Inlägg

Inlägg som Salcin74 har skrivit i forumet
Av Salcin74
Skrivet av anders190:

Liten ledtråd, vid behov. Spelet släpptes till Gameboy och ganska tidigt.

Har aldrig haft en gameboy men ser ut som att det skulle kunna vara en detalj i ett flipperspel?

Av Salcin74
Skrivet av huttala:

Är det en custom mod eller är det bethesta själva som släpper next gen patchen?
Kommer det påverka VR?

Bethesda själva som jag har förstått det, så det lär bli full aktivitet i moddarlägren för att få allt att funka igen.
Osäker på hur/om det påverkar VR versionen.

Av Salcin74
Skrivet av Captain Acid:

Såg igenom alla avsnitt på två dagar. Gillar det skarpt. Fick smak för mer fallout så jag har precis startat en ny omgång av Fallout 3.

Samma här fast för min del blir Fallout 4 VR som ska moddas till perfektion först. 😃
Ska bli så kul att få uppleva Fallout världen i VR även om 3'an är starkare.

Kunde som sagt ha varit lite mer monster men jag störde mig inte jättemycket på det ändå.

Av Salcin74

Jag gillar Casios G-shock serie, finns hyfsat billiga där som gör precis det du vill men allt är ju relativt.

Av Salcin74
Skrivet av DesktopUser:

"Mannen", "bror" och fula sexuella ord. i mitt tycke är alla dem inget annat än röda flaggor. Jag skulle PASSA MIG förr folk som använder det tilltalssättet. Narcissister troligen.

Du noterade inte att det språket användes främst när de skröt/pratade med varandea och inte offren?
De har framarbetade manuskript och mallar som de jobbar enligt och då var de här idioterna inte ens de proffsigaste.

Av Salcin74

Ni får tänka på att det är Apple användare med mycket pengar som är målgruppen, de köper allt så länge loggan finns kvar på ett väl synligt ställe.

Av Salcin74
Skrivet av PatrickP:

Ja om du läser citatet från Satoshi (eller Bitcoins whitepaper för den delen) hade du själv kunnat svara på vad det har tillfört mänskligheten
Det är första gången man har löst en digital valuta som man kan skicka från vem som helst på planeten till vem som helst på planeten utan att behöva lita på en tredjepart. För personer i förtryckta länder med korrupta banker har det här varit en game changer.

Läser man senaste rapporten från chainalysis så är det totalt 0,34% av on-chain transaktionsvolymen som bedöms som "illicit transactions". I detta innefattas darknet marknaden, scams, ransomware, terroristfinansiering osv. Chainalysis jobbar alltså med att analysera blockkedje-data och arbetar bland annat tillsammans med polismyndigheter osv i hela världen. Den absoluta majoriteten verkar vara investeringar (man kan kalla det spekulation, eller store of value eller investeringar, du förstår poängen), medan en förhållandevis liten del är transaktioner för rena betalningar. Värt att nämna är att rena betalningar ofta görs (och borde göras) på Lightning Network. Det är t.ex. Lightning Network som El Salvador har valt att använda sedan de införde Bitcoin som officiell valuta 2021

Jag kör för övrigt sedan några år tillbaka själv en Lightning Node där alla bitcoin-betalningar som route:as genom den får routas helt gratis av folk. På det sättet kan jag i Sverige hjälpa till att betalningar med Lightning Network blir billigare för folk i andra delar av världen. Det tycker jag är fint att göra, du får själv bedöma om du anser att det är "nyttigt" eller inte

Jag är alltså inte emot blockkedjetekniken och digitala valutor som sådana, jag är bara emot hur det används primärt idag och då särskilt kopplat till energiåtgången för att skapa flertalet av dessa kryptovalutor.
El Salvador lär ju knappast gjort sig av med banker och deras klimatpåverkan bara för att de har valt bitcoin som officiell valuta vilket innebär att det bara blir ytterligare nettopåverkan.

Senast jag kollade så räknades inte pengatvätt och skattesmitande in i deras statistik för illegitima transaktioner då de är väldigt svårdefinierade och det lär vara en inte obetydlig del. Är nog ganska stora summir från kapitalvinster som inte tagits upp i deklarationer t.ex.

Vore även intressant att se var miljardstölderna från olika kryptobörser sorteras in. Det går ju att spåra transaktioner åtminstone delvis även om tanken var att det inte skulle gå från början som jag förstått det.

Av Salcin74
Skrivet av izzie:

Så alla investeringar i varor som inte har "praktisk nytta", till exempel guld, är illegitima?

Du kan droppa attityden också. Jag är väl medveten om att energiåtgång per transaktion är förhållandevis hög ännu. Om du undrade.

..men du sa ju precis att det bara var en piss i Mississippi? Jämför inte äpplen och päron, självklart drar banksektorn mer då den också är många, många gånger större. Det betyder inte att man bara ska acceptera att nya lösningar är mindre energieffektiva bara för att de har en mindre total andel initialt.

Ingenstans har jag skrivit att spekulation är en illegitim transaktion, det går att ha två tankar i huvudet samtidigt. Jag listade enbart vad bitcoin primärt används till.

Läs om ditt förra inlägg om du tycker att jag hade attityd, du har lite att jobba på där också.

Av Salcin74
Skrivet av izzie:

Haha, det här trötta argumentet igen. Räkna på vad alla banker kostar i energi att hålla igång så märker du nog väldigt snart att bitcoins energianvändning är en piss i havet.

Vad gjorde alla kriminella innan Bitcoin fanns? Finansierade sina brott med puttekulor?

Skillnaden är fördelningen mellan transaktioner som har en praktisk nytta och de som är kopplat till spekulation och kriminella aktiviteter. Finns ingen brist på exempel gällande kriminellt utnyttjande av vanliga monetära system men skillnaden är att de inte enbart drivs upp av spekulation och intresse från kriminella.

När vi pratar om rena transaktioner så finns det statistik framtaget gällande energiåtgång vid jämförelse mellan visa/mastercard och bitcoin.
..och den är inte till bitcoins fördel om du undrade.

Av Salcin74
Skrivet av PatrickP:

För de som är intresserade av vad Satoshi (skaparen av Bitcoin, för de som inte vet) tänkte kring energianvändning så skrev han detta i ett mail där han verkar ha fått en fråga kring Bitcoins energiförbrukning.

Jag håller med om att Bitcoins energiförbrukning är väldigt hög, men när man tittar på vad Bitcoin tillför för mänskligheten är det uppenbart för mig att det finns andra saker vi istället borde skära ner på. Självklart är ju det långsiktiga målet att all energi ska vara grön och billig (fusion, som ständigt är 30 år bort osv...), och i en sådan värld spelar det såklart ingen större roll hur mycket energi Bitcoin förbrukar.

I övrigt är det en väldigt stor missuppfattning många har att Bitcoin skulle användas för primärt kriminella. Detta var troligen sant kring 2011-2013, men har inte varit sant på över 10 år nu, vilket rapporter från Chainalysis visar år efter år efter år (de senaste åren används ju krypto till och med i lägre utsträckning av kriminella än sedlar om jag minns rätt)

Måste erkänna att jag är nyfiken på vad det har tillfört mänskligheten annat än möjligheten till pyramidspelsliknande spekulation med stort klimatavtryck?
Jag är med på att det SKULLE kunna användas på ett bra sätt men det är inte verkligheten mer än i ett fåtal fall. Det är en försvinnande liten del av alla transaktioner som inte handlar om spekulation, skattesmitande, tvättande av pengar eller diverse illegala online affärer.

Det skedde en fullständig explosion gällande cyberbrott som ransomware och annan utpressning när kryptovalutor dök upp och det ökar fortfarande så jag köper inte att det skulle handla om 2011-2013 och det är inte vad FBI säger heller.
Det jag möjligtvis skulle kunna köpa är att det sjunkit procentuellt i förhållande till transaktioner kopplat till spekulation men inte i förhållande till riktiga ”nyttiga” transaktioner.

Av Salcin74
Skrivet av izzie:

Värdet bestäms av vad folk är villiga att betala för den, precis som med vilken annan tillgång som helst.

Japp, precis som med kokain och heroin.
Vill man göda den svarta marknaden och kriminella samt bidra till växthuseffekten finns det få saker som är bättre än att handla bitcoin. 😁

Av Salcin74

Dags att fylla på med nya idioter för att pyramidspelet ska hålla i längden?

Av Salcin74
Skrivet av Eclipse:

Den typen av smartphone som dom lanserade var något ingen annan gjort tidigare, allt i samma telefon.

Ja, ofta har dom ju varit rätt i tiden och/eller kommit in med en produkt som rör om i grytan så att säga. Det tror jag är fallet nu med Vision Pro också. Dom kommer med något som sätter en helt annan standard än Meta Quest t ex.

Nu kommer vi se dom andra haka på. Garanterat Samsung som är mästare på att kopiera Apples funktioner och produkter Först håna, för att sedan göra samma sak året efter.

Problemet är ju att de inte sätter en helt annan standard, rent praktiskt och när det gäller tillämpningar är det inte speciellt stor skillnad mot Quest 3.
Det har satsat mer på design och kanske bättre byggkvalitet, lite bättre skärmar, lite längre batteritid (till priset av en sladd till ett externt batteri) men också 6-7 ggr dyrare. Jag har svårt att se vad som skulle vara den stora revolutionen här, de paketerar bara något som redan finns på ett annat sätt.

Jag är för allt som driver MR/AR/VR framåt men att kalla det nyskapande tyder bara att man inte har koll på vad som redan finns och har funnits på marknaden.

Edit: Det finns en ny sak med detta headset och det är skärmen med ögonen så det ska jag ge Apple, blir intressant att se om det blir användbart/uppskattat eller inte.

Av Salcin74
Skrivet av MyRus:

Hej!

Är inne på en Quest 3. Förmodligen köps det imorgon om ingen avråder mig.

Tanken är att köra det kopplat till datorn, behöver jag köpa till extra sladd eller annat? Ser att det medföljer en sladd men är den bara för laddning? Tänker då man kan köpa en för att koppla det till sin PC.

Någon som testat och kan bekräfta att det fungerar bra till Dirt Rally / Asseto Corsa?

E: Detta är mitt första VR isåfall därav har jag noll koll på allt

Jag har kört Assetto Corsa och det funkar utmärkt även med trådlös streaming.
Virtual desktop är vad jag föredrar för att koppla mitt Quest 3 trådlöst till datorn men har du spelet i Steam så kan du köra steam link som är gratis.
Har själv inte testat med sladden som följer med då den är ganska kort men det ska funka att använda den för oculus link om du har type-c USB 3 uttag på datorn. (eller en adapter)

Av Salcin74
Skrivet av Molotov:

Vision pro en milstolpe ja men detta symboliserar lite vad jag trodde skulle hände nu när Apple släpper sitt headset.
Geoff är impad

<Uppladdad bildlänk>

"insane Apple magic"
Snart kommer våra kära Applekramare hävda att Apple skapade MR/VR headsetet.

Missförstå mig rätt, jag hoppas verkligen att det går bra för Vision pro och att det driver området framåt men de behöver nog åstadkomma lite mer än så här och då särskilt till detta pris.

Av Salcin74
Skrivet av Halldin:

Preorder uppe i USA, en väska till för 200 dollar (typ 2600kr) och en 1TB-konfiguration för 400 dollar extra finns.

Edit: Samt 512GB för den delen.
12-14 business days sa den för mig nyss så verkar inte vara tokslut.

Ja, Apple förnekar sig då inte. Löjligt högt pris för en väska som inte gör något annat än att hålla prylarna på skyddade.

Av Salcin74

Tjena alla monsterdiggare!
Har precis skaffat lite nya komponenter och står just nu i valet och kvalet om jag ska köpa windows 11 (tidigare komponenter stödde inte det) eller faktiskt ta språnget till Linux fullt ut istället.
Det blir mest surfande, youtube och spelande på datorn. Har oftast inga problem att vänta ett halvår eller till nästa rea innan jag köper ett spel, då är det oftast stabilare ändå.
Exempel på spel är Diablo 4, Cyberpunk 2077, BG3, Ghosts of Tabor, SteamVR.

Delarna jag har köpt är ett Asus Tuf B650 moderkort, Ryzen 7600 samt ett AMD Radeon 7800 XT. En dist med stöd för hyfsat ny hårdvara, AMD och spelvänligt känns med andra ord viktigt.
Har fuskat lite med Linux sedan tidiga RedHat versioner men det är ett tag sedan och jag är inte intresserad av lägga överdrivet mycket tid på att hantera OSet även om jag tycker att det är kul att pilla lite fortfarande.
Kan Mint (med KDE?) vara vad jag söker eller ser ni bättre alternativ?

Edit: är villig att offra lite spelbutiker och enbart nyttja Steam som ändå verkar göra en ansats att möjliggöra spel på Linux men VR verkar onekligen vara ett problem.

Av Salcin74
Skrivet av Fetskaft:

Har haft Quest 2, som har 2 års garanti, i ca 2 år och det har gått sönder 2 gånger. Första gången fick jag ett helt nytt set och andra gången fick jag pengarna tillbaka eftersom Inet inte längre är återförsäljare för Quest. Så nu står jag utan VR och är så klart sugen på ett Quest 3 men ser att de bara lämnar "1 års begränsad garanti" vilket gör mig väldigt fundersam. 7k för en produkt med ett års garanti känns inte ok. Ser så klart framför mig hur det kommer gå sönder efter 13 månader.

Vad är det som gått sönder? Mitt har det inte varit några problem med men du kanske har använt ditt mer än vad jag har gjort.

Av Salcin74

Väldigt nöjd med mitt Hellhound än så länge.
Tyst och svalt samt ingen tillstymmelse till spoltjut.

Av Salcin74
Nytt bud: 4 400 kr CPU, Mobo, RAM - hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.