Inlägg

Inlägg som Dinoman har skrivit i forumet
Av Dinoman
Skrivet av cheesen:

Svenska Akademien är en sådan myndighet. Däremot har man såvitt jag vet inte tagit ställning till moderbord eller moderkort.

Svenska Akademien är inte en myndighet utan en statlig kulturell institution. Dess huvudsakliga uppgift är att främja och vårda svenskt språk och litteratur. Det är också den institution som ansvarar för att utse Nobelpristagaren i litteratur.

När det kommer till språk så finns det skrivregler och grammatik men i grunden så utvecklas dagligen språket med låneord och påhittade nyord. Så det blir tokigt att absolut prata om rätt och fel.

Som Fredrik Lindström så klokt sa. Om du förstår den andra personen så är det bra nog.

Av Dinoman

Nu blir det dyrare i höst.

Av Dinoman
Skrivet av miizoo:

Blev 1080p 240hz 25" till sonens första dator, efter en riktigt bra recension av @Dinoman här:
https://www.sweclockers.com/testpilot/37446-videopilot-philip...

Körde själv med 1440p 165hz 27" och kan inte riktigt påstå att jag får en sämre upplevelse med Evnia skärmen. 240hz är ingen gimmick och mycket trevligt med fps cap vid 237 i fps spel, för att sedan få hyggliga FPS med freesync och grafiken på max, även med RT.

Just 25" är gränsen för mig med 1080p, 27 blir för grynigt. För övrigt är skärmen helt makalös för sitt pris, sjukt responsiv (1,7 ms läget fastest) med låg eftersläpning. Tips, se recensionen

Nästa inköp får bli Oled 240hz!

Tack! Det är alltid roligt när mina recensioner kommer till praktisk nytta. Den skärmen är oerhört prisvärd och den VA-panelen är verkligen imponerande, särskilt hur responsiv den är.

Har du råd så rekommenderar jag kraftigt att gå på OLED. Jag sitter själv på LG's 45" 240 Hz OLED-monster och OLED är något helt annat. Om det inte varit för riskerna kring inbränning så hade industrin helt kunnat döda LCD.

Av Dinoman
Skrivet av bartil:

Tycker det är klokt att fråga vad folk vill se!

Jag undrar om den stöder DDC/CI, så att man kan använda mjukvara (till exempel Twinkle Tray) för att snabbt ändra ljusstyrka och kontrast?

Måste sätta mig in i vad det är först men absolut. Ska kolla detta.

Av Dinoman

Jag hittar inte socken som Jonas pratar om. Någon som vet vilken färg socken ska ha?

Av Dinoman

Utmaningen är att RDNA4 behöver 4x prestandan för att ens komma ikapp?

Av Dinoman

Årets necro-revival?

Av Dinoman

En spaning. Jag tror rätt många inte inser hur gamla deras grafikkort egentligen är.

Av Dinoman

En observation.

Teknikfientligheten i denna tråden är förvånande, det fanns en tid då detta forumet var teknikhungrigt och älskade i princip all teknikutveckling men jag antar att många av er har blivit gamla och sura.

Att ifrågasätta en smart elplugg som går att styra via app och att inte se användingsområdena för detta är ju bara sorgligt, snacka om att inte ha någon som helst fantasi.

Med detta sagt så vet jag många vänner som använder sig av andra företags smarta pluggar att styra allt från poolpump till AC. Givetvis i kombination med sensorer och andra system.

Av Dinoman
Skrivet av samurai:

Vore intressant hur du uppfattar text vid kontorsarbete. Det är ju något som många verkar ha synpunkter på när det gäller OLED.

Next-gen QD-OLED ska ju vara bättre på det.

Absolut, bra input.

Jag kan säga redan nu att den här nya generationen av QD-OLED är bättre än Philips Evnia som jag testat tidigare, nu har jag inte riktigt hunnit tweaka fullt med ClearType än men man kan notera fringing eller kantfärgning på svenska. Det finns ett störande element kring text.

Av Dinoman

MSI MPG 271QRX QD-OLED

Hej,

som några av er säkert är medvetna om så är jag testpilot här på Swec och jag har precis fått hem en riktigt intressant skärm i form av MSI MPG 271QRX QD-OLED. Som ni säkert listat ut av modellnamnet så handlar det om en OLED från Samsung, deras QD-OLED.

Det är 2 560 x 1 440 pixlar över 27" som gäller men vad som är extra intressant med denna skärmen är des 360 Hz uppdateringsfrekvens som är vansinningt snabbt.

Första intrycket är extremt positivt och inte sedan gamla CRT-tiden har jag inte upplevt sådan mjuk scroll och allmän klar bild vid rörelse. Det här är något helt annat kan jag säga redan nu.

Eftersom det är en ny modell på marknaden och en av de första 360 Hz OLED-skärmarna så tänker jag kolla av med er vad det är som ni är mest nyfikna på med den här skärmen, vad vill ni veta och vad vill ni att jag ska testa? Jag kan inte testa fördröjning på ett objektivt sätt då den utrustningen kostar massor med pengar och jag inte har något till hands men jag kommer testa färgrymd med mera, då jag äger en Colorimeter.

Säg till vad ni är nyfikna på!

Av Dinoman
Skrivet av friArsenik:

Men varför...?

Därför att det går!!!

Av Dinoman
Skrivet av danedi:

Vore extremt roligt om ni kunde göra en 295x2 vs gtx690 jämförelse med dagens moderna drivrutiner.

Hahaha. Smalt.

Av Dinoman

Jag älskar sådana här tester. Tack för detta!

Som vanligt så visar det sig att FineWine stämmer till viss del men det sällan är något att köpa grafikkort efter. Prestandan där och då är ju oftast smartare att satsa på.

Av Dinoman

Den där Jacob verkar kunna sina USB-minnen.

Om jag fattade saken rätt så är det bara att sortera på billigaste man kan hitta på Aliexpress för att vara extra säker?

Av Dinoman
Skrivet av Jumpcut:

Alltså, orka alla dessa trötta oneliners på SweC.

Håller med. Utmattande.

Av Dinoman
Skrivet av serverfel:

YES! Äntligen!!! Precis vad världen behövde!

Så jävla laddad för den här lanseringen!

Av Dinoman
Skrivet av Kolsvart Katt:

"Synkroniserad sengång" rimmar illa med swoosh, alla för 12999 är slut sedan flera timmar. "Synkroniserad" därför att Nvidia, inget AMDkort har nånsin sålt såhär bra för att för de allra flesta existerar inget annat GPUmärke än Nvidia. Lite som Trump för repubs.

(För övrigt verkar inte någon recenserat 5700x3d, även tillgänglig från idag 1500. AMD kanske inte skickade ut några på förhand)

Jag är inte säker på att du förstod min poäng. Att något säljer bra är inte ett tecken på att allting är normalt eller att vi ser en positiv trend.

Om vi utgår från en så fruktansvärt dyr produkt som RTX 4080 och nästan ett och ett halvt år senare ser vi en lansering av funktionellt exakt samma produkt men med ett nytt fint namn för ett lägre pris, och att det säljer bra på lanseringsdagen, så är det inte direkt ett tecken på att vi har en marknad i återhämtning. Det är ett tecken på ett uppdämt behov som tillfälligt tillfredsställs.

När du pratar om att AMD-kort aldrig, "sålt såhär bra", så vet jag varken vad du jämför med eller vad du referar till i produktväg så det blir lite svårt att diskutera.

Jag är medveten om att Nvidia har ett mycket starkt varumärke, välförtjänt dessutom, men jag vet inte vad detta har med saken att göra. Vidare vad diskussionen överhuvudtaget har med AMD's processorer att göra är för mig ett mysterium men ok. Processormarknaden är ju till skillnad från GPU:er väldigt hälsosam och prissättningarna väldigt rimliga, därför att Intel och AMD konkurrera väldigt bra där.

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/YBg9idSBLqvbN49xV59HFn-970-80....

Försäljningen dyker kraftigt för Nvidia men särskilt för AMD som fullständigt kollapsat. Såhär dålig försäljning har vi inte sett på årtionden.

Vi har en teknikutveckling som verkar långsamt men säkert stanna av, med längre och längre produktcykler där vi nu senast fick exakt samma kort, förklätt som något nytt för ett lite bättre pris än vid lanseringen, kom ihåg, RTX 4080 lanserade i September 2022!? Som påminnelse så är det nu Januari 2024.

Ursäkta om jag inte jublar.

Av Dinoman

Hörde ni?

Världens största kollektiva gäspning.

Nvidia & AMD fortsätter en synkroniserad sengång in i framtiden. De försöker bräcka varandra i ointressanta och oinspirerade produktmodeller som inte flyttar pinhålet ens en millimeter framåt.

Jag sällar mig långsamt mot skaran människor som ropar varg kring PC-döden. Om denna utvecklingen fortsätter, vilket är troligt då absolut ingenting tyder på motsatsen, så kommer dessa två aktörer att gemensamt, hand i hand, att kväva PC-spelsmarknaden.

Jag hoppas att Microsofts satsning på ARM skulle kunna vara en vitamininjektion på något sätt för detta är fan döden (bildligt talat).

Av Dinoman

Jag använder Wordpad väldigt frekvent i jobbet.

Varför? Oklart.