Inlägg

Inlägg som zexz har skrivit i forumet
Av zexz

HP och andra större aktörer har egna lösningar vilket i många fall är extremt tveksamma, kylning, moderkort i egen formfaktor etc. Detta ställer till det när du vill uppgradera i framtiden och får slänga majoriteten av ditt gamla system då det inte är kompatibelt.

Taurus burken använder vanliga komponenter vilket inte kommer leda till samma problem.

Av zexz
Skrivet av bärplockaren:

Själv kör jag AzireVPN, funkar och är kalas nöjd under dessa år jag har använt det.

Har själv kört med AzireVPN i 6 år, är också sjukt nöjd med hastighet och uptime på tjänsten.

Av zexz

Med Fiberlan eller FTTH så är det bara plugga in den egna i bredbandsuttaget eller mediaomvandlaren. Många routrar du köper kräver dock en liten konfigurering innan den går igång, sätta nytt admin pass, ställa in dynamisk ip t.ex. Står dock i snabbguiden som du får med.

Men generellt tips, för 1000-1500 spänn får du en vettig router, den du har valt kommer nog funka bra.

Av zexz

Mycket spring i grus, sand och övrig terräng underlättade väl enormt för föräldrarna då man sprang in ut och ut hela tiden som liten.

Av zexz
Skrivet av Aktsu:

Jag vidhåller att äta snacks med verktyg för att undvika att smutsa ned tangentbordet är som att uppfinna något som skrubbar skorna innan man går in för att slippa dammsuga hallen.

https://i.imgur.com/onoFUph.jpg

Det finns och var väldigt vanligt för mig när jag var liten iaf "skrubba skorna innan du går in i hallen", gällde inte bara snö heller.

Av zexz

Alltför vanligt att grävare har av/skadar fiberkabeln, även när utsättning har blivit gjord. Felanmäl till nätägare som får lokalisera felet, är det fiberkabeln så får vi hoppas på att du hade försäkring så hantverkarna du anlitat får ta notan.

Av zexz

https://www.direktronik.se/direktronik/natverk/lan-lokalt-nat...
(Har stött på denna eller en liknande modell från direktronik i nätet så jag antar den fungerar)

https://www.direktronik.se/direktronik/natverk/sfpgbicxfpcwdm... elller
https://www.direktronik.se/direktronik/natverk/sfpgbicxfpcwdm...

Detta bör fungera iaf för en surftjänst från Telia.

Av zexz

Telia kör nästan uteslutande med singelmode fiber, SC simplex 1310/1550 (finns några fall med SC simplex 1310/1490) SFP'er och beroende på område sitter det antingen TX 1310 eller 1550 i switch för BRF'en. Står märkt på SFP'n du har i intenon vilken våglängd som är TX så man vet vad som är vad. TP linken kommer ej att fungera då det är multimode duplex.

Angående rengöring, vanlig isopropanol och kimtech servetter eller någon liknande variant så dom inte lämnar rester av ludd på fiberkärnan.

Av zexz
Av zexz

Sjukt bekväma lurar med vettigt ljud. Stor bonus att det följer med tygkuddar då jag avskyr läder/fejkläder på hörlurar.

Har dock haft lite problem med mitt exemplar då usb ljudkortet som följer med strulat, mikrofonen mutar sig själv ibland när man sitter på discord/teamspeak och spelar, löses tills man sliter ut usb kabeln eller disable/enable i windows, hjälpte inte med ett nytt som jag fick av HyperX. Men känner många som kör med samma lurar utan problem så kan det lika gärna vara nå skit med mitt moderkort då jag inte testat det i en annan dator.

+ HyperX kundtjänst (vände mig till dom direkt istället för ÅF). Dom skickade ett nytt usb ljudkort utan att ens fråga om kvitto.

Av zexz

Nätverkskort får länk trots kabel som inte är inkopplad.

Har ett litet lustigt problem jag ej stött på tidigare. Kör med ett ASUS Z-170a bord med inbyggt LAN. Detta har ballat ur totalt, började igår med att DNS servrar slutade svara. Efter felsökning, ta bort kortet ur device manager, installera om drivrutiner så kvarstår problemet. Får länk på kortet enligt windows när kabeln är urpluggad, får ingen länk med kabel ikopplad. Testat 3 olika kablar och 2 routrar med samma problem.

Finns det någon lösning på detta eller är det bara att köpa ett PCIE NIC?

Av zexz

Vissa ISP såvitt jag vet har en maclåsning på 24h mot 1 macadress. Dumt nanting och vissa first line agenter har inte verktygen att rensa ut aktiv macadress för att tillåta en ny ta IP.

Men för att verifiera detta, funkar det om du kopplar in en dator? Om ja så är det nåt som spökar med routern.

Av zexz

Vad ska du använda datorn till? För vanlig surf och lättare spel bör allt hålla ihop med något 2nd hand kort, mina 2 småbröder kör med samma processor sen flera år tillbaka då både jag och storebrorsan köpte nya, rullar på fortfarande och dom spelar lättare spel som Fortnite, CS:GO etc utan några större problem, dom har dock varsitt 970 i burken så det gör en del jämfört med ditt 770, kan väl inte gå mycket högre utan att det börjar flaska, kan väl vara värt och att skaffa ett sådant om du inte har några större krav på grafik.

Ska du spela nya spel så blir det en annan femma och du får byta ut allt omgående.

Av zexz

Kört med VPN senaste året, kostar en snusdosa så det är svårt att inte motivera varför man inte ska ha en om det finns. Upplever inga problem i dagligt bruk då man bara surfar runt och spelar. Får ut samma hastighet som min leverantör ger mig vid tester. Brukar dock stänga av den då jag spelar men många gånger har man glömt det men inte märkt av något förrän man slutat och insett av att man var ansluten mot VPN tjänsten.

Av zexz

shift + delete på mappen i vars steam är installerat, navigera in in Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto V

Av zexz

Jag var med om en liknande situation med mitt MK50 jag fortfarande använder när jag spillde sockerdricka som kladdade ihop några brytare. Dessa förblev seg oavsett vad jag gjorde.
Min lösning på problemet var att bada med tangentbordet och sen skölja ur det med mycket vatten och lämna på tork i några dagar. Riktigt epamek men har fungerat för mig.

Av zexz

Hitta den här i systemhyllan idag, riktig god lager enligt mig

https://i.imgur.com/rf2yMrV.jpg

Av zexz

Hade planer på 3st 24" då jag skaffade detta bord. Inte fått tummen ur så kör i nuläget med 2 skärmar och då jag sitter i ett hörn tycker jag detta räcker för mig. Jag får plats med datorn bakom skärmarna + lite annat krimskrams. Finns utrymme för en till 24" eller en 27"a i mitten om jag vill utöka. Men då får nog datorn stå på golvet.

Bordet ifråga, IKEA Linnmon. 120x120 CM, inte den bästa kvalitén, men bordsskivan är ju i princip gratis.

https://www.ikea.com/PIAimages/0189129_PE343593_S5.JPG

Av zexz

Jag brukar käka med ätpinnar. Blir inte så jäkla flottigt då

Av zexz

Ett alternativ är ju att använda existerande rör från teleledningen och slänga alla telefonjack åt fanders och mata på cat6/7 och sätta infällda uttag. Spar en massa tid och pengar om du har den möjligheten.