Inlägg

Inlägg som xlr8 har skrivit i forumet

Postnords hanteringstider av mina "kinapaket" har varit helt fruktansvärda under 2020. Det tar ca 3-4veckor för paketet att skickas från asien till Sverige där det bara blir liggandes i 6-8 veckor fram tills det att postnord SMS'ar om att de vill ha betalt för ett illa utfört arbete + moms. Efter att jag motvilligt betalat så tar det ofta 3-4veckor innan paketet hamnar i min brevlåda. Helt bedrövligt, det går inte att beskriva på ett annat sätt.

Jag försöker beställa en fjärrkontroll från Nvidias sida men får bara ett felmeddelande BUTIKEN KAN INTE LEVERERA TILL DET HÄR LANDET. Hur har ni som lyckats beställa gjort?

*****
*löst*

Fick det att fungera när jag genomförde köpet som gäst och använde kreditkort som betalning istället för paypal. Problemet är kanske inte löst utan det handlade snarare om att hitta en väg runt det.

Skrivet av Zoxx0:

Har du lust att länka materialet? Är osäker på vilken slang, klämma och plastring jag ska använda till min.
Tog du nån kartong från fraktat inköp eller köpte du en kartong nånstans?

Behöver nämligen själv en kartong som är typ 37x20x30.

Slang, övergångsstos och slangklämma inhandlade jag på Bauhaus i fjol så jag minns tyvärr inte de exakta måtten.

Slangen jag köpte är insolerad då jag planerade att använda den för att leda bort frånluften. För tillluft så går det lika bra med oisolerad slang som för övrigt är både billigare och lättare. Välj en slang som har lika stor eller helst större diamater än den för frånluften så borde det gå bra.

Kartongen är från ett köp på nätet.

https://www.bauhaus.se/vvs/ventilation

Fick lite pyssel-feeling igår kväll och byggde en 2-slangs modd. Den är inte helt tät men fungerar förvånansvärt bra ändå. Undertrycket i sovrummet är nästan helt borta.
Nästa projekt blir att bygga en i ett mer hållbart material och hitta ett sätt att få den att sitta kvar och vara tät utan silvertejpen.

Skrivet av tankjunior:

Installerade själv en sån där portabel AC i förådet brevid mitt sovrum, sen så tejpade jag fast den tjocka slangen på utblåset och drog in det genom en ventil. Funkar utmärkt och tyst blev det också

Om du bor i lägenhet tänk på att den varma fuktiga luften från ditt AC kan komma att pressas ut i lägenheterna över/under då ventilationssystemet med all säkerhet inte är dimensionerat för att hantera de ca 300m3 luft ditt AC blåser ut varje timme.

Om ventilen går genom en yttervägg ut i fria luften har du löst problemet med frånluften på bästa möjliga sätt.

Fick ett videoförslag på youtube där en tysk kille moddar sin 1-slang maskin till en 2-slangs maskin med hjälp av en kartong, tejp och lite annat. Mina tyskakunskaper är dock begränsade så jag förstår långt ifrån allt han säger men mycket går ju att snappa upp med att bara "titta på bilderna"

https://www.youtube.com/watch?v=pcHWtYn-14s

https://www.biltema.se/kontor---teknik/kontor/kontorsmaterial...

Jag skulle ha prova med denna.

Edit.. alltså om du ger dig på att pilla bort platsfilmen och det blir limrester kvar på glaset.

Skrivet av Implor:

Blev nästan sugen att gå helt getto. 499kr för en gasolgrill. Då kvittar det lite att den bara håller en säsong.

https://www.rusta.com/se/gasolgrill-elements-2-burner-p623514...

Någon som testat?

Jag köpte den där i fjol och för det priset är den ok för den som vill kunna grilla lite då och då utan att lägga flera tusen på en grill.

Det är en budgetprodukt och det märks. Värmespridningen är ojämn och grillgallret är lätt och har en förmåga att falla ner på brännarna om man pressar lite för hårt på det på sidorna. Sidoborden är inte nedfällningsbara vilket hade varit ett plus när grillen ska förvaras.

Min har övervintrat utomhus under ett mediumstort grilllöverdrag och den har klarat sig bra från rost än så länge så ett par säsonger hoppas jag kunna få ut av den om jag inte tar steget och köper en premiumgrill innan dess. Då hamnar denna är på kolonilotten istället.

Glöm såklart inte att räkna med pris på gasoltub, fylld PC5 kostar 1189:- på rusta och regulator ca 200:-

********** edit

Såhär ett år senare så ångrar jag mig nog lite att jag inte köpte en lite mer påkostad budgetgrill. Jula har ju ett par modeller för under 2000:- som verkar lite stadigare och även har termometer samt avställningsyta under locket för varmhållning vilket jag saknar rätt ofta.

Telefon till barnen eller köpa och ha liggandes hemma som backup ifall brukstelefonen ger upp?

Siemens Gigaset GS270. 690:- på proshop.se Har funnis på marknaden sen 2017 och enl prisjakt har den pendlat i pris mellan 1500-2000:-

https://www.proshop.se/Mobile/Siemens-Gigaset-GS270/2646478?u...

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4475942

Jahapp. Där tog den fria 3månaders-perioden på Ultimate slut. Trött som jag var missade jag förstås att ladda på med live gold innan så hur gör jag nu för att få tillgång till Ultimate för ett bra pris?

Det lutar åt att tanka på grabbens konto (som körs på samma maskin) med 24mån live och göra 3mån fri Ultimate med tillhörande konvertering av live gold tid eller finns det något annat sätt?

Det här är bara sorgligt. Vad som händer är att utvecklarna vill att konsumenterna ska köpa sina spel igen på Stadia eller någon annan liknande streamingtjänt som är under utveckning.

Det här visar tydligt på riskerna med affärsmodellen att streama eller köpa spel digitalt överlag. Du äger ingen produkt utan bara rätten att använda en produkt och förutsättningarna för detta kan ändras närsomhelst.

Inte blocket men ändå. Marketplace på Facebook borde ha en egen tråd med tanke på allt skräp som läggs upp till överpris där..

Exakt vad menar säljaren att den går att använda till? Högtalare, brevpress?

"Skick Använd – i gott skick" ?

Skrivet av Elektron:

Vi borde kunna slå fast en lag som hindrar att detta händer. Jag menar att man borde ha fri tillgång till att streama sina köpta digitala prylar. Nvidia tillhandahåller hårdvara och Blizzard borde inte ha något att säga till om ifall man konsumerar deras produkter på en lokal dator eller via en strömmad dator på nätet.

Jag kan bara hålla med. Jag har köpt en licens som ger mig rätten att spela ett spel på en plattform, hur och var borde vara helt upp till mig som konsument.
Vad är annars nästa steg, att licensen är knuten till min specifika hårdvara i datorn jag äger så att jag måste köpa licensen att spela pånytt när jag byter dator?

Skrivet av Joppis:

Activision Blizzard optade nu ut från Geforce Now. Bland annat försvann Overwatch antar jag då.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/gfn-announcements...

Sådant här väcker oro för tjänstens framtid. Om spelen man betalat dyra pengar för helt plötsligt inte längre går att spela pga att utvecklarna inte är på humör så kommer förtroendet för tjänsten vara helt borta och folk fortsätta äga sina egna speldatorer.

Nvidia behöver lösa detta och snabbt.

Har kört betan ett par månader och rent tekniskt funkar det bra men sålänge som det bara går att spela vissa utvalda titlar och inte hela steam-biblioteket så ersätter det ingen spelkonsoll eller gaming-pc för min del.

*edit*

hittade en lista med spelen som går att spela via geforce now.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/12wnPrdPopEmNXI7v-1mVx...

Skrivet av bia:

Nån som fått detta att fungera? Har försökt men de står att det antingen inte passar testgruppen eller är i fel region. Har aktiverat insider och allt sånt.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har precis installerat appen på min Xbox och i telefonen och aktiverat men får upp det inte är tillgängligt i min region eller ring riktigt än. Jag gissar att det tar en stund efter setup innan det hoppar igång.

*edit*

Startade om xboxen. Nu kommer jag vidare i setupen.

Najs. Kan någon tipsa om var det går att köpa ett phone-clip till xbox one kontrollern i sverige?

Skrivet av Baxtex:

Fanns inte detta för typ 10 år sedan? Minns inte namnet men kommer ihåg färgschemat som var lila.

Skickades från m.sweclockers.com

Gissar att du tänker på Voddler. Kvaliten på utbudet är liknande men skulle säga att Voddler's var lite bättre.