Inlägg

Inlägg som Dinoman har skrivit i forumet
Av Dinoman

Har ID 4:an på verkstad och fick låna nya ID 7.

VW har verkligen skärpt sig. Nu var detta en snuskutrustad modell som nosar på lite över 700k men jag måste säga. Vilken komfort och infotainmentsystemet är äntligen helt rimligt. Otroligt bra komfort, cockpiten är mycket trevlig. Kombin kan nog bli riktigt bra.

Men priset. Jeez. Det är ju mer eller mindre en Passat för 650 000:-.

Av Dinoman

https://strongsocials.com/wp-content/uploads/2019/08/press-x-to-...

Låt mig säga så här.

Absolut inget tyder på att detta kommer bli verklighet.

Av Dinoman
Skrivet av CrispVanDahl:

Väldigt väldigt sant. HAr oftast ett par fetare syntet för att torrborsta stora modeller men de används sällan.
Testat Citadels egna artificier penslar som också är sabelhår men tycker inte de ligger lika bra i handen.

Så W&N S7 blir det, Har de vanligaste storlekarna från miniatyrserien men också en 1:a och en 2:a från deras vanliga större storlekar för att måla annat.

Är ändå glad att jag inte fastnat i airbrush-träsket eller fått för mig att använda resin 3D-printer.

I övrigt tack för alla fina kommentarer som kommit in. Många läsvärda och tänkvärda infallsvinklar som jag uppskattar mycket!

Du vet att du behöver en AirBrush och då inte vilken Biltema-skit som helst!

Och tänk vilka grymma kitbashes man kan göra med en Resin-printer! Elegoo Mars 3 Pro har jag hört skall vara bra.

Av Dinoman

Fast Windsor and Newton Series 7-penslar är som natt och dag mot syntetiska diton.

Warhammer är ju notoriskt farlig hobby när det kommer till GAS.

Fin krönika Calle.

Av Dinoman

Vad är det här för hädelse!? Bränn kättaren!

Man bygger sin dator själv. Hur ska man annars kunna genomleva timmar av pressande ångest när datorn inte startar för att man inte fattat att en av kablarna på det modulära nätagget sitter på fel håll.

Av Dinoman
Skrivet av Jacob:

Förväntningarna är skyhöga på att festen (och efterfesten) på Skyddsrummet toppas. Stort grattis @Edin!

Det var en episk tillställning.

Av Dinoman

Hej

Av Dinoman
Skrivet av Dunde:

Om du har turtlemode i 10% batteri i iD4 så är något fel. Jag har kört mina två ner till ett fåtal procent SOC och har inte det beteendet.

Sedan får det väl vara dags för någon J-la uppsträckning i tråden. Det är mest gnäll hur dåligt det är med elbilar och en massa negativt trollskit.
Denna tråden är till för oss som är INTRESSERADE av elbilar, hur svårt ska det vara att förstå?

Anmäl inläggen så kollar vi på det.

Dunde har en poäng. Om man tycker elbilar är skit och föredrar att köra fossilbilar så är det helt ok men det ger inte så mycket att vara inne i denna intressetråden och spamma samma gamla trötta argumentationer. Elbilsägare eller ej. Vi vet att räckvidden är kass och att laddningen tar lång tid.

Låt oss diskutera de andra delarna och nyansera diskussionerna här inne lite så att det blir en intressant tråd för de som är intresserade.

Av Dinoman
Skrivet av Donnerstal:

Nu snackar vi! 360Hz OLED är ju drömmen.

Ser fram emot att se motion performance på den. Hoppas Monitors Unboxed plockar upp den snabbt.

Av Dinoman
Skrivet av medbor:

Jag gillar verkligen att sweclockers hade alla dessa spel redan 2022

Ja och nu ser vi fram emot vilka spel som vinner 2023!

Skämt åsido, tänk på att det finns en knapp längst ner i artikeln där man kan skicka in rättelser.

Av Dinoman
Skrivet av pa1983:

Om det krävs att jag är ett praktarsle så får jag väl vara det om det betyder att folk inte eldar upp sina grafikkort när swec redaktion helt ignorerar det faktum att grafen är elektriskt ledande.
Ni borde se till att det är med, kolla vad testpiloten skrivit och förslå ändringar om det behövs, han representerar i andras ögon er oavsett vad ni tycker.
Allt som krävs är att nån köper ett större ark än chipet/kislet eller får det på sniskan så är det grafikkortet dött om det kortar SMD komponenter runtom kislet-
Och ja alla har ansvar i alla led, Swec redaktionen, Författaren av artikeln, och användaren att läsa manualen, men räcker att någon sätter en "disclamer" med no fucks given och sedan hoppar över vital information så är man ett steg närmare en olycka.
Räcker att användaren tror att artikeln har all info den behöver för att göra en korrekt installation.

Vad det gäller övriga mätningar och testmetoder så hade jag inte brytt mig om det inte var för helheten.

Men som sagt jag är gärna röven och syndabocken om det sparar någon från att döda sitt grafikkort eller andra komponenter.
I bland krävs det att nån säger nåt, och i bland är det inte helt enkelt att framstå som snäll även om man vill, verkligheten suger.

Mitt andra inlägg du citerade var som jag skrev för att någon antog saker om mig och ja då orkar jag inte vara snäll.

Men jag har sagt mitt och jag kan gärna vara skitstöveln om det sparar någon från en dålig dag.

Jag noterar att du helt missar min poäng

Alla kritik är bra, om framförd på rätt sätt.

Du behöver inte vara ett arsle när du framför den. Du säger att det krävs, det gör det inte. Tro mig. Vi hör dig och testpiloten i fråga har visat det.

Lär dig att bete dig så kommer du fram till andra människor. Fortsätt vara obstinat och vi kommer ignorera dig för du kastar bara skit runt omkring dig. Ingen tycker om en människa som kastar skit runt omkring sig.

Så enkelt är det.

Av Dinoman

Trevlig livsåskådning Calle! Det finns så många intressanta historier här på Swec kring hur alla vi datornördar hamnade i denna livsstil.

Men, jag skulle nog hävda att skolan kunde gett dig det du behövde men att det var du själv som valde en annan väg.

Av Dinoman

3500 per barn ungefär och jag har tre. Sen lite andra klappar till lärare, föreningsaktiva med mera så landar vi strax norr om 10k.

Egentligen rätt orimligt men det är lätt att det plockar på.

Av Dinoman
Skrivet av pa1983:

Nej jag vet mycket väl vad sweclockers TESTpiloter är.

Tyvärr är det inte samma sak som en riktig testpilot som är expert på sin sak.

Swec testpiloter är också nåt jag inte är för, dem ger ofta missvisande information, det leder i detta fallet till att folk kan förstöra sina grafikkort men även köpa produkter baserat på felaktig information där produkten sedan inte lever upp till förväntningarna.

Men kör på med dumma ursäkter!

DIsclamers ursäktar inte rena felaktigheter och är igen ursäkter när någon eldar upp sitt grafikkort dom betalat 15K för.
Eller är det OK bara för a att swec ska tjäna lite extra på Reklam och Sponsor intäkter?
Ska dom det får recensionen vara vettig!

I så fall kan vi lika väl ha recension och tester som är helt påhittade och ren fantasy om en "disclamer" ursäktar allt som kan hända som ett resultat!

Dessutom TROR jag inte skaparen av produkten vill vara indirekt ansvarig för rena felaktigheter sprids på stora nyhetsidor, inte intrycket han get mig i alla fall.

Så nej just att det är Swec och en Tespilot retar mig nästan mer, så jag har inte missuppfattat något!

Jag rapport artikeln direkt till redaktionen efter jag postade första inlägget och har i princip sagt detta redan, vad jag tycker om testpiloter i detta fallet och att granskning bör göras!

Upp till Sweclockers vad dom vill göra nu.

Mins Quizen rätt nyligen där flera medlemmar rättade Swec men Enviro vägrade rätta den, mins också A750 reviewn som var sen, felaktiga priser, ursäkter....

Jag gillar inte att ändra tonläge men nu har jag det och sagt vad jag vill och hoppas det räddar någons grafikkort och annan hårdvara!

Jag gör detta sällan men nu får det vara nog.

Jag förstår att du är irriterad, det framgår, och jag förstår att du också tillhör falangen som inte uppskattar det arbete som vi Testpiloter gör för Sweclockers.

Utan att raljera om hela syftet med Testpiloter så summerar jag det väldigt kort. Att vara en Testpilot är en ynnest, men det är också extremt svårt och hårt arbete. Syftet är inte att vara Steve på Gamers Nexus, som har en hel stab med människor och 20 års erfarenhet i branschen, tillgång till massiva resurser och kunskap för att göra mycket professionella tester. Testpiloterna är tänkta att ge ett intryck från hur en vanlig dödlig entusiast uppfattar produkten, sen försöker vi efter bästa förmåga också ge objektiva tester utifrån de förutsättningar vi har, vilka varierar vilt eftersom vi inte sitter på standardiserad utrustning.

Som Testpilot så är man en privatperson som alla andra, som har tillgång till en extremt begränsad uppsättning hårdvara, man har det som man själv har investerat i, sen får man, på egen begäran kringutrustning och hårdvara från Sweclockers för att kunna använda testprodukten på det sättet som det är tänkt. Att göra riktigt bra tester är mycket svårt då det finns många tankefällor och misstag som man kan göra på vägen. Lägg därtill att många gånger får vi en produkttyp vi kanske aldrig hanterat tidigare, vilket innebär åtaliga timmar av research och undersökande för att undvika just att bli spikad på korset av en arg experttyckare som dig själv.

Med detta sagt så lyfter du fram väldigt relevant kritik på en del punkter, vilket jag tycker är bra för det är enda sättet att kunna utvecklas men vad du högst uppenbarligen inte förstår är att ditt aggressiva tonläge och din direkt nedvärderande inställning till Testpiloten är kontraproduktivt. För att citera Big Lebowski: "You're not wrong Walter. You're just an asshole."

Det är inte svårt att sitta bekvämt i hemmets still vrå och kritisera andras insatser. Jag tar av min hatt för @Yatagarasu för att han ger sig in i ringen och försöker ge en så bra bild av produkten som han kan, med de metodiker han har till förfogande. Han har garanterat mycket kvar att lära och om du hade haft en annan inställning till andras arbete och istället valt att påpeka de detaljer som du ansåg kunde göras bättre på ett humant och välkomande sätt så hade han säkerligen också kunnat lära sig mycket av en diskurs tillsammans med dig.

Istället så valde du att bete dig som ett barnsligt praktarsle. Det är upp till dig om du faktiskt vill ha en dialog kring detta eller om du bara vill trycka ner människor, den metodiken som du valde ovan kommer aldrig leda någon vart mer än till konflikt, vilket kanske var din avsikt, vad vet jag men DU har väldigt mycket att lära när det kommer till att kommunicera, sanmarbeta och att hjälpa andra att utvecklas.

Av Dinoman

2024 kommer bara bygga på det fantastiska bildskärmsåret 2023 var.

OLED kommer på bred front och att dessa modellerna kommer betyder att de börjar får bra lönsamhet i affären. Det har suttit långt inne men nu är OLED-revolutionen på gång.

Själv sparar jag till en 49" Samsung OLED.

Av Dinoman
Skrivet av SwedenVirre:

Nja det är inte trollande utan genuint nyfiken på TN panelen som används. Även om jag kör 360 idag(har lite problem med flickering i 390 i CS bl.a)

Det tar ca 2.7ms att switcha en pixel med min skärm medan denna TN ligger på 0.9ms och lägre beroende på ljusstyrka.

vilket är ganska klar reduktion, jag märker av lätt smearing(inte alls som med äldre 144hz skärmar eller VA för den delen, men märkbart)

jag brukade ha en 240Hz TN som var väldigt bra gällande smearing, men 390an var mer responsiv. Så som jag sa tidigare så hade det varit intressant och testa!

Hur vet du pixelresponsen på skärmen i artikeln?

Av Dinoman
Skrivet av norrby89:

TN??? hade fått för mig att marknaden helt hade lämnat denna hämska typ av panel =o

Den har fallit i popularitet i takt med att IPS och VA har blivit snabbare, särskilt IPS som har mycket bättre färgåtergivningsegenskaper och rent generellt är en överlägsen teknik.

Vad TN har, och alltid har haft som fördel är att den är sjukt snabb på transitioner, alltså låg fördröjningshastighet.

Skrivet av Goedendag:

Ska bli intressant att se hur den presterar jämfört med de annonserade 360 Hz QOLED-skärmar som teoretiskt ska släppas ~2024 och LG Displays omryktade OLED-panel som ska klara av 1080p 480 Hz vars produktionsstart är ~Q3 2024 enligt läckor.

OLED har minimala fördröjningshastigheter 0,01 ms och en 360 Hz OLED kommer troligen uppfattas rätt snarlik med en 540 Hz LCD-baserad panel som fortfarande lär ligga runt 1-2 ms. BFI kan förbättra situationen rätt dramatiskt för LCD men då får man problem med ljusstyrka och kontrastförhållanden vilket inte är optimalt.

Skrivet av Niolator:

540 Hz alltså? Själv undviker jag högre frekvens än nödvändigt då grafikkortet får jobba sjukt mycket mer ju högre frekvens man kör med.

Här blev det tokigt men jag förstår vad du menar.

Det du missar är dock att den totala fördröjningen också minskar så du behöver inte spela i 540 FPS för att uppleva skillnader, då hela kedjan av fördröjningar minskar.

Men ja, det är ingen mening att köpa en 540 Hz-skärm och sen spela majoriteten av tiden i 100 FPS såklart.

Skrivet av SwedenVirre:

Kände att 480Hz inte var riktigt värt det men 540Hz hade ju varit något att prova, frågan är om rörelse skärpan märks av jämfört med en 390Hz jag har idag?

they see me trolling xD

Nja, IPS är väldigt vanligt att dom spelar på, dom flesta snabba 360Hz IPS paneler brukar vara standard på event.

Den lägsta formen av humor är att låtsas vara en idiot på internet, då det inte krävs humor för att åstadkomma det. Sägs det.

Antar att du kanske är ute efter att trolla men det är intressant om du inte gör det och tycker att 540 Hz är värt det när inte 480 Hz är det då det kommer vara extremt svårt att avgöra skillnaden och i dessa hastigheter så skulle jag argumentera för att fördröjningen kommer vara den mest avgörande faktorn för att undvika ghost-, gloria- och smetningseffekter.

Av Dinoman

Det är väldigt längesedan jag var så oerhört oinspirerad av ett grafikkort släpp som inför dessa Super-varianter.

Samma svindyra pris för knappt märkbar skillnad.

Av Dinoman

Easy peasy lemon squeezy

Av Dinoman

Nu snackar vi!

Jag spår att detta kommer vara ett exploderande segment för framtiden.