Inlägg

Inlägg som Happen har skrivit i forumet
Av Happen
Skrivet av geson:

isarna smälter som de brukar och har gjort de senaste 500 000 åren. antarktis är större än någonsin. 30c svensk sommar är inte onaturligt. Greta har sagt själv att hon inte kan någonting om miljön, hon har bara fått klimatångest av vänstermiljöforskare som får betalt för att komma till slutsaten att jorden går under om 10 år (jorden har gått under om 10 år nu i snart 50 år...)

Det många forskare är oroliga över är att koldioxidhalten är så låg. växterna nästan kvävs kallas det på forskarspråket.

Skillnaden är att det nu accelererar på ett onaturligt sätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen

Kommer Jorden vara beboelig om 50 år?

Isarna smälter, det är 30C i Sverige på somrarna, Indierna bokstavligen dör som flugor pga värmen, redan nu. Jag tror det är kört, inte ens Greta kan vända opinionen. Vad tror ni, är planeten kokt om 50 år?

Av Happen
Skrivet av Campaigner:

Den globala uppvärmningen kommer göra hela året varmare så det e bara o vänja sig.

Nja, globala uppvärmningen gör så att det blir kallare, varmare, blötare, torrare, mer blåsigt, mindre blåsigt på en och samma gång. Lite lustigt eftersom växthusgaser enligt fysiken ska jämna ut temperaturskillnaderna. Jämför månen utan atmosfär som har 200+ på dagen och 200- på natten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av AdoringFan:

Hur mycket fick han då?

200 miljoner kronor

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen

Känns lite gubbigt att ni bara har en gubbe som motiv och inga kvinnor.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen

Lär var höga priser för att kunna sälja bort alla gamla kort först.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen

Sweclockers blir mer och mer högerextremt som vill förbjuda åsikter

Av Happen
Skrivet av anon159643:

Det kommer bli svinkallt och det gäller att bunkra bränsle/ved redan nu.

Det kan bli som missväxtåren 1867–1869
https://sv.wikipedia.org/wiki/Missv%C3%A4xt%C3%A5ren_1867%E2%...

Orsaken till denna kyla är att golfströmmen kan stanna.

Vad vi kan göra åt saken är bra ekonomi och globalt påverka miljöpolitiken.

Kylan och torkan som skedde 1867-1867 och som ledde till att 8% av Finlands befolkning dog var helt naturlig, jag pratar om torkan och kylan vi har nu som är onaturlig.

Av Happen

Kärnkraft verkar vara den enda lösningen, visst det finns en risk för härdsmälta men det är ingenting jämfört med 100m stigande havsnivå. Hur kan det ändå finnas motstånd mot kärnkraftverk?

Av Happen

Vad kommer hända med klimatet?

Efter denna varma sommar har många börjat oroa sig för klimatet. Vad tror ni? Kommer vi leva i brännande hetta om 30 år?

Av Happen

Ni borde skapa en temporär forumsdel där vi kan snacka valet. Det är ju bara att undvika läsa om man tycker det är jobbigt med andras åsikter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag kan inte släppa att namnet verkar bli 20_0 istället för 11_0....

Första siffran stegas alltid vid ny generation, gäller för typ samtliga grafikkort och processorer .

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av anon159643:

Framtiden är webbläsardatorer och tunna klienter.

Arm är en väldigt bra grund att bygga såna datorer på som varesig är dyra eller strömtörstiga.

Så jag ser fram emot dem. Windows på en laptop känns för väldigt många som ett överdrivet operativsystem för vad de gör. Jag tänker såklart på chromebook, men även små installationer av linux dist.

Nu när snart 5G är på gång så ser jag detta som mer självklart.

Skickades från m.sweclockers.com

Om du reser runt lite i världen så kommer du inse att webläsardatorer ligger decennier framåt innan det blir normen. Få länder är som sverige vad gäller täckning, kvalite och pris.

Av Happen
Skrivet av Cenorida:

Tror inte M+SD+KD är möjlig denna mandatperiod. Minoritetsregering bestående av bara Moderaterna eller Socialdemokraterna är nog troligast.

Moderaterna gör ett dåligt val, då byter man ut Uffe till någon annan och byter linje.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen

Vem blir Sveriges nästa statsminister?

Nu är det bara några veckor kvar till valet. Om KD blir kvar så tror jag att M+SD+KD bildar regering med Uffe som statsminister. Om det inte räcker blir det nog nyval. S+M+C+L är ett annat alternativ med Löfven som statsminister. Spännande tider.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Happen

Sveriges plaståtervinning leder till nedskräpning av haven

Skrivet av sleepyoh:

Knappast många svenska plastpåsar som hamnar i haven, men finns ju en hel del 'shithole country' s'så att säga.

Skickades från m.sweclockers.com

Miljoner ton plast från EU hamnar i haven varje år, ironiskt nog pågrund av återvinningen, Sverige är troligtvis en av störa bovarna här. Plast som återvinns måste först sorteras, vilket sker manuellt, därför skickas plasten till Asien där arbetskraften är billig. Under den processen blir det mycket svinn som tillslut hamnar i haven, upp emot 20%. Om vi vill sluta förorena haven måste vi antingen bränna all plast eller sortera den på plats under kontrollerade former (vilken i dagsläget är för dyrt). Tyvärr kommer detta aldrig hända för att majoriteten av folk och politiker inte kan tänka två steg framåt.

* EU recycling is therefore a major contributor to marine waste and increasing recycling will therefore simply increase marine litter.

https://www.thegwpf.com/new-report-recycling-plastic-is-makin...

Av Happen
Skrivet av PatrickP:

Inte för att vara sån men ett mobilbatteri ligger väl på i runda slängar 10 Wh? Så om du laddar den en gång per dag i ett år så blir det 10*365 = 3650 Wh = 3.65 kWh vilket borde bli typ 4 kr i elräkning. Visst, det är inte 100% effektivt att ladda med varken sladd eller trådlöst (och du har helt rätt i att det borde vara mer effektivt att ladda med sladd), men skillnaden i elräkning mellan de båda alternativen borde väl bli i storleksordningen 1 kr per år? Rätta mig gärna om jag har räknat helt fel, det kan absolut ha hänt

Du har räknat rätt. Det är väll klimathysterin som får folk att tappa vettet när det kommer till energiförbrukning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av Mordekai:

Argumentet var just att det inte finns några belägg för att förneka att klimatförändringarna är reella, abnorma och skapade av människan. 97% kommer ursprungligen från en jämförelse av studier, det var alltså inte 97% av forskarna utan 97% av studier som publicerats i ämnet som menar att växthuseffekten är skapad/amplifierad av människan på ett sätt som inte har sitt motstycke i mätbar atmosfärisk historia. Att förneka något som anses som fakta av FN, NASA m.fl. får väl ändå anses oerhört oseriöst i klass med spridning av rykten som att vaccin orsakar autism. Man kan inte tro på eller emot fakta. Man kan tro att jorden är platt och ungefär där landar man om man inte tror på forskningen.

För att vara tydlig, det finns ingen forskning i nuläget som visar att koldioxidnivåerna ingår i jordens normala cykler eller att temperaturhöjningen är normalsnabb i historiskt perspektiv. Noll.

Osäkerheterna är så stora att du kan med stöd av FNs fakta ha ståndpunkten att vi inte står inför förödande klinatutveckling. Detta verkar du inte känna till. Till exempel så länkade jag nyligen till en färsk studie av Lewis&Curry(2018) där klimatkänsligheten beräknas till 1.66C per co2 dubbling. Detta ligger inom IPCCs mest troliga intervall på 1.5-4.5C. Denna lägre siffra gör att vi inte står inför ett allvarligt klimathot. Värt att notera är att denna studie skulle varit en del av 97% konsensus.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av Kaleid:

Återigen, den styrker att 97% är mostly true, men inte 100% sanning. Det är siffror som förnekarna kommer med stor sannolikhet aldrig att uppnå. Det är inte bara så att "skeptikerna" inte lyckas motbevisa de lyckas heller inte med att hitta alternativa teorier.
Det är inte på något sätt ny fakta, och det finns ingen mening att jag återupprepar något som jag redan sagt flertal gånger.

Redan svarat på, men ja, det räcker inte med att en person säger X, vilket är återigen varför vi tittar på de vetenskapliga studierna. Men måste också påpekas att när du går till läkaren så har du högre tillit till att han eller hon har saker rätt eftersom dennes utbildning är just i det området. Du kommer inte gå till en läkare och fråga "med vilken studie kommer du fram till att det där är rätt?". Du kommer inte be om några källor för att ifrågasätta personens expertis. Självklart kan de ha fel, förnekar inte det heller, de är inte allvetande men kom inte och hävda att du applicerar denna metodik på precis allt du sysslar med. Dessutom så är det ju så att du inte gillar det forskarna kommer fram till, man kan ju undra varför du lägger så mycket energi på just förnekelse.

Ja, systemet är komplext, vem har hävdat motsatsen? Om jag nämner bara CO2 så betyder det ju inte att jag inte vet att det finns annat som påverkar.

Så jag håller inte med dig därför så har jag inte läst? Härlig logik.

https://www.youtube.com/watch?v=y1MZ8U8C9c8

De flesta jag känner litar inte blint på läkaren, tvärtom, man kollar själv upp på nätet och ber om second opinion. Hade jag resonerat som dig hade jag gått miste om en livsnödvändig operation, första läkaren sa nej, andra sa ja. Vad gäller klimatet så finns det massvis av forskare som är skeptiska, men du verkar tro att alla forskare säger att jorden snart brinner upp.

Av Happen
Skrivet av Grumbledock:

"Tror på"?

Klimathotet är inte en religion, det är fakta. Det är inte heller nyheter, det har varit känt iaf sedan 60-talet då Shell forskade på området och valde att mörka sina resultat.
Det är ju ingen slump att de som förnekar klimathotet tenderar att vara väl betalda för sina åsikter av oljebolagen, och de som gör det privat tenderar att vara samma folk som tror att vaccin ger autism och att Illuminati styr världen. Bara trams!

Det är sant att man trodde på ett klimathot på 60-70 talet, men då var man rädd för en ny istid eftersom temperaturen sjönk. När den gick upp igen blev vissa rädda för att jorden skulle börja koka. Detta har behandlats tidigare i tråden.

Skickades från m.sweclockers.com