Inlägg

Inlägg som filbunke har skrivit i forumet
Av filbunke

Väldigt enkelt.

nivida går ut och säger att 5090 inte längre är riktat mot spelare utan mot kreatörer inom ai/ml som inte har råd att köpa deras ai-kort. Dubbla till fyrdubbla vram, dela ai-teknik, och safta på priset ytterligare ordentligt. Precis som med kort sålda till miners, ai-korten till företagen, så går det att ta ännu mer betalt, då köparna kan använda korten till att också tjäna pengar.

Vill sedan någon köpa kortet för att spela med, så kan de väl göra det. Kommer ju kosta och så....

Av filbunke
Skrivet av shimaokpe:

Löste du detta på något sätt? har någorlunda samma problem

TS var senast inloggad på forumet 2022. Tror inte du får något svar.

Av filbunke
Skrivet av jnsson:

Rent sammanträffande skulle jag säga. Jag får inte reklam för saker jag pratat om. Google säljer inte heller sin data, de använder den själva bara

Det här.

Har man inte möjligheten så säljer man kon. Google har möjligheten och säljer mjölken.

Inte det minsta orolig att Google skulle sälja den information de har samlat på sig om mig. Mer orolig över hur mycket information de har samlat på sig om mig.

Av filbunke
Skrivet av henkiii:

Byter du familj varje månad?

Varför skall bigamister tvingas välja en huvudfamilj eller köpa spelen två gånger?

Av filbunke
Skrivet av HazZarD:

Detta kommer bara missbrukas kraftigt precis som med netflix konton.

Jag ser fram emot att folk kommer att börja grina över att de får sina konton avstängda för att de har delat spel med någon utanför närmaste familjen...

Av filbunke
Skrivet av SeeKer3Million:

Påminner mig om Netflix, Disney etc som gör motsatsen och vill stänga ner kontodelning - är inte just kontodelning en rätt bra konkurrensfördel för Steam gentemot EA, Ubisoft, etc? Känns som nån av de stora streamingtjänsterna också kunde tjäna på att komma på det.

Steam tillåter inte, precis som tex Netflix, kontodelning utanför familjen.

Edit:

En annan skillnad, de andra är, som sagt, strömmningstjänster.

På steam prenumerar man på ett spel genom en enda betalning. Jämför med vad de nu tillåter med hur det en gång var med spel, man köpte ett fysiskt spel, det kunde man sedan låna ut till något syskon (så länge denne hade en egen dator eller konsol), eller till en kompis, som man också kunde låna andra spel av. Sen kunde man ju tom sälja det.

Det får man ju inte längre göra med sina digitala spel, där kan man ju, från och med nu, bara låna de till familjemedlemmar.

Av filbunke
Skrivet av Petterk:

Ena, men man måste ju hålla emot/fast osten när man hyvlar. Vet inte vad du har för ost som är stationär.

Har du inte en osthyvelbänk att sätta fast osten i?

Av filbunke
Skrivet av Hakinger:

Kan det inte vara så, med tanke på hur många telefoner och annat de säljer, att Apple-användare håller med Apple. Att man vill vara sk "inlåst" och kanske just därför man väljer dem? Apple har ju fajtats i årtionden (nåja, länge i alla fall) mot att inte behöva ge upp sitt universum som de skapat, så ingen som köper apples produkter torde vara omedveten om hur "onda" de är tänker jag. Försäljningssiffrorna talar ju sitt tydliga språk. Så någon bojkott från kunderna tvivlar jag på med tanke på vilka val de gör.

Kanske är det så.

Av filbunke

Vackert chassi, svart och den rätta bruna färgen på trät.

Av filbunke

apple ställer som vanligt en massa kvar för att företag skall kunna erbjuda det här.

Bland annat att man måste ha varit medlem av deras utvecklingsprogram i två år, kontinuerligt.

Snacka om Episk regel.

Av filbunke
Skrivet av medbor:

Går man ut öppet i media och säger ’vi ska utmana apple och deras regler om prisinformation’ med nästa uppdatering så kanske man inte ska bli förvånad om det blir problem

Det är ju ungefär det Epic gjorde och anledningen till att inte fortnite finns tillgänglig längre… go figure!

Såklart tycker jag inte att Spotify gjort fel här, men de provocerar ju medvetet Apple, då kan det lätt bli så här

Skillnaden är att man numera skall ha rätten att göra det. Inom EU alltså.

Men allt är ju med mening från Spotify, och de är nog mycket nöjda med apples svar. Nu har de mer att lägga till när det gäller hur apple inte följer EU:s regler.

Om apple inte klarar av att skyndsamt kontrollera och släppa igenom appar så skall de ju inte ha rätten till den kontrollen för appar utanför deras egen appstore.

Av filbunke
Skrivet av AllMessedUp:

Har tagit över 2 veckor när jag uppdaterat våra iosappar ibland.

Större kunder brukar vara prioriterade....

Av filbunke
Skrivet av Ostbullen:

Jag _tror_ inte att man får lov att göra det, utan du måste erbjuda samma pris genom appen som webben. Epic försökte köra den här taktiken men fick smäll på fingrarna av apple. Det kan dock ha ändrats.

Får eller fick? Vet inte om EU:s beslut rörde det här. Annars så är det bara för dem att anmäla... De kommer ju ha lägre omkostnader och kan därmed ta ett lägre pris.

Annars så är det inget hinder för dem att ta ut samma pris, ta 5 procentenheter själva, och ge 25 procentenheter till artister och låtskrivare och skriva att de gör det och vara mycket tydliga om varför de inte kan ta ett lägre pris. Frågan är väl hur stor gruppen riktiga applefanatiker är.

Av filbunke
Skrivet av Rouge of Darkness:

skulle tippa att iom att de i apples ögon är en av "bråkstakarna" så har de nog prioriterats ner i godkänningskön till nånstans under kolla på färg som torkar tills vidare.

Och sånt beteende kommer inte hjälpa apple precis.

Av filbunke
Skrivet av Hajnyckel:

Kan bara inte låta bli men ett måste program är ju ändå, Rufus. 😃

Tänkte precis dra till med den.... Lyckligtvis så sökte jag först.

Av filbunke
Skrivet av Sysop:

Tror inte det stämmer, kolla här.

Från artikeln:

Citat:

One Reddit user suggests that Apple's change could herald the start of an "app Renaissance," where users are free to download and install any app they like, outside of Apple's App Store restrictions. One user joins in the excitement, commenting "Free Open Source on iOS... here we go! This iOS 9 is a wolf in sheep's clothing..."

Så här nio år senare så kanske EU:s medborgare får uppleva det. Folk i USA, inte så mycket...

Av filbunke

Säger inte att om Spotify skulle kunna behålla de 30% som apple tar att allt skulle gå till artister och låtskrivare, men det är defintivt så att inget av det hamnar där om apple får dem.

Spotify borde erbjuda ett pris genom appen och lägre via nätet, sen göra en något större vinst på nätförsäljningar och låta resten gå till artister och låtskrivare. Och de borde skriva om det i appen.

Av filbunke

En ingredienslista är till för att informera kunderna, det är inte en matteuppgift, därav så när det anges procent så är det i procent av totalen och inte procent av delingrediensen.

Och eftersom ärtfärsen är en sammansatt produkt så anges procenten för den viktiga ingrediensen, dvs ärtproteinet.

Av filbunke
Skrivet av Alphahanne:

Problemet här är väl alla dessa människor som inbillar sig de inte har tiden att göra det själv. Är nog dem detta riktar sig allra mest till.

Jag köper bara färdighyvlad ost, vem har tiden, och orken, att hyvla den själv?

Av filbunke
Skrivet av BergEr:

80kr/kg för Willys nöt och grönt är ju också ett rån?

Fan Coop brukar ofta sälja svensk nötfärs för 80kr/kg och här betalar man samma för 50% färs, 50% grönsaker (som förövrigt är väldigt billiga grönsaker). Iofs erbjudande mot normalpris, men kött är ju bästa att köpa och frysa just pga den höga skillnaden i pris.

Båda produkterna är nog skapade för att lura folk.

Tittar man på priset så kostar Willys någon krona mer per kg än om man skulle köpa nötfärs, morötter, och blomkål och blanda själv. (Alltså till normalpris).