Inlägg

Inlägg som Knashatt har skrivit i forumet
Av Knashatt
Skrivet av Jonathanknet:

Så alla miljarder telefoner o batterier som har sålts innan o som fortfarande fungerar, allt som är kopplat på 2g och 3g som nämns i artikeln.. Det måste ju vara många miljoner/miljarder produkter som kommer slängas då dom inte kommer att fungera för sitt syfte. O så snackas det hela tiden om klimatet.. Hyckleri

Vilka är alla dessa miljarder telefonegenheter som enbart har 2G och/eller 3G som du menar används just nu?

Ja, det kommer finnas utrustning som kommer sluta fungera, men inte kommer det vara miljarder...

Av Knashatt
Skrivet av Jimi84:

Snart? På vilket sätt är det mindre användavänligt idag?

Jag har kört/kör Linux titt som tätt, att påstå Linux är på något sätt lika enkelt som Windows är bara knas.
Det räcker du ska göra något mer avancerat, installera någon hårdvara i efterhand, ställa in något extra på grafiken mm mm mm så är det direkt att sitta och läsa igenom en del forum för att sedan sitta i "kommandotolken" i någon timma med filkopiering, laddning av bibliotek etc innan det fungerar...

I windows: Några knapptryckningar och det är färdigt.

Så länge du kör Linux-disten med det som kommer förinstallerat efter installationen, kanske laddar ner något program genom distens mjukvaruhanterare så är allt lugnt. Men så fort du ska göra något mer är Linux inte till för en ovan användare.

Av Knashatt
Skrivet av izzie:

Strålande. Då kan väl jag köra adblocker utan att du tycker synd om dem? De kan ju initiera en annons bäst de vill och räkna det till sin statistik. Alla nöjda, då, eller?

Vad menar du med "tycka synd om"? Handlar inte om att tycka synd om någon utan att du självklart ska betala för dom tjänster du vill använda.

Om du ha ett program som automatiskt ger en svart skärm under den tiden reklamen visas så ser jag inte några problem alls med det. Det är ju samma sak som om du hade tittat bort från skärmen.
Men om adblockern skulle göra att du inte får någon reklam alls och detta gör att du kringgår systemet så att företaget förlorar reklam-"klick" så är det så klart inte okey. För det är ju reklamen som deras inkomstkälla...

Av Knashatt
Skrivet av izzie:

Är det omoraliskt att gå på toa när det är reklampaus också? Att titta ned i telefonen? Stänga av ljudet?

Hur mycket reklam behöver man se (medan man fortfarande betalar månadsavgift) för att vara "hederlig"?

Det finns inget alls krav på att du ska titta på reklamen, reklamen är där för att Netflix får pengar från dom som gjort reklamen. Dom struntar fullständigt i om du tittar på reklamen eller inte...

Reklamen är alltså inte där för dig utan den är där för Netflix.

Av Knashatt
Skrivet av e1m1:

Samtidigt kan andra få en bättre vara till ett bättre pris. Är ju ingen nyhet att priserna är mycket lägre i t.ex. Turkiet, just för att fler ska ha råd och tycka det är värt det. Men om nu inte folk i andra länder behöver acceptera att leva efter "100% frivilligt att lägga pengar på tjänsten" med samma priser som vi har, varför ska man behöva acceptera det som svensk utan att leta vägar för att få ett pris som man har råd med, eller tycker det är värt?

Visst, vi har större köpkraft i genomsnitt här, men det betyder inte att alla svenskar är rikare än alla turkar. En fattig svensk behöver fortfarande betala mer än en rik turk. Ser inte varför en fattig svensk har moraliskt incitament att göra rätt för sig, och i förlängningen inte heller andra svenskar som har råd men inte tycker det är värt det till ordinarie pris, när man har denna prisdiskriminering mot sig.

Netflix är en tjänst från ett privat företag. Det är helt upp till dom att bestämma sin prisbild på olika platser runt om i världen.
Det är ingen rättighet eller det finns ingen viktigt behov att ha just Netflix som tjänst. Är du fattig svensk eller fattig turk och inte har råd med Netflix i ditt land får du helt enkelt avstå från det. Istället får du då välja ett billigare tjänst eller någon gratis tjänst, svårare än så är det inte.

Av Knashatt
Skrivet av myhorsehaspants:

Våra elräkningar och matkostnader är inte frivilliga, dem är påtvingade oss av en specifik del av befolkningen. Denna påtvingade kostnad påverkar hur mycket vi har råd med att göra på våran fritid. Tror inte det är många som går med på att stirra på en vägg hela dagarna för att tillfredställa moralpolisen. Det är inte 100% frivilligt om man har råd med netflix eller ej, är nog många som hade det för några år sedan men inte nu längre. Det är däremot 100% frivilligt att välja om man vill tolerera att denna specifika delen av befolkning får fortsätta trampa och spotta på en, och fortsätta ta allting ifrån en. Tror dem flesta väljer att göra vad dem kan för att fortsätta leva deras liv så "fritt" dem kan mot dessa odds. Hade jag fått bestämma hade denna specifika del av befolkningen tvingats betala för all skada dem har gjort, men det lär ju dröja innan det händer.

Så du menar på fullaste alvar att för dig är Netflix en rättighet alla måste kunna ha?
Det finns absolut ingen som "trampar och spottar" på någon pga att den ej har råd att Netflix som tjänst.

Har du så dåligt ställt att du inte har råd att ha Netflix så är ju det i vuxenvärlden så att man då får avstå från den tjänsten.
Det är åter 100% frivilligt att ha tjänsten, till skillnad mot att ha el och mat...

Det finns faktiskt andra alternativ än just Netflix som både är billigare och gratis. Därav är hela den är disfusionen väldigt märklig.
Det är som vissa anser Netflix är den enda tjänsten som existerar.

Du kan se SVT helt utan att betala något då den numera är skattefinansierad.
Många playtjänster är helt gratis att se på med kriteriet att du får reklam mitt i det du ser på.

Så snälla, vi tar det igen: Har du inte råd för Netflix billigaste tjänst (100 kr/månaden) så får du helt enkelt avstå från att ha Netflix. Svårare än så är det inte.
Detta handlar inte om någon "moral-polis" etc, det handlar om hur vuxenvärlden fungerar.

Av Knashatt
Skrivet av JasBC:

Problemet är inte att de vill ha betalt för reklamfri streaming, det är att reklamfri streaming kostade lika mycket, eller mindre, än vad reklam-sponsrad streaming gör nu för bara något år sedan, samtidigt som deras serie- och filmbilbiotek blivit sämre gentemed segregrationen mellan olika streamingtjänster. Och sen använder de pengarna för idiotiska sidoprojekt som spelstreaming och tonvis med lågbudget B-filmer, istället för att förnya licenserna för det man faktiskt prenumenerar på tjänsten för....

De vill helt enkelt ha mer betalt för en försämrad tjänst, och det är inget att hurra för.

Håller fullständigt med om att det inte är något att hurra för en försämrad tjänst.
Men uppenbart så tycker ca 15.000.000 abonnenter att tjänsten är bra.
Och är man inte nöjd med tjänsten så är det bara att säga upp/avstå från tjänsten, som tur är det ju helt frivilligt, svårare än så är det ju faktiskt inte...

Av Knashatt
Skrivet av izzie:

Väx upp själv. Du är medveten om att reklam-abonnemanget inte är gratis, utan även det kostar pengar?

Ungefär som väldigt många andra former av TV-tjänster har fungerat under åren.

Skrivet av izzie:

Vad som är dyrt är subjektivt. Grattis till om det inte är en stor post för dig. Någon etik-besserwisser har jag inget behov av.

Och har man inte råd så för man helt enkelt avstå att ha tjänsten. Det handlar inte om att vara någon etik-besserwisser, du får se på dom tjänsterna du helt enkelt har råd med. Det är 100% frivilligt att lägga pengar på tjänsten.

Av Knashatt
Skrivet av izzie:

Grattis till din moraliska ofelbarhet, men det var inte det jag frågade om.

Men snälla, väx upp. Vill du inte har reklam, betala för tjänsten utan reklam.
Det är liksom inte direkt dyrt så att en lägga energi på se reklamtjänsten med ad-blocker är ju fruktansvärt barnsligt.

Intressant att du faktiskt försöker göra det som något negativt att göra rätt för sig... Suck.

Av Knashatt
Skrivet av tellus82:

Det andra är att i film/tv så används extrema mängder motion blur vid hastiga rörelser för att minska upplevelsen av hackande rörelser som annars uppstår pga den låga bildfrekvensen.

Mest för information: Du "använder" inte motion blur vid filminspelning vid 25/30 bilder per sekund... Det skapas automatiskt av rörelseoskärpan.
Vid datorrendrering/3d-grafik till film så skapar så klart mjukvaran simulerad rörelseoskärpa/motion blur.

Själva diskussion blir lite svår för många att förstå detta med 25/30 bilder per sekund och film. Många missar att film som är inspelad med tex 50/60 bilder per sekund (och spelar upp med 50/60 bilder per sekund) är mycket mer behagligare än film inspelad med 25/30 bilder per sekund.
Därför så tror en del att det räcker med 25/30 bilder per sekund i spel eftersom all normal film visas på detta idag.

Av Knashatt

Anledningen till att så får delar är ju för det inte är dyrt...

Netflix: 129 kr
HBO MAX: 59 kr
Amazon Prime: 59 kr
Disney Plus: 89 kr
Totalt: 336 kr/mån

Det är detta som är så skrattretande när folk klagar på att dom måste betala för sina tjänster.

Det är INTE dyrt, det är faktiskt billigt. Men idag verkar vissa tro att det är någon slags välgörenhet som ska vara näst intill gratis.
Folk blinkar inte ens för att slösa ut 350 kr/månaden på ren skit, men att betala för 4 streamingtjänster är "göööör dyrt"...
Det är bara ett omoget och barnsligt argument. Nä, vill ni ha tjänsterna så betala för er, och nej det är inte på något sätt försvarbart att ladda ner via tonrentsidor bara för du är snål, PUNKT!

Av Knashatt
Skrivet av GLaDER:

I mitt sökande hittade jag en 13 år gammal tråd. Tycker det är dags för en ny!

Hur fick du den tråden från 1/10-2019 att bli 13 år gammal

Av Knashatt

Borde inte mata nättrollen, men men.
Du valde medvetet att ignorera den här biten...

Skrivet av Fenrisulvfan:

Tål man inte hat, så förtjänar man inte kärlek. Det är ett dubbeleggat svärd.

Här inser jag att det är helt omöjligt för dig att förstå.
Din mening här ovanför är nog bland det dummaste jag någonsin har läst!!!
Antingen är du ett nättroll eller så har du en kraftig skadad förståelse om moral, etik och framförallt empati.

Men försök förklara hur du inte förtjänar kärlek om du inte mår bra av att någon/några utsätter dig för mobbning, psykisk misshandel eller utfrysning... För det är ytterst få människor som mår bra av att bli utsatt av hat.

Så berätta, ser fram emot din förklaring!

Av Knashatt
Skrivet av Fenrisulvfan:

10 små barn satt i en röstchatt,
ett fick höra ett hårt ord och tog illa upp.
Mamma ringer doktorn och doktorn svara:
-Barn ska inte sitta i röstchatt med främlingar!

10.000-tals vuxna sitter i olika spels röstchatt.
Dom för höra massa barnsliga påhopp, rasistiska "skämt", hur tjejer ska stå vid spisen, ord som hora, bög etc etc etc av folk som själva är vuxna.
Dessa 10.000-tals vuxna blir trötta. Säger dom ifrån så får dom själva dessa påhopp på sig.
Microsoft tar och börjar banna dom som inte förstår hur man beter sig.
Dom som blir stötta är dom som säger massa barnsliga påhopp, rasistiska "skämt", hur tjejer ska stå vid spisen, ord som hora, bög etc etc etc????

Snälla Fenrisulvfan, väx upp och mogna till. Är så tröttsamt när folk försvar dåligt beteende.
Att kunna skämta och "gruffa" i en röstchatt är okey, det är ingen som tar illa vid sig för man skämtar när någon dör i ett spel.
Men du är väl så kapabel att du förstår att det inte är DETTA det handlar om?
Det som det handlar om är dom som är jobbigt tykna och nedvärderande.

Det är som vanligt, det är dom som gapar högst som syns.
Det är inte så att majoriteten som spelar faktiskt uppskattar dessa barnsliga jargongen. Att en del tom tar upp "allfahannar" och att detta beteende på något sätt är en del av det normala gör saken är så tröttsamt.

Det Microsoft gör är underbart, dessa barnsliga kräk ska bort från spelvärlden så vi kan få en mer mogen och kul plats att spela på.

EDIT:

Skrivet av Fenrisulvfan:

Tål man inte hat, så förtjänar man inte kärlek. Det är ett dubbeleggat svärd.

Här inser jag att det är helt omöjligt för dig att förstå.
Din mening här ovanför är nog bland det dummaste jag någonsin har läst!!!
Antingen är du ett nättroll eller så har du en kraftig skadad förståelse om moral, etik och framförallt empati.

Men försök förklara hur du inte förtjänar kärlek om du inte mår bra av att någon/några utsätter dig för mobbning, psykisk misshandel eller utfrysning... För det är ytterst få människor som mår bra av att bli utsatt av hat.

Så berätta, ser fram emot din förklaring!

Av Knashatt
Skrivet av Selmalagerlöf:

En hierarki är dynamisk som du säger, i detta fallet så blir alfa-hanen borttagen ur listan för att han inte ser till gruppens bästa/svag och blir ersatt av en ny alfa, detta beteendet finns också hos människor oavsett om vi vill eller inte. Det är ett sätt att visa vart man är i hierarkin vilket är helt naturligt beteende. Det är inget man skall försöka dölja eller tysta folk att prata om, ju mera vi kan lära oss om beteenden desto bättre och effektivare kan vi bättre lösa problem som uppstår.

Forskare avlivar vargmyter om alfadjur

Teorin om alfahanar och strider om ledarskapet är en myt, enligt forskaren bakom boken "Vargen". Han menar att tanken bygger på föråldrade studier, av vargflockar i fångenskap, som har lite att göra med frilevande djur.

Mech invänder att den dominanshiarki som kan uppstå är att jämföra med den som etableras till exempel på ett fängelse. Den har lika lite att göra med frilevande vargar som fängelselivet har med det normala livet utanför murarna att göra.

Sex till tio djur
Däremot, menar Mech, består vilda vargflockar av ett par och deras avkommor från de senaste två eller tre åren, sammanlagt mellan sex och tio individer.

Hierarkin är tydlig. Yngre valpar underkastar sig äldre syskon. Samtidigt kan maten fördelas först till de svagaste då det råder brist på föda, på samma vis som kan ske i en mänsklig kontext.

Lämnar sin flock
Mech menar vidare att det är mycket ovanligt med dominansstrider inom en flock. När en ung varg är mogen, lämnar den sin flock för att bilda en egen. Han utmanar inte pappan för att överta ledarskapet.

https://www.jaktojagare.se/kategorier/utrikes/forskare-avliva...

Av Knashatt
Skrivet av Jimmy:

Man är det dyrt? Folk verkar ha byggt upp sin streaming genom att dela med andra, det betyder så fall något i stil med detta :

Netflix : 129 kr
HBO MAX : 59 kr
Amazon Prime : 59 kr
Disney Plus : 89 kr
Totalt : 336 kr / mån

Delar vi det på säg 2 hushåll kommer vi ner på 168 kr / mån. Detta ska då jämföras med linjär TV som kostade ca 500 kr / mån 2018.

Jämför man priserna med andra tjänster och produkter i samhället så skulle jag säga att det är ganska lågt, en hamburger meny kostar idag strax över 100 lappen. Bara vårt El-nät(ex elen) kostar 900 kr / mån mitt i sommaren när vi använder minst el!

Men givetvis, har man ingen nytta av innehållet så ska man inte betala!

En del hänvisar till piratkopiering och ja, kan man "få" prylar\tjänster gratis så är det oslagbart! Men då ska man inte heller gnälla när kvalité och utbud dalar än mer.

Det är detta som är så skrattretande när folk klagar på att dom måste betala för sina tjänster.

Det är INTE dyrt, det är faktiskt billigt. Men idag verkar vissa tro att det är någon slags välgörenhet som ska vara näst intill gratis.
Folk blinkar inte ens för att slösa ut 350 kr/månaden på ren skit, men att betala för 4 streamingtjänster är "göööör dyrt"...
Det är bara ett omoget och barnsligt argument. Nä, vill ni ha tjänsterna så betala för er, och nej det är inte på något sätt försvarbart att ladda ner via tonrentsidor bara för du är snål, PUNKT!

Av Knashatt

Mitt råd är att du laddar ner Cannons egna mjukvara samt drivrutiner för din Canon Canoscan 9000F.
Ladda ner det här: https://www.canon.se/support/consumer/products/scanners/canos...

Sedan testad du att skanna några negativ via MP Navigator, ställ in så att mjukvaran inte gör några automatiska förbättringar, bara att den gör om bilden till ett positiv. Kontrollera resultatet.

Om det fortfarande är kasst så kan du skanna en gång till utan några automatiska förbättringar samt ingen konvertering till positiv.
Ladda upp den bilden någonstans så vi kan få se hur det resultatet blev, skulle vilja testa att dra i reglagen själv.

EDIT: Testade att snabbt göra viss redigering själv, ta detta inte speciellt seriöst:

https://i.ibb.co/WP7P9QT/15672.jpg

Av Knashatt

Vad händer om du bara kopplar in din kompositsignal rakt från NES in i TVn?

Av Knashatt
Skrivet av oRBIT2002:

Många negativ blev väldigt gröna, men inte alla så fick överge den idéen.

Hur skannade du inte negativen? Vad för utrustning använde du?

Av Knashatt
Skrivet av Allexz:

Är ju riktigt bra att ha männis.... jag menar får som en kundbas.
Netflix har ju funnits länge nu, så svensson vet ju vad det är. Testa något annat kan ju vara svårt... tänk om knapparna på kontrollen är annorlunda? ve å fasa..

Eller så är det helt enkelt så att dom som har kvar eller skaffar Netflix faktiskt gillar deras utbud?
Du har aldrig tänkt så långt att alla inte har samma smak som du när det gäller film och serier?

Låt folk får ha dom tjänster dom själva vill ha, gillar du inte Netflix är det inte svårare än att helt enkelt inte ha tjänsten...