Inlägg

Inlägg som makatech har skrivit i forumet
Av makatech
Skrivet av izzie:

Det här kanske sticker i ögonen (öronen?) på en del här, men jag tittar på att köpa Shokz Openrun Pro för att ha när jag springer och cykeltränar.

Eftersom de är bone conducting är det svårt att hitta ljudtester på nätet - men har någon här använt dem? Jag kör Airpods Pro idag, vilka har gott och väl bra ljud, men även med transparency mode är de lite för läskiga att ha framför allt vid cykling.

Jag är beredd på att ljudet blir sämre, men hur mycket? Är det fortfarande acceptabelt för någon som inte är helt obrydd om bra ljud? Eller är det bara skit?

Jag har inte Pro varianten men gillar Shokz Openrun eftersom det är lurar som faktiskt sitter kvar på mig även om jag skulle köra hårda konditionspass tex på cykeltrainer och periodvis svettas kraftigt. Ljudet är lite "klurigt" (en något annorlunda upplevelse med bone conducting lurar), jag upplever det själv som hmmm "medel" men absolut tillräckligt bra för träning (typ...) men vet att det finns folk som hatar det, kvalitén är nog på sin höjd medel också, min gamla höll väl drygt 2 år men ändå beställde jag ett par nya. Men träningslurar har det iofs inte lätt om man använder dem mycket i någon konditionsdisciplin, de får utstå en del så drygt 2 år behöver ej vara katastrof. Tror jag gav nästan exakt en tusing för mitt senaste par. Däremot är det ytterst sällan jag använder lurar när jag springer eller cyklar utomhus så här kan jag inte riktigt svara på hur de är mot vinddrag och sådant. Utomhus lyssnar jag på fågelkvitter samt bilmotorer.

Av makatech
Skrivet av oqvist:

Du har indoktrinerats av ASR.

(Amir den allsmäktige, alla bugar nu)

Skrivet av Gurrrra:

Anledningen till att jag rekommenderar Topping är att dom har prylar som kostar runt tusenlappen men som är _helt_ transparenta, men även typ SMSL har en del lika prisvärda pryar.

Ingen stoppar dig om du vill köpa Kina prylar samt indirekt fortsätta stödja Kinas regim, kör på. (Obs: Jag är iofs inte bättre själv...)

Av makatech
Skrivet av Gurrrra:

Var är faceslappen menar du? Skulle väl vara Atmos då, men resten är ju bara högre siffror med så gott som ingen praktisk nytta för nån.

En totalt separat diskussion om man tycker sig märka någon skillnad i ljudkvalitén från FLAC jämfört med kvalitén Spotify levererar eller inte. Antar att den dragits en del ggr innan i forum världen över samt här.

Det som skett är varje fall att Tidal gör över till flac från mqa samt att man får deras högsta ljudkvalité även för 119 kr / månad samtidigt som Spotify verkar fortsatt försenade. Dvs de har inte kommit med deras sedan länge utlovade hifi premium tjänst ännu och frågan är också vilket pris de kommer sätta. Själv tycker jag det blir allt svårare att motivera Spotify framför Tidal (om man nu är road av ljud och hifi). En annan aspekt är att artisterna får något högre ersättning från Tidal mig veterligen vilket jag tycker känns bra att veta. Något Spotify varit överlägsna på är väl dock smidigare integration till andra externa enheter samt möjligen ett bättre gränssnitt (vilket dock också är en smaksak). Skillnad i utbud har jag ej järnkoll på i dagsläget.

Av makatech

Det nya är väl att de (Tidal) erbjuder högsta ljudkvalitén för 119 kr samt verkar fasa ut (eller åtminstone komplettera) deras mqa format till flac. Bättre sent än aldrig, mqa formatet har varit minst sagt omdebatterat och sammantaget en negativ grej för Tidal. För åtta dagar sedan skedde ändringen (?), utmärkt. Jag har själv Tidal abonnemanget för 119 kr sedan länge. Spotify har väl "lovat" någon hifi premium tjänst med högre ljudkvalité länge nu men inget verkar hända. Vilket pris Spotify kommer sätta har det också spekulerats om men nu får de väldigt svårt lägga sig högre än Tidal för högsta nivån, konkurrens är bra. I övrigt ger väl fortfarande Tidal mer ersättning till artisterna.
.

Av makatech

Jag har varit lite sömning sista tiden men vad har Tidal gjort? Det är ju helt lysande och en faceslap på Spotify, hur länge har det varit så här?

https://i.imgur.com/6AeOCQi.jpeg

Av makatech
Av makatech

High On Fire låter något oväntat bättre än någonsin, helt omöjligt motstå för en stoner/doom älskare som mig, Matt Pike ser till och med lite slimmad ut, han kanske börjat sporta och blivit nykterist. Detta är en grupp jag måste se live, prioriterat. Obs, denna typ av musik måste spelas högt.

Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech
Skrivet av Necrophor:

Torsdag kör vi på ett mästerverk från Edge Of Sanity \m/

Skön svensk death, bra sång också.

Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech

Kanske är postad redan, inte vet jag.

Av makatech