på datorn är helt okej för en vanlig väska. Sen skärmen på 10" är ju bra mycket skönare än alla 9" skärmar. Vet inte hur 1" skillnad kan göra så mycket men enligt mig är det en enorm skillnad och plus.
//Club01

Jag var helt inne på en 1000H innan jag läste lite nyare recensioner. Tyvärr så verkar åsikterna om hur bra den egentligen är_[i förhållande med sin konkurrens] gå isär. Då prisskillnaden är minimal så lutar jag åt en NC10 då den verkar vara bättre byggd..

Av coris
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pulver
Dell:s modeller får väl räknas bort eftersom de inte går att köpa i sverige (ännu)

I senaste Datormagazin testas 7 Netbooks och där utses Asus 901 som "solklar vinnare" och utses till "Världens bästa ultraportabla"

Främst pga batteritiden.

Jag tror att jag läste IDG:s recension och de drog samma slutsats. Tycker dock att jämföreläsen var lite konstig, typ 2 hg lättare vikt samt 30 mins batteritid gav den cirka 15 poäng mer än tex 1000h, vilket känns lite orättvist (antar att det har att göra med 1-2 cm skillnad i bredd och djup också).

Musknappar på sidorna går helt bort, därför är tex inte Aspire One ett alternativ (den verkar ju även ha problem med värmen och ljudisolering).

En annan sak som jag verkligen gillar är multitouch, som jag vet att NC10 har. Har dock ingen koll på hur det är med MSI Wind och eee PC:s på denna front. Även om det tar nån månad att få det att funka i linux så är det ju bra att vara kittad för framtiden Är väl min macvana som spökar antar jag

Av coris

Trevligt att höra om NC10. Om det är sant att den kommer kosta 4500 SEK så är det ju inte så stor prisskillnad mot att köpa från england (clove.co.uk med frakt).

Vet du om det blir med modellen med 3G-modem eller ej?

Av coris

MacBook Air, hands down. Tvåan tror jag blir senaste macbooken i aliminium. Airen är dock snäppet snyggare pga de runda formerna

http://www.instablogsimages.com/images/2008/01/16/apple-macbook-...