Inlägg

Inlägg som bennyfax har skrivit i forumet
Av bennyfax

Vad har ni för inställningar med filmer i Dolby vision?
Default på HDR var 100/100 på ljus och kontrast vilket känns rätt men på Dolby Vision har de valt att ha typ 50/85-100 (kommer inte ihåg exakt)
Ökade till 100/100 och vitt kunde bli väldigt ljust men tyckte ändå inte det var samma tryck i bilden som HDR men det kanske har med materialet att göra.

Av bennyfax
Skrivet av varget:

Mena inte du ska känna dig dålig för ditt uttalande. Det är många jag hört säga detta. Det har blivit norm att uppdatera sin telefon och dator men routern som frontar hela internet är nått som verkar ha glömts bort.

Nej då, jag är glad för all info. Har varit haj och hängt med i svängarna på det mesta inom dator under 20 år men har tappat det och inte haft en tanke på routern i 10 år då den är superstabil.

Av bennyfax

Japp, den där läste jag faktiskt kort efter tipsen

Av bennyfax

Förväntad betalning 25/4 och faktiskt betalning 17/4 så det gick snabbare.
Jag ser inga pengar men LG skriver under vanliga frågor:

Vad betyder "Faktiskt betalningsdatum"?
Detta är det datum då transaktionen faktiskt genomfördes. Observera att det kan ta några extra dagar innan beloppet syns på ditt bankkonto vid banköverföringar.

Update: nu trillade pengarna in på kontot

Av bennyfax

@KAD hihi, ok
Tack för tipset och ytterligare rekommendation att köpa ny router. Jag kikade på TP-link och Asus men kunde inte bestämma mig efter att ha läst betyg. Kommer helt klart att välja en med stöd för OpenWrt.

Av bennyfax

Mejlen funkar efter att jag uppdaterat iOS. Dock skumt att mejlen funkade med annan wi-fi

Av bennyfax

Registrerade mig ganska tidigt och har förväntad utbetalning 25/4

Av bennyfax

Aha, ok. Tack, jag får slå till på en ny router då 😀

Av bennyfax

Jag har funderat på ny router pga räckvidden när jag är på tomten men behövs verkligen säkrare?
Ingen av grannarna hackar men är det risk att random hacker attackerar min router? Har för övrigt inga mappar delade i nätverket om det nu spelar roll.

Ja, routern sades vara dålig och jag fick routern för att den var ostabil. Laddade hem en FW som någon annan än Dlink gjort som sades vara stabil och det blev den och den har aldrig krånglat förrän nu. Allt är bra utom mail via mobilen.

Av bennyfax
Skrivet av blunden:

Vad är det för mail-tjänst? Vilken ISP har du? Funkar det på andra enheter?

Gmail i apples mailapp. Jag har Bredband 2.
Det funkar inte på brorsan iPhone heller men vi har också båda iPhone 11 PRO. Andra enheter vet jag inte men skall testa

Skrivet av dlq84:

Har du pillat med brandväggen i routern?

Nix, ingenting mer än att jag ibland har dragit ur strömmen till routern. Detta problem kan ha uppstått när jag även drog ut strömmen till bredbandsdosan dit fibern går.

Av bennyfax

Kan ej läsa e-mail via wifi

Har en gammal D-link router (dir-655) som alltid vart krångelfri och stabil i mer än 10 år. Helt plötsligt kan jag inte läsa e-mail via wifi på iPhone. Det går att hämta mailen men när jag ska läsa dem snurrar det länge och de laddas inte in. Funkar bra via 4G och Wi-Fi på andra platser än hemma.

Jag har startat om routern men det hjälper inte.
Någon som vet vad man skall göra?

Av bennyfax

Det talades om Plex i tråden tidigare och det är bara något jag hört talas om förut. Googlade och alternativ kom upp så jag laddade hem Jellyfin på C3:an samt server på datorn. Allt var enkelt att få igång, kräver inget onlinekonto och det är suveränt att kunna spela upp filer på tv:n trådlöst. Jag som hade tänkt köpa ny snabbare HDMI-kabel

Nu har inte jag välorganiserade mappar på datorn och jag märkte att allt inte blev helt ok i Jellyfins bibliotek men jag rekommenderar ändå det för er som snabbt och enkelt vill kunna spela upp filer från datorn.

Av bennyfax
Skrivet av Izak80:

Hej är i begrepp att köpa en begagnad LG Oled som enligt ägaren är i nyskick och bara varit igång en timme. Då det rör sig om ganska mycket pengar ändå undrar jag om man vågar ta med sig en service-kontroll och på plats gå in i service menyn och kolla att den verkligen varit igång så länge som säljaren påstår? För övrigt, nollställer en ”fabriksåterställning” tvn till som om den vad ny?

Kan du på ett säkert sätt kolla antal timmar är det bra men om du är nojig och inte har brådis hade jag väntat på erbjudande från butik alternativt att du får ett riktigt bra erbjudande på begagnad tv. Folk kan vara ärliga men också skriva vad som helst för att sälja lättare så jag hade gått på när tv:n är köpt samt pris och förväntat mig att den är använd normalt.

Svårt att se slitage på en tv men som ett varnande exempel köpte jag senast en mus i nyskick på blocket som var använd extremt lite men musfötterna var hyfsat använda kunde jag se. Ok, kanske kördes den på bordet istället för musmatta men hade dessutom lite slitage på ovansidan efter handen och det är inget som uppstår vid litet användande.
Jag var ganska nyligen i en sportbutik där en småbarnsmamma ville lämna tillbaka ett par barnskor. De hade bara testats en gång och hon och personalen hade en livlig diskussion om återköp och så vips frågade hon mig vad jag tyckte. Jag ogillar oärlighet eller vanföreställning och påpekade vecken på ovandelen som bara uppstår vid en hel del användande så hon gav sig

Av bennyfax

Jag kör optiskt ut från c3 och det var inga konstigheter att få det att funka.

Av bennyfax

Min status är nu ändrad till giltig. Laddade inte upp några bilder på tv:n. Nu är det bara att hoppas på att man skrev in rätt bankuppgifter 😄
(Fast det går ju att komplettera)

Senaste datum för komplettering av info är 7 april enligt power.se
Har för mig att det var 31 mars tidigare eller så blandar jag ihop med annat.

Av bennyfax

Skickade in på tisdagen och väntar också på svar :-/

Av bennyfax

Hittade en tråd där de som har större behov än 100Mbit är de som rippat Blu-ray då bitraten kan vara högre och kör Plex på själva C3:n via ethernet från server.

Av bennyfax

@Xophile Ja, bilden är riktigt fin med bra material fast nu är mitt bästa material Youtubekomprimerad men ändå, det ser fantastiskt ut.

Verkar stämma, snålt. Tror inte jag själv är i behov av snabbare ethernet, jag kör HTPC via HDMI och trådlöst när det gäller Youtube och Netflix. Använder man ethernet istället för HDMI till dator för att spela upp film?

Av bennyfax

Har fått hem 77" C3. Kört mest YouTube och kikat på 4K och även i HDR som jag tycker ser överdrivet ut. Har även Netflix och 1080P såg förvånansvärt bra ut, helt ok precis som ni sade.

Av bennyfax

@Jojkenstein Åfan, då är det extra lurigt.
Såg att dibban redan blev rekommenderad att köpa från annan butik för cashback så jag tog bort mitt inlägg men kanske skulle låtit det vara kvar.. jaja det finns i ditt citerade inlägg nu

Cashback från endast dessa butiker i Sverige:
Sverige:
Elgiganten
Power
Elon
Komplett
NetOnNet
Webhallen
Dustin
Bang & Olufsen-butiker