Inlägg

Inlägg som ilstallione har skrivit i forumet

Det är väl klart att Elgiganten höjde den 3000 kr idag när jag skule köpa den :/

Matebook 13 med MX250

Har kört Chromebook nu några år men det är dags att kliva tillbaka till Windows-världen. Har onekligen blivit bortskämd med min Chromebook, Acer CB3-431 då den helt saknar fläkt, har riktigt bra batteritid och är portabel som få.

Har inte hängt med riktigt i svängarna men var runt och klämde och kände idag och fastnade för Huaweis Matebook-modeller.
Först kändes Matebook D 14 med Ryzen 5 och Vega 8 som det givna valet men sen såg jag denna:

Matebook 13 med i7 och Geforce MX250.

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Känns riktigt vettig och att jag sen kan spela lite TF2 med grabben på den gör ju inte saken sämre.

Är det något nytt på gång "runt hörnet" eller är det rätt dator i prisklassen?

Tacksam för all input då jag som sagt inte är alls uppdaterad på vad som gäller idag.

Skrivet av PlogarN97:

Om några fler ställer upp och att pysselverkstan hålls på ert kontor så ställer jag upp

Skickades från m.sweclockers.com

Jag anländer huvfudstaden lördag förmiddag så kan absolut hjälpa till med lite pyssel.

Skrivet av hasenfrasen:

Snyggt retro-stuk, grattis!

Min Z1000 (Motospeed-preppad 1132cc= anno 1987.

http://andersbrink.se/cv/kawa1000.jpg

Riktigt fin! Själv körde jag RD125LC 1987, året då jag som 16-åring påbörjade mitt hoj-körande.

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Z900RS? Årsmodell? Snygg!

Tack! En 2018 med en ägare innan mig, äldre herre som tyvärr inte kunde köra längre för sin ledvärk.
Gått 370 mil när jag hämtade. Tail tidy, en extra låg original sadel, låta-högt-tuta, grab-bar, skivbromslås, c-tek laddare med uttag och lite andra smågrejor skickade han med.
Hade egentligen bestämt mig för en ny men sparade 35000 på denna så var inte mycket att fundera på.

Blev hojköp till slut.

Nu börjar jag komma till skott, siktet är inställt på en Z900RS.
Nere på 89900 för nya 2018 nu så känns rätt. Tyvärr ville inte Probike matcha pris så verkar som det får bli en liten runda för att hämta hem.

Gillade inte riktigt hojen vid första provkörning men den har växt på mig. Tror det kan vara skiftet från väldigt "sportig" GSXR direkt över till Z900RS med helt upprätt körställning som gjorde att det kändes knasigt.

Någon som testat den?

Tack för input. Beställde en MI A2 från Inet och ett par JBL Contour från Power som verkar köra nån kampanj på JBL.

Blir säkert bra det här

Xiaomi Bloatware, störigt?

Hur störande är bloaten i en Redmi note 7?
Vill gärna ha så avskalat som möjligt så kanske lika bra att köra säkert och ta en Mi A2? Värt att hoppa upp till Nokia 7.1?
Tror inte prestandan spelar mig nån roll men värdesätter en bra kamera.

Enda kravet jag har är egentligen hyfsade bilder och inte för stort. Har en S9 plus idag via jobbet med dual sim men kommer behöva en privat telefon snart. Vill inte ha större än S9:an och tycker den hade alldeles för mycket Samsung bloat.

Ni som är lite uppdaterade, vad får man för en SRAD 96:a i bra skick?

Skrivet av Calma:

Dags för MC och kom nyss upp en Yamaha Tracer 900GT (lätt begagnad) på blocket för runt 110.000. (20-25.000 under nypris)

https://www.blocket.se/vasternorrland/Yamaha_tracer_900_gt_84...

Vad tror vi om denna kontra Ducati Multistrada 950?
Har en bra kontakt inom Ducati så kan nog få ett hyfsat pris på en ny men lutar ändå åt Yamaha.

Är nybörjare men vill ha en motorcykel att växa med och känner att jag vill köpa en ny eller väldigt lätt begagnad.

Är det värt 20-25.000 i prisskillnad för 900 GT istället för 900?
Color Matched Hard Side Cases, Quick Shifter, Cruise Control, TFT Meter, Heated Grips, Fully Adjustable Front Fork, Remote Preload Adjustable Rear Shock är det som saknas på 900.

Jag är inte ute efter att åka speciellt fort utan vill ha en schysst behaglig motorcykel att åka längre sträckor med.

Är väl en erkänt fin men lite udda hoj. Har du pengarna och det känns rätt så köp den.

Jag velar själv om jag ska köpa ytterligare en hoj och hade fokus på naken racer som nu flyttats till retro. Var och kollade på XRS900 idag och Z900RS / Cafe. Frågan är om det är värt att offra lite lek och bus för utseende. Z900RS är galet snygg!

Skrivet av XHI:

Kunde inte hålla mig.

Köpte återigen en mc som ägs helt och hållet av mig! En CB1000R med ABS! Och yes, den står inne i lägenheten 😂

https://i.ibb.co/xSqZ3vb/83-E394-EC-A7-B7-4-E5-A-9754-B6746423-AD66.jpg

Det där är bara så rätt! Hade min i sovrummet på speglar till sambons förtjusning. Glömmer aldrig hennes min när hon kom hem från jobbet och jag höll på att ta strypningarna på den. Monterade av förgasarbryggan i sovrummet och plockade ur alla trottlarna som skulle limmas. Då var hon inte så imponerad kan jag säga, det stank bensin i hela lägenheten

Skrivet av kozmos:

Jo fast det jag motargumenterade från första början va ju att en första motorcykel ska vara si och så.
Det roliga när det väl spårade iväg är att jag inte ens har nämnt något om en supersport.

Det bästa är ju att provköra så slipper man råka ut för att man byter hoj redan efter någon månad för att man är missnöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Det finns väl en anledning att majoriteten av alla ER6 som ligger på blocket gått under 500 mil

Skrivet av kozmos:

Tycker folk ska sluta bry sig vad andra väljer att köra, lika väl som att endel pekar och glor om någon kör förbi i jeans och hoodie.
Sköt ditt eget och låt andra sköta sitt annars får du ändra grundlagarna om det retar dig så mycket.

Skickades från m.sweclockers.com

Nu är ju dock trådtiteln "vilken MC" så det känns onekligen befogat att diskutera just det utifrån sina egna preferenser och tycken.
Kommer ihåg när jag själv började åka, samma diskussioner då och värstinghojarna på den tiden var ju mellanmjölk idag vad gäller effekt.

Själv började jag med RD125LC --> RD350LC YPVS --> RD500LC YPVS --> GSXR 750 Slingshot --> ZX6R --> ZX7R --> GSXR 750 SRAD --> GSXR 1000.

Skrivet av Dalton Sleeper:

Jag hade nog valt en 1000 i början men tyckte den kändes lite klumpig när jag väl provsatt den. Man satt med benen utåt istället för framåt vilket inte kändes speciellt skönt, overall kändes den rätt fet medans 750 kändes liten och smidig (vilket var vad jag var ute efter). Dock har jag för mig sadeln var en aningen bättre på 1000. Vikten är mer eller mindre samma, max ett par kilon i skillnad (till 1000:s fördel). 750 är lite tight att skjutsa en vuxen person på, lite i stil med Honda CB650.

I övrigt kan jag bara säga att 750 är riktigt störtskön, fungerar perfekt till jobbet och 15-mils stintar är inget större problem så länge du inte ligger på 140 konstant, då rekommenderas en medium-sized ruta. Jag är 1.85 och når ner med hela båda fötterna samtidigt, dock kan jag nog ana att hojen kanske känns liten om man är välbyggd. Jag tvungen att skaffa extenders till backspeglarna för att se något bakåt, utöver armarna då. 750 känns lite twitchy och lite ryckig motorbroms i min mening, vet dock inte om 1000 lider av samma problem.

När man väl har blivit van att åka hoj så kanske 1000 är ett bättre val, om du skaffar en sådan så får du gärna skriva hur du upplever den.

Tack för info!

Jag var och kikade på samtliga utom MT09 idag och precis som du skriver känns GSXS 750 riktigt smidig. 1000 var dock inte långt efter och som många testare anmärker är det nog skillnaden på 180 och 190-däck som ger en del av den upplevelsen då vikten faktiskt ger 1000 fördel. Båda är dock riktigt läckra i verkligheten. Känns solida och välbyggda. Detaljkvaliteten är väl dock inte Honda-nivå men väl över godkänt. Kommer att gå ett par tusenlappar på backspeglar, broms och kopplingsgrepp och annat vilken man än väljer.

Z900 var också fin men den blir det inte. Precis som förr så känns bearbetade gjutytor lite råare, justeringar till koppling och broms lite rappligare, instrument lite tråkigare osv osv. Där verkar inte ha ändrats.

Ska åka och provköra när det blir lite bättre väder och då även försöka klämma in ett varv på MT09.

Det som är lite tråkigt med dagens hojar är att det är betydligt dyrare att få skönsång från dom. Förr räckte det med att byta system eller om man ville snåla slipon och gå upp en eller två storlekar på huvudmunstycket. Den tiden är absolut förbi.
Nu är det slipon, de-cat, möjligen grenrör, om-mappning och powercommander samt några timmar i rullande landsväg. Visst får man lite extra flås också men det är mycket pengar.

Kul tråd!

Ska själv komplettera min gamla veteranare med en lite mer vardaglig brukshoj.
Kört racer i många år men nu ska jag nog göra slag i saken och köpa en naken-hoj.
Urvalet är väl som för alla andra GSXS 750/1000, Z900 och MT09.

Knasigt att GSXS 750 väger mer än 1000 annars bra priser på den. 1000 känns som ett säkert kort men vill gärna ha den uppdaterade 2018 i så fall och då är man på en hundring begagnad. Verkar vara solida hojar båda två, är väl mest vilken effekt man önskar som styr.

Z900 känns vettig överlag och många testare gillar den. Trist instrumentering och skarpast knävinkel vilket är jobbigt för en gammal gubbe. Köpt nån ny kawa på 90-talet och minns att dom överlag kändes lite sämre i kvalitet än mina Suzuki. Kåpor som passade sämre, kromade skruvar som rostade, reglagen hade sämre känsla osv. Är ju dock 20 år sen...

MT09 känns som huliganen och rekommendationer verkar vara att gå på SP, då är det samma pris som en demokörd GSXS 1000. Gillar inte utseendet på den och är rädd att det blir lite väl mycket busköra. Alltid varit glad för att åka på bakhjulet och denna är ju riktigt inbjudande vad gäller den biten.

GSXS750 2018 demo 10 mil med slipon 79000 begärt pris
GSXS 1000 2018 140 mil demo med slipon 99000 begärt pris
Z900 2018 ny 84000 begärt pris
MT09 SP 2018/19 ny strax över 100000 begärt pris.

Jag kommer att åka en del med skjuts. Känns som GSXS1000 ligger närmast till hands, bra med effekt om önskas men ändå såpass beskedlig att den fungerar i pendlingsrollen.

Skickades från m.sweclockers.com

Eftersom @Komplett aldrig svarade på min förfrågan om lite rabatt vid köp av ny mobil så kan jag konstatera att den utlovade kompensationen uteblev.

Det hade varit intressant om @AcerSverige kunde kommentera huruvida de anser att tiden för service är skälig. Verkar dock som att de inte är aktiva i forumet längre.

Nu har jag hämtat ut min ersättningsdator och ärendet får betraktas som löst.

Tid från felanmälan fem veckor och två dagar.

Nu dog datorn efter max en timmes användning. Samma som ursprungliga felet, helt död och inga led lyser.

Skickades från m.sweclockers.com