Inlägg

Inlägg som Dogie har skrivit i forumet
Av Dogie

Sängen går sönder mer och mer för varje dag nu.
Väntar på arn ska ta sina beslut

Av Dogie

Är det någon som har något bra förslag på vad vad man kan använda istället som inte behöver wan. Som är smidigt med app på telefonen? Gärna billig om det finns

Av Dogie
Skrivet av sweisdapro:

Det ska i så fall framgå tydligt att så är fallet, jag kollade på produktsidan och ingenstans står det att den inte är tänkt att användas endast för två, eller att en inte får sova i mitten av sängen.

Det ska jag komma ihåg om den säger något.

jag skulle kunna tänka mig att köpa en annan säng av dom men då få mellanskillnaden.

Av Dogie
Skrivet av lindahlj:

Du skulle köpt en enkelsäng med facit i hand.

Då hade jag säker rullat ut ur sängen 😝

Av Dogie
Skrivet av Mullvaden83:

Det är ju meningen att man sover 2 i sånna sängar. En på varsin sida där man belastar madrassen rätt.
Du har ju sovit fel om du sover i mitten o belastar sängen i mitten. Så du har ju använt den fel. Handhavandefel skulle jag säga.

I en sådan säng med hel bäddmadrass över så ska man kunna ligga var som i sängen. Och jag somnar alltid på någon av sidorna. Och när jag sen somnat så vet jag inte var jag sover eller hur jag rör mig i sängen.

Av Dogie
Skrivet av jnsson:

Visserligen, men på Jysk hemsida står det följande: "JYSK kommer följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist." Källa: https://jysk.se/villkor under punkt 7 reklamation

Det låter ju bra

Av Dogie
Skrivet av Mightybjorn:

Min rekommendation i ARN är att inte prata om känslor, håll dig till fakta och backa upp det med mejl konversation, avtalsvillkor och liknande dokumentation, om du inte spelat in samtal så kan loggar som påvisar att ni försökt ha en dialog vara bra att skicka med. Eftersom det är jurister som kommer ta tag i svaret så tänk också på att företaget inte har ett agg mot dig som konsument, utan de vill vinna fallet lika mycket som du vill.

Jag har skickat all mail konvention jag har haft med Jysk till Arn.

Det var typ bara ett kort Mail. Dom hänvisade mig till sen ganska fort

Av Dogie
Skrivet av Napoleongl:

Dels kan du väl börja med konsumentvägledare i din kommun, eller åtminstone ta det parallellt med ARN. De senare kan ju ta lite tid på sig

Vad kan dom göra för mig?

Arn har börjat med ärendet och skickat till Jysk som har svarat och Arn har skickat igen då dom inte svarade på frågan typ. Och jag har lagt in svar också. Så det rullar på hoppas jag

Av Dogie
Skrivet av Pirum:

Har sängbotten också skum alltså? Är det en säng avsedd att ställa bredvid en annan så det blir 180-säng med 180-madrass över? Säljs den som sådant kit är den ju avsedd att kunna sovas i även i mitten menar jag.

Tydligen har den det. Inget jag visste om

Skrivet av Pirum:

Är det en säng avsedd att ställa bredvid en annan så det blir 180-säng med 180-madrass över? Säljs den som sådant kit är den ju avsedd att kunna sovas i även i mitten menar jag.

Ja den sälj som en hel säng.

https://jysk.se/sovrum/madrasser/resarbottnar/resarbotten-180...

Den sängen är det jag köpt. Den kostade 22000kr när jag köpte den, och den var då på rea 50%. så jag betalade 11000 om det har någon betydelse?

Vem bestämmer vilken åtgärd det blir om Arn dömmer till min fördel?
Vill gärna inte ha en likadan säng igen, då blir den ju så igen kanske efter 1 år

Av Dogie
Skrivet av Gunior:

Det som kan ställa till dig för dig, är att säkerligen täcker deras garanti om det är en säng som är anpassad för 180.
Om du som du beskrivit, skiftat din vikt åt sidorna mot kanten av respektive sängbotten, fördelas vikten ej jämnt i vilket isåfall kan ha lett till själva skadan. Så viktigt att påpeka hur det används då om framgår att du ej använt korrekt, kan bli en dyr läxa.

Sängen är köpt som en 180cm säng med två sängbottnar och en bäddmadrass

Jag har använd sängen som vanligt. Som jag sa till henne på kundtjänst när jag ringde, "hon sa till mig att inte sova i mitten av sängen" så vet jag inte var jag sover när jag sover. kan inte bestämma det under tiden jag sover.

Skrivet av Gunior:

Försök inte att undanhålla det om har använts fel, då om kan påvisas i och med att du skulle då behöva stå för både fraktkostnad fram och tillbaka samt undersökninsavgift potentiellt, i vilket det enbart kan bli väldigt dyrt. Det gör det än svårare för dig om andra framtida garanti/reklamationsärenden skulle bli aktuellt inom 3 år av inköp, samt den 25 års garanti som erbjuds om det synas.

JAg har berättat hur det är och inte undanhållit något och även skickat in bilder till både ARN och jysk

Av Dogie

Jysk. trasig säng

Min säng från jysk är trasig enlig mig. Det är två 90cm sängbottnar, med en 180 mäddmadras över och i mitten av sängbottnarna har skummet tryckts åt sidorna så det är ett hål i mitten nu när sängarna står så tätt intill dom kan. Skåran mellan bottnarna är runt 10cm vi det bredaste stället.

Jysk säger att den inte är trasig, och jag får vända mig till ARN för att överklaga deras beslut, vilket jag har gjort. Det jysk skriver är att det inte är ett fabrikationsfel och därför inte hjälper mig. de skriver också att det inte är något fel alls på sängen.Men jag tycker det är ett garanti ärende. En säng med 25år garanti ska inte bli så efter 11 månader vanlig användning. De skriver också i ett svar till arn att "detta inte är ett vanligt fel". där tycker jag de erkänner själva att det är något fel på sängen, inte som de säger innan att det inte är något fel alls på sängen.

De skriver också att skulle arn besluta till min fördel så är det en ny säng jag får, men jag vill inte ha det utan pengarna tillbaka. Får jag välja vilken åtgärd jag vill ha, eller är det jysk som bestämmer det?

Vad mer kan jag göra ?

Av Dogie
Skrivet av jaqob:

Kan man inte lösa detta med den enklaste recivern som har stöd för två monitorer?

Edit: Verkar som att en förstärkare som stödjer det var lite dyrare än jag trodde, och än vad det var när jag köpte för några år sedan.... Men tex denna klarar det.
https://www.hifiklubben.se/denon-avr-x2700h-hemmabioreceiver/...

Ja det är lite dyrt när man bara behöver en splitter för typ 400. Förstärkare har jag redan fast utan 2 hdmi ut

Av Dogie

Hej

vad tror ni om denna. tänkte koppla den från apple tv och en tv i vardagsrummet och en i sovrummet.

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5699530
eller
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5798908

vad är EDID för något ?

Av Dogie

jag får kolla på det tack.

hade varit fint med topre på ett Varmilo

Av Dogie

nu har jag fått testplattan och måste nog säga att det inte blir någon cherry brytare för mig. jag har nu Hybrid Mecha-Membrane från razer och de känns bättre. Så jag får fortsätta leta.

Av Dogie
Skrivet av Icetec:

Distansköplagen. Köp det du tror att du gillar och skicka tillbaka om du inte gillar. Du kan ju även testa andra tillverkares Cherrykloner, det är samma grej. Bruna klickar inte (men är ibland taktila, extremt lite om du väljer Cherry), blå klickar, röda är linjära. Beroende på vilken testplatta du köper så är risken att du kommer märka att just Cherry inte var de som kändes bäst så då kanske du måste hitta något annat tangentbord att köpa

Testplattan innehåller alla olika cherry brytarna som finns så jag hoppas jag gillar någon av dom.

Av Dogie

var på elgiganten och netonet ingen hade något med sherry brytare framme

är så jävla osäker på vad jag vill ha så jag vill verkligen test innan.
kanske får köpa en sådan där test platta som någon länkade till.
tycker det är surt att behöva lägga 300kr på det.
den verkar den bara finnas i utlandet, har aldrig beställt så vet inte hur det funkar med tull och grejer.

Edit: hittade en testplatta på amazon sverige. köper nog den så kan jag antingen skicka tillbaka den eller sälja den när jag provat.

Av Dogie

ja det lutar åt blue eller brown

Det är lite kortare slaglängd på brown

Ska ta en tur till netonet och elgiganten också dom kanske har någon bord framme med brown eller blue

Av Dogie

Var på MM idag och knapprade lite dom hade typ bara röda brytare och dom gillade jag inte alls. Fanns inget motstånd i tangenten. kändes jätte konstigt

Av Dogie

jag läste detta i guiden till tangentbord

"Att spela med dessa brytare brukar vara jobbigt för många, medan det inte är jobbigt alls för andra. Den största nackdelen med dem är att aktiveringspunkten för brytaren inte sitter på samma ställe som reset punkten. Detta gör att man måste släppa upp tangenten helt för att kunna trycka på den igen, vilket en del personer tycker är irriterande, andra märker inte ens av det. "

Gäller detta alla tactila brytare att nab nåste släppa upp tangenten helt innan man kan trycka ner den igen ?