Inlägg

Inlägg som Dinoman har skrivit i forumet
Skrivet av BasseBaba:

Det är helt horribelt hur dom "drar ut" på alla announcements!
- Vi kanske ska släppa en konsol
- Vi ska släppa en konsol
- Den kommer 2020!
- Såhär ser den ut
- Såhär ser handkontrollen ut
- Här har ni ett spel som (kanske?) kommer vid release!
- Den släpps i november
....
....

Kan dom inte bara få skiten överstökat och bara ha ett "event" där dom släpper ALL info? Herregud hur hype-pr-maskineriet idag har blivit.

Livet 2020. Allt är en enda lång Cliffhanger.

Skrivet av pv2b:

Med mycket RGB, stora kartonger, många coola bokstäver, t.ex. F, K, T, och/eller X i namnet och så klart, mördande reklam om hur många fler soldater man kan ha med den nya hårdvaran.

https://cdn.videocardz.com/1/2020/04/Intel-10th-Gen-Core-S-Series-CometLakeS-Videocardz-11.jpg

Pay to play. Play to win. Pay to win.

(OBS: Detta inlägg är helt märkesoberoende, helt oavsett att detta råkar vara en slide från en Intel-presentation.)

Shit. 6x mer soldater. Är det därför det är så tomt på slagfältet när jag spelar. Typiskt. Ryzen var inte vad jag hade hoppats på.

GA102 ser ut att bli en stor krets på sina 627 mm² men TU102 är större på 754 mm².

Med tanke på att 7nm troligen är riktigt dyrt per mm² så bör GA102 bli en dyr historia...

Skrivet av Peter Geten:

Hur får jag NZXT Aer RGB 2 att funka med Phanteks Eclipse P400S? behöver jag nåt extra eller? vill att RGB ska fungera med caset

PC with HUE 2 RGB lighting controller and Windows® 10 operating system.

Det verkar inte som att det chassit stödjer NZXT Hue 2. Phanteks Eclipse P400S

Du behöver troligen en sådan här; https://www.proshop.se/Kylning-och-flaekt/NZXT-RGB-Fan-Contro...

Skrivet av Solaris:

Hur överklockar man? Jag antar att man gör det på modermodemet?

Slitet skämt men alltid lika roligt.

3.6 Roentgen

Detta var svårare än vad jag hade väntat mig. Får skämmas.

Skrivet av OldComputer:

Vad kul att ni svarar, Kommer i håg den tiden man behövde ändra massa dip-switchar och sätta brytare på moderkortet och hårddiskar för olika val. Ungdomar ni vet inte hur lätt ni har det idag.

Amen.

Dagens sanning, dessutom så finns det så otroligt mycket snygga produkter idag också. Förr i tiden var chassina beiga och PCB:n grön. Att ha en fönstersida var lika med tung moddning.

Skrivet av kalibervit:

Hej! köpte nyss en HP omen Intel Core i5-8300H GeForce RTX 2060-grafik från mediamarkt.

Till problem - när man trycker på sidorna och på datorn så knakar/gnisslar det i plasten över allt som om det inte sitter fast riktigt trots att det verkar sitta fast över allt, gäller då inte skärmen, samma sak händer när jag ska lyfta upp datorn.

Vet ni om detta är normalt eller ska man lämna tillbaka datorn?

Jag har enbart testat en bärbar Omen-dator. Den knakade inte någonstans. Väldigt stabilt byggd.

https://www.sweclockers.com/testpilot/25307-testpilot-omen-x-...

Det finns ett par Testpiloter som haft Omen X-datorer hos sig och ingen har klagat på att det skulle knaka, så vitt jag vet. Min pilot har du ovan.

Är du missnöjd så lämna tillbaka den medan du har ångerrätt.

Skrivet av 173445a:

Har problem att montera pumphuvudet på moderkortet, testat alla vinklar osv men slangkopplingarna stöter i överallt. Hittar inga bilder på byggen med denna kombinationen, eller nån kompatibilitetslista. Sett att x53 funkar med gigabytes z490 itx moderkort.

Kraken x52 funkar ju ihop med asus z390-i t.ex. Vad är skillnaden nu? Har de minskat avståndet mellan hålen på moderkortet och minnena? Väldigt frustrerande. Har vanliga Corsair low profile minnen

Du kan ju snurra fästplattan i alla riktningar så du borde kunna ha möjlighet att hitta någon vinkel som funkar.

Skrivet av medbor:

Jag tror absolut att en snabb SSD och minst 16, helst 32gb ram är nästan ett krav också.

Jag tror absolut det är en bättre idé att beställa en färdigbyggd dator från komplett/inet/webhallen med separat valda komponenter.

Färdigbyggen har annars väldigt ofta begränsade komponenter när det kommer till allt som inte syns på ’spec-sheet’ som långsamt ramminne, ej överklockningsbara chipset, riktigt dåliga/special moderkort som inte stödjer normala saker, icke-standard PSU, etc...

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Som tidigare sagt, en snabb SSD för laddningstider etc. 32GB RAM för att du kommer snabbt upp i 16 med mods. Grafikkort med mycket VRAM (ca 6-8GB+ beroende på din skärms upplösning) och en CPU med minimum 4 cores med hög singlecoreprestanda. Sen om detta passar budgeten är jag osäker på.

SSD är ju helt klart en fördel för laddningstider men ger inte mycket till spelprestandan.

Ni båda påstår att 32 GB RAM är rekommenderat, är detta baserat på några verkliga exempel? Jag har tramsat runt en del med moddning i Skyrim och jag har aldrig haft några problem med 16 GB RAM. Kanske kan bli en faktor om man går på sinnessjuka texturer.

Skrivet av Edwin_th:

Tja! Jag letar efter en dator med bra processor, bra grafikkort etc. som lätt kan klara ett tungt moddat Skyrim/Fallout samt Witcher 3 (med eller utan mods på sistnämnda, ska kunna köras bra).
Jag har tittat runt lite på olika datorer och känner att många inom min prisklass (Max 12000) har för dålig kombo av processor samt grafikkort.
Är ingen datorexpert och därför frågar jag. Har någon några rekommendationer? Tror ni den här datorn kommer funka?: Dator

Tackar för svar.

Mors,

när det kommer till moddning av äldre spel som Skyrim och till viss del Witcher 3 så kommer enkeltrådad-prestanda vara det som ger bäst utväxling. De spelen utvecklades under perioder där multitrådat inte var lika självklart som det är idag.

Så om du ska köpa en processor idag för det ändamålet hade jag föreslagit en i5 10600K som har excellent singletrådad prestanda till ett vettigt pris, dessutom är den sex-kärnig med hyper threading vilket gör att den kommer prestera bra i moderna spel också, iaf inom överskådlig framtid.

Grafikkortsmässigt så föreslår jag att du går på ett 5700XT eller ett 2070, har du pengar över så gå på ett 2070 Super.

Resten av komponenterna kommer spela mindre roll.

Slängde ihop ett exempel;

Bygge från Komponentkoll: https://komponentkoll.se/bygg/SOito

CPU: Intel Core i5-10600K
2 999 kr hos Komplett

GRAFIKKORT: ASUS ROG Strix Radeon RX 5700 XT 8GB OC
3 990 kr hos Elgiganten

CHASSI: BitFenix Comrade
390 kr hos Inet

MODERKORT: ASUS ROG STRIX B460-F GAMING Moderkort - Intel B460 - Intel LGA1200 socket - DDR4 RAM - ATX
1 249 kr hos Webhallen

RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB)
749 kr hos Inet

SSD: Seagate Barracuda Q1 480GB 2.5" Serial ATA-600
699 kr hos Webhallen

HDD: Toshiba P300 4TB
999 kr hos Webhallen

PSU: EVGA BR 600W
565 kr hos Elektronikwebben

CPU-KYLARE: Cooler Master MasterLiquid Lite 240
646 kr hos Dustin

Totalt: 12 286 kr

Dold text
Skrivet av hACmAn:

@Dinoman.
Att limet som håller fast heatspredern efter att legat några år blir så mjukt att det går att peta bort med en nagel. Borde ju ske samma sak även om den sitter i en dator. Man brukar ju prata om att kylpastan under heatspreadern kan bli sämre efter några år men inte något om att limmet som håller fast den skulle bli så mjukt med tiden. Jag kom nu då jag skrev detta att jag har en trasig 3770k liggandes. Den är något år nyare men skulle kunna testa om jag nu kan delida den utan verktyg. För att se om heatspreadern nu inte längre sitter fast så hårt.

Hur har du förvarat den?

Limmet kan ha degraderats av att legat öppet på det viset och kommer nödvändigtvis inte representera beteendet när den sitter mellan två komponenter som PCB och IHS

Skrivet av Scirocco:

Minst 6999 kr i sverige iallafall med all miljöskatt och kopieringsavgift etc vi alltid lägger på all elektronik. När var sista gången man rippade sin musik till en lagringsenhet och gav den till en vän etc, fattar mig fortfarande inte på den lagen.

Det är det få som gör men vi skippar politik i denna tråden.

Skrivet av RelikPray:

Jag har nu under sommarens hetaste dagar fått underliga problem med mitt moderkort och som ett resultat av de varma temperaturerna så har jag upplevt att prestandan upplevs som lag på OS nivå och detta åthjälps såklart av öka hastigheten på min fläkt i chassit med PWM.

Som referens så har jag ett kompakt ITX chassi. Corsair One i160. Det är inte optimalt för luftflöde och jag vet att dem tänkt på designen av det men det är fortfarande konstigt att prestandan upplevs som såpass skiftande när jag har två M2 diskar 1 med kylfläns. Moderkortet är ca 61 grader så det är rätt varmt men kändes som att man träffade en väg när man pendlar mellan 55->60+.

Tankar ideer i dessa tider?

Min tankar, som inte är helt förankrade i full fysisk förståelse *disclaimer*, är att de flesta elektriska komponenter som sitter i en dator klarar generellt av rätt höga temperaturer. CPU:er och GPU:er till exempel klarar ju ofta av över 90 grader under långa perioder. Skyddsmekaniskmer som byggs in för att skydda komponenterna är ju oftast så kallad throttling. Alltså att processorn klockar ner för att minska energiåtgången och därmed värmeutvecklingen.

Det kan vara detta som sker med din dator men det har knappast något med moderkortet att göra utan snarare är det dina diskar eller CPU:n som möjligvis throttlar. Det kan också vara placebo.

Skrivet av hACmAn:

Hej

Efter att jag bokstavligen skar sönder PCB'n på min 3770k vid delid så fick den testa lite små saker. Som nagellack/härdare med aluminiun i. Det är grönt dör nu.

Efter att kollat på @GrandNagus i fredags kväll gjorde jag några nya tester.

ON:
Nu släpper limmet om jag drar nageln eller gnuggar försiktigt med naglarna. Legat några år på en hylla här inte i vardagsrummet. Man brukar ju prata om att öven om Ivy bridge ofta hade fålig pasta så bart det sämre med tiden. Nu vill jag se om andra kan kolla om deras delidade eller ska testa om fogen bliviggt så mjuk och hårda se man kan skrapa bort den utan ansträngning..

Varning för känsliga tittare: ofräscha naglar

1/2
https://www.youtube.com/watch?v=w9YlCMADgpI&feature=youtu.be
2/2
https://www.youtube.com/watch?v=31oXxwgY3n8&feature=youtu.be

De är inte publica. Ni kan nog se dem i alla fall. Men om det är liknande för andra så skulle det vara intressant hur Intel 3xxx och 4xxx betern sig där. Kan man titta på ett 4770k så släpper limmet?. @loevet @cobben

Var ju en hel del snackisar om att kylpastan blev dålig med tiden. Men inte hört något om att limfogen blir rolig med tiden.

Mors,

kan du förklara i korta ordalag exakt vad det är att förstå här? Jag blir lite förvirrad över att du pratar om en misslyckad delid, att den legat på en hylla och att något blivit mjukt?

Jag kanske är trög men jag har svårt att hänga med i vad upptäckten här är.

Skrivet av kelthar:

Öppna drivers med hexeditor antagligen

Troligen en extremt skojig sidoverksamhet.

Skrivet av haijen:

Sådär, nu har jag använt skärmen i några dagar i alla fall! Riktigt trevlig känsla med ultrawide. Just nu spelar jag mest path of exile och det har bra stöd för det så det funkar prima. Jag har även kört en del BF5 och det fungerar också bra (men HDR som finns i BF5 fick jag inte att fungera - blev jättekonstiga färger/kontrast - lite googlande visade att det var en del problem så lade inte ner någon mer tid på det).

Men annars så fungerar själva skärmen väldigt bra och G-sync verkar då fungera utan problem (blev ju lite lägre fps på spelen vid samma inställningar, men 1080Ti driver runt det bra ändå). Just mitt exemplar hittade jag inga döda pixlar på och efter att ha ställt in skärmen till vettiga ljusnivåer så var det även väldigt lite backlight bleed (minimalt i nedre hörnen). Så sammanfattningsvis väldigt trevligt och bra :). Tog en bild hur det ser ut nu - nästa fråga är väl om jag behöver 3 skärmar, men man vänjer väl sig snart vid det också ;). Blir eventuellt att skaffa någon form av arm för fötterna ser ju lite sådär ut...

https://imgur.com/9OL04gI.jpg

Ser ju riktigt trevligt ut.

Ja, du kan behöva armar för att få det där att se riktigt clean och crisp ut, jag blir lite nervös att du ska råka slå till en av skärmarna och den åker i golvet.

Skrivet av KrilleD:

Jag använder sådana här fläktar i min dator, pålitligast och effektivast i världen, livstidsgaranti:
https://f.nordiskemedier.dk/2hautqvoi34wen8b.jpeg

Får du verkligen erforderligt statiskt tryck med den klena fläkten?

Skrivet av Helionart:

Bra recension! Jag är själv stolt ägare till denna kylare och tycker den är en fröjd att leka med vad gäller GIF of the day Adderar en fin detalj till resten av bygget.

Kör den med Thermal Grizzly Kryonaut på min 3900x. Kyler finfint

Tack. Det är barnsligt roligt att leka runt med gifar. Garanterat en hit på LANet.