Inlägg

Inlägg som anon5930 har skrivit i forumet
Av anon5930
Skrivet av Stefflo:

Givetvis är spelet inte perfekt grafikmässigt enligt nuvarande standard men även om det är 10 år gammalt så håller de absolut ok klass på både story, ljud och grafik och även om radiotorn, byar att ta över och liknande är samma så ser allt olika ut för varje ställe och olika utmaningar hela tiden. Har precis kommit till södra ö-delen i spelet så räknar väl med att jag är ungefär halvvägs igenom spelet.
Spelet var dessutom gratis så det var bara att passa på.

Nä precis.

Du är rätt ute med hur lång in i spelet du är med. Blev så pass sugen nu så började precis ladda ner.

Av anon5930
Skrivet av Stefflo:

Kör just nu igenom 3:an för första gången i mitt liv och får väl säga att det ändå håller bra även om det nästan är 10 år gammalt. Tanken är väl att köra på med fyran och femman innan man hoppar på sexan. Då har det säkerligen kommit ner i pris också och fått bort alla buggar.

Bör märkas att det är ett gammalt spel, speciellt grafiskt även om det såg riktigt bra ut när spelet kom. Inte Far Cry 1-klass riktigt, men fortfarande bra.

4an och 5an är värda att spela om du fastnar för 3an. En del saker skiljer men gameplayet är för det mesta lika. Nya miljöer och nya saker att göra. Men Ubisoftspel med allt vad det innebär (och då gillar jag denna typ av spel).

Spelet släpps imorgon, om jag förstår nedräkningen rätt men inga recensioner på 6an ute känns lite sådär. Behöver inte vara ett problem, det kaos spelet ser ut att erbjuda kommer nog tilltala mig ändå, men det är mer en fråga när spelet köps. Är spelet perfekt kanske det rent av blir ett köp redan vid släpp. Men ingen förbokning, även om jag skulle snubbla på ett bra erbjudande.

Kanske rent av skulle göra som dig och spela igenom Far Cry 3 igen. Har spelat igenom spelet ganska många gånger under åren, samt gjort wipes med alla outposts för att kunna återta dessa. Underbart spel på många vis men lite rädd att jag känner att spelet blir svårt att återvända till, likt hur det känns med 4an och 5an.

Hoppas du får en trevlig spelrunda! Speciellt om (iallafall tidigare) ryktena om att 3an och 6an hör ihop storymässigt nu stämmer.

Av anon5930
Skrivet av griid:

Vet flera äldre som sparat i hela sina vuxna liv och gick över till ISK när IPS försvann. De har varit låginkomsttagare och sjukpensionärer som lyckats spara ihop till över 1 000K :-
Snacka som slag i ansiktet. Men som sagt det är bara ett förslag och jag hoppas det aldrig tas upp i något forum.

OT: Så är jag spänd på Storskogen och hoppas man får tilldelning. Annars blir det nog köp vid lansering - om den inte rusar alltför mycket!

Nä precis, förhoppningsvis stannar det där.

Sedan på ämnet tycker jag det är synd att privatekonomi inte har något utrymme i skolan. Inte när jag gick i skolan (85'a) iallafall. Samtidigt hade en del av det man lärt sig då inte varit så användbart idag. Spara och Slösa gav väl viss vägledning möjligen.

Ska själv försöka hålla koll på Volvo Cars, men får se om arbetsdagen ger något utrymme.

Skrivet av nao132:

Tycker det är fel att säga att det är ”redan skattade pengar” och att man blir straffad om man sparar istället för konsumerar. Vi har ju faktiskt valet att välja att endast bli beskattas på kapitalvinsten och inte schablonmässigt. Det är ju heller inte skatt på sparkonton även om värdet minskar iom inflationen

Det är redan skattade pengar, vi kan ju inte göra skatteavdrag för att vi använder delar av våran lön för att spara/investera. Sedan åker du likväl på skatt ändå.

Några riktiga sparkonton finns inte, få/ingen klarar ens inflationen och ett sparkonto där man går back borde räknas som falsk marknadsföring om inte värre än så. Det är också därför många stoppar in pengarna på börsen, det är det enda sättet att få en värdeökning idag.

Mitt sista sparkonto hade någonstans mellan 8-10% ränta om jag inte minns helt galet.

Av anon5930
Skrivet av griid:

Vilka idi*ter.
Tak på 1 miljon är ingenting.
Det drabbar bara småsparare som sparat i hela sitt liv. Att Magdalena Andersson föreslog 200K som tak var bara pinsamt och hoppas det aldrig kommer på tal igen. Alla jag känner sparar i ISK och det var tanken att det skulle ersätta ISP eftersom det togs bort!

Varför vill de att spara inte ska löna sig!?
Vill bara ventilera mig. Blir så upprörd över detta att man ska beskattas ytterligare på redan skattade pengar.

Jo precis, 1 miljon är inte mycket. För någon utanför arbetslivet kanske det låter som mycket, men i verkligheten kommer man inte långt. Visst, i delar av landet kan du köpa en villa kontant. Men då får man inte direkt det bästa man kan få heller. I andra delar av landet räcker det knappt till insats på en lägenhet till och med.

Alla som jobbar kan nå en miljon. Det är ingen jätteutmaning idag som förr med tanke på inflationen. Man kanske bör snacka om 10-miljonärer eller 100 miljonärer istället om man ska snacka om genuint rika människor. Börjar man sedan räkna in ägodelar och bostäder/fordon börjar nog summorna ofta dra iväg uppåt. Vi lever inte i 1920-talet utan 2020-talet.

Varannan vuxen svensk har ett ISK-konto. De flesta jag känner har ett, kontoformen är smidig att använda oavsett vad målet med kontot är. Och ISK-har inte bara fördelar utan nackdelar vilka ofta inte nämns av kritikerna. Bara för att det varit gynsamt i något enstaka år på flera punkter så kommer det inte vara i all framtid.

Och pengarna är redan skattade en gång. Det man attackerar är vanliga människors sparande, inte oligarker och motsvarande som ändå får hjälp av storbankerna att fuska. Det jag får ut av att det är fult att ta ansvar för sin egen ekonomi och inte leva på lönen. De som redan är rika på riktigt drabbas inte och tas heller inte med i diskussionen.

Skrivet av Molotov:

Fortfarande emot folket som sparar mot det.
Men det är väll klart, folket som dom representerar har ofta låga ambitioner. Lägre än mig som är nog bland det lägsta som krävs för att hålla sig själv gott ställt.

Precis, finns så många konstigheter i det hela. Det borde snarare arbetas för att få fler att spara och se över sin privatekonomi, inte straffa.

Skrivet av anon333222:

Lyssnade på podden Uppskattad från Skattebetalarnas förening. Jacob Lundberg som doktorerat i nationalekonomi i Uppsala pratar om marginalskatt i Sverige på hela 73%. Du borde lyssna på den. Skillnaden mellan skatt på arbete och skatt på kapital är att skatt på kapital redan är skattade pengar till och börja med. Det är den svenska avundsjukan. Ponera att du och jag har samma lön. 40K i månaden. Enkelt räknat, runt 30K netto. Jag köper merch på Sweclockers för 10K medan du väljer att investera 10K på börsen. Varje månad. Är det rättvist att du som skjutit upp konsumtionen ska straff beskattas, medan jag som samlar på mig Sweclockers merch kommer undan utan skatt eftersom jag inte har något kapital kvar.

Försäkringar har jag, men jag är inte sugen att bistånd på 50 miljarder skickas till Sida och skickar det utomlands.

Kanske kommer straffbeskattning på vad man äger i framtiden. Har man ett 3090 kanske man får betala ett par tusenlappar om året för den lyxen. Men nu ska man ju inte ge dom ideer.

Av anon5930
Skrivet av Litenskit:

Men ge er nu! Lägg ner politiksnacket och prata om det tråden handlar om "Hur investerar ni?"

Diskussionen är viktig även om den så kallade politiska delen bör minskas något.

Personligen tycker jag haussandet av aktier och återkommande diskussioner om huruvida en bostad är en investering eller inte tillför mindre. Bostad och investering vore perfekt för en egen tråd dock.

Vill man ha mer haussande är placeraforumet fullt folk som aktivt försöker påverka kursen. Men mer generellt om vad folk investerat i men även bakgrund (hur, var, varför) ser jag gärna mer av.

Av anon5930

Jag kör med PremiumCord från Amazon, kostar mer eller mindre bara i fåtal kronor: https://www.amazon.se/s?k=premiumcord+cat6

Osäker på hur de förhåller sig till de övriga länkade men känns rejäla även om man åsidosätter priset.

Av anon5930

Inte direkt sur/ledsen/galen direkt men insikten att en ny arbetsvecka snart börjar och jag inte känner mig utvilad efter 2,5 veckas övertidsarbete. Tanken var att jag skulle hinna klart med det sista i fredags och ta ledigt nu måndag, men det som är kvar behöver göras då. Men 5 långa dagar till innan helg igen blir fan segt. Om jag inte tar ledigt fredag då istället. Tredagarshelg är riktigt fint när man väl kan unna sig.

Av anon5930
Skrivet av Viggez:

Jag har inte kollat runt nu men jag köpte det på GMG. Just nu är det 14% rabatt där, har varit som högst 18% så inte många kr som skiljer.

GreenManGaming:
https://www.greenmangaming.com/games/battlefield-2042-pc/

Om du inte har panik kan du hålla koll via länk nedan, där priset jämförs hos flera återförsäljare. Men jag tror inte du kan få mycket bättre pris förrän några månader efter släpp.

https://isthereanydeal.com/search/?q=battlefield+2042

Tack! Trött som jag är borde jag ju tänkt så själv, har ju en genväg till Isthereanydeal (tokbra sida!) i webbläsaren. Blir att hålla koll, speciellt på GMG då jag får lite bonus där.

Blir köp mellan nu till lanseringen. Största bekymret är att jag inväntar sista etappen på fiberinstallationen. Missar testandet 8/9 oktober. Är inte fattig men gillar ju en bra deal förstås.

Av anon5930

Finns det någon bra deal på spelet redan?

Av anon5930
Skrivet av snajk:

Jo, men det finns en metod eller snarare funktion som jag har använt för att minska spam på Gmail. Punkter i mailadressen ignoreras, så p.e.l.l.e@gmail.com är samma som pelle@gmail.com, och på samma vis ignoreras allt efter ett plus så pelle+trash@gmail.com är också samma som pelle@gmail.com. Sen filtrerar jag saker direkt i papperskorgen eller arkivet baserat på detta. Man kan exempelvis ha pelle+signup@gmail.com för alla konton man måste ha men som man inte vill ska förpesta ens inkorg och filtrera de till en egen katalog för sånt eller sätta upp regler som man vill, att de med pelle+ignore markeras som lästa och arkiveras exempelvis.

Skrivet av Mieriola:

Detta är ett sånt bra tips man gillar skarpt och tänker att man skall fixa, sen slutar det oftast med att man fortsätter i gamla rutiner....

Tack!
Ett bra tips som Google själva borde varit tydligare med kan jag tycka. Har haft mitt konto sedan 2007 eller något och adressen har läckts många gånger under åren. Första jag minns är PSN-läckan 2011 men sen exempelvis Sweclockersläckan för något år sedan får inte glömmas.

På tok för sent att ändra med detta kontot men något att göra med nytt konto. Har relativt nyligen bytt från Bahnhof (riktigt bra men att ha mail hos sin ISP är inte optimalt alla gånger) men ville ha en mer fristånde mail. Men att gå tillbaks till Gmail, speciellt med min gamla adress var ett misstag.

Ett bekymmer med att använda plus och punkter är att adressen fortfarande kan luskas fram. Men bättre än att använda huvudadressen helt klart. Och förhoppningsvis får man ju veta vem som läcker lite lättare också.

Någon lösning blir det iallafall.

Av anon5930
Skrivet av Fearnox:

Nintendo vill nog ingenstans, de sitter väl i en bra position redan nu?
Både Nintendo och Nvidia är kända för att ta ordentligt betalt, så jag tror inte någon av parterna helt plötsligt skulle sänka sig till låga marginaler.
Nintendo har nog inget intresse för att prisspressa ens vid launch, som deras konkurrenter gör.

Och som jag sa innan, när ska den lanseras och till vilket pris?

Senaste året har ju tydligt visat att folk kan betala nästan vad som helst om produkten upplevs svår att få tag i och lite exklusiv. Behöver inte pressas några priser, bara att ta det man vill ha för produkten. I dagsläget så är Nintendos konkurrent Nintendo så de behöver egentligen inte göra något. Beror lite på om Steam Deck skulle visa sig bli ett hot.

Lansering lär nog få vänta oavsett vad de väljer, känns som 2022 är för hoppfullt så 2023.

Av anon5930

Jag har en Dell XPS 13 9310 med Tiger Lake i5 och Xe grafik. Varm som fan, kör den i regel dockad till skärm via USB-C. Spel har jag mer eller mindre skippat, har bättre datorer för ändamålet men också pga dålig kompatibilitet från Intel för spel.

Tyvärr är inte Intel bättre än så här ännu. Värmen får man leva med men förhoppningsvis kanske drivarna mognar i framtiden.

Av anon5930
Skrivet av Dunder:

Det var nytt för mig också, har varit sugen på att testa.
Hur funkar det att spela med andra plattformar, typ Steam?

En bra fråga faktiskt. Hoppas det är crossplay, iallafall på PC.

Av anon5930

Hållit mig runt 500 GB data senaste månaderna så har inte slagit i taket.

Fibern grävdes ner för drygt två månader sedan. Tror det var förra veckan som fibern drogs in i byggnaden och nu väntar jag bara på att de gör sista installationen. Hoppas att installationen är klar innan Battlefield 2042 lanseras men så otroligt jälva trött på 4G att jag räknar sekunderna tills det är klart.

Av anon5930

Kom ihåg att hålla diskussionen extra sansad, modsen letar anledningar att döda ämnet om de känner för det. Nu har den så här långt varit bra men förra gången behövdes det inte mycket mer.

1 miljon kronor är relativt små pengar. Men bättre än de 100 000kr som föreslogs i utredningen innan. Fortfarande inte bra på något vis dock.

Av anon5930

Nvidia har varit i det närmaste fixerade på Microsoft och Sony när de bytte till AMD så är nog inte omöjligt att Switch ersättare får något riktigt vasst om JHH fortfarande känner behov att hävda sig på området.

Ställer mig i team Orin även om magkänslan ändå säger Xavier om man ser på historiken. Stora frågan är vad och vart Nintendo vill.

Av anon5930
Av anon5930
Skrivet av Largus:

Väldigt vad negativa de flesta verkar vara. Jag som har varit med sedan Pong var aktuellt tycker att det är väl inget fel på att släppa remasters av gamla guldkorn. Det finns många spel av väldigt hög kvalitet som har släppts genom åren som jag tycker skulle vara kul att få uppleva igen. Att dra igång de gamla originalen är då inte är en direkt höjdare då man numera har blivit bortskämd med 4k-grafik och väldigt välgjorda spelmotorer. Då kan en välgjord remaster passa de rosaskimrande nostalgiglasögonen väl. För att inte tala om alla yngre spelare som får chansen att testa gamla klassiker utan att ögonen tåras av gamla spetsiga polygoner och stora pixlar och sprites.
Vi syns i Vice City, jag kör bilen med den rosa flamingon i passagerarsätet och Don Johnson i baksätet.

Remaster är egentligen ett annat namn för en portning. Remake hade varit intressantare.

Återstår att se vad de gör med spelen men man bör inte förvänta sig mycket.

Av anon5930

Back 4 Blood kommer tydligen till Game Pass 12 oktober! Kanske varit känt sedan innan men nytt för mig.

Av anon5930

Funderar lite på om det finns någon koppling med vilken ålder man började se bond-filmerna. Hör även jag till de som håller GoldenEye högst och Pierce Brosnan som bästa Bond. Men jag är också en av de som tyckte att Timothy Dalton gjorde bra ifrån sig. Men bytet till Pierce Brosnan var vettigt.

Lite kluven på om jag föredrar Roger Moore eller Sean Connery sedan. A View to a Kill hör till favoriterna och det var sista med Moore, men han kändes riktigt gammal i rollen vid tidpunkten.

George Lazenby minns jag aldrig och Daniel Craig kommer sist för mig. Även om jag ändå uppskattar en del av filmerna på olika vis. Bra att ta det i en annan riktning men han borde ha bytts ut för tio år sedan.