Inlägg

Inlägg som heddan har skrivit i forumet
Av heddan
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

aptX Lossless https://ifi-audio.com/aptx-lossless-bluetooth-is-finally-here...

För min del är jag mest emot alla störningar i BT som beror på många många apparater som skapar störningar i samma frekvensutrymme.

Med mångårig bakgrund som radioingenjör inom telekom och utan att ha läst in mig på bluetooth och atpx så har ju de flesta radiotekniker idag en overhead med felkorrigering/retransmission + buffert så känns som "många apparater som skapar störning" är något moster Agda skulle kunna slänga ur sig.

Däremot kan räckvidd påverkas av att många radiosändare/mottagare delar på samma frekvens.

Av heddan

Problemet är att det finns en period i sitt liv då man förväntas göra exakt allt samtidigt. hitta en partner, få barn, göra karriär, ordna större bostad. uppfostra barnen. Förr löstes detta genom att en stannade hemma på heltid men även den möjligheten har tagits bort då det idag ofta krävs två löner för att få ihop försörjningen. Inte undra på att många går in i väggen...

Av heddan
Skrivet av Ragnvlad:

Köpte TNT2 när det begav sig å häcklade alla med Voodookort! 😆

Haha, samma här 😅

Av heddan

en timme per dag är rätt mycket ändå. fre, mån, tis skärmfritt, ons, tor 1h. lör, sön 2h får våra barn 6 och 8 år.

Med hämtning vid 16-16:30, matlagning, duka undan, diska, förbereda för nattning med kvällsbok, tandborstning etc. så har man inte mycket tid med sina barn på vardagarna som det är tycker jag.

Av heddan

reklam och skyltfönster känns spontant som huvudområden dessa kommer tillämpas inom.

Av heddan

Smartwatches.. Jag har en google pixel watch 2 som jag fick med mobilen i en kampanj. Batteriet orkar typ en dag och jag kanske är för gammal men förstår verkligen inte meningen med dom. 😂 Ligger i en byrålåda numera och samlar damm... Kanske lägger ut den på blocket eller något.

Av heddan

20k julklapp till mig själv/hushållet i form av en smart väderstation och robotgräsklippare. Sen 15k till frugan och barnen.

Av heddan

Aktiva utomhushögtalare med inbyggd streaming via wifi

Hej,

Jag har tröttnat på det tråkiga ljudet ute på terassen /i trädgården som jbl charge 4 erbjuder mig idag. Inomhus har jag ett kompetent system så det är där jag "fin-lyssnar"

Det jag är ute efter är aktiva utomhushögtalare med inbyggd streaming som kan monteras på vägg eller under taket på terassen. Jag är inte så sugen på att dra in kablar till en förstärkare.

Alla förslag mottages tacksamt!

Av heddan

Rent ekonomiskt så är det märkligt egentligen hur man i 30-årsåldern förväntas göra allt samtidigt. Bilda familj, ordna bostaden som har rum för alla, göra karriär och samtidigt ha tid för barnen... Det är en tuff ekvation.

Sen när man är 60+ och barnen är utflugna och man har all tid i världen så sitter man på nån senior roll och har bra med pengar och på tok för stort hus...

Av heddan

Tycker det funkar rätt bra. Flyger o andra sidan inte med lågprisflyg och tar taxi hem. Pay peanut money, get monkey seats brukar det ju heta...

Av heddan
Skrivet av Bobiri:

Kinesiskt bolag? Liter inte på det för fem öre.

Second that, skurknation

Av heddan

bevattningsdator med två utgångar så jag kan schemalägga bevattningen på båda sidor av huset från samma utkastare.

Av heddan

DevOps manager. 61k per mån, 5k friskvårdsbidrag. 6 veckors semester. Optionspaket som gett ca. 250k per år extra. Jobb hemifrån.

Byter jag arbetsgivare kan jag nog bumpa upp grundlönen 10-15k men trivs där jag är då jag har mycket frihet och tid över till familj och trädgården.

Av heddan
Skrivet av Alling:

Vad menar du i klarspråk?

Jag var självklart lite ironisk. I klartext menar jag att vi går mer och mer mot att köra allt genom usb-c och jag tycker att det är dags att fasa ut äldre portar i nya produkter.

Av heddan
Skrivet av Aje:

Ställer samma fråga. Väldigt märkligt. Hade gärna sett 2x DP och 1x HDMI

och VGA-port, COM-port, parallellport och skrivarport.

Av heddan
Skrivet av Yrch:

Darko Audio hade ett riktigt bra aprilskämt. Tog mig ett tag att fatta att det var ett aprilskämt då Hifivärlden är full av olika "mirakelprodukter" som skall förbättra ljudet.

https://www.youtube.com/watch?v=MZwQmvDfw-U

Hahaha helt underbar. Helt i min smak när det kommer till humor.

Av heddan
Skrivet av FCyxan:

Min konsol dog efter 15 månader och inte heller överdrivet mycket spelande, köpte den i november 2021, frågan är hur kvaliteten är egentligen

Skrivet av Kelzzor:

Har haft min i 2 år och det spelas rätt mycket på den och den fungerar hur bra som helst så kvaliten verkar vara bra.

Kvantitativa empiriska studier på hög nivå här.

Av heddan

Jag nickade HeadSplitter som 14-åring runt 1996 när quake 1 släpptes. Sedan när quakeworld släpptes var det för långt så fick korta ner det till heddan som fått leva kvar tills idag när jag är över 40.

https://www.quakeworld.nu/wiki/Heddan

Av heddan

Lillgrabben är jättenöjd med datorn, tack för trevlig affär!

Av heddan
Nytt bud: 900 kr Hämtas så snart som möjligt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.